Uusi vaihe elämään

WhiteBoyRock

se olisi varmaan sitten aloitettava uusiluku omassa elämässä. Ammattikoulu on tultu käytyä, armeija siinä välissä, vähän myyntityötakin tuli tehtyä sivussa ja nytten on töitä oppisopimuksenmuodossa. Ikää löytyy sen verran että kohta pitäis jaksaa täyttää 21 vuotta. Kämppää on tässä kuukaudenajan koittanut etsiskellä ja uskon että nyt nappasi eli muutto tulisi luultavasti aika nopeasti omilleen.

Odotan innolla että pääsen vähän "laittamaan" "omaa" taloani vaikka vuokralle menenkin, kuntoon. Odotan myös innolla että pääse hoitamaan raha-asiani täysin itse ja vähän nähdä mitä se on. Tarkoituksena olisi saada joka kuukausi jopa muutama satanen säästöön.

Olen senverran kiinnostunut taloudesta että tottakai teen omat talouslaskelmat ja lähden heti seuraamaan mihin rahaa kuluu ja kuinkapaljon. =)

Olisko ihmisillä antaa vinkkejä tai jotain muuta vastaavaa kun muuttaa ensinmäistä kertaa omilleen? Tai sitten muuten vaan on mielenkiintoista keskustella asiasta jos jollain muulla sattuisi vaikka olemaan samanlainen tilanne elämässä.

4

724

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      olet jo paremmin selvillä omillaan elämisestä kuin moni muu joka kysyy että mitä tukia sais että pääsis himasta alaikäisenä.

      Kyllä se siitä.

      Vinkkejä elämään:
      - pienikin alku on aina alku
      - älä hosu, kaikki tulee aikanaan, yleensä helpommalla tai ainakin halvemmalla kun ensin katselee hiukan ympärilleen. Oli kyse sitten taulu-TV:stä tai naisesta.
      - älä piru vie ota velkaa mihinkään muuhun kuin asuntoon tai sellaisin hyödykkeisiin joita tarvitset elantosi tienaamiseen
      - rmokaaminen on helppoa
      - eläminen muiden mielipiteiden mukaan on paha ansa. Siinä on suuri riski jouitua ns. varustelukierteeseen tai tekemään muuten idiottimaisia juttuja
      - älä mene helppoon. Maailma on täynnä helppoja lupauksia sijoittamisesta nettipokerin kautta ihmissuhteisiin, tiedä mitä olet tekemässä.

    • Kiertolaiskuri

      Opettele sijoittamaan säästämisen sijasta. Muutama satanen kuussa noin nuoresta alkaen tekee sinusta varsin varakkaan jo nelikymppisenä. Viisikymppisenä olet luultavasti rikas, jos pystyt noudattamaan tuollaista ohjelmaa.

      Yksinkertaisesti: hanki kaikella irtisaatavalla rahalla sellaista mikä tuottaa lisää rahaa. Osakkeita, joukkovelkakirjoja, sijoitusasuntoja jne. Älä kuitenkaan sido varojasi eläkevirityksiin, joista saat ne ulos vasta vanhuksena. Osta vain vastenmielisesti ja välttämättömään tarpeeseen sellaista, minkä ylläpitoon täytyy ostamisen jälkeenkin jatkuvasti panostaa lisää rahaa. Pahimpina tulevat mieleen auto, välineurheilu ja liian kallis asuminen. Sitä en sentään tarkoita, että oman asunnon hankkiminen olisi epätervettä kulutusta. Pitkällä tähtäimellä se tulee paljon vuokra-asumista halvemmaksi ainakin pääkaupunkiseudun ulkopuolella, kunhan pysytään kohtuudessa.

      Älä panosta liikaa vuokraisännän omistaman asunnon kunnostukseen, sillä lähtö voi tulla milloin vain. Ja varo köyhiä naisia. Varma tie pysyvään kurjuuteen on elättää huonosti tienaavaa vaimoa ja lapsilaumaa.

    • heili Savosta

      Minäkin kiinnitin huomiota siihen, että tämä on ensimmäinen nuoren kirjoittama, vuokra-asumista koskeva viesti pitkään aikaan, jossa EI kysellä "Mitä tukia voin saada?" Hienoa vaihtelua, että joku on ensin hoitanut talouden kuntoon ja miettinyt sitä, ehkä jopa itse selvitellyt ne tukiasiat, ja kyselee sitten ihan muusta asumiseen liittyvästä. Niin se pitää aikuisen ihmisen tehdäkin!

      Aika moni meistä selviää omilleen muuttamisesta. Siitä sinänsä on ihan turha kantaa huolta. Maksat maksut ajallaan tai jos näyttää ettet pysty, niin mietit voitko lainata esim. vanhemmilta (ei pikavippejä) tai saatko asian sovittua sen tahon kanssa, joka laskun on lähettänyt. Älä tee kuitenkaan velkaa, tee työtä.

      Onnea elämään!

      • Vanha Setä

        Komppaan edellisiä. Vaikka ne oli kirjoitettu osin vähän kieli poskessa, niin ovat painavaa asiaa.
        Lisäisin ainoastaan, että kaikesta varoittelusta huolimatta kannattaa elää itselleen sopivaa elämää, ei pelkästään keskityä varomaan ihan kaikkea. Silti järki päässä. Sijoitustoiminnan helppoutta en suitsuttaisi. Jos se olisi niin helppoa, pitäisi tässä(kin) maassa olla enemmän sijoitusmiljonäärejä. Siinä hommassa aina jotkut voittavat ja jotkut häviävät. Tietenkään ei kukaan viksu makuuta isoja summia käyttelytilillä. Tämä nyt ei taida kuitenkaan olla ap:n ykkösongelma.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      57
      2275
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      70
      1914
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      55
      1725
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1631
    5. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      152
      1618
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1604
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1514
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1357
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1311
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1218
    Aihe