vesivuoto

n16

Taas aamulla yllätyin iloisesti kun huomasin pienen vesilätäkön Almeran (-01 sedan) apukuljettajan puoleisella jalkamatolla heti oven vieressä ja hanskalokeron alapuolella, etuoven. Sadevesi tihkuu jostain sisätiloihin, vuotojälkiä ei löydy hakemallakaan ainakaan oven kohdalta. Eikä myöskään näy valumajälkiä hanskalokeron alapuolella. Joskus olen koettanut paikallistaa vuotokohtaa pyytämällä toista henkilöä ruiskuttamaan vettä puutarhaletkusta ja tarkkailemalla tilannetta itse autossa, mut ei.

Tuo sama probleemi on vaivannut joskus aikaisemminkin, mutta silloin olen päässyt - ainakin väliaikaisesti - eroon puhdistamalla oven tiivisteet hiekkapölystä, koivunlehdistä ym. moskasta. Tällä kertaa tämä konsti ei ole auttanut.

Onko muilla kanssa-autoilijoilla sama "ominaisuus" autossa (Nissaneissahan ei tunnetusti ole vikoja vaan "ominaisuuksia") ja kuinka olette siitä päässeet eroon?

Eli tuleeko vesi sisään lämmityslaitteen ilmanotosta, oven ja korin välistä vai jonkun läpiviennin kohdalta, esim. mulla on sisäpistoke. Pitää vielä yrittää tutkia jos sen vuotokohdan löytäis ennen kuin lattialla lainehtiin 10 cm vettä....

9

1562

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • i30cw 2.0crdi style

      Minulla ainakin tuli P10 primeran kanssa ilmapuhaltimen ilmanottoreiästä, johon vesi valui rikkoutuneen tiivisteen takia.

      Jos tuo johtuisi ovitiivisteestä, niin kyllä silloin luulisi olevan oven vierustallakin märkää.

      • n16

        hanskalokero ja yrittää kuikuilla sieltä jos näkyis jotain poikkeavaa. Toinen vaihtoehto olisi viettää sateinen yö apukuljettajan penkillä taskulamppu kädessä ja vahtia mistä se vesi alkaa valua.

        Paalaus ei ole tässä tapauksessa - ainakaan vielä - vaihtoehto.


      • i30cw 2.0crdi style
        n16 kirjoitti:

        hanskalokero ja yrittää kuikuilla sieltä jos näkyis jotain poikkeavaa. Toinen vaihtoehto olisi viettää sateinen yö apukuljettajan penkillä taskulamppu kädessä ja vahtia mistä se vesi alkaa valua.

        Paalaus ei ole tässä tapauksessa - ainakaan vielä - vaihtoehto.

        Hanskalokero pois, sormeilet ilmastointiputkien liitokset läpi että onko kosteaa, jos on niin silloin se tulee ilmanottoreiän kautta.. pistin tuon korjauskuvauksen aikaisempaan kirjoitukseen tällä foorumilla jossa jollakulla oli vesivuotoa P10 primeran kanssa.

        .. voin tulla kyllä jeesaamaan jos asut hml:n lähellä.


    • AKKK

      Jos etsit vuotokohtaa veden kanssa laita veteen pesuainetta, se tulee pienemmästä välistä samoinkuin sadevesikin. Voi ehkä vuotokohta löytyäkkin

    • se45

      Yksi vaihtoehto on tuulilasin tiiviste.

    • nyt almera n15

      itsellä oli samanlainen almera n16 1.8 2001 sedan ja vettä tuli vain kovemmalla sateella siihen apukuskin matolle, ja omassa se johtui siitä muovisesta kynnyslistasta ja jotenkin se imi veden kapillaarisesti sinne sisätilaan, kun seuraavan kerran sitä vettä on siinä matolla niin ota lista irti ja huomaat että se on alta aivan märkä tiivistettä myöten, vettä tuli sisään myös jos painepesurilla pesi helman ja oven alareunan rajaa niin että suihku meni oven ja helman väliin tästä sen huomasin koska pesun jälkeen matolla oli vettä ja koitin uudestaan kun olin kuivannut maton ja uudestaan vettä painepesurilla oven ja helman väliin ja taas oli matolla vettä , kuskin puolella oli aina verhoilu märkänä mutta sillä puolella se vesi ei tullut maton päälle, listoja kun tarkemmin tutkii niin huomaa että siinä on selkeä suunnitteluvirhe, vanhemmassa mallissa tätä ongelmaa ei ole. eihän siinä muuta mutta painepesurilla piti varoa laskemasta vettä helman ja oven väliin ja kovempien sateiden jälkeen päivä kuivailla mattoja.

      • 13+12

        Sama homma oli -04 almerassa. Yritin vaan pitää tiivisteet puhtaana ja toivoa ettei vettä tulisi. Käsittääkseni tyyppivika. Kuullut myös, että tiivisteitä olisi Nissan vaihtanut ja säätänyt ovea/saranoita, mutta ei ollut lopputulokseen vaikuttanut.


    • .

      Ovien tiivisteet on 01 Almerassa jo aika heikossa hapessa ainakin täällä. Kunnolla kun kiskaisee oven kiinni niin kolahdus kuulostaa siltä, että ovi itseasiassa osuu koriin. Suhina on myös sellaista, että en ihmettele ollenkaan jos täällä kanssa tulee vettä sisään sateella.

      • n16

        mutta vettä tulee silloin tällöin sisään. Hassuinta on on kun ei niitä vuotojälkiä ei ole havaittavissa esim. vesilammikon yläpuolella.

        Vastauksenne ovat selventäneet ongelman syytä ja pitää tutkia tuota oven alareunan tilannetta onko sille mitä tehtävissä. Kuskin puolella ko. tilannetta ei ole.

        NISSAN taitaa olla maailman ensimmäinen auto, jossa vesi "kiipeää" oven alareunasta ylämäkeen kynnyksen yli matolle. Tulevaisuudessa tuosta vesivuodosta ei kovin suurta haittaa kun pohjaan ruostuu aikaa myöten kuivausreikä...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1886
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe