Iso tontti

kateutta?

Voisiko olla mahdollista, että useat ovat kateellisia sellaisesta asiasta kuin iso tontti? Meillä kun on n. 1 hehtaaria heti tässä talon luona ja 10 hehtaaria metsää ja peltoa tuolla kauempana. Emme asu uudella maalla jossa tontti on äärimmäisen kallista vaan täällä melko pohjoisessa. Kateellisuutta erilaisessa muodossa on tullut tältä tontin osalta melkoisesti ihan paikallisiltakin asukkailta.

5

894

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • :)

   Itse asiassa aika tavanomainen kateuden aihe ympäri maailman.
   Ei mitään ihmeellistä siis.
   Kun olette vielä kivoja ihmisiä niille kateellisillekin niin siitä ne vasta ihmeissään ovat.
   "Joo paljon omistavat, mutta ei ne silti ole ilkeitä eikä koppavia, ootko huomannu? Jaa et vai, no kokeilepas ens kerralla jututtaa niitä kaupassa niin saatat yllättyä. Juu. Ite tässä harkitsen ihan asenteen muutosta kuule kun olivat niin mukavia mulle."

  • Kvinna45

   Miksi se ei voisi olla mahdollista, mutta mistä ihmiset tietävät kuinka paljon metsää ja peltoja te omistatte, jos ette itse kerro? En minä ainakaan kerro ihmisille että omistan 78 hehtaaria metsää, sehän nyt on helppo nähdä, että asun kalliissa omakotitalossa, ihan niin kuin ehkä on helppo nähdä että teillä on iso tontti. En vain ymmärrä miksi isoa tonttia aiheuttaisi kateutta. Minulle riittää, että tontti on oma ja riittävän iso, liian isosta tontista olisi vain vaivaa, minulle on kyllä tärkeämpi että talo on laadukas. Ei sen takia, että se herättäisi naapureissa kateutta, vaan että laadukas talo on huoltovapaampi.
   En ole ikinä ymmärtänyt ihmisten kateutta, ainahan jollakin menee paremmin, mutta eihän se ole minulta pois, elikkä miksi kadehtia, siihen menee vain enerigaa ihan turhaan.

   • maa arvokasta

    No eiköhän se ole selvää, että jollakin jolla on omistuksessa iso tontti tai maaomaisuutta on myös varaa asua kalliissa talossakin. Uskon, että maa aiheuttaa enemmän kateutta ainakin etelä suomessa jossa tonttipula alkaa olla yleistä. Talokaupoissa hinnassa on yleensä yli puolet tonttihintaa.


   • val häme
    maa arvokasta kirjoitti:

    No eiköhän se ole selvää, että jollakin jolla on omistuksessa iso tontti tai maaomaisuutta on myös varaa asua kalliissa talossakin. Uskon, että maa aiheuttaa enemmän kateutta ainakin etelä suomessa jossa tonttipula alkaa olla yleistä. Talokaupoissa hinnassa on yleensä yli puolet tonttihintaa.

    Ei pidä aina paikkansa. Tiedän erään ihmisen joka omistaa maata varmasti 2-3 miljoonan edestä, mutta asuu samassa vanhassa rintamamies talossa jonka oli ostanut n. 20 vuotta sitten. Eikä muutenkaan näy missään kuten autossa tai muussa, että sillä on miljoona omaisuus. Toiset tyytyy siihen mitä on.


  • aloittaja jälleen

   Tietävät kyllä kaikki täällä nämä meidän tontit tässä kun ovat käyneet kysymässä ostomahdollisuutta myös eräs suuryritys ostotarjousta hiekkamontuista tuolla lähellä tehdasta josta tarjosivat summaa joka pyöri 7 numeroisissa luvuissa joten ajattelimme myydä kaiken ja lähteä etelään :)

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jorma Uotisen ex, julkkis-povipommi, Suomen tunnetuin kauppias... Farmi Suomi -kisaajat julki!

   No nyt on aikamoista jengiä! Mitä mieltä olet kisaajista, ovatko mieleesi? Katso tästä, ketkä kaikki julkkikset ovat mukana Farmi Suomi -realityssä:
   Suomalaiset julkkikset
   67
   6873
  2. Suutuitko mulle mies

   Nyt lopullisesti?
   Ikävä
   157
   2835
  3. Sofian vastenmielinen menneisyys ja nykyisyys

   Sofia oli jo teininä vastenmielinen jopa omien vanhempiensa mielestä ja lensi kotoa pihalle kuin leppäkeihäs. Sen jälkeen vastenmielisyys miesten hyvä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   143
   2347
  4. Mulla on niin ikävä sua mies

   taas senki hunajakipon mies. Tai aina :)
   Ikävä
   262
   1574
  5. Martinan kirja myyntilistan ykkönen!!

   Kyllä ostajia löytyy ja taas rahaa kilisee Martinalle.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   256
   1424
  6. Slava Ukraine-mölisijöiden vuoksi Suomi syöksyy nyt synkkään lamaan

   Eivät tainneet mölisijät tajuta millaisia kustannusseurauksia tästä maalle ja sen kansalaisille seuraa.
   Maailman menoa
   404
   1394
  7. Ikuinen hiljaisuus

   On aina parempi kuin kaikki turha draama. Joten kuuntele nainen nyt enää sitä, sillä hiljaisuus vastaa jokaiseen kysymykseesi minusta.
   Tunteet
   179
   1331
  8. Mä niin tarvin sua mies..

   Kumpa laittaisit viestiä
   Ikävä
   60
   1304
  9. Mies, kun kohtaaminen vihdoinkin tapahtuu

   - Mitä odotat/toivot näkeväsi?
   Ikävä
   39
   1002
  10. Saanks mä kultanalle

   juoda vähän viiniä tänään? Valkkaria? Ei mulla nyt muuta ookaan vaikka yleensä tykkään punasesta enempi. Rakastan.
   Ikävä
   165
   883
  Aihe