Aihe

vesipöhö-vastauksia?

kerttu

kysyin aiemmin vesipöhöstä, mutta en saanut vastausta, jonka olisin ymmärtänyt...

ks.keskustelu http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=102&conference=624&posting=22000000003103509

mm. bettaristic tuumasi:

"...ihan heti ekojen oireiden huomaamisen jälkeen pystyy lääkitsemään oikeilla lääkkeillä..."

yksi pöhöttynyt neontetra on nyt päästetty päiviltä, mutta seuraavatko 25 muuta perässä? voinko ennaltaehkäistä nyt jollakin olemassaolevalla lääkkeellä vai en?

kertokaa nyt se lääke ja mistä sitä saa...
eli onko olemassa kaloille jokin lääkevalmiste vesipöhöä varten?

5

6441

  Vastaukset

  • mutta jokin furanaasivalmiste saattaa auttaa heti alkuvaiheessa, jolloin oireet eivät vielä ole kovin vakavia.

   Antibiootit olisivat mahdollinen lääke, mutta onneksi niitä ei Suomessa määrätä akvaariokaloille.

   Ennaltaehkäisy eli hyvät vesiarvot ja veden riittävä vaihtaminen ovat ne ennaltaehkäisevät toimenpiteet monipuolisen ravinnon lisäksi.

  • tässä vielä taudin kuvaus: http://www.aquahoito.info/suomi/taudit/vesipoho.php

   Meillä on myös joskus ollut vesipöhöön lopulta kuollut kala, mutta tauti ei onneksi levinnyt muihin. En ehkä panikoisi tarttumisen suhteen mutta tarkkaile toisia kaloja. Sen sijaan kannattaa puuttua taudinaiheuttajaan, joka usein on huonolaatuinen vesi. Mittaatko vesiarvojasi ja jos, niin mitkä ne ovat? Millaiset ovat altaan hoitorutiinit, koko ja muiden kalojen määrä, suodatus? Noi tiedot kun kerrot niin voisi saada vihiä mikä vesipöhön on mahdollisesti aiheuttanut ja miten voisit korjata oloja ettei tauti leviäisi (monet taudit leviävät heikkokuntoisiin kaloihin ja heikkokuntoisuutta taas aiheuttaa huonot oltavat).

  • Vesipöhö itsessään ei ole mikään sairaus, vaan seuraus. Se johtuu siitä, että kalalla on sisäelimissään tulehdus, munuaiset eivät enää toimi kunnolla ja nestettä kertyy vatsaonteloon.

   Vesipöhoä voi yrittää alussa lääkitä, mutta yleensä siinä vaiheessa kun oireet huomataan, on jo liian myöhäistä, varsinkin pikkuisille kaloille.

   Koska vesipöhö johtuu tulehduksesta, ei se ole mikään epidemiatauti. Jos yhdellä kalalla on pöhötystä, se johtuu vain sen yksittäisen kalan sairastumisesta. Kannattaakin kiinnittään huomiota ennemmin siihen mikä johti sairastumiseen. Arvaisin, että vedessä on jotain mikä ei neppareita miellytä tai sitten kyseessä on vanhuuteen kuolemassa oleva kala.
   Yritä pitää veden typpiarvot (NO2=0 ja NO3

  • Seeprakalani toipui vesipöhöstä siten, että nostin akvaarioni lämpöä 2-3 celsiusta. Alkulämpötila oli n. 26 astetta ja nostin akvaariolämmittimen avulla lämmön yhden illan ja yön ajaksi melkein 29-30 asteeseen. Eräs neuvokas akvaarioliikkeen myyjä kertoi, että vesipöhö saattaa aiheutua rasva- tai ruokatukoksesta kalan suolistossa. Veden lämpötilaa nostamalla muutaman asteen verran akvaarion lämmittimellä tukos voi sulaa, ja kala selvitä. Diagnoosi osui oikeaan seeprakalani suhteen. Lämpötilan noustua kalan mahasta poistui silmin nähtävä "tukos", ja kalan vatsa palautui alkuperäiseen kokoonsa alle tunnissa. Nyt kala voi hyvin, syö ja liikkuu ihan normaalisti.

  • Mitä tarkoittaa 'taudin alkuvaiheessa'?? huomasin omalla helmiseeprakalallani vesipöhön eilen. sillä on melko iso haava kyljessä (ollut jo jonkin aikaa) että sitä kautta on kai tullut. kala näyttää turvonneelta ja sen suomut ovat 'tasaisesti' pystyssä (eivät kuisenkaan repsota) mutta olen nähnyt sen syövän ja liikkuu ja komentelee muita normaalisti. (on vain vähän muita hitaampi) onko mitään toivoa?? vastatkaa pian, tai joudumme tänään lopettamaan sen :(

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   348
   15674
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   500
   8312
  3. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   53
   4760
  4. Baha kadrum/Marzun mies

   Löytyy googlettamalla mukavaa luettavaa. Aivan kamala väkivalta rikollinen!! Ja veljensä samanlaista roskasakkia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   135
   2035