Aseen merkki

Joni 88

Hei Olen selaillut pari päivää täällä olevia kirjoituksia. Mielenkiintoisia keskusteluja ja maku asioita on monia. Mutta mikäs olis hyvä laadukkaampi ase merkki 308 caliaberissa? Jos budjetti olis n. 1500€. Ja päätarkoitus olisi ampua hirviä ja kanalintuja.
Rosteri piippu olisi kova sana muovisessa tukissa tai laminaattisena. Eikös vain? Ainakin vähän huolettomampi metsätysreissuilla.
Entäs vaiemennin? Saakos vaimennin tulla piipun päälle vai pitäiskö sen olla vain kierteillä?'
Eihän ase menis liian etupainoiseksi? (Tikka T3 Lite Stainless tuntui jo nyt etupainoiselta. Kun kävin hypistelemässä.)
Minkäs lainen ase sulla nousee ylitse muiden mieleen?

20

1158

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tauskiko

      Tikka T3... ja miks vaimennin?? Eihän se vaimennin ole pakollinen.

      • Hillbergmounting.

        T/C Icon. Moderni rihlaus, intergroitu Weaver-kiikarijalusta.....Googlettamalla T/C-arms


      • Hill........

      • Joni 88

        Tikka on hyvä vaihtoehto mikä on harkinnassa. Eihän se ole pakollinen se vaimennin. Säästäähän siinä omaa kuuloa vaan jos sellaisen laittaa jossain vaiheessas ainaskin. Ja parempi aiemmin kuin myöhään monesti jää laittamatta jos myöhemmäs jättää..


      • Joni 88
        Hillbergmounting. kirjoitti:

        T/C Icon. Moderni rihlaus, intergroitu Weaver-kiikarijalusta.....Googlettamalla T/C-arms

        Vaihto ehtoja varmasti löytyy paljon kun lähtee tutkimaan :) Ja hyvä niin löytyy jokaiselle mieluinen.


      • paukku pate
        Joni 88 kirjoitti:

        Tikka on hyvä vaihtoehto mikä on harkinnassa. Eihän se ole pakollinen se vaimennin. Säästäähän siinä omaa kuuloa vaan jos sellaisen laittaa jossain vaiheessas ainaskin. Ja parempi aiemmin kuin myöhään monesti jää laittamatta jos myöhemmäs jättää..

        En ota kantaa nyt tällä kertaa aseeseen ja sen osiin, onhan muovi ihan jees. Nämä on makuasioita.

        mutta tuohon äänenvaimentimeen otan kantaan, ihan näin nyrkki sääntönä että jos käytätä ääntä nopeampia patruunoita niin häviää äänenvaimentimen todellinen tarkoitus ( ääntä huomattavasti pienentämä kapistus :) ) mutta tällä kapistuksella saat paljon muutakin hyötyä ( näin viini päissään voisi sanoa että otta huora jolla on silarit :) , kyytihän ei tässä parane mutta on kiva hivellä ) mutta asiaan.

        tässä pientä kommenttia asiaan aikaisemmin.
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/9298267

        tarkkuuteen siis jos haluat panostaa, niin laita ihmeessä vaimennin. Tekisin ehdottamasti kierteet 1/2 tuuman sae , se on normaali vaimentimissa käytetty kierre, tähän saa myös suujarruja.

        kierteen voi tehdä, ihan sorovin ääressä, jos saat aseen suoraan sorviin kiinni niin se on helpompi, sorvataan kierteelle sopivaksi piippu ja siihen oleva olkain ja sen jälkeen kierrepakka ja pyörität sorvia ihan käsin!!!! jos on joku kuka on tehnyt sorvi hommia niin onnistuu tosta vaan! tein aikoinaan 30-06 remmariin kierteet (puoliautomaatti)ja piipun irroittaminen olisi ollut aika työlästä lukkorungosta, joutu kohdistaa sorvissa mittakellolla piipun, eli laitoin epäsymmetrisestä lukkorungosta sen sorviin kiinni. hyvin onnistu ja siinä on kierteet ja nyt on suujarru....tämäkin parantaa tarkkuuta. Melu vaan ampujalle kovempi.


    • 9

      Jos T3 tuntuu etupainoiselta, niin tilanne muuttuu kiikarin asentamisen jälkeen. Kiikari jalkoineen painaa helposti puoli kiloa. Lisäksi patruunat lippassa muuttavat tasapainoa.
      Itse liputtaisin myös vaimentimen puolesta. Se ei todellakaan ole välttämätön, mutta säästää koiran kuuloa ja omaa kuuloakin sekä vähentää häiriötä ympäristölle. Vaimennin aika usein parantaa osumatarkkuutta, sillä rekyyli pienenee. Laittaisin piipun päälle tulevan vaimentimen. Se ei juuri lisää aseen pituutta ja tasapaino on parempi. Vaimennin ei ole mikään mörkö vaikka aika monet vanhemmat metsästäjät sitä vieroksuvat.

    • Joni 88

      Kävinpäs jälleen hypistelemässä aseita ja sieltä tarttui tällainen ase kuin Sako Finnlight 85 mikä tuntui käteen hyvältä ja oli minusta sopivasti paino tasapainossa vaikka siihen laittaiskin vielä sen vaimentimen kiikarin lisäksi.(Hinta tosin on sitten rajoilla raskiiko ostaa)
      Miten minulla on ollut sellainen käsitys että omaa kuuloa vain suojaa kun äänen vaimentimen laittaa?! Jopa sillä lailla että koialle olisi kovempi äänen vaimentimen kanssa kuin ilman. Miten tämän laita on?

      • koirannaama

        Toki koira hyötyy metsästäjän aseen vaimentimesta, miksi sitä epäilet? Eihän se vaimennin mitään lisää ääntä tuota, vaan päinvastoin vaimentaa aseen suupamausta. Ei tietenkään pidä ampua lähemmäs koiraa sen takia että aseessa on vaimennin, sillä luodin lentomelu pysyy samana, vain aseen suupamaus vaimenee.


    • LOL

      Kakka

    • paikatuthousut

      Minä se tykkään vanhasta sotilaskivääristä, sillä ammun linnut ja avotähtäimillä vielä, mukava lousku kantaa mettässä. Liian hienoja nämä nykyajan stainleslightit sun muut viimesen päälle jynssätyt torrakot. mie en tykkää jos kiiltää ja on kuin karamelli.

    • sako AII 308

      Ei pidä kuitenkaan unohtaa että ase on aina hyvä huoltaa vaikka olisi mikä rosteri tahansa... Itse tykkään juuri ampua etupainoisella vaimentajalla varustetulla aseella. Vakaampi ampua ilman tukea...

    • sordiino

      Tikka, Remington, Mossberg.... Noista ainakin löytyy tuohon 1500 euroon mahtuva ase.
      Itse tuosta vaimentimesta tykkään eniten sen suuliekkiä hävittävän vaikutuksen takia, koska metsästän peuraa ja kettua hämärässä/ pimeässä väijyen. Suuliekin välähdys kun aiheuttaa "sokean hetken" juuri siinä vaiheessa kun pitäisi nähdä osuman vaikutus, ja minne saalis katoaa laukauksen jälkeen.

    • kunnonjytky

      Mulla kun on 338 LM niin ei tarvii nähä mihin saalis lähtee sillä siihen se jää, ostakaa kunnon kivääri niin ei tarvii metästä saalista etsiä, kolmenollakasit sun muut rimpulat pitäis kieltää lailla.

    • mul on sinko

      No jos tykkäät että peuralta lähtee esim. lapa irti, niin miksei... Tosin jos ei osaa ampua, niin silloinhan pitääkin olla joku tuollainen ylimitoitettu ase jolla rittää huonompikin osuma.
      Hirvelle toi 338 ehkä jotenkin vielä sopii, mutta jos tahtoo muutakin metsästää/ ampua, niin kannattaa miettiä haluaako mulkun jatke-aseen vai haluaako osua :)

    • lapsellinenaikuinen

      teidän kaikkien kannattais hypistellä porsliini bambeja ja syödä marmelaadia
      ja unohtaa nää pyssyhommat

    • j.l

      Tohon vois vielä heittää Weatherbyn sub-moa malliston ja japanissa tehdyn Howan, kaikki aseet on loppu pelissä yksilöitä. Millanen tarkkuus-vaatimus sulla on 3/5lks,kasa/mm tai Moa/etäisyys?
      Itsekin aloitin aikanaan 308:lla,mutta totesin että ei oo oikein hyvä kummassakaan, vitun kompromissi.Vaikea löytää tarkka tehaspati linnustukseen.
      Miksei .300 WinMag.? itseladatuilla patruunoilla,riittävä hirvelle myös pitkille matkoille,suora lentorata,pieni tuulipoikkeama, itseladattuna 50 cent/pati,pieni rekyyli änkkärillä.
      eli miks 308?,toki jälleenladattuna ja harjottelulla ihan ok,muttei oikeen hyvä missään.

    • Anonyymi

      Itsellä vanhempi Tikka m55 308 johon teetätin änäri kierteet, ja äänen vaimentimella on kokoa ei oo mikään tasku mallin kokoinen vaan kunnon nuija/halko! mikä sitten näkyy vaimennus tehossa vanhempaa tuotantoa. Mutta kaliperiin pitää todeta jos nyt ostaisin kaikkeen riistaan soveltuvan kiväärin se olisi 30-06 ja 300win mag ne riittäisi nyt kaapista löytyy 308 7,62x54r seuraavaksi pitää hommata 300win mag pelto hommiin ja oikeasti pitkille matkoille 7,62x54r on köyhän ihmisen 30-06 nen t: Hornanhurrtta 🐺🐺🐺

    • Anonyymi

      Tikka tai Sako. Kummastakin löytyy malleja myös stainles piipuilla.

      • Anonyymi

        Niin ja ellei ole varaa uutta ostaa, niin osta käytetty metsästyskäytössä ollut kivääri. Ellei ole ollut ratakäytössä, niin koko metsästäjän elinaikana sillä ei montaa sataa laukausta ole ammuttu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8146
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2502
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2223
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      21
      1898
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1634
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1469
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1435
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1153
    Aihe