Ajankohtainen D-vitamiini!

50µg

Ajankohtainen D-vitamiini!
http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=247

D-vitamiini, vuosisadan terveystekijä. Vieraana lääkäri Antti Heikkilä!
http://www.katsomo.fi/?treeId=10901

Kesä-Heinäkuussa riittävästi D-vitamiinia auringosta.
http://www.iskelma.fi/?area=terveydentukipilarit
Terveyden tukipilarit vko 19, osa 5

Täällä hinta/laatu kohdallaan
http://www.iherb.com/Vitamin-D

Ohje tilaamiseen!
http://personal.inet.fi/koti/remeli/iherb.jpg

Etenkin tytöillä olisi aivan hemmetin tärkeetä ainakin 25 ikävuoteen asti pitää D-vitamiinin saanti riittävänä vuoden ympäri. Vaihdevuosista alkavaa osteoporoosiriskiä saadaan vähennettyä näin melkoisesti.

40

939

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 70µg

      Lähes kaikilla kroonisilla sairauksilla ja veren D-vitamiinipitoisuudella näyttää olevan yhteys.

      Tällaisia sairauksia ovat anatomian emeritusprofessori Pentti Tuohimaan mukaan muun muassa monet syövät, kuurous, osteoporoosi, diabetes, reuma, verenpainetauti, monet infektiosairaudet ja keskushermoston sairaudet. Esimerkiksi riski sairastua eturauhassyöpään kasvaa, jos miehellä on pitkäaikainen D-vitamiinin vajaus. Ylipaino kasvattaa riskiä.

      D-vitamiinin vajaus näyttää altistavan myös rasitusmurtumien syntymiselle ja hengitystieinfektioille eli esimerkiksi kausiflunssalle.

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/D3.htm

      • 16 + 14

        D-vitamiini näyttelee varsin tärkeää roolia solujen terveessä toiminnassa, näin aiemmin lukemani perusteella.

        Sitten hieman asian vierestä. On varsin harmillista, että vielä tänä päivänä tehdään noinkin alkeellisia ja raskaslukuisia sivustoja kuin tuo oheinen. Saman hyvän asiatiedon olisi voinut vaivautua kokoamaan selkeään, mielyttävään ja visuaalisesti helppolukuiseen muotoon.

        - http://personal.inet.fi/koti/remeli/D3.htm

        d


    • D:n syöjä

      """D-vitamiinin puute jäykistää verisuonia myös muuten terveillä ihmisillä, osoittaa uusi tutkimus. Tutkijat havaitsivat D-vitamiinin puutteen heikentävän verisuonten toimintaa diabetekseen verrattavasti. Puutteellisena tasona pidettiin tutkimuksessa alle 50 nmol/l (20 ng/ml) tasoa. Tällainen puutteellinen taso on noin puolella suomalaisista tähän aikaan vuodesta."""

      http://www.facebook.com/pages/Aamiainen-ruohikolla/135616813161069

      """ Suomalaisten seerumin D-vitamiinin (S-D-25) jakauma (nmol/l) Setti-tutkimuksen mukaan. Kuva osoittaa, että S-D-25 on keskimäärin 35 nmol/l ja suuri osa jää alle 25 nmol/l."""


      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=247

    • 6+17
    • terveyttä
    • terveyttä

      """"Lukijakysymykset

      1. Kalsiumista sen verran, että haittaako se kun monivitamiini sisältää myös kalsiumia? Puhutaan myös magnesiumin ja kalkin tasapainosta, mitä se sitten tarkoittaa? Saako sitä kalsiumia syödä yhtään purkista?
      Minun näkemykseni mukaan kalsiumin syöminen purkista on vähintäänkin turhaa mutta mahdollisesti jopa haitallista. Syy kalsiumlisien jatkuvaan tuputtamiseen on uskoakseni puhtaasti taloudellinen eli kyllähän myyjiä tulee aina riittämään jos käytännössä ilmainen kalsiumkarbonaatti/muu ”kuollut” kalsium saadaan markkinointikoneiston avulla muutettua kilohinnaltaan jopa satojen eurojen terveystuotteeksi.

      Suosittelisin välttämään myös kaikkia synteettisiä ”vitamiineja” ja varsinkin niitä jotka sisältävät täyteaineina kalsiumkarbonaattia tai vielä tätäkin haitallisempaa magnesiumsteraattia. Luonnosta ei löydy irrallisia ”vitamiinimolekyylejä” vaan kasveja jotka sisältävät laajan kirjon yhdessä toimivia aineita. Synteettiset vitamiinit ovat vain yksi allopaattisen lääketeollisuuden tuottoisa sivubisnes. Allopaattisen lääketeollisuuden ydinbisneksen kannalta synteettisten vitamiinien paras ominaisuus on niiden tehottomuus -> hivenen lisää rahaa ilman että häiritään omaa core-bisnestä joka on kroonisesti sairaiden lääkitseminen.

      Asiasta kiinnostuneita suosittelen tutustumaan Brian Clementin kirjaan “Supplements Exposed: The Truth They Don’t Want You to Know About Vitamins, Minerals, and Their Effects on Your Health”.

      Tarkennettakoon vielä sen verran etten pidä lääkäreitä aktiivisesti syyllisinä siihen, että niin monet syövät potentiaalisesti haitallisia kalsiumvalmisteita. Heidän olisi kuitenkin asemansa puolesta mahdollista lopettaa kyseinen typeryys. Käytännössä tämä on kuitenkin vaikeaa, sillä kaiken maailman käypähoitosuositusten ja ylisuurten potilasmäärien johdosta lääkärin ammatti on muuttunut erittäin haastavaksi. Lääketeollisuudella on roolinsa myös lääkäreiden koulutuksessa ja nykypäivän lääkäri muistuttaakin päivä päivältä enemmän myynninedistäjää kuin vanhan ajan kunnanlääkäriä. Kaikki on hyvin niin pitkään kun pysyt hiljaa rivissä samalla kun lääkebisneksen äänekäs arvostelu tuo sinulle pelkästään ongelmia. Olen varma että sitä mukaan kun kansa valistuu, tulee lääkäreiden joukosta nousemaan lisää Antti Heikkilöitä jotka uskaltavat sanoa mitä oikeasti ajattelevat. """

      http://www.raikasweb.com/kirjoittajavieras-iiro-riihimaki

    • juustoa
    • ei margariinia

      """""""Synteettisten vitamiinien käyttö. Kuten Iiro osuvasti kirjoituksessaan totesi, niin synteettiset vitamiinit ovat vain yksi allopaattisen lääketeollisuuden tuottoisa sivubisnes…""""""

      http://www.raikasweb.com/tyypillisimmat-virheet

      Luonnolliset vitamiinivalmisteet tunnistaa siitä, että pakkaukseen on merkitty raaka-aine, esimerkiksi ruusunmarja C-vitamiinin lähteenä tai vehnänalkioöljy E-vitamiinin lähteenä.


      EI MARGARIINIA

    • d-vitaminia

      Kansallinen ihosyövän ehkäisyneuvosto (NCSCP) kehottaa ihmisiä pysymään poissa auringonvalosta keinolla millä hyvänsä, sillä heidän mukaansa auringon tuottama UV-säteily on vaarallista ja siten ihon altistaminen auringonvalolle ei ole suotavaa missään olosuhteissa. NCSCP ehdottaakin auringon sijasta ottamaan D-vitamiinia suoraan purkista, 600 IU:ta (15µg) päivässä olisi kuulemma riittävä määrä. Kyseinen suositus on kuitenkin lähinnä surkea vitsi, sillä hiljattain tehdyssä tutkimuksessa osoitettiin keskiverto aikuisen tarvitsevan vähintään 8,000 IU:ta (200µg) per päivä saadakseen tarvittavan suojan vakavia tauteja vastaan.


      NCSCP:n jorinoilla ei siis ole minkäänlaista tieteellistä pohjaa, vaan niiden tarkoitus on ainoastaan lisätä rahavirtausta syöpäteollisuuden suuntaan. Yhtälö on helppo: Mitä vähemmän ihmiset oleilevat auringossa, sitä enemmän sairauksia eli rahaa Big Pharmalle.


      Lääketeollisuus onkin täydellinen esimerkki siitä, miten toistuvilla fraaseilla ja ytimekkäällä pelottelulla saadaan aivopestyä koko läntinen pallonpuolisko minkä tahansa luonnollisen asian vastustajiksi. Tänään aurinko, huomenna vesi? Hengittämisen rajoittaminenhan on jo vanha juttu ja Al Goren heiniä.

      http://www.iskuryhma.com/2011/03/syopateollisuus-haluaa-itselleen-lisaa.html

      • 16 + 14

        Juuri hiljatain keskustelin sisäeritytauteihin ja metabolismiin erikoistuneen lääkäin kanssa aiheesta ja hän mainitsi ettei kaltaiseni vaaleaihoinen henkilö voi saada edes parhaina kesäkuukausina auringosta rittävästi D-vitamiinia ilman riskiä ihotaudeista / ihosyövästä pidemmällä aikajaksolla ( asun valimerellä ). Auringossa tulee olla säännöllisesti, mutta hyvin maltilla ja kohtuudella, pieniä aikoja kerrallaan, varsinkin näillä leveysasteilla kesäkaudella saa hakea systemaattisesti varjoa. Ohjeisti käyttämään D-lisää ymäri vuoden.

        >> Lääketeollisuus onkin täydellinen esimerkki siitä, miten toistuvilla fraaseilla ja ytimekkäällä pelottelulla saadaan aivopestyä koko läntinen pallonpuolisko...

        Osteoporoosin rummuttaminen 90-luvulla massiivisen bisfosfonaattien lobbaamiseksi massoille oli tästä yksi esimerkki. Nyttemin on käynyt ilmi miten nuo bisfosdonaatit ovat kaikkea muuta kuin viattomia pidempään käytettyinä ja muuttavat luston rakennetta pysyvästi, niiden tullessa kovemmiksi ja joustamatomammiksi ja siksi helpommin hajoaviksi ja nyttemmin niidenkäytöstä uudet ohjeistukset.

        - http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2009/11/994754

        >> Tänään aurinko, huomenna vesi? Hengittämisen rajoittaminenhan on jo vanha juttu ja Al Goren heiniä.

        On täysin selvää miten teollisuuden, energiatuotannon ja autoilun aiheuttamat ilmansaasteet ovat ihmisille vahingoksi pitkällä aikajänteellä. Tupakkateollisuuskin lobbasi julkeasti tuotteidensa vahingottomuudesta ja siitä "ettei sitä ole voitu osoittaa tieteellisesti"...samalla kun ne olivat siita tietoisia ja tarkoituksellisesti rakensivat yhdisteitä jota koukuttavat fysiologisesti mahdollisimman tehokkaasti, kaikkea psykologista mainospropagandaa unohtamatta joka ulottui kaikille elämän mallien alueelle.

        Ihminen on suuressa viisaudessaan saastuttanut mm. pohjavedet, jotka esimerkiksi Ranskassa ovat yli 60%:sti pilaantuneet ja sitten suurella taloudellisella panoksella tuota elämä elinehtoa joudutaan puhdistamaan jälkikäteen. Tulevaisuudessa vesi tulee olemaan yksi keskeinen sotien ja selkkaiksien aiheuttaja ja se on jo sitä monilla alueilla. Siitä tullaan taistelemaan kuin petrolista. Se tulee olemaan tulevaisuuden sinistä kultaa ja useammat monikansalliset jätit ovat jo siirtäneet strategiansa painopistettä voidakseen ottaa mahdollisimman suuren globaalin monopolin siitä, kuten esimerkiksi Veolia.


    • D3

      """Kjell Lindroos on YLE:n suomenruotsalaisen puolen toimittaja, joka teki loistavan ohjelman siitä, mitä diabeetikon ravintosuosituksista ajatellaan lahden eri puolilla. Ei ihme, että ollaan rajoittamassa FST:n toimintaa, sillä se häiritsee tavisten rauhaa.

      vimeo.com/24004754 (video)

      Ohjelmassa esiintyvät professori Fredrik Nyström Linköpingistä, lääkäri Andreas Eenfeldt, joka on kirjoittanut vhh:sta (LCHF), vanhempi diabetesta sairastava naispotilas, jonka vointi oli hiilihydraattirajoituksen jälkeen oleellisesti parantunut ja sitten sokerina (tai pitäisikö sanoa tärkkelyksenä) pohjalla meidän oma Mikael Fogelholm, joka ei ole edes lääkäri.

      Nautin toimittaja Lindroosin eleettömästä tyylistä tehdä yksinkertaisista elementeistä huippuluokan dekkari, jossa jo puhujien ilmeet kertoivat, mistä on kysymys. Nyström oli järkyttynyt kuultuaan, mitä nämä fogelholmit Suomessa kansalle tuputtavat. Kaikesta näkee, että Nyström on huippuluokan kliinikko, jonka rinnalla fogelholmit ovat mitättömyyksiä. Ohjelmassa Fogelholm selvästi valehtelee ja jää siitä vielä kiinni. Ruumiin kieli ja kasvot ovat paljonpuhuvia.

      Kaksi linkkiä aiheeseen, joissa Lindroos kertoo ohjelmanteon taustoista. Diabetesliitto hyppi seinille, kuten saattoi odottaa. Liittohan on yrittänyt systemaattisesti tuhota myös meikäläisen Pirkanmaan poliisin hiljaisella myötävaikutuksella. Establismentin väkivalta on olennainen osa tämän maan hallintomallia. THL:n pääjohtajakin jaksaa soitella jatkuvasti TV-yhtiön johtajille, että pankaa se Heikkilä helvettiin sieltä. Maa saa sitä, mitä haluaa. Pää pussiin, niin ongelmat häviävät, eikä tarvitse rasittaa päänuppiaan. Ajattelu tekee kipeää, ja oman uskomusjärjestelmän hajoaminen on kammottava asia. """

      http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=233

    • rasvaa
    • aurinko.

      Leedsin yliopiston molekulaarisen lääketieteen osaston tekemän tutkimuksen mukaan ihon suojaaminen auringolta lisää ihosyöpäriskiä. Tutkijat huomasivat, että melanoomapotilaiden D-vitamiinitaso oli erityisen alhaalla.

      Vaarallisia ihomuutoksia ja -syöpää esiintyykin pääasiassa ihoalueilla, jotka eivät ole alttiina auringonvalolle.
      Kun suojaamaton iho on alttiina auringolle, iholla muodostuu D-vitamiinia, joka lisää koko kehon immuunisuojaa sekä nopeuttaa syöpäsolujen tuhoutumista, toteaa professori ja syöpäspesialisti Angus Dalgleish.

      D-vitamiini on välttämätön elimistön puolustusjärjestelmän ns. T-solujen aktivoitumiselle, havaittiin Kööpenhaminan yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa. Jos elimistössä ei ole D-vitamiinia riittävästi, sairauksia aiheuttavien mikrobien torjuntaan tarvittavia T-tappajasoluja ei synny.

      Tanskalaistutkimus havaitsi että kun naiiveille T-soluille esitellään ei-toivottuja patogeenejä, ne alkavat etsiä D-vitamiinia erillisellä ulokkeella. Jos D-vitamiinia ei löydy riittävästi, T-solut eivät muutu varsinaisiksi aktiivisiksi puolustussoluiksi.

      D-vitamiini vaikuttaa fosforin ja kalsiumin aineenvaihduntaan hormonin tavoin parantamalla niiden imeytymistä ja auttamalla kalsiumia kiinnittymään luustoon.
      Kilpirauhasen ja lisäkilpirauhasen toiminnalle D-vitamiini on elintärkeä.

      D-vitamiinin puute aiheuttaa lapsilla riisitautia ja aikuisilla osteomalasiaa eli luiden pehmenemistä sekä pitkään jatkuessaan osteoporoosia, jota sairastaa noin 400000 suomalaista.

      Paras D-vitamiinin lähde on aurinko. Asiantuntijat suosittelevat 15-20 minuutin auringonottoa kesäisin keskipäivän aikaan. Tässä ajassa iho ei ehdi palaa, vaikka ei käyttäisi aurinkosuojavoiteita, jotka estävät D-vitamiinin muodostumista.


      http://www.magneettimedia.com/?p=6280


      Maailman väestöstä 40–75 % potee D-vitamiinin puutetta. Se altistaa monille sairauksille, joihin kuuluvat riisitauti, luuston pehmeneminen (osteomalasia), ikääntyvien kaatuilu, tuberkuloosi, psoriasis, MS-tauti, suoliston tulehdus, tyypin 1 diabetes, verenpainetauti, sydämen vajaatoiminta, lihastaudit sekä rinta- ja muut syöpätaudit. Monia kroonisia tauteja voitaisiin vähentää 20–50 % tai enemmänkin pelkästään turvaamalla riittävä D-vitamiini saanti, sanoo professori Holick. Suosituksen alarajalle (75 nmol/L) pääsemiseksi useimmat ihmiset tarvitsevat D-vitamiinia 25–50 mikrogrammaa (µg) päivässä. Turvallinen yläraja on 250 µg päivässä, korostaa professori Holick.


      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2077

    • auronko
    • aurinkoa.

      Lastenlääkäri: Lasten D-vitamiinin saantisuositusta nostettava
      http://www.iltalehti.fi/raskausjalapset/2011061613903446_rb.shtml

      Muuttuiko mikään uusien D-vitamiinisuositusten myötä?
      http://www.terveysportti.fi/xmedia/duo/duo99587.pdf



      Tässä L.A:n luotettavuus:

      "The doses of sunshine or oral vitamin D3 used in healthy children should be designed to maintain 25(OH)D levels above 50 ng/mL. As a rule, in the absence of significant sun exposure, we believe that most healthy children need about 1,000 IU of vitamin D3 daily per 11 kg (25 lb) of body weight to obtain levels greater than 50 ng/mL. Some will need more, and others less. In our opinion, children with chronic illnesses such as autism, diabetes, and/or frequent infections should be supplemented with higher doses of sunshine or vitamin D3, doses adequate to maintain their 25(OH)D levels in the mid-normal of the reference range (65 ng/mL) — and should be so supplemented year-round (p. 868)."

      - Cannell JJ, Vieth R, Willett W, Zasloff M, Hathcock JN, White JH, Tanumihardjo SA, Larson-Meyer DE, Bischoff-Ferrari HA, Lamberg-Allardt CJ, Lappe JM, Norman AW, Zittermann A, Whiting SJ, Grant WB, Hollis BW, Giovannucci E. Cod liver oil, vitamin A toxicity, frequent respiratory infections, and the vitamin D deficiency epidemic. Ann Otol Rhinol Laryngol. 2008 Nov;117(11):864–70.


      Ja kyllä on edullista ja postituskulut 3,20.

      http://www.iherb.com/Vitamin-D

    • aurinkoa...

      hiilihydraatti = sokeri

      http://www.fineli.fi/topfoods.php?compid=2034&fuclass=all&specdiet=none&items=200&from=top&portion=100g&lang=fi

      Tyypin 2 diabetes on Suomessa kasvava ongelma. Tällä hetkellä sitä sairastaa jopa puoli miljoonaa suomalaista ja kaiken lisäksi eri ennusteiden mukaan sairastuneiden määrä voi olla jopa kaksinkertaistumassa seuraavien 10-15 vuoden aikana.

      Ruotsalaisasiantuntijat eivät voi ymmärtää nykyisiä suomalaisia ravintosuosituksia diabeetikoille. Pitäviä tutkimuksia vähärasvaisen runsashiilihydraattisen ruokavalion terveellisyydestä ei ole. Sitä vastoin vähähiilihydraattinen ja runsasrasvainen ravinto on osoittautumassa varsinaiseksi täsmähoidoksi painonpudotuksessa, kolesteroliarvojen parantamisessa ja diabeteksen hoidossa.

      http://www.vimeo.com/24004754

      Suomessa virallinen suositus on viljaa aamusta iltaan margariinin kanssa. Hyi hitto. Ja kaikki luonnolliset hyvät rasvat ovat mukamas epäterveellisiä.

      """Lääkäri-ravitsemustieteilijä Kirsi Pietiläinen HUS:n Lihavuustutkimusyksiköstä on ruvennut "sekoilemaan" oikein olan takaa. Hän on nimittäin ruvennut suosittelemaan vähähiilihydraattista ruokavaliota lihavuuden hoidossa. Kyllä, luitte ihan oikein: SUOMALAINEN TUTKIJA SUOSITTELEE VÄHÄHIILIHYDRAATTISTA RUOKAVALIOTA. Eikö PK-projektien luvatussa maassa enää kukaan pysy ruodussa?! Pekka Puska kääntyisi haudassa, jos olisi jo kuollut. Viime viikolla järjestettiin Helsingissä pohjoismaisten ravitsemusterapeuttien kokous, Nordiska Dietistdagarna (NND). Siellä Kirsi piti esityksen vähähiilihydraattisen ruokavalion puolesta."""

      """"Tämän suuren kolesterolihujauksen rinnalla on kulkenut toinen sivujuoni, jota voi sanoa aidoksi tieteeksi. Yhdysvaltalainen tutkijalääkäri Ronald Krauss kiinnitti huomiota LDL:n ristiriitaisiin vaikutuksiin kliinisessä työssä. Hän havaitsi, että LDL on jaettavissa alaryhmiin. Ryhmä A on isorakkulainen (jalkapallo) ja ryhmä B on pienirakkulainen (golfpallo) Ryhmä A suojelee verisuonia ja pienirakkulainen B muodostaa ongelman, mutta vain silloin, jos se hapettuu (ox-LDL). On myös todettu, että B-ryhmä hapettuu herkästi, joten käytännössä B on aina haitallinen. B- ryhmää lisää hiilihydraattien lisäksi myös kasvirasvat (linolihappo).""""

      Margariini = rypsi, rapsi, auringonkukka = linolihappo = Omega 6, joka hapettuu herkästi

      http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=237

      Vaihtaa viljat kasviksiin ja syö luonnollisia rasvoja ja proteiinia, niin haima kiittää. Myös hoikat saavat diabeteksen, kun syövät liikaa hiilihydraattia.

      Luonnollisia rasvoja tarvitaan n. 60-80 grammaa per vuorokausi:

      Kala, pähkinät, siemenet, avokado, kylmäpuristetut öljyt (oliivi, pellavansiemen, camelina, rypsi, kookos).Kylmäpuristuksen ansiosta öljyn rasvahappokoostumus ja vitamiinit säilyvät luonnollisessa muodossaan. Eläinrasvat (luomu parasta).

      http://sundqvist.blogspot.com/2011/04/valtion-ravitsemusneuvottelukunnan.html

      Myös D-vitamiini on keskeisessä asemassa terveydessä.
      http://www.pronutritionist.net/d-vitamiinijarruja-keskella-kesaa/

      Kun D-vitamiinin pitoisuus seerumissa ylittää 82,5 nmol/l, vähenee tyypin 2 diabeteksen riski 25–40 %, ilmenee uudesta amerikkalaisesta tutkimuksesta. Se esitettiin perjantaina (23.6.2011) San Diegossa American Diabetes Associationin vuosikokouksessa, johon osallistui 13 000 diabeteslääkäriä.
      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2099

      Nauti auringosta:
      http://www.raikasweb.com/nauti-auringosta

    • 100µg
    • 100µg

      Astma ja ylipaino ovat lisääntyneet käsi kädessä yhdessä länsimaisen ruokavalion kanssa.

      Maitotaloustuotteiden ja kunnollisen, ruoholla kasvatetun lihakarjan käytön väheneminen ovat NutraIngredients-raportin mukaan yhteydessä astman ja ylipainon lisääntymiseen.

      Maitotaloustuotteissa ja lihassa on CLA:ta eli konjugoituneita linolihappoja, joita länsimaisesta “kevyt” ruokavaliosta ei saa. Myös teollisesti prosessoidun ruoan on todettu lisäävän riskiä sairastua astmaan.

      Tilastojen mukaan astmaluvut ovat kasvaneet 75% pelkästään Yhdysvalloissa vuoden 1980 jälkeen. Vuonna 1980 kevyttuotteet ilmestyivät markkinoille.

      Kustannukset terveydenhuollolle ovat yli 20 miljardia dollaria vuositasolla.

      Suomessa kevytruokailua ja MARGARIININ autuutta on ajanut pääasiassa THL:n ylijohtaja Pekka Puska ja ravitsemussuosituksia laativat tahot.

      http://www.magneettimedia.com/?p=6540

    • 100µg

      D-vitamiini vaikuttaa keskeisesti fosforin ja kalsiumin imeytymiseen suolesta. Tätä kautta D-vitamiinin puute voi lapsuudessa aiheuttaa riisitaudin, jolloin luut pehmenevät ja taipuvat. Tämän takia kaikille alle kaksivuotiaille annetaan D-vitamiinilisä. Aikuisilla puute taas aiheuttaa luukatoa, alkuun osteopeniaa ja lopulta osteoporoosin. Pitkittyneenä ja vaikea-asteisena puute saa aikaan osteomalasian eli luun mineralisaation häiriön, jolle tyypillistä on luiden pehmeneminen.



      Tämän lisäksi D-vitamiinilla näyttää olevan sormensa pelissä tavattoman monessa sairaudessa ja vaivassa. Erityisesti vitamiinin puute tai vähäisyys saa aikaan huonoja vaikutuksia, kuten lisää lihasheikkoutta, heikentää immunologista puolustusmekanismia, lisää riskiä sairastua diabetekseen (Diabetes, tyyppi 1, Diabetes, tyyppi 2), tiettyihin syöpiin, verenpaineeseen ja MS-tautiin sekä lisää flunssa- ja influenssaherkkyyttä vain muutamia mainitakseni.



      Ehkä kaikkein merkittävin melko tuore havainto on ollut korkean D-vitamiinitason syövältä suojaava ominaisuus. Se toimii ikään kuin elimistön omana sytostaattina tuhoten alkaneita soluvirheitä, joista osasta myöhemmin kehittyisi pahanlaatuinen kasvain. Korkeiden seerumipitoisuuksien on havaittu lisäävän myös vastustuskykyä, vähentävän nivel- ja lihassärkyjä, kohentavan lihasvoimaa, nostavan mielialaa ja lisäävän yleistä energisyyden tunnetta.


      http://www.poliklinikka.fi/?page=5331684&id=6520662

    • D-vitamiini.

      Margariini:
      Luonnollisesta öljystä tehdään margariinin raskaasti prosessoidussa valmistuksessa elimistölle vierasta ainetta. Suurin osa öljyssä luonnollisesti esiintyvistä ravintoaineista on poistettu ja tuhottu. Lisäksi valmistuksessa käytetyt hyvin korkeat lämpötilat ja mahdollinen vetykäsittely muuttavat öljyn rasvahapot vaaralliseen muotoon. Margariinit ovat ”ihmisravinnoksi kelpaamatonta teollista mössöä”. Kaikkein vaarallisimpia rasvahappoja ovat transrasvat, joita syntyy kasvisrasvojen teollisessa valmistusprosessissa. Älä osta tuotetta jossa lukee ”kovetettu/osittain kovetettu kasviöljy” tai ihan pelkästään ”kasviöljy”! Kasviöljyt ovat terveellisiä ainoastaan silloin, kun ne ovat luonnollisessa muodossa kylmäpuristettuina.
      http://elamanleipa.blogit.fi/luojan-laakkeet/

      Ensin kannattaa luopua teollisesti prosessoitujen öljyjen ja niitä sisältävien tuotteiden, kuten margariinien käytöstä.
      http://www.seinajoensanomat.fi/artikkeli/49924-rapakuntoinen-suolisto-tuhoaa-ihmisen

      “MARGARIINI – TERVEYSRUOKAKO?
      Tavallisia kasvisöljyjä sekä margariinia pidetään yleisesti terveellisinä ja jopa erilaisia sairauksia kuten sydän- ja verisuonisairauksia ehkäisevinä tuotteina. Mutta kuinka luonnonmukaisia ne ovat? Jotta voisimme arvioida näiden tuotteiden terveellisyyttä, on syytä tutkia niiden valmistusprosessia:
      Onneksi kuolleille kasvisrasvoille on olemassa luonnollinen vaihtoehto: kylmäpuristetut kasvisöljyt sekä raikas lisäaineeton meijerivoi!”
      http://www.uuttapuhtia.com/blogi/2011/01/voihan-margariini/

      Margariini on yksi niistä lukuisista viranomaisten tyrkyttämistä terveystuotteista, jota se ei kuitenkaan ole. Jokainen, joka on tietoinen margariinin valmistusprosessista, ymmärtää että kyse on pikemminkin huonosta pilasta kuin terveystuotteesta.
      http://www.aitoterveys.fi/Margariini.php

      Rasvaton maito ei happane, kuten maito normaalisti, jos sen jättää lämpimään. Rasvaton maito mätänee. Kukin päätelköön itse, haluaako moista moskaa juoda, taikka juottaa lapselleen.
      Kevytmargariini, on ihme että moinen kummajainen on päässyt ruokakauppoihin. Leivälle kuuluu laittaa voita, ei muovin kaltaista levitettä, joka ei maistu millekään ja jonka vaikutuksista ihmiskehoon ei ole minkäänlaista tutkimusta. Paitsi se että viereisestä hyllystä löytyvät taas ne juotavat vatsafloran tasoittajat, se kertonee kaiken tarpeellisen.
      Sitten taas kummastellaan että moinen määrä voitahan vie ennenaikaisesti hautaan, eipä vie kun pitää nauttimisen kohtuullisena. Kukaan ei käske syömään yhdeksää viipaletta leipää päivässä, eikä varsinkaan lappamaan viipaleille kevytmargariinia, kevytjuustoa ja kevytleikkelettä. Ihminen ei tule kylläiseksi tuommoisesta epämääräisestä ravinnosta, jota joku kehtaa kutsua ruoaksi.
      Lihatuotteita on lähestulkoon mahdotonta ostaa, kun kaikkeen on sekoitettu natriumglutamaattia, joka ei ole kotiimme tervetullut aine. Kanasta ja yrjömarinadeista puhumattakaan.
      Missä on puhdas ruoka, miksi sitä on niin hankalaa saada käsiinsä? Einekset valloittavat hyllypinta-alan kaupoissa ja luomuhylly on pieni sektori josta pitäisi löytää kaikki tarvitsemansa. Ruohonjuuri, Maatilatori ja pienet kalatiskeillä varustetut ruokakaupat kutsuvat minua luokseen enemmän kuin koskaan aiemmin. Olen päättänyt että vaikka se vähän vaivaa vaatiikin, niin mieheni kanssa me emme enää kanna eurojamme isoihin marketteihin vaan niille ihmisille, jotka oikeasti kantavat vastuun ja tarjoavat meille puhdasta ruokaa, ilman mitään keinotekoista.
      http://www.fit.fi/kayttajat/hanna-gullichsen/rasvan-puolesta-aspartaamia-vastaan

    • purkista.
    • 100µg
    • 100µg

      Uudessa norjalaistutkimuksessa vähäinen K1-vitamiinin saanti oli yhteydessä 57 prosenttia suurempaan lonkkamurtumariskiin verrattuna sitä eniten saaneisiin (3. vs. 1. tertiili). Tähän liittyen olen kirjoittanut aiheesta uuden blogikirjoituksen. Pidän edelleen luustolle tärkeänä tummanvihreiden vihannesten ja salaatin päivittäistä syömistä.

      http://ruohikolla.blogspot.com/2011/08/tummanvihreiden-vihannesten-k1.html

    • 100µg

      Sydänsairauksia ei ehkäistä vaihtamalla voi margariinin. Pohjois-Karjala-projektin sydänkuolleisuuden aleneminen voi johtua tupakoinnin vähenemisestä, liikunnan lisääntymisestä, kasvisten runsaammasta kulutuksesta ja suolan käytön vähenemisestä tai muista huomiotta jätetyistä sydänterveyteen vaikuttaneista tekijöistä. Väite voin vahingollisuudesta on tässä yhteydessä hyvin epävakaalla pohjalla. Uusimmassa tutkimustiedossa sydän- ja verisuonitaudit ovat paljastumassa tulehdustaudeiksi, joissa eläinperäisen rasvan rooli on hyvin kiistanalainen [4].


      http://www.hiilaritietoiset.net/voionainavoita.html

    • kilpukkaulpukka

      Mites, kun me lisäkilpirauhasliikatoimiset emme voi paljonkaan syödä D-vitamiinia? Kalkkeutuuko meidän kudokset, verisuonet, munuaiset ym? Saamme diabeteksen ja kaikenmaailman muut sairaudet. Tässäkin on jo tarpeeksi kilpirauhasvajauksen, sydänoireiden ym. lisäksi.

    • D-vitamini

      Yli puolet kouluikäisistä ei käytä lainkaan D-vitamiinivalmisteita. Tuoreen tutkimuksen mukaan D-vitamiinin saantisuositus toteutuu sitä huonommin mitä vanhemmista lapsista on kyse. 13–17-vuotiaista enää joka viides ottaa päivittäin D-vitamiinia.

      Pienet lapset saavat teini-ikäisiä enemmän D-vitamiinia. Lähes kolme neljästä alle kolmevuotiaasta saa D-vitamiinivalmistetta päivittäin.

      Suositusten mukaan alle 18-vuotiaiden tulisi käyttää D-vitamiinilisää joka päivä.

      Yliopiston Apteekin Taloustutkimuksella teettämään kyselyyn haastateltiin syyskuussa 1 003 ihmistä, jotka ovat 15–79-vuotiaita.

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/D3.htm

    • D-vitamiinia

      Luuston haurastuminen vaivaa yhä useammin jo lapsuusiässä. Tuoreen tutkimuksen mukaan esimerkiksi helsinkiläislasten luunmurtumat ovat selvästi lisääntyneet. Luuston haurastumisen syynä on yleensä D-vitamiinin puutos.

      Dosentti Outi Mäkitie ennustaa, että osteoporoosista on tulossa merkittävä lastensairaus. Hänen mukaansa helsinkiläislapsista noin puolella on D-vitamiininpuutos jo vastasyntyneenä.

      Mäkitien arvelee myös, että Suomessa on suuri joukko nuoria aikuisia, joilla on merkittävä riski sairastua osteoporoosiin jo ennen keski-ikää.

      Hauras luusto on riskitekijä osteoporoosin lisäksi myös varhaiselle nivelrikolle ja muille tuki- ja liikuntaelinsairauksille.

      Ympärivuotisen ja riittävän D-vitamiinin lisäksi luuston normaali kehitys vaatii liikuntaa.

      http://tinyurl.com/6y4n9nl

      Monikin varmaan ihmettelee, että miksi ennen ei ole puhuttu julkisesti lasten luuston hauraudesta vai onko se jotain ihan uutta, niin onhan sitä tutkittu jo yli 10 vuotta sitten.

      http://www.tiede.fi/keskustelut/post1657861.html#p1657861

    • henkis vieäl

      Nykyiset viralliset D-vitamiinin saantisuositukset sopivat A: kaljurotille ja B: kuolleille.

    • vhh

      Mielen ongelmien hoito liiaksi lääkekeskeistä!
      """ Suurelta osin elintavoista aiheutuvia kansantautejamme, kuten kohonnutta verenpainetta, aikuistyypin diabetesta, kohonneita veren rasva- ja kolesteroliarvoja sekä osteoporoosia ja myös masennusta, hoidetaan pääasiassa lääkkeillä. Lääketehtaat voivat hyvin, kansa sairastaa, syö lääkkeitä ja kärsii sivuvaikutuksista. Lääkkeet eivät kuitenkaan tehoa kansantautiemme todelliseen syyhyn eli epäterveellisiin elintapoihin. Lääketieteen isä Hippokrates sanoi jo aikanaan "ruoka olkoon lääkkeesi". Miksi nykyiset terveydenhuollon ammattilaiset ovat unohtaneet tämän ikivanhan viisauden? Vuodesta toiseen intetään, etä tavallinen ruoka riittää turvaamaan ravintoaineiden saannin. Monelle tavallinen ruoka on lisäainepitoisia eineksiä, sokerisia muroja, valkoisia jauhoja sisältäviä leivonnaisia sekä sokeririkkaita maustettuja maitotaloustuotteita. Sellainen ruoka ei riitä. Ravintoainepuutokset ajavat ahmimaan ja sekoittavat ihmisen herkän sisäeritysjärjestelmän ja aiheuttavat sitä kautta monia vakavia riippuvuuksia. Ravintoainepuutokset altistavat sairauksille, räjäyttävät terveydenhuollon kustannukset ja katkaisevat työuran ennen aikojaan."""

      Mielen ongelmien hoito liiaksi lääkekeskeistä!
      Nykypäivän psykiatrista sairaanhoitoa moititaan ylenmääräisestä lääkityksen käytöstä.

      Aiheestakin, sillä lääkkeitä määrätään aivan liian herkästi. Lääkitystä tulisi käyttää harkitusti ja mahdollisimman pienin annoksin, ettei lääkkeillä tukahduteta tunteita, joita ihmisen tulisi käydä läpi. Lääkkeillä on myös ikäviä sivuvaikutuksia, psykiatri Ilkka Härkönen toteaa.

      Lääkkeiden räjähdysmäisen lisääntymisen takana ovat Härkösen mukaan lääketehtaat.

      Lääke-edustajat kiertävät puhumassa lääkäreille lääketutkimuksista. Jos lääkärillä ei ole tietoa tai uteliaisuutta muihin hoitotapoihin, lääkitys on jokseenkin "helppo" tapa kohdata potilas. Ennakkoluulotkin estävät vaihtoehtoisten hoitotapojen löytymistä. Tiedon etsiminen edellyttää vaivannäköä ja aitoa halua auttaa potilasta.

      D-vitamiini ja rasvahapot aivojen ruokaa:
      Psykiatri Ilkka Härkösen mukaan vitamiineilla ja hivenaineilla on oleellinen rooli myös psyykkisessä hyvinvoinnissa. D-vitamiini ja omega-3-rasvahapot ovat aivojen ruokaa, hän painottaa. D-vitamiinia Härkönen itse syö 100µg/vrk. Suomalaiset viralliset saantisuositukset ovat kovasti jäljessä.

      Aivot ovat 80% rasvaa ja hän ei suosittele lainkaan margariinia ja kevytlevitteitä.
      Luontaisterveys Nro 5/2011 http://www.karprint.fi/luontaisterveys/



      Lisäravinteita masennuksen hoitoon:

      5-Hydroksitryptofaania myydään Suomessa ja ympäri maailmaa reseptivapaasti luontaistuotekaupoissa lisäravinteena masennuksen hoitoon, ruokahalua vähentämään ja unilääkkeeksi. Sitä markkinoidaan myös vakavan masennuksen hoitoon Euroopassa mm. tuotenimillä Cincofarm, Levothym, Levotonine, Oxyfan, Telesol, Tript-OH, ja Triptum. Useat kliiniset lumelääke-kontrolloidut kaksoissokkotutkimukset ovat osoittaneet 5-HTP:n tehokkaaksi masennuksen hoidossa.
      http://www.iherb.com/5-HTP-100-mg

      Gluteeniviljat pois! Mielenterveysongelman taustalla voi lymyillä gluteeni. Tämän neuvon voi antaa melkein minkä sairauden kohdalla tahansa ja se toimii. Koita ja hämmästy.
      http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm

      Masennuksen omatoiminen hoito
      http://masennus.nettisivu.org/osa-1/

      Unettomuutta voi hoitaa melatoniinilla, jolla ei ole sivuvaikutuksia, ei aiheuta riippuvuutta eikä toleranssi nouse:
      http://www.tietoaunettomuudesta.fi/melatoniini/

      http://www.iltalehti.fi/terveys/2011072214001810_tr.shtml

      http://www.tiede.fi/keskustelut/post1275228.html#p1275228


      Myös piilevä kilpirauhasen vajaatoiminta voi aiheuttaa masennuksen kaltaisia oireita. http://www.kilpirauhasenvajaatoiminta.fi/


      D-vitamiinin puute liittyy masennukseen, sanovat psykiatrit:
      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2239

      Masennuslääkkeiden sivuvaikutukset
      http://www.tiede.fi/keskustelut/laaketiede-ja-terveys-f11/masennuslaakkeiden-sivuvaikutukset-t36763.html

    • kasviksia

      Lapset saavat uusista suosituksista huolimatta yhä liian vähän D-vitamiinia, arvioi HYKSin lasten ja nuorten sairaalan apulaislääkäri Outi Mäkitie Kaleva-lehden verkkosivuilla.
      D-vitamiinin saantisuosituksia nostettiin vuosi sitten, mutta käytännössä uusia suosituksia ei ole omaksuttu.

      - Veikkaan, että enemmistö yli kaksivuotiaista on edelleen ilman D-vitamiinilisää ja harvat murrosikäiset syövät sitä, Mäkitie sanoo Kalevalle.

      Mäkitie tutki helsinkiläisten koululaisten D-vitamiinin saantia ennen uusien suositusten voimaan tuloa. Mittaukset osoittivat, että jopa 70 prosentilla koululaisista oli D-vitamiinin puutos. Mäkitien mukaan tulos on yleistettävissä koko maahan.

      Kaleva kirjoittaa, että D-vitamiinilisää suositellaan kaikille lapsille 18-vuotiaaksi asti kaikkina vuodenaikoina. Alle kaksivuotiaiden suositeltava päiväannos on kymmenen mikrogrammaa ja sitä vanhemmille lapsille 7,5 mikrogrammaa D-vitamiinia.

      Mäkitien mukaan nykyisetkin D-vitamiinisuositukset ovat liian alhaisia. Tutkitut lapset saivat D-vitamiinia keskimäärin nykyisten suositusten mukaisesti ja joivat maitoa. Siitä huolimatta heidän verestä mitattiin liian vähäisiä pitoisuuksia.
      http://yle.fi/uutiset/terveys_ja_hyvinvointi/2012/01/kaleva_lapset_saavat_yha_liian_vahan_d-vitamiinia_3156627.html

      Tässä Mäkitien aikaisempi kirjoitus:
      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2090

      70 prosenttia eurooppalaisista kärsii D-vitamiinin vajauksesta. Näin arvioidaan tuoreessa asiantuntijaraportissa. Riittävänä pidettiin 75 nmol/l (30 ng/ml) ylittävää D-vitamiinitasoa.
      http://www.eurekalert.org/pub_releases/2012-01/f-sf-7oe011012.php

    • Voi Hyvin

      Suomalaiset tarvitsevat 100 mikrogrammaa (µg) D-vitamiinia päivässä, etenkin nyt talviaikaan ja kun influenssa- ja flunssa-aalto uhkaa. Seerumin D-vitamiinin (S-D-25) tulee nousta 75–150 nmoliin/l, jolloin immuunijärjestelmä toimii parhaiten. Turvallisena päiväannoksena jatkuvassa käytössä yli 9-vuotiaille lapsille pidetään nyt 100 µg ja aikuisille 250 µg. Suomen valtion ravitsemusneuvottelukunta suosittelee aivan liian pientä päiväannosta. D-vitamiini ehkäisee ja jarruttaa monia sairauksia vaikuttamalla suotuisasti satoihin geeneihin. D-vitamiini tehostaa mm. syöpälääkkeiden vaikutusta. Syöpäpotilaan tarve on 175 mikrogrammaa päivässä ja S-D-25:n tavoitearvo vähintään 125 nmol/l, sanovat amerikkalaiset syöpälääkärit. D-vitamiini vahvistaa myös ikääntyvien lihaskuntoa. Raskausajan D-vitamiini ehkäisee vauvojen virusinfektioita. Odottavan äidin D-vitamiinin tarve on yli kymmenen kertaa suurempi kuin nykyinen viranomaissuositus.

      "Ihmisen kehityshistorian (evoluution) aikana seerumin D-vitamiinin pitoisuus on ollut suurimman osan ajasta noin 125 nmol/l. Siihen pääsee nykyään hyvin harva [ilman D-vitamiinilisää]", sanoo tohtori Edward Giavannucci (Harvardin yliopisto) The New York Timesissa. D-vitamiinin puute on lääkäreiden aiheuttama (iatrogeeninen) sairaustila. Suomessa vastuun valtion ravitsemusneuvottelukunta ja sen D-vitamiinityöryhmän puheenjohtaja, dosentti Christel Lamberg-Allardt.

      Uusimmat tutkimukset puhuvat D-vitamiinin saannin lisäämisen puolesta (Schwalfenberg 2010, Zittermann ym. 2012, Pérez-Lopéz 2012). Miljardi ihmistä potee parhaillaan D-vitamiinin puutetta, eurooppalaisista 50–70 %. Puute on yleisintä 40. leveyspiirin pohjoispuolella, mutta puute ei ole harvinaista Espanjassakaan. Málagan yliopiston raportin mukaan joka kolmas espanjalainen saattaa potee puutetta. Suomi sijaitsee 60. ja 70. leveyspiirien välissä. Niinpä noin 90 % suomalaisista (jotka eivät ota D-vitamiinia purkista reilusti) potee puutetta. Puute on erityisen yleistä lapsilla ja nuorilla. Olisiko siinä yksi syy suomalaisten lihomiseen, sydäntautisuuteen, MS-tautiin ja diabetesepidemiaan? D-vitamiini auttaa laihtumaan ja hallitsemaan painoa, osoittaa israelilainen tutkimus (American Journal of Clinical Nutrition). Tanskalainen tutkimus kertoo, että vakava D-vitamiinin puute lisää tyypin 1 diabeetikkojejn ennenaikaista kuolleisuutta.

      D-vitamiini säätää yli 229 geenin toimintaa ja että se vaikuttaa solujen DNA:han (Ramagopalan ym, 2010). D-vitamiinin puute altistaa tietyille sairauksille (diabetes, MS-tauti, reumataudit, syövät jne), joita esiintyy enemmän pohjoisilla kuin eteläisemmillä leveysasteilla. Esimerkiksi MS-tautia esiintyy paljon Skotlannissa, mutta se on käytännössä tuntematon Afrikassa, sanovat tutkijat The Guardian –lehden haastattelussa (23.8.2010). Aikaisemmin on osoitettu, että D-vitamiini vaikuttaa yli 2000 geeniin. Oxfordin tutkimuksesta ei käy ilmi, kuuluivatko siinä tutkitut 229 geeniä niiden joukkoon vai tulevatko ne entisten lisäksi. Uusi raportti kertoo, että raskauden aikana nautittu D-vitamiini vähentää lapsen riskiä sairastua skitsofreniaan. Tämänkin suojavaikutus välittyy ilmeisesti geenien kautta.

      Raskaana olevien naisten D-vitamiinin tarve on keskimäärin 100 µg päivässä. Se on täysin turvallista ja se ehkäisee raskaus- ja synnytyskomplikaatioita, osoittaa lähes 500 naisen kliininen tutkimus (J Bone Mineral Research 2011).

      D-vitamiini on erinomainen esimerkki siitä, kuinka väärässä vitamiinien ja muiden ravintolisien vastustajat ovat olleet (ja osa on vieläkin). Käsitykset D-vitamiinin terveysvaikutuksista ovat muuttuneet radikaalisti esimerkiksi MS-taudissa viime vuosina, kuten kaksi alla olevaa neurologien laatimaa katsausta osoittaa. Valitettavasti viranomaissuosituksissa ei ole otettu ollenkaan huomioon autoimmuuni- ja muita pitkäaikaissairauksia potevien ihmisten tarvetta. Se voi olla kymmenkertainen nykyiseen viranomaissuositukseen nähden. Pekka Puskan johtama THL ja valtion ravitsemusneuvottelukunta osoittavat piittaamattomuutta suomalaisten terveyttä kohtaan pitämällä D-vitamiinin saantisuosituksen liian pienenä ja vastustamalla ravintolisien käyttöä. Se sataa suoraan lääketeollisuuden laariin.
      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=247

      Ja on edullista terveydenhoitoa:
      http://www.iherb.com/Vitamin-D

      http://www.onnistuneetkaupat.fi/iherb-tilausohjeet/

    • 100µg

      Auringon säteily saa aikaan ihossa D-vitamiinin tuotannon. Valitettavasti tätä ilmaista elämän eliksiiriä ei näillä leveysasteilla saa kuin keskellä kesää ja silloinkin vain keskipäivän aikaan. Iän myötä tämäkin herkku vähenee: mitä vanhempi, sen huonommin iho kykenee sitä muodostamaan. D-vitamiinin muodostuminen voi jäädä vain neljännekseen nuoriin verrattuna. Järkevät ihmiset eivät polta nahkaansa keskipäivän aikaan, vaan käyttävät aurinkosuojavoiteita, jotka myös estävät D-vitamiinin muodostumista. Niinpä järkevät ihmiset saavat ruskettuneen ihon, mutta eivät D-vitamiinia. Huonona kesänä he eivät saa kumpaakaan.

      Luiden ja lihasten lisäksi D-vitamiini näyttää suojaavan sydäntä ja verenkiertoa. D-vitamiinin puute lisää riskiä kuolla sydämen ja verenkierron sairauksiin. Erityisen myönteinen vaikutus sillä näyttäisi olevan aivojen verenkierrolle. Nyt jo selvitetään voisiko se osaltaan suojata aivohalvauksilta.

      D-vitamiini on olennainen steroidihormoni, joka lisää lihassolujen määrää ja massaa. Näin se vaikuttaa tukielimistön toimintaan. Se vaikuttaa lihaskipuihin myös analgeettisesti.

      D-vitamiini on elintärkeä luuston ylläpitäjä, kasvattaja ja lujuuden rakentaja. Sitä tarvitaan, jotta kalsium imeytyisi luustoon. Se on hormoni, jota elimistö tuottaa ihossa auringonvalon vaikutuksesta. Riittävä D-vitamiinin saanti ehkäisee myös monia kansanterveydellisesti merkittäviä sairauksia ja edistää siten suomalaisten yleistä hyvinvointia. D-vitamiinin on todettu parantavan lihasten toimintaa ja siten vähentävän esimerkiksi vanhusten kaatumisriskiä. Myös syövän, diabeteksen, nivelreuman ja MS-taudin ehkäisyssä D-vitamiinin käytöstä on näyttöä.
      Lapsilla vakava D-vitamiinin puutos johtaa riisitautiin ja aikuisilla luiden pehmenemiseen. Lisäksi D-vitamiinilla saattaa olla vaikutusta myös kaamosmasennuksen ja sydäntautien torjumisessa. Sen on myös todettu parantavan vastustuskykyä ja ehkäisevän influenssaa. D-vitamiinin terveysvaikutuksia tutkitaan jatkuvasti.

      Lihas- ja luustokivut ovat yleisiä ja ne voivat johtua D-vitamiinin piilevästä puutteesta, kertoo uusi Manchesterin yliopiston tutkimus. Sen tekijöiden joukossa on myös suomalainen nimi, Huhtaniemi, IT. Raportin julkaisee reumalääkäreiden lehti Annals of Rheumatic Diseases.

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/puhutaandeesta.pdf

      D-vitamiini ja urheilu
      http://youtu.be/gQs4CFc3yNE

      Peak Athletic Performance and Vitamin D
      http://www.vitamindcouncil.org/news-archive/2007/peak-athletic-performance-and-vitamin-d/

      Riittävä D-vitamiinitaso veressä, yli 80 nmol/l, auttaa ylläpitämään tervettä luuntiheyttä ja -kovuutta kaikenikäisillä, erityisesti ikääntyvillä. Terve luu paranee nopeammin murtumasta kuin pehmennyt. D-vitamiini myös lisää lihasvoimaa ja kestävyyttä, jolloin kaatumiset vähenevät.. Osteoporoosi on luuston sairaus, jossa luun lujuuden heikentyminen altistaa murtumalle. On arvioitu, että Suomessa on yli 400 000 osteoporoosista kärsivää henkilöä, ja ehkä saman verran niitä, joilla luun haurastuminen on alkanut lievänä (osteopenia). Ja vuosittain tapahtuu noin 30 000 - 40 000 luunmurtumaa, joissa osasyynä on luuston haurastuminen.
      http://www.pronutritionist.net/luusto-lujaksi-kirja-apua-osteoporoosin-itsehoitoon/

    • L.A.

      Christel Lamberg-Allardt maailmalla:
      "The doses of sunshine or oral vitamin D3 used in healthy children should be designed to maintain 25(OH)D levels above 50 ng/mL. As a rule, in the absence of significant sun exposure, we believe that most healthy children need about 1,000 IU of vitamin D3 daily per 11 kg (25 lb) of body weight to obtain levels greater than 50 ng/mL. Some will need more, and others less. In our opinion, children with chronic illnesses such as autism, diabetes, and/or frequent infections should be supplemented with higher doses of sunshine or vitamin D3, doses adequate to maintain their 25(OH)D levels in the mid-normal of the reference range (65 ng/mL) — and should be so supplemented year-round (p. 868)."

      - Cannell JJ, Vieth R, Willett W, Zasloff M, Hathcock JN, White JH, Tanumihardjo SA, Larson-Meyer DE, Bischoff-Ferrari HA, Lamberg-Allardt CJ, Lappe JM, Norman AW, Zittermann A, Whiting SJ, Grant WB, Hollis BW, Giovannucci E. Cod liver oil, vitamin A toxicity, frequent respiratory infections, and the vitamin D deficiency epidemic. Ann Otol Rhinol Laryngol. 2008 Nov;117(11):864–70.

      1000 IU jokaista lapsen 11 painokiloa kohden ympäri vuoden, allekirjoittajana mm. Christel Lamberg-Allardt. Tavoitetaso artikkelin mukaan olisi 65 ng/ml eli noin 160 nmol/l.

      Ja Suomessa:

      "Lamberg-Allardtin mielestä ei voida ajatella, että kaikki söisivät D-vitamiinia purkista... Se pitää saada ravinnosta, siihen pyritään."

      Niin, onhan se aika ikävää huomata että:

      1: Aurinkoa ei voi syödä eikä siitä ole paljon iloa 9 kuukauteen täällä 60 leveyspiirin pohjoispuolella, jossa asuu meidän pohjoismaalaisten lisäksi lähinnä inuiitteja.

      2: Ihmisten D-vitamiinitasot nyt eivät vaan nouse nykyisillä 10 µg homeopaattisilla annoksilla kuin väräyksen.

      3: Eihän ravinnon riittävyyttä joka tarpeeseen voi ideologiaksi kutsua, vaikka Homo sapiensilla yli 90% D-vitamiinin optimaalisesta saannista saadaan aina väkisinkin auringosta.

      4: Jos aurinkoa ei ole eikä kuhaa/siikaa huvita syödä puolta kiloa joka päivä, niin pitää mennä purkille - mielestäni meidän pitää syödä kuhaa & siikaa puoli kiloa joka päivä 9 kuukauden ajan vuodesta ja pulinat pois.

    • 100µg
    • D-vitamiinilisät halvalla: http://www.iherb.com/Vitamin-D

      Itse tilasin tuolta vuodeksi d-vitamiinit,5000 UI vuorokaudessa eli 125ug, 360 geelikapselia ja hinnaksi tuli vajaa 15e postikuluineen. Suosittelen!

      Koodilla ZEB562 saat $5 alennuksen ensimmäisestä ostosta.

    • .

      "Alentunut D-vitamiinipitoisuus on keskeinen riskitekijä rasitusmurtumissa. Asia selviää Tampereen yliopistossa tehdystä väitöstutkimuksesta, jossa selvitettiin varusmiesten D-

      vitamiinivajeen yleisyyttä ja vaikutuksia.

      Tutkimuksen mukaan riski saada rasitusmurtuma kasvaa jopa nelinkertaiseksi, kun D-vitamiinipitoisuus on alhainen. Tutkimukseen osallistui 756 tervettä varusmiestä, joiden

      rasitusmurtumat kirjattiin kolmen kuukauden aikana.

      Tutkimuksessa ilmeni myös, että D-vitamiinin vajeesta kärsivillä varusmiehillä on tilastollisesti merkittävästi enemmän hengitystieinfektioista johtuvia poissaoloja. Tutkimuksen

      mukaan D-vitamiinivalmisteen käyttö saattaa vähentää hengitystieinfektioita."
      http://www.aamulehti.fi/Terveys/1194746825083/artikkeli/suurin riskitekija tama vitamiini ehkaisee rasitusmurtumissa.html


      "The doses of sunshine or oral vitamin D3 used in healthy children should be designed to maintain 25(OH)D levels above 50 ng/mL. As a rule, in the absence of significant sun

      exposure, we believe that most healthy children need about 1,000 IU of vitamin D3 daily per 11 kg (25 lb) of body weight to obtain levels greater than 50 ng/mL. Some will

      need more, and others less. In our opinion, children with chronic illnesses such as autism, diabetes, and/or frequent infections should be supplemented with higher doses of

      sunshine or vitamin D3, doses adequate to maintain their 25(OH)D levels in the mid-normal of the reference range (65 ng/mL) — and should be so supplemented year-round

      (p. 868)."

      - Cannell JJ, Vieth R, Willett W, Zasloff M, Hathcock JN, White JH, Tanumihardjo SA, Larson-Meyer DE, Bischoff-Ferrari HA, Lamberg-Allardt CJ, Lappe JM, Norman

      AW, Zittermann A, Whiting SJ, Grant WB, Hollis BW, Giovannucci E. Cod liver oil, vitamin A toxicity, frequent respiratory infections, and the vitamin D deficiency epidemic.

      Ann Otol Rhinol Laryngol. 2008 Nov;117(11):864–70.

      1000 IU jokaista lapsen 11 painokiloa kohden ympäri vuoden, allekirjoittajana mm. Christel Lamberg-Allardt. Tavoitetaso artikkelin mukaan olisi 65 ng/ml eli noin 160 nmol/l.

      Omat D-vitamiinitasonsa voi kuitenkin käydä mittauttamassa, jotta tietää, missä mennään.
      http://manninen-nutraceuticals.blogspot.fi/2009/09/christel-lamberg-allardt-siirtynyt.html

      Suomalaisten keskiarvo on n. 43 nmo/l nykyisillä virallisella saantisuosituksilla.

      Muuttuiko mikään uusien D-vitamiinisuositusten myötä?
      http://www.terveysportti.fi/xmedia/duo/duo99587.pdf

      Suomessa arvioidaan olevan n. 400 000 osteoporoosia sairastavaa potilasta, osteoporoottisia murtumia Suomessa syntyy n. 40 000 vuosittain, näistä lonkkamurtumia on n.

      8000. Lisäksi toiset 400 000 suomalaista sairastaa osteopeniaa, osteporoosiin johtavaa alkavaa luukatoa. Lonkkamurtumien määrän ennustetaan lähes kolminkertaistuvan

      vuoteen 2030 mennessä. Myös alle 20-vuotiailla on todettu osteoporoosia.ja riisitautia

      D-vitamiinin puute näkyy erityisesti lasten luunmurtuma tilastoissa: viimeisen 20 vuoden aikana lasten kyynärvarren murtumat ovat lisääntyneet 31 prosenttia ja olkavarren

      murtumat 39 prosenttia. Muita osatekijöitä ovat kalsiumin ja liikunnan puute.

      Iltalehti uutisoi äskettäin, että suomalaislapsilla on todettu murtumia ja jopa osteoporoosia, jotka ovat vältettävissä D-vitamiinia lisäämällä. Helsingin alueella tehdyn tutkimuksen

      mukaan jopa 99 prosenttia helsinkiläisistä koululaisista kärsii D-vitamiinin puutteesta. Iltalehdessä haastateltu ylilääkäri Raimo Rintala suosittelee 50 mikrogramman D-

      vitamiinilisää myös lapsille.

      "70 % eurooppalaisista elää D-vitamiinin puutteessa"

      Tässä talviaikaan tehdyssä tutkimuksessa 18-21 -vuotiaiden miesten veren D-vitamiinitaso:
      http://jcem.endojournals.org/cgi/content/full/89/1/76

      Tammikuussa 2001 nuorten miesten 25OHD taso oli siis vain 24 nmol/l.

      Sen jälkeen kun maitoon ja joihinkin muihin elintarvikkeisiin oli alettu lisätä pieniä määriä D-vitamiinia, tehtiin jatkotutkimus

      Vitamin D fortification of milk products does not resolve hypovitaminosis D in young Finnish men (2007).
      http://www.nature.com/ejcn/journal/v61/n4/abs/1602550a.html

      Tammikuussa 2004 siis 73.8%:lla nuorista miehistä 25OHD oli alle 37.5 nmol/l!

      Ei liene mitään syytä olettaa, että koko väestöllä keskimäärin tilanne olisi parempi kuin nuorilla miehillä, pikemminkin päinvastoin. Saattaapi siis olla, että jopa kolmella

      neljäsosalla Suomen kansasta 25OHD on talvella alle 40 nmol/l!

      Normaalina pidetään sitä, mitä auringosta saa ja se on yli 100 nmol/l. Tähän tarvitaan keskimäärin 100µg D-vitamiinia päivässä.

      Nykypäivän lääkärin pitäisi mielestäni ymmärtää, että kalsidiolipitoisuuden määritys kuuluu tärkeänä osana potilaan hoitoon siinä missä kolesteroli- ja verensokeritutkimuksetkin.

      Luultavasti osa lääkäreistä osaakin jo toimia näin.

    • kk

      Lääkäri Hannu Vierolan mielestä suomalaisten D-vitamiinin puute alkaa olla hälyttävällä tasolla. Ruokavaliosta tai auringosta kesällä saatu vitamiinimäärä ei riitä syksyllä edes isänpäivään saakka.
      Iisalmelaislääkäri Hannu Vierola on työnsä kautta päätynyt tutkimaan potilaidensa D-vitamiinin määriä. Tulokset ovat olleet hälyttäviä, esimerkiksi 15-vuotiaista tytöistä joka viides on lähestulkoon riisitaudin partaalla. D-vitamiinin vajaus koskee kuitenkin myös kaikkia muita ikäluokkia ja molempia sukupuolia. Kriisiryhmiä ovat nuoret ja vanhukset sekä laktoosi-intoleranssia ja keliakiaa potevat. D-vitamiinin puute aiheuttaa lukuisia puutostiloja. Matala D-vitamiini lisää Vierolan mukaan mm. syöpäriskiä, luun haurastumista, diabetesta, verenpainetautia, MS-tautia ja influenssaa.Vitamiinin lisääminen ruokavalioon vähentää nivel- ja lihassärkyjä, kohentaa lihasvoimaa, mielialaa ja karkoittaa väsymystä. Pelkästään ruokavaliolla D-vitamiinin puutetta ei voi saada tasapainoon, esimerkiksi maitoa tulisi tällöin juoda jopa neljä litraa päivässä. Lääkärikunnassa ihmetellään Suomen alhaisia vitamiinisuosituksia.
      http://yle.fi/uutiset/iisalmelaislaakari_kauhistelee_suomalaisten_vitamiinivajetta/1138545


      Lihaksille D-vitamiinia:
      Athletes are beginning to catch on to the fact that vitamin D plays a role in balance, strength, and muscle repair. Vitamin D increases the size of fast-twitch muscles and general muscle strength, helpful in the quick sprints and explosive movements. Past research has shown athletes with higher vitamin D levels can jump higher, quicker, and with greater power than those with the lowest levels.
      http://www.youtube.com/watch?v=gQs4CFc3yNE

      Euroopan Unionin elintarviketurvallisuuselin EFSA nosti D-vitamiinin turvallisena päiväannoksena pidetyn nuorten (11–17 v) ja aikuisten rajan 50 mikrogrammasta (µg) 100 µg:aan. Huippuvarovainen EFSA päätyi tähän tulokseen käytyään läpi uudet D-vitamiinitutkimukset. Vauvojen rajana on nyt 25 ja 1–10-vuotiaiden rajana 50 µg päivässä.
      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=247

      Lausunnossa mainitaan, että edes 250 µg päiväannoksella ei löydetty mitään haittavaikutuksia.
      http://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/2813.htm

    • cccccccccccccccccccc

      "Kanadalaisessa pilottitutkimuksessa D-vitamiinin puutteella on havaittu yhteys lasten kariekseen. Lapsilla, jotka kärsivät D-vitamiinin puutteesta, oli kaksi kertaa suurempi pahan karieksen riski verrattuna lapsiin, joiden D-vitamiinitasot olivat riittävät (75 nmol/l). Hammasluu eli dentiini on luuston tapaan elävää kudosta ja siihen kulkeutuu ravinteita. "
      http://www.vitamindwiki.com/tiki-index.php?page_id=3018

    • on vitamiiniosiokin

      En ymmärrä miksei näitä D-vitamiinijuttuja laiteta vitamiinit-osaan, kun täällä sellainenkin olisi.

      Aina pitää tyrkyttää jokapaikkaan samaa uudelleen ja uudelleen.

    • 500mg

      """ Tässä tänä vuonna julkistetussa satunnaistettuihin ja kontrolloituihin tutkimuksiin perustuvassa meta-analyysissä C-vitamiini alensi systolista verenpainetta noin 5 elohopeamillimetriä ja diastolista verenpainetta lähes 2 elohopeamillimetriä korkeasta verenpaineesta kärsivillä. Vaikutusta voi pitää kohtalaisena.

      C-vitamiinilla on myös merkittäviä luustohyötyä. Se on yhdistetty useissa tutkimuksissa parempaan luuntiheyteen, ja pitkässä 17 vuotta kestäneessä seurantatutkimuksessa C-vitamiinilisän käyttö yhdistyi 70 prosenttia pienempään murtumariskiin."""
      http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22492364?dopt=Abstract

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe