Vinkkejä pitkälle lentomatkalle ja lentokentällä odotteluun

1aik. + 2 lasta

Kaipaisin vinkkejä lentokoneessa istumiseen (8,5h) ja lentokentällä odottamiseen 3,5v. ja 0,5v. vuotiaitten lasten kanssa. Pienemmän täytyy kulkea rintarepussa ja vanhemman rattaissa tai valjaissa. Käsimatkatavara täytyy siis varmaan pakata isoon reppuun, koska muuten loppuvat kädet (joudun vielä ottamaan kerran matkatavarat mukaan tullin läpi, joten siihenkin tarvitaan käsiä...). Toivon siis nyt hyviä vinkkejä, että miten 3,5-vuotias viihtyy koneessa ja lentokentällä ja muita käytännön vinkkejä yksinäään matkustamiseen kahden lapsen kanssa. Kiitos!

3

1115

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ramppaaja

      Eipä hätää. Omillani on suunnilleen sama ikäero kuin sinun lapsillasi ja olemme rampanneet Atlantin yli vuosittain ongelmitta aivan pienestä pitäen ja minä ainoana aikuisena.

      Vauva reppuun, kuten sanoit, ja vanhempi rattaisiin niin pitkälle kuin pääsee. Useimmilla lentokentillä on pikkukärryjä turvatarkastuksen toisella puolella, johon saat lapsen istumaan ja käsimatkatavarat.

      Ennalta hankkisin kummallekin uusia leluja ja viihdykkeitä, varsinkin vanhemmalle. Muista hankkia äänettömiä leluja ja sellaisia, jotka on helppo löytää, jos ne putoavat penkin rakoon tai lattialle, pura ne pakkauksistaan ennen lähtöä ja pidä ne piilossa omassa kassissasi, josta voit sitten vedellä niitä esille tarpeen mukaan matkan aikana. Perille tultuasi laita ne taas piiloon seuraavaa matkaa varten, että ne ovat silloin taas uusia (matkaleluja). Nykyään pitkillä lennoilla on yleensä jokaisella oma telkkariruutu ja saa itse valita ohjelmansa. Tarkista lentoyhtiöltäsi, että näin on teidänkin koneessa ja katso mitä ohjelmia on tarjolla pikkuisille. Voit tietysti hankkia oman pienen videosoittimen, jota lapsi voisi katsella jo lentokentälläkin.

      Tarkista mitkä on nykyiset säännöt vauvanruokien suhteen, kun nesteitä ei saa kuljettaa koneisiin. Varaa reilusti vaippoja, myöhästymisien yms. varalle. Pari ylimääräistä vaatekertaa lapsille ja itsellesi puhdas pusero varmuudeksi.

      Et voi antaa 3 vuotiaan kuljeskella koneen käytävillä. Edessä istuvien mukavuuden takia varo myös ettei hän remppaa pöytäänsä eikä potki edessä olevaa selkänojaa. Paras olisi eturivipaikka (bulkhead) ja voit pyytää etukäteen vauvalle seinään kiinnitettävän 'sängyn', niin sinunkin kädet vapautuisivat. Jotkut laittavat lapsensa (3v.) lattialle nukkumaan, itse en ikinä sitä kokeillut. Varaudu viihdyttämään ja palvelemaan lapsiasi tuo koko matka ja pysy rauhallisena ja positiivisena, niin kaikki menee hyvin.

    • 1aik. + 2 lasta

      Kiitos molemmille vastaajille. Ensimmäistä osasinkin odottaa. Onkohan sinulle tullut koskaan mieleen, että toisilla voi olla esim. sukulaisia ulkomailla, joita olisi kiva nähdä silloinkin kun lapset ovat pieniä. Ja esim. yhdysvaltoihin on aika pitkä matka meriteitse...

      Käsimatkatavaraan olenkin pakkaamassa paljon puuhattavaa erityisesti uutta sellaista. Ja erilaista naposteltavaa, joiden parissa aika menee ja joilla voi palkita (ja kiristää... vaikka enhän minä sellaista tekisi). Kannettava dvd-soitin tulee mukaan jos vain saan sen mahtumaan käsimatkatavaraan. Vaihtovaatteet ja vaippoja myös (hyvä huomio oli ottaa itsellekin vaihtopaita). Lentokoneessa tiettävästi omat näytöt, joten 3-v. saa siitä katsella piirrettyjä. Vauva saa baby basketin eli toivottavasti saan välillä hänet siihen nukkumaan ja käteni vapaiksi. 3v. osaa itse syödä, joten voimme syödä hänen kanssaan samaan aikaan. Pienin nyt syö muutenkin hieman eri rytmissä.

      Haastetta koen esim. vessassakäyntien suhteen. Kaipa kolmevuotias on paikallaan sen aikaa, kun minä käyn vessassa, mutta vauvaa en voi jättää yksin. Kaipa sitten lentoemännistä toivottavasti joku voi hieman katsella vauvaa tai sitten ystävällinen kanssamatkustaja. Rattaiden ja matkatavarakärryn samanaikainen työntäminen luo myös hieman haastetta.... :) Täytyy vain toivoa, ettei tulliin ja passintarkastukseen ole pitkiä jonoja...

      Mielelläni otan vastaan lisää hyviä vinkkejä, matkaan kun on vielä muutama viikko aikaa. Kiitos!

    • Annuliini2

      Vauvanruoat saa kyllä koneeseen viedä mukana.

      Ja itse olen (muualla kuin lentokoneessa) käynyt vauvan kanssa vessassa siten että pikkuinen köllöttelee toimituksen ajan rintarepussa... Hieman kömpelöittää toimitusta mutta onnistuu kyllä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe