perhosen toukka

suruvaippako?

Pojallani on lemmikkinä perhosen toukka! Sellainen ruskea karvainen. Saako sitä sisällä koteloitumaan, vai joudunko sanomaan, että se on vietävä ulos? Tarvitseeko se jonkinlaiset olosuhteet, että se koteloituu? Mä muistan pienenä et mulla oli toukka jossain mukin reunassa melkein koko talven ja sitten siivooja heitii sen pois ja itku tuli.. Ei varmaan ihan just tälle palstalle sopiva kysymys, mutta tätä äitien juttuja käydään paljon lukemassa..

niin, ja hei onhan toi tosi opettavaa lapselle pitää toukkaa lemmikkinä, jos se sit muuttuis perhoseksi, oppisi luonnosta.. :)

9

3753

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bulibuu

      Missä sitä toukkaa pidetään? Senhän pitää saada paljon ruokaa, eli puiden lehtiä ja sitten joku oksa tai sellainen mihin se voisi kiinnittyä.
      Voihan sitä kokeilla :)

    • dkhgkjdfj,dfhgjkd

      mulla oli lapsena kans :) pidin sitä isossa lasipurkissa missä kannessa oli ilmareikiä ja laitoin sinne juuri luonnon materiaaleja oksia, kiviä ym. ja ruokin juuri lehdillä, salaatilla ym. viihreellä. Sisätiloissa pidin ja sinne se koteloitui ja lopulta kuoriutui :D

    • Perhosen toukan kasvatus aikuseksi perhoseksi ei ole aina ihan helppoa. Itse olen aikoinaan kerännyt perhosia ja paljon ollut "lemmikkeinä näitä". Joskus niitä pääsi karkuun ja äiti sit aamuisella huusi kun toukka tuli vastaan lattialla.

      Asioita joita kannattaisi selvittää:

      Tarkempi selvitys toukan "lajista", tällä tiedolla tekee paljon kun tietää mihin koteloituu, jotkut puun oksaa toiset maahan ja niin edelleen. Myös sen toukan ruoka-aines on hyvä tietää...salaattia en ole koskaan niille syöttänyt kun ovat aika tarkkoja mitä syövät...siis yleensä :D. Ruoka-aineena kun pitää samaa tavaraa mistä kasvista sen on löytänyt niin ei pitäis tulla ongelmia.
      Joku maa-aines pohja sammaleen kanssa voi aika hyvä olla jollei se sitten puunoksaan koteloidu. Jos haluat niin voit kuvan lähettää siitä [email protected] niin voin selvittää sen vähän tarkemmin tai sitten laittaa se jonnekin kuvagalleriaan.

      Tuoretta ruokaa on hyvä olla, terraariossa on helpompi pitää se tuoreus yllä kun voi laittaa vesikipon kasveille, tosin tarvii muistaa ettei se saa olla avonainen kippo jottei toukka huku veteen vahingossa.

      Eri toukat erittävät myös kaikenlaista ainetta, eli mieluiten lasi purkki kuin heikohko pakasterasia...joidenkin toukat voivat syövyttää nämä muoviset kipot...muutamat haarukkakehrääjän toukat lähtivät tällä tyylillä karkuun :D.

      Kansi on hyvä olla astiassa ja ilma-aukot myös kuten aikaisemmassa viestissä jo kerrottiin.

      Koteloaikana myös pitää muistaa pitää kosteutta yllä, joku pimeä ja viileä paikka talvella (kellari) ja sitten kun kuoriutusaika lähestyy niin voi pois ottaa sieltä ja pitää normaalisti huoneessa. Kotelo aikanakin tuo kotelon "terävä" pää liikkuu edestakas jos sitä häiritään ja on elossa. En nyt pidä ihan mahdottomana ettei koteloa voisi pitää talvellakin huoneessa, mutta sen kuoriutuminen on myös riippuvainen tästä lämmöstä.

      Muista myös seuraava asia, kun kevät koittaa niin pistä se kippoon jossa on tilaa levittää siivet kuin myös oksia joita pitkin kiipeily onnistuu. Pelkällä purkin pohjalla sen voi olla hankalaa saada täydellinen muoto ja aurinkoa tarvitaan myös siipien kuivattamiseen.

      Onnea yritykselle ja kärsivällisyyttä. Oliskohan itsekin pitänyt ottaa noita toukkia kasvatukseen kun lemmikeistä pidän mutta olen allerginen lemmikeille...tosin en toukille :D

      • Loba1

        Wau! Onpa tosi hyvät ohjeet. Perhosentoukalle! Pitäähän nekin olla, ettei vahingossa tapa toukkaparkaa, pitää vaikka enskuussa koittaa tota, että oottas ihan talven yli :3 Harmillista, ettet voi sitten lemmikkejä ottaa :( Onkohan ne ihan normaalit maitohorsmissa elelevät toukat ihan sitruunaperhosen toukkia? Pitänee ottaa siitä selvää, kun täällä mökillä on maitohorsia todella paljon :3 Kiitos ohjeista! ^^


      • qwz

        Oli hyvät ohjeet ja sain siitä loistavia vinkkejä mun toukan kasvattamiseen.Ite oon 10v joten oon kiinnostunu mikä perhonen mun toukasta tulee kun en oo varma ja se on jo kotiloitunu☆☆☆


    • Hei, maitohorsmassa elävä toukka on aika varmasti Horsmakiitäjän toukka.
      Harmi että tuo kuvablogi on taas kaatuneena, niin voisin laittaa linkin toukasta...tai sitten vain googletat...kuvia varmasti löytyy toukasta ja perhosesta.
      Toukalla molemmilla sivuilla 2 isoa silmää pelotteena ja piikki takamuksessa. Kaikillä kiitäjän toukilla on tuo piikki perässä, jos nyt oikein muistan. Kyseessä yöperhonen ja nopea lentäjä, perhonen imee mettä kukista kolibrin tyyliin eli se ei laskeudu kukkaan vaan imee pitkällä imukärsällä mettä. Jos se alkaa kuoriutumaan perhoseksi niin varo ettei se tuhoa siipiä sitten...tosin menee siinä hetki kun se pumppuu siivet suoriksi ja lopuksi ne kovettuu joten ei ihan heti kuoriutumisen jälkeen lähde lentelee. Kokemus opettaa ja jos useampaa otat samaa purkkiin niin voivat ruveta kannibaaleiksi, tosin nuo lajit vähemmän sellaisia, mutta reilusti tilaa niin vähemmän "taisteluita" :D. Koteloituminen tapahtuu maapohjaan joskus myös kasvista kerää "pesän" itselle jos ei muuta paikkaa löydy purkista. Toukka lopettaa syömisen jonka jälkeen yleensä alkaa ravamaan purkissa etsien sopivaa koteloitumis paikkaa. Pidä purkki myös puhtaana, ettei ole paljon ulostetta pohjalla. Tässä vähän ohjeita joista voi olla hyöytyä.

      • Anonyymi

        Hei, muistaakseni Pikkukiitäjän toukalta se piikki taisi puuttua. Tiedätkö muuten, löytyykö toukkia myös jo alkukesästä vai sijoittuuko kaikki sinne loppukesään/syksyyn? Ja, voivatko toukat syödä oman lajin toukkia vai vieraan lajin toukkia? Että pystyykö saman lajin toukkia pitää samassa astiassa.


    • VitunToukka

      Heittäkää se jauhelihakastikkeen joukkoon se toukka. Hyvää tulee.

    • VitunToukka

      Proteiinit ja kaikki tulee samassa paketissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      164
      2783
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2011
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      88
      1816
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      68
      1557
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe