Kylli-täti ja Vappu

MillaN

Lapset olivat innoissaan ChatMaan päiväkodissa. Aurinko paistoi, piha oli vapaa lumesta, krookukset kukkivat ikkunoiden alla ja tänään olisi päiväunien jälkeen jotain erityistä tulossa. Oli vapunaatto ja lapsille tulossa vierailija päiväkotiin.

WaveHunter heräsi ensimmäisenä, housut olivat märät, pehmomussukka kainalossa itkua vääntäen hän tepasteli hoitotätien luokse. ”Voi tuota meidän Veiviä, taas on pissit housussa, milloin ihmeessä hän oppii käymään potalla?” päivitteli Elina-täti, jonka lempilapsia Veivi oli. Ei auttanut kuin Elina-tädin kaapata Veivi syliinsä ja mennä kylpyhuoneeseen pesemään aarteet puhtaaksi.

NurinperiN sängystä alkoi kuulua tuhinaa ja pörröinen pää tuli esiin peiton alta. Unisen näköisenä hän heitti peiton päältään ja yritti tulla sängystä alas ensin ihan nurinperin, mutta hoitotäti ehti väliin ja sanoi:”Tule nyt ihan oikeinpäin sieltä sängystä ettet satuta itseäsi.” NurinperiN nakkasi mollansa lattialle ja sanoi hoitotädille: ”Nurinperin tai oikeinperin, minä tulen” ja hyppäsi sängystä lattialle. NurinperiN huomasi Veivin heränneen ja meni heti tätä härnäämään. ”Veivillä on pissipussukka, kainalossa pehmomussukka!!! Lällänlällänlää!” Elina-täti tuli topakan näköisenä torumaan: ”Ei saa Veiviä kiusata, hänelle saattaa tulla aikuisena traumoja ja se näkyy käyttäytymisessä.” NurinperiN näytti kieltä Elina-tädille ja kipaisi muiden lasten luokse minkä pienistä jaloistaan ehti.

Lapset saivat välipalan ja vierailija odotti heitä satuhuoneessa. Päiväkotiin oli saatu vieraaksi UudenAjan Kylli-täti, joka kertoisi lapsille piirrosten kera VappuSadun. Päiväkodin väki istui paikoillaan, Veivi istui Elina-tädin vieressä ja puristi pehmomussukkaansa tiukasti itseään vasten.

Kylli-täti esitteli itsensä päiväkodin väelle, otti fläppitaulustaan puhtaan sivun ja alkoi piirtämään ympyröitä, pitkuloita ja väritti ne eri väreillä. Lapsilta hän kysyi mitä ne esittivät. Veivi hyppäsi innoissaan pystyyn ja sanoi: ”Ne on liikennevaloja, iskä ainakin tykkää tosta punasesta ihan hilveesti, sillon se painaa kaasua tosi hilveesti.” Elina-täti istui nolona ja Kylli-tätiä hymyilytti. NurinperiN nousi seisomaan ja sanoi: ”Kyl toi Veivi on ihan tyhmä, ne on ilmapalloja.” Kylli-täti nyökkäsi ja sanoi: ”Niin, tänään on vappuaatto ja ilmapallot kuuluvat vappuun.”

Kylli-täti piirsi naamarin, jolla oli hiukan hassunkurinen ilme ja kysyi taas lapsilta mitä piirros esitti. Veivi ei malttanut olla hiljaa ja sanoi innoissaan: ”Toi on ihan samannäkönen ku iskän lehdessä yks tosi luma akka eikä iskä tykkää lumannäkösistä akoista enkä minäkään.” Elina-täti oli punainen kasvoiltaan ja veti Veivin housunkauluksesta takaisin istumaan. NurinperiN sähäkkänä vastaamaan: ”Veivi ei tiijä mitään ja toi on ihan samannäkönen ku Veivi herätessään ku se huutaa pissit housuissa päikkäreiden jälkeen. Se on vappunaamari, tolvana.” Elina-tädin korvat punoittivat ja Kylli-tätiä hymyilytti. ”Totta, naamareiden taakse voi piiloutua vappuna.”

Seuraavaksi Kylli-täti piirsi pöydän kaikkine vappuherkkuineen ja kysyi taas mitä piirros esitti. Elina-täti ei ehtinyt tehdä mitään kun Veivi oli taas pystyssä ja sanoi: ”Toi on ihan iskän suksiboksin näkönen, iskä veisti sen puusta ku ei ollu valaa ostaa ihan oikeaa. Sit siinä on valmaan nakkeja ja mun helkkua Simaa, saadaanko me Simaa Elina-täti” ja Veivi tepasteli kohti keittiötä. Elina-täti perässä ja toi Veivin takaisin istumaan. Varmuuden vuoksi hän piti Veiviä housunkauluksesta kiinni.

Kylli-täti piirsi ilmapalloja, serpentiiniä, torvia ja pillejä, kysyi sitten mitä ne ovat? Elina-täti yritti pitää Veiviä aloillaan, mutta Veivin suusta tuli sanoja eikä kukaan mahtanut mitään. ”Toi yks on ainaskin pilli, siitä kuuluu ihan samanlainen ääni ku iskä tekee ku hyvännäkönen tyttö menee ohi ja mä ylitän matkia iskää. Sitten toi yks on tolvi, iskä kaljuu aina autossa että siinä on taas yks tolvi heinähattu tullu kaupunkiin.” Elina-täti huokaa.

NurinperiN on istunut hiljaa ja puhaltelee pienillä keuhkoillaan ilmapalloa. Ilkikurisesti hän katsoo Veiviä, kävelee ilmoitustaulun viereen ja ottaa yhden neulan sieltä. Hiljaa hiipien hän menee Veivin taakse ja poksauttaa ilmapallon. Veivi säikähtää ja pissit lorahtavat housuun, itku tulee ja Elina-tädin on vietävä huutava Veivi pois. NurinperiN on tyytyväinen ja sanoo: ”Eikös vappuna saa hullutella” ja katsoo viattomana ympärilleen. Kylli-täti hymyilee ja sanoo: ”Vappu on hauska juhla ja silloin pitää hiukan hassutella, mutta ei liikaa ettei satu vahinkoja.”

Kylli-täti kertoi vielä lapsille VappuSadun ja Veivi oli Elina-tädin hellässä huomassa. Veivi sanoi: ”Elina-täti, sinä olet palemman näkönen ku toi londi tuossa lehden kannessa” ja näytti iskän lehteä, jonka aamulla oli salapäiten tarhareppuunsa laittanut. Elina huokasi järkyttyneenä, otti lehden pois Veiviltä ja kiikutti pojan leikkihuoneeseen.

Samaan aikaan Kylli-täti teki lähtöä ja toivotteli kaikille: ”Oikein Hauskaa Vappua…hei, hei...nyt Kylli-täti lähtee vapunviettoon!”

*heiluttaa kättään* :)

19

1951

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • wirnu-pentu

      huhhuhhuh voi herran tähden...
      *pyrskähtelee vimmatusti ja menee*

    • jäähyväisistä...

      täällä sinä kirjoittelet niinkuin ennenkin
      kaiket päivät noita regina tasoisia juttujasi
      mutta mitä muuta voi horoskooppimaakarilta
      odottaakaan.......narsisti mikä narsisti ja pahimmasta päästä....säälittäväääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääää

      • Tukkimies

        Olipa siinä jonossa useampi ää!
        Olivatko ne euroalennuspoistomyynnissä,
        edulliseen otapoishintaan? =))


    • Waffen ss

      Siinäpä satua kerrakseen, ihan hyvähän tuo oli. Ilokseni Ellu sopii rooliinsa, kuin sininen väri hänen silmiinsä.

      Sanokaa jos olen väärässä, tuntuu että sadut ja tarinat jakavat tämänkin palstan taapertajia. Toisille kelpaa Millanin toisille Nannan sepustukset.

      Molemmilla vankat ihailijat ja faninsa on, eihän siinä mitään. Kyllä molempien satuilut tänne mahtuvat. Nyt ikävä kyllä Nannan ihailijat ovat joutuneet pettymän kun hän ei ole kerinnyt uusimpia tarinoita kehittelemään.

      Nooh.. Luova tauko,enteilee jotain suurta ja ihanaa. Odotetaan yhdessä,jookosta?

    • NurinperiN

      kiitti, ettei roolit olleet NurinperiN, pissit housussa ei meinaa pitkään lämmitä ;-)

      Nyt hiukka kiire, ei ehdi loruilla.

      Hauskailkaa vappuna, minä lähden muutaman päivän Eurooppareissuun, tuon sitten jotain tuliaisia.

    • Joku ihan oikeassa elämässä

      Älkäähän nyt moittiko MillaN kirjoitusta, tämähän on tuttua ja taattua teinityttö jorinaa, muunlaista kun ei häneltä voi odottaakkaan.
      Menee MillaNilta vappu päin metsiä kun saa näin paljon negatiivista palautetta *wirnpyrskrepshahhaa*.

      Ihan oikeasti, jos ihmisellä ei muuta ajanvietettä ole kuin kirjoitella tusinatarinoitaan tällaiselle palstalle niin ei ole hääppöistä elämä vaikka kuinka toisin väittäisi. Tai voihan sitä itselleen todistella ihan mitä vain ja yrittää siinä samalla tehdä sitä muillekkin.
      Joudun itse olemaan paljon päivän mittaan erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, työ on raskasta etenkin henkisesti, mutta ei minulle tulisi mieleenikään kuluttaa aikaani kirjoittelemalla tuollaisia satuja ja vielä laittamaan niitä tänne näytille siinä toivossa että joku niihin kommentoisi. Kyllä se ajanviete tulee ihan jostain muualta kuin täältä raskaan työpäivän päätteeksi.

      • Steel

        Älä itke vaan pyri samaan.


      • Joku ihan oikeassa elämässä
        Steel kirjoitti:

        Älä itke vaan pyri samaan.

        Ai mihin samaan? *haukottelee* Mihin pitäisi pyrkiä, tällaiseen kirjoitteluunko mitä MillaN harrastaa? Pois tuollainen minusta, elämän ilot löytyy ihan jostain muualta ja hauskuudet myöskin :)
        Aikuisuus on aikuisuutta ja teinityttömeininki ihan jotain muuta.


      • joku ihan väärässä elämässä:)

        Kuulostatpa katkeralta, jäitkö lehdelle soittelemaan? Ja *reps*, ei sulla mitään oikeaa elämää ole:)


      • vai niin

        sulle tulee mieleen kirjoitella näitä kommenttejasi kaiket illat. Että sait sanottua.


      • vai niin

        Jaksamista sinulle oikeaan elämään:

        Rakkaat ystävät
        Kirjoittanut: Multippelisnikkelius, 28.4.2004 klo 12.25

        >On myös taivaallisen ihanaa pudotella teksteihin vihjauksia siitä raskaasta live-elämästä, jossa joudumme tekemään töitä.


      • sivusta

        ...sinulle ei tule mielesikään kuluttaa aikaasi kirjoittamalla tänne hauskoja tarinoita kuten Milla, mutta nähtävästi voit kuluttaa aikaasi kirjoittamalla tänne kypsymättömän kateellisnegatiivisen vastineen.
        Niin ja muuten - sinähän ITSE kommentoit(tässä kohtaa on jo totisesti epäiltävä sinun harmaitten aivosolujesi toiminnallisuutta).

        "Kyllä se ajanviete tulee ihan jostain muualta kuin täältä raskaan työpäivän päätteeksi."
        Aivan!!! Nähtävästi ei ole sinullakaan parempaa ajanvietettä (tuo viimeinen lauseesi varmisti ETTEI ne harmaat aivosolusi todellakaan toimi).

        Koko vastineesi osoittaa täydellistä sokeutta omaan toimintaasi, sillä se mistä syytät Millaa, onkin sinua itseäsi.


      • wirnu-pentu

        tämän palstan/Millan avausten lukeminen noin kovasti ahistaa, niin laita hyvä ihminen kone kiinni.


    • ronja

      tää onkin tarinapalsta..No oli miten oli,vappuviuhka unohtu..
      Se siitä sitten..moi

    • Janne

      Hauska tarina ja kovin osuva tapahtuneista.:o)

      Hauskaa Vappua!

      *halaa*

      • MillaN

        ...kiitos.:)

        Onneksi vappu on ohi.:)


    • Minä

      Tällaisia vain lisää. Noista jutuista ei voi ainakaan täyspäinen ärsyyntyä, saatikka provosoitua... paljon turhanpäiväisempää on tänne kirjoiteltu.

      Kirjoittele ihmeessä Kylli-täti!

      • MillaN

        ...syntyykö aineksia satuihin tässä kesän myötä, koska palstan seuraaminen on niin satunnaista "oikean elämän" alkaessa.:)


    • Ärrrhhh

      piti lähteä kesän viettoon? Viimeksi käppäsin luin sen lomantoivotustekstin ja näyttää sulla kuitenkin vaan jatkuvan salaselinä siellä täällä. Faan... Oot kyllä koukussa tosi pahasti? Luulin että mä olen mutta no no no ei mitään hätää mulla vielä.

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6402
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4123
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      268
      2543
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2000
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1508
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1367
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1080
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1011
    Aihe