Kokoon keittäminen

Sienimies__

Eilen keräsin hetkessä isohaperoita muovikassiin niin että iso kasari tuli kantta myöden täyteen.
Laitoin pienen "siementilkan vettä pohjalle, että irronnut höyry aloittaa veden irroittamisen sienestä.
Haperossa on vaan niin paljon vettä, että sen kuivaksi keittäminen vie aikaa ja energiaa.

Meneekö makua ja vitamiineja jos kaataa tuota tummaa vettä pois, jolloin sienestä tulee mielekein kuin lihakimpaleita, joita kevyesti voissa paistettuna ja vähän maustettuna voi melkein verrata lihaan.

5

968

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • herkkusuunlautasella

      mua kiinnostaisi tietää miksi ensin keität sienet kuivaksi ja sitten vasta paistat ne?

      • joku vaan

        Tuota tulee tehtyä itsekin, viisi sangollista tai kymmenen sangollista tatteja tai suppiksia ei oikein mahdu pakastimeen muuten. Ja rasvan käyttö siinä vaiheessa lyhentää säilytysaikaa.


      • Sienimies__

        Kokeillut paistaa ilman veden poistoa.

        Miten onnistuu jos lyöt rasvaa pannuun ja sieni kuumenee ja vesi alkaa irrota sienestä?


      • Sieninaikkonen
        Sienimies__ kirjoitti:

        Kokeillut paistaa ilman veden poistoa.

        Miten onnistuu jos lyöt rasvaa pannuun ja sieni kuumenee ja vesi alkaa irrota sienestä?

        Eli kuivatan ensin pannulla ja sitten voi ja sienten ruskistaminen. Jos voin laittaa jo alkuun, se ikäänkuin katoaa ja voita pitää lisätä melkolailla myöhemminkin. Muistelen, että kosteampana paistettu sieni tarttuu paistinpannun pintaan helpommin kuin kuivatettu. En osaa perustella paremmin miksi teen näin, se on vuosien mittaan opittu olevinaan paras mahdollinen tapa... Mutta voi olla väärässäkin, usein olenkin.


      • Sieninaikkonen
        Sienimies__ kirjoitti:

        Kokeillut paistaa ilman veden poistoa.

        Miten onnistuu jos lyöt rasvaa pannuun ja sieni kuumenee ja vesi alkaa irrota sienestä?

        Kyllä siinä nesteessä on ravintoaineita jotka hukkuu kun heität nesteen pois. Mutta onko sillä kokonaisuuden kannalta merkitystä, jokainen voi miettiä tykönään. Minä en aina jaksa venttailla nesteen haihtumista vaan heitän osan mäkeen. Joskus olen pannut nesteisenä pakastimeen, sellaisenkin vinkin olen jostain kuullut. Kullakin on omat oikeat tapansa, etippä niistä sitten omasi. Ite olen niin sekava jotta toimin aina hetken mielijohteen mukaan. Tänään kuivatan herkkutatteja ja huomenna pakastan niitä jos siltä tuntuu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mistä puhuitte viimeksi kun näitte

      Kerro yksi aiheista
      Ikävä
      50
      3844
    2. Olenko saanut sinut koukkuun?

      Hyvä. Rakastan sua.
      Ikävä
      105
      3425
    3. ROTAT VALTAAVAT ALUEITA

      Asukkaat nyt loukkuja tekemään ja kiireellä, jätehuolto kuntoon, jätteet niille kuuluville paikoille, huomioikaa yrittäj
      Äänekoski
      34
      2791
    4. Miten minusta tuntuu että kaikki tietää sun tunteista mua kohtaan

      Paitsi suoraan minä itse, vai mitä hlvettiä täällä tapahtuu ja miksi ihmiset susta kyselee minulta 🤔❤️
      Ikävä
      26
      2448
    5. Sisäsiittosuus

      Tämän kevään ylioppilaista 90% oli sama sukunimi?
      Suomussalmi
      20
      1869
    6. Alavuden sairaala

      Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan
      Ähtäri
      5
      1809
    7. Kerro todelliset motiivit

      kaivattuasi kohtaan?
      Ikävä
      185
      1756
    8. Se on hyvästi

      Toivottavasti ei tavata.
      Ikävä
      27
      1487
    9. Reuters: Ukraina on iskenyt Venäjän strategisia pommikoneita vastaan. Jopa 40 konetta vahingoittunut

      Ukrainan turvallisuuspalvelu SBU on iskenyt Venäjän strategisia pommikoneita vastaan, kertoo Reuters. Uutistoimiston läh
      NATO
      386
      1459
    10. Huomenta kulta

      En mä halunnut sulle ilkeillä,päinvastoin. Miks mä niin tekisin ku rakastan sua ❤️ mut anteeksi jos ilmaisin itseäni huo
      Ikävä
      9
      1238
    Aihe