Flexillä ulkoilutus?

ihmettelijä-

Koiraihmiset voitteko kertoa onko flexi hyvä hihna pennulle (7-8vkoa)? Kyseessä pieni terrieri rotu. Mitenkä valjaat sitten flexi?

Jotkut sanovat että pennulle sellainen ei sovi ensihihnaksi koska ensin sen pitää oppia olematta vetämään ja kulkemaan nätistä sivulla lähellä ihmistä .

Useat sanovat etteivät ihmiset osaa käyttää sitä flexiä, sen takia ei soveltuisi. Miten sitten flexiä käytetään oikein (painamalla stop nappia ja ei vetämällä koiraa itseään kohti?) ?

Vai olisiko parempi että se saisi nyt ensimmäiset viikot mennä ihan vain nahkapannalla ja nailonhihnalla ulos pissalle ja kakalle?

valaiskaa kiitos!

9

4946

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • szr

      ite unohtaisin fleksin. koira ei koskaan tiedä minkä pituinen hihna on ja on hirveetä katottavaa kun omistajat vetävät pahimmillaan 8 metrin päässä olevaa koiraa lähemmäs itseään kun joku tulee vastaan. tässä lähellä asuu 6 terrieriä ja niillä KAIKILLA ON FLEKSIT sitä sitten omistaja paniikissa kerää koirat....toki fleksi on kiinni olevalle koiralle mukavaa vaihtelua kun on melkein "vapaana" itse käytän koirilla fleksejä kun mennään metsäpoluille en kaupungissa. mitä jos opetat ensin hihna käytöksen ja sitten fleksin kanssa?

    • murmur10

      Mun pennulla ikää on nyt 5kk, ja tällä viikolla vasta ostin flexin. Eli opetin tavallisella "lyhyehköllä" hihnalla ensin kulkemaan nätisti hihnassa, ja nyt kun pentu on sen tajunnut, niin ajattelin että on ok ostaa flexi, jotta pentuu saa kulkea silloin tällöin lenkeillä ja metsäpoluilla "vähän vapaampana". Meillä ainakin nyt yhdistelmä toimii, jos otetaan tavallinen naru, osaa kulkea nätisti siinä, jos otetaan flexi lenkille, tietää että saa hieman vapaampana mennä kävelemään esim. ojia tsm. pitkin :)

      En oo mikään ammattikoirankouluttaja, mutta veikkaisin että kannattaa ensin opettaa nätisti kävelemään hihnassa, jonka jälkeen vapautta voi lisätä flexillä. Muuten voi tulla aika "kamalaa jälkeä" jos pelkällä flexillä opettaa ulkoiluttamaan....

    • perheen isä

      Normaalilla hihnalla ensin peruskäytös. Kannattaa myös opettaa liikkeet -eteen ja sivulle. Oppii pentuna tämän tosi helposti. En lähtisi opettamaan flexiä alle vuodenikäiselle.

    • ainakin

      aloitettiin heti fleksillä tosin meillä on käytössä sitten erikois valjaat joissa on niin kuin kaulapanta ja valjaat kuin erikseen, ja kaula osa on hieman kiristävä. Tällä tavalla laittaa "lyhyen" taluttimen kaulapantaan ja fleksin valjaisiin niin eipä koira vedä. Puistossa voi sitten irroittaa kaula osan niin koira saa juosta.

    • marmeladmarabou

      Mielestäni ei ole mitään järkeä alle vuoden ikäistä koiraa alkaa flexillä taluttamaan. Koiran tulee oppia kävelemään ensin kunnolla aivan tuiki talvallisessa narussa 100% vetämättä ja ohittaa muut koirat, sekä osata "tänne" käsky. Eikä missään nimessä valjaita sillä ne eivät tuo sopivaa painoa tähän vetämisen pois opetteluun joka tapahtuu näin: Koira vetää, sinä pysähdyt, odotat että koira istuu, taikka löysää narun ja jää seisomaan paikalleen, sinä kehut ja jatkat matkaa. Pentu ei välttämättä opi tätä löystämistä tavallisissa valjaissa vaan kaulapannassa paine kohdistuu sillätavoin että on luonollisinta istua.

      Itse en käytä koirillani ollenkaan flexiä, vaan mikäli tarvitsee kulkea hieman vapaammin, opetan koiran 100% tottelemaan ja kulkemaan hihnatta, taikka vien koirapuistoon missä saa juosta. En flexiä suosittele myöskään siksi, koska koira tuntee siinä koko ajan vedon taluttajaan ja esim. paimenkoirat ja vähääkään suojeluviettiä omaavat koirat saattavat tulkita narustavetämisen että "ihminen haluaa että puolustan häntä". Olen ongelmakoira tapauksessa (uudelleen koulutan niitä) kun koira vetää ja rähisee muille hihnassa. Usein tämä ratkeaa ihan vain sillä, kun pidän itse narun todella löysällä. Koska koira on oppiut tuntemaan vedon flexissä->rupeaa rähisemään->vaihdetaan tavalliseen naruun->kiskotaan koira tiukasti itseään vasten ettei mitään satu.

      Tiivistettynä: Flexi vuoden ikäisenä JA KUN ON JO kaikki tilanteet hanskassa tavallisessa narussa (pitäkää narut löysänä!)

    • Vanha kasvattaja

      EI MISSÄÄN TAPAUKSESSA FLEXIä pennulle !!!!
      Minä ainakin KIELLÄN flexin käytön pennunostajiltani
      Asiasta hyvä kirjoitus Norwishterrieri yhdistyksen sivuilla "Pennun hoito-ohjeet"

    • mr

      Meillä ainakin on ollut flexi ihan alusta saakka, mutta siitä seuraakin se että ei osaa näin aikuis iällä mennä lyhyellä hihnalla. Tottakai jos et sitä osaa kunnolla käyttää on se suuriturvallisuus riski.

      Joten kyllä itsekkin, vaikka flexiä käytän, suosittelen aluksi ainakin normi hihnaa. Onnistuu koulutuskin paremmin : )

    • Anonyymi

      Ei fleksia missääntapauksessa pennulle

    • Anonyymi

      Mulla on koko tän koiran elinajan ollu hihna.. Semmonen piiitkä hihna :P ja valjaat ne rokkaa, niin ei tuu arasteltua, että sattuuko tai hiertääkö koiran kaulaa :) plus se on vaan mukavampi kun ei tarvi vahtia kokoaika et missä se hihna menee taas.

      Ekan hinan pituus tais olla 1,5metriä ja sit 3 metriä on tää nykyinen yleisimmin käytetty lenkkeilyhihna ja sit on viimeviikolla ostettu 5merin "metsä/vaellus" lenkkihihna :D Huom hyvä nippelitieto jos haluaa harrastaa jäljestystä, niin kuulin, että hihna ei saa olla yli 6metriä, muuten jäljestyskokeissa tuomarit katkasee hihnan xD

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      318
      2957
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      106
      2233
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      84
      1661
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      190
      1571
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      67
      1365
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      55
      1263
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1104
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      21
      1098
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      2
      1039
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      931
    Aihe