Löytyykö Helsingistä mitään paikkaa mistä löytäisi kunnollista absinttia? MIeluiten sillä oikealla rituaalilla höystettynä, ei shotteja/tulella leikkimistä.
Absinttia Helsingistä
8
2606
Vastaukset
- Jekku Pekka
Voisitko olla ystävällinen ja kertoa mikä on se "oikea rituaali". Käsittääkseni absintti on parasta sellaisenaan tai poltetulla sokerilla höystettynä - toki moni coctail saa makua absintista ja siihen se sopii erittäin hyvin.
Monesta alan ravintolasta löytyy absinttia. Tosin itse en pidä yrttiviinoista enkä myöskään absintista juurikaan. Paljon parempiakin juomia löytyy, joten annan muiden juoda absintit ja itse voin ottaa coctailin jossa on absinttia - suosikki on Sazerac.
Voitko lyhyesti kertoa mikä yrittiviinoissa on se mikä saa ihmiset juomaan niitä? Mitään muuta vaikutusta niilä ei ole kuin humaltuminen ja kankkunen - eikä todellakaan ole mitään huumaavia vaikutuksia.- absinn
Niin, ehkä tuo "oikea rituaali" oli vähän huono sanavalinta. Alkuperäinen- tai ranskalainen rituaali on ehkä vähän neutraalimpi. Tarkoitan siis sitä, että jääkylmää vettä tiputellaan sokeripalan läpi absinttiin, jolloin kaikki yrttien öljyt reagoivat ja absintti muuttuu "kermaisen" väriseksi (louche). Ei juoda siis raakana, vaan sekotetaan veteen n. 1 : 3-5.
En yleisesti osaa sanoa, mikä niissä viehättää. Minua ainakin viehättää maku ja tiedän, että absintissa eikä missään muussakaan laillisessa juomassa ole mitään muita huumaavia vaikutuksia kuin humaltuminen. Niitä huumaavia vaikutuksia voi hakea sitten ihan joillain muilla aineilla... - fift15
absinn kirjoitti:
Niin, ehkä tuo "oikea rituaali" oli vähän huono sanavalinta. Alkuperäinen- tai ranskalainen rituaali on ehkä vähän neutraalimpi. Tarkoitan siis sitä, että jääkylmää vettä tiputellaan sokeripalan läpi absinttiin, jolloin kaikki yrttien öljyt reagoivat ja absintti muuttuu "kermaisen" väriseksi (louche). Ei juoda siis raakana, vaan sekotetaan veteen n. 1 : 3-5.
En yleisesti osaa sanoa, mikä niissä viehättää. Minua ainakin viehättää maku ja tiedän, että absintissa eikä missään muussakaan laillisessa juomassa ole mitään muita huumaavia vaikutuksia kuin humaltuminen. Niitä huumaavia vaikutuksia voi hakea sitten ihan joillain muilla aineilla...Hotelli Tornin baarissa (katutasossa) saattaisi olla Francois Guy:tä.
- Eija Porkkakorsi
absinn kirjoitti:
Niin, ehkä tuo "oikea rituaali" oli vähän huono sanavalinta. Alkuperäinen- tai ranskalainen rituaali on ehkä vähän neutraalimpi. Tarkoitan siis sitä, että jääkylmää vettä tiputellaan sokeripalan läpi absinttiin, jolloin kaikki yrttien öljyt reagoivat ja absintti muuttuu "kermaisen" väriseksi (louche). Ei juoda siis raakana, vaan sekotetaan veteen n. 1 : 3-5.
En yleisesti osaa sanoa, mikä niissä viehättää. Minua ainakin viehättää maku ja tiedän, että absintissa eikä missään muussakaan laillisessa juomassa ole mitään muita huumaavia vaikutuksia kuin humaltuminen. Niitä huumaavia vaikutuksia voi hakea sitten ihan joillain muilla aineilla...Tämä on sarjassamme turhat rituaalit - sokeripalan läpi veden valauttaminen. Pelkkä vesi ajaa saman asian. Ei tulisi mieleenkään juoda absinttia sellaisenaan, sekoituksiin tai veden kanssa. Yksi juoma muiden joukossa ei mitään muuta. Osa pennuista kuvittelee absintin olevan sitä mahtavinta viinaa mitä maa päällään kantaa - vaikka eivät ole juoneet oikeata absinttia lainkaan vaan kamalia etanoli-yritti-sokeri-väriaine sotkuja joissa on luonnottoman paljon alkoholia - hyi perkkele sanoisi naapurikin.
- rhä
Mistä Suomen ravintoloista siis saa aitoa absinttia? Jokin "Pere Kermans" ei sitä ole. Yli 60-prosenttinen alkoholi raakana juotuna ei taida tuottaa juuri makuelämyksiä, eikä sen jälkeen mikään muukaan ainakaan ihan vähään aikaan.
- Kryddsäck
rhä kirjoitti:
Mistä Suomen ravintoloista siis saa aitoa absinttia? Jokin "Pere Kermans" ei sitä ole. Yli 60-prosenttinen alkoholi raakana juotuna ei taida tuottaa juuri makuelämyksiä, eikä sen jälkeen mikään muukaan ainakaan ihan vähään aikaan.
"Pernod aux extraits d plantes" jne. jos kelpaa niin sitä löytyy varmaan useammastakin paikasta, mm. hotellien baareista. Ei kylläkään ole tislaamalla valmistettu vaan öljyistä/esansseista sekoiteltu.
Laitoin kokeeksi lasillisen, vuosia sitten ostamastani pullosta, eikä se ihan kelvotonta ole. Sen värikin oli muuttunut rusehtavaksi, mutta vettä lisättäessä taas samean kellanvihreäksi.
Arvaisin, että Suomen baareissa ja ravintoloissa sitä käytetään enimmäkseen juomasekoitusten ainesosana. - rhä
Eija Porkkakorsi kirjoitti:
Tämä on sarjassamme turhat rituaalit - sokeripalan läpi veden valauttaminen. Pelkkä vesi ajaa saman asian. Ei tulisi mieleenkään juoda absinttia sellaisenaan, sekoituksiin tai veden kanssa. Yksi juoma muiden joukossa ei mitään muuta. Osa pennuista kuvittelee absintin olevan sitä mahtavinta viinaa mitä maa päällään kantaa - vaikka eivät ole juoneet oikeata absinttia lainkaan vaan kamalia etanoli-yritti-sokeri-väriaine sotkuja joissa on luonnottoman paljon alkoholia - hyi perkkele sanoisi naapurikin.
Ehkä, mutta se perinteinen se silti on. Voi toki ilman sokeriakin juoda. Tästä malliksi:
http://www.youtube.com/user/Heureverte#p/u/15/tPXPihV-AJ0
- Noniinno56
Bar Havenissa on johtuu ok valikoima ja pöytään tuodaan absintti lähde.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1394967
Nyt tajusin mitä haet takaa
En epäile etteikö meillä olisi kivaa missä vaan. Se on iso hyppy henkisellä tasolla sinne syvempään päätyyn, kuten tiedä413263- 2433058
Kukapa se Ämmän Kievarissa yöllä riehui?
En ole utelias, mutta haluaisin tietää, kuka riehui Ämmän Kievarissa viime yönä?442618- 361804
Naiselle mieheltä
Huomasin tuossa, että jääkaapissani on eräs sinun ostamasi tuote edelleen avaamattomana. Arvaatko mikä?271595Salilla oli toissapäivänä söpö tumma
Nuori nainen, joka katseli mua. Hymyili kun nähtiin kaupan ovella sen jälkeen411556- 161447
- 231427
- 241337