Absinttia Helsingistä

absinn

Löytyykö Helsingistä mitään paikkaa mistä löytäisi kunnollista absinttia? MIeluiten sillä oikealla rituaalilla höystettynä, ei shotteja/tulella leikkimistä.

8

2722

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jekku Pekka

      Voisitko olla ystävällinen ja kertoa mikä on se "oikea rituaali". Käsittääkseni absintti on parasta sellaisenaan tai poltetulla sokerilla höystettynä - toki moni coctail saa makua absintista ja siihen se sopii erittäin hyvin.
      Monesta alan ravintolasta löytyy absinttia. Tosin itse en pidä yrttiviinoista enkä myöskään absintista juurikaan. Paljon parempiakin juomia löytyy, joten annan muiden juoda absintit ja itse voin ottaa coctailin jossa on absinttia - suosikki on Sazerac.

      Voitko lyhyesti kertoa mikä yrittiviinoissa on se mikä saa ihmiset juomaan niitä? Mitään muuta vaikutusta niilä ei ole kuin humaltuminen ja kankkunen - eikä todellakaan ole mitään huumaavia vaikutuksia.

      • absinn

        Niin, ehkä tuo "oikea rituaali" oli vähän huono sanavalinta. Alkuperäinen- tai ranskalainen rituaali on ehkä vähän neutraalimpi. Tarkoitan siis sitä, että jääkylmää vettä tiputellaan sokeripalan läpi absinttiin, jolloin kaikki yrttien öljyt reagoivat ja absintti muuttuu "kermaisen" väriseksi (louche). Ei juoda siis raakana, vaan sekotetaan veteen n. 1 : 3-5.

        En yleisesti osaa sanoa, mikä niissä viehättää. Minua ainakin viehättää maku ja tiedän, että absintissa eikä missään muussakaan laillisessa juomassa ole mitään muita huumaavia vaikutuksia kuin humaltuminen. Niitä huumaavia vaikutuksia voi hakea sitten ihan joillain muilla aineilla...


      • fift15
        absinn kirjoitti:

        Niin, ehkä tuo "oikea rituaali" oli vähän huono sanavalinta. Alkuperäinen- tai ranskalainen rituaali on ehkä vähän neutraalimpi. Tarkoitan siis sitä, että jääkylmää vettä tiputellaan sokeripalan läpi absinttiin, jolloin kaikki yrttien öljyt reagoivat ja absintti muuttuu "kermaisen" väriseksi (louche). Ei juoda siis raakana, vaan sekotetaan veteen n. 1 : 3-5.

        En yleisesti osaa sanoa, mikä niissä viehättää. Minua ainakin viehättää maku ja tiedän, että absintissa eikä missään muussakaan laillisessa juomassa ole mitään muita huumaavia vaikutuksia kuin humaltuminen. Niitä huumaavia vaikutuksia voi hakea sitten ihan joillain muilla aineilla...

        Hotelli Tornin baarissa (katutasossa) saattaisi olla Francois Guy:tä.


      • Eija Porkkakorsi
        absinn kirjoitti:

        Niin, ehkä tuo "oikea rituaali" oli vähän huono sanavalinta. Alkuperäinen- tai ranskalainen rituaali on ehkä vähän neutraalimpi. Tarkoitan siis sitä, että jääkylmää vettä tiputellaan sokeripalan läpi absinttiin, jolloin kaikki yrttien öljyt reagoivat ja absintti muuttuu "kermaisen" väriseksi (louche). Ei juoda siis raakana, vaan sekotetaan veteen n. 1 : 3-5.

        En yleisesti osaa sanoa, mikä niissä viehättää. Minua ainakin viehättää maku ja tiedän, että absintissa eikä missään muussakaan laillisessa juomassa ole mitään muita huumaavia vaikutuksia kuin humaltuminen. Niitä huumaavia vaikutuksia voi hakea sitten ihan joillain muilla aineilla...

        Tämä on sarjassamme turhat rituaalit - sokeripalan läpi veden valauttaminen. Pelkkä vesi ajaa saman asian. Ei tulisi mieleenkään juoda absinttia sellaisenaan, sekoituksiin tai veden kanssa. Yksi juoma muiden joukossa ei mitään muuta. Osa pennuista kuvittelee absintin olevan sitä mahtavinta viinaa mitä maa päällään kantaa - vaikka eivät ole juoneet oikeata absinttia lainkaan vaan kamalia etanoli-yritti-sokeri-väriaine sotkuja joissa on luonnottoman paljon alkoholia - hyi perkkele sanoisi naapurikin.


      • rhä

        Mistä Suomen ravintoloista siis saa aitoa absinttia? Jokin "Pere Kermans" ei sitä ole. Yli 60-prosenttinen alkoholi raakana juotuna ei taida tuottaa juuri makuelämyksiä, eikä sen jälkeen mikään muukaan ainakaan ihan vähään aikaan.


      • Kryddsäck
        rhä kirjoitti:

        Mistä Suomen ravintoloista siis saa aitoa absinttia? Jokin "Pere Kermans" ei sitä ole. Yli 60-prosenttinen alkoholi raakana juotuna ei taida tuottaa juuri makuelämyksiä, eikä sen jälkeen mikään muukaan ainakaan ihan vähään aikaan.

        "Pernod aux extraits d plantes" jne. jos kelpaa niin sitä löytyy varmaan useammastakin paikasta, mm. hotellien baareista. Ei kylläkään ole tislaamalla valmistettu vaan öljyistä/esansseista sekoiteltu.

        Laitoin kokeeksi lasillisen, vuosia sitten ostamastani pullosta, eikä se ihan kelvotonta ole. Sen värikin oli muuttunut rusehtavaksi, mutta vettä lisättäessä taas samean kellanvihreäksi.

        Arvaisin, että Suomen baareissa ja ravintoloissa sitä käytetään enimmäkseen juomasekoitusten ainesosana.


      • rhä
        Eija Porkkakorsi kirjoitti:

        Tämä on sarjassamme turhat rituaalit - sokeripalan läpi veden valauttaminen. Pelkkä vesi ajaa saman asian. Ei tulisi mieleenkään juoda absinttia sellaisenaan, sekoituksiin tai veden kanssa. Yksi juoma muiden joukossa ei mitään muuta. Osa pennuista kuvittelee absintin olevan sitä mahtavinta viinaa mitä maa päällään kantaa - vaikka eivät ole juoneet oikeata absinttia lainkaan vaan kamalia etanoli-yritti-sokeri-väriaine sotkuja joissa on luonnottoman paljon alkoholia - hyi perkkele sanoisi naapurikin.

        Ehkä, mutta se perinteinen se silti on. Voi toki ilman sokeriakin juoda. Tästä malliksi:

        http://www.youtube.com/user/Heureverte#p/u/15/tPXPihV-AJ0


    • Noniinno56

      Bar Havenissa on johtuu ok valikoima ja pöytään tuodaan absintti lähde.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mihin kaikkeen sinä ihastuit hänessä

      Mikä oli se asia mikä vei jalat altasi? ❤️ Oliko jotain erityistä tilannetta vai tunne? Kenties monen sattuman summa? Ai
      Ikävä
      90
      8666
    2. Persut: haluamme lisää veroja!

      Lisää lisää veroja huutaa persukuoro. Veroila Suomi nousuun! "Uusi matkailuvero eli matkailijamaksu peritään esimerki
      Maailman menoa
      49
      4766
    3. Nainen kokki autossa kammottavan kuoleman sähköauto-Teslan syttyessä tuleen.

      https://www.is.fi/autot/art-2000011652873.html Näin vaarallisia sähköautopalot voivat olla.
      Maailman menoa
      41
      4431
    4. Jos samassa autossa istuu romani, somali ja venäläinen, kuka ajaa?

      Arvioiden mukaan romanit lähtivät noin 1000-luvulla liikkeelle pohjois-Intiasta. Nyt 1000 vuotta myöhemmin he ovat levit
      Maailman menoa
      46
      2633
    5. Numero josta kaivattusi tulee mieleen

      Onko jokin numero joka yhdistää teidät jotenkin? Älä laita puhelinnumeroa.
      Ikävä
      99
      1510
    6. Miksi pitäisit enemmän

      Minusta kuin siitä toisesta?
      Ikävä
      40
      1306
    7. Tämmönen höpsö

      Höpönassu mä olen. En mikään erikoinen…hölötän välillä ihan levottomia. Tykkäisit varmasti jos olisin siellä sun vieress
      Suhteet
      44
      1256
    8. Heräsin taas sinä mielessä

      Miten voi haluta toista näin paljon? 😳 Kyllä meillä on muutenkin hyvä yhteys. Ehkä se tekee myös tästä niin voimakkaan?
      Ikävä
      64
      1172
    9. Jorman paluu sodasta Lieksaan oli katkera

      Jorma Karhunen astui Lieksan asemalle. Aurinko paistoi, mutta Jorman maailma oli sumuinen. Takana oli se helvetti, jota
      Lieksa
      39
      1160
    10. Kannattaa toimia yleisesti ottaen

      Ajoissa. Vaikka miten paljon haluan ja tunnen, olen löytänyt nyt elämääni jotain uutta ja se todennäköisesti edistyy, jo
      Ikävä
      167
      1100
    Aihe