joulu Madeiralla

xD

Ollaan perheen kanssa lähdössä Madeiralle omatoimimatkalle 23.12-6.1 väliseksi ajaksi. Onko kenelläkään kokemusta Madeiran joulun juhlinnasta? Mihin kannattaa suunnata? Millä tavalla paikalliset juhlivat ja mikä päivä on tärkein heille? Sää on netin mukaan hyvinkin vaihteleva..mutta tosi kulunut kysymys.. tarkeneeko päivällä kesävaatteissa??

5

1763

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Madeiralla

      Päivisin tarkenee hyvin kesävaatteilla, usein jopa sortseilla. Illaksi kannattaa varata pitkähihaista mukaan.
      Joulukirkko esim. Se-kirkossa on kokemus. Useassa hotellissa on joulun gaalaillallinen. Joulumarkkinat kauppahallissa ja sen ympäristössä kerää sankan joukon ihmisiä paikalle.
      Uuden vuoden ilotulitus on maailmankuulu. Sen näkee hyvin esim. useiden hotellien kattoterasseilta.
      Joulupäivinä jotkut ravintolat pidetään suljettuna. Hauskaa matkaa.

    • Virallisia joulun juhlapyhiä Portugalissa ja siten myös Madeiralla on joulupäivä 25.12. Jouluaattona kaupat sulkevat ovensa yleensä kello 18:aan mennessä. Kaupat ovat Portugalissa yleisesti suljettuja myös uudenvuodenpäivänä. Joulu on perheen ja suvun juhla. Jouluaattoiltana, suomalaisittain myöhäään, syödään perheissä jouluillallinen, käydään kirkossa puolenyönaikaan ja avataan lahjat. Joissakin perheissä lahjapaketit saatetaan avata joulupäivän aamuna.

      Jouluun Portugalissa kuuluu poikkeuksetta bacalhau (bakaljau), suolattu, kuivattu turska, Sitä on muiden perinteisten jouluruokien kera tarjolla hotellien jouluaaton illallisella ja joulupäivän lounaalla.

      Vuodenvaihteen alussa järjestetään Portugalissa ja varmasti myös Funchalissa uudenvuodenkonsertteja, Uudenvuoden jätti-ilotulitus on yksi Madeiran turismin vetonauloista muuten hiljaisena talvikautena.

      Funchalin keskimääärainen lämpötilahaarukka vuodenvaihteessa on noin 13 C -20 C, jossa 13 C on keskimääräinen yön minimi ja 20 C keskimääräinen päivän maksimi. Nämä ovat pitkältä aikavälilta virallisista mittauksista laskettuja keskiarvoja, joista luonnollisesti saattaa olla poikkeamia. Auringonpaisteessa on lämpimämpää, tehdäänhän viralliset mittaukset varjossa.

      Sademäärä on luokkaa 100 mm sekä joulu- että tammikuussa, sadevuorokausia (sataa 0,1 mm tai enemmän) on vuodenvaihteen tienoilla 12-13/kk.

      On syytä muistaa, että vuorisella Madeiralla liikkuva voi kokea kaikki neljä paikallista vuodenaikaa saman päivän aikana. Jokainen päättää luonnollisesti siitä, miten pukeutuu, mutta ihan pelkillä "kesäkakuloilla" en itse matkaan lähtisi, sillä sää saattaa helposti tehdä tepposet talvella myös subtroopppisella Madeiralla. Jos Madeiralla tulee vilu, se ei suinkaan ole Madeiran vika vaan matkailijan, jonka odotukset eivät ole olleet kohdallaan. Saarella myydään kyllä ihania pehmeitä villapaitoja ja villasukkia edulliseen hintaan. Maanlaajuiset kausialennusmyynnit alkavat Portugalissa 28.12.

      • joulunaika

        Onkohan joulun ja uuden vuoden tapahtumista jotain tapahtumakalenteria, josta näkyisi tapahtumien päivämäärät ja kellon ajat. Kiinnostaisi joulukirkko ja joulumarkkinat...


      • joulunaika kirjoitti:

        Onkohan joulun ja uuden vuoden tapahtumista jotain tapahtumakalenteria, josta näkyisi tapahtumien päivämäärät ja kellon ajat. Kiinnostaisi joulukirkko ja joulumarkkinat...

        Tässä linkki yhteen tapahtumakalenteriin http://www.madeira-live.com/fi/index.html, Madeiran matkailun viralliset sivut, http://www.madeiraislands.travel/pls/madeira/wsmwhom0.home?p_lingua=en&p_sub=1. Joulunalusmarkkinat eivät Portugalissa liene yhtä suosittuja kuin pohjoisempana Euroopassa. Mantereelta niitä löytyy joitakin esim. haulla mercado de natal.

        6. tammikuuta tunnetaan Portugalissa loppiaisena, epifania. Kalenterissa on suomenkielinen käännös tehty suoraan englannista, Twelfth Night. Loppiainen ei ole Portugalissa juhlapyhä eikä siten vapaapäivä.

        Joulunajan tärkein jumalanpalvelus on keskimyön messu, missa do galo, aattoiltana. Perinteisesti tärkein joulutunnelman tuoja Portugalissa on jouluseimi.


    • puurokauha78

      Onko kenelläkään kokemuksia Pestana grand hotellista..ihan yleiset asiat kiinnostaa. Mutta minkälaista on joulun juhlinta kyseisessä hotellissa??

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      273
      2730
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      209
      1753
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      58
      1465
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      1
      1221
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1166
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      236
      1081
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1012
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      943
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      72
      826
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      740
    Aihe