Rytmivalvuri

trilliannn

Hei! Onko muita joille on asennettu rytmivalvuri? Onko teillä päästy diagnoosiin sen avulla? Kertokaa kokemuksia. Mulla on ollut valvuri vajaan vuoden, mutta kukaan silti osaa tulkita lähtevätkö äkilliset tiheälyöntisyydet kammioista vai eteisistä. Kaikkea muutakin on ollut vaikka millä mitalla....

13

4140

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ???

   mikäs kumma se oikein on?

   • ICD-kaveri

    vähän niinkuin holteri mutta asennettu ihon alle tahdistimen tapaan. Sitten kun rytmihäiriö iskee kone aktivoidaan "nauhottamaan" pienellä kaukosäätimellä. Näin kun on saatu jotain epämääräistä tallennettua sitten kiikutat itsesi sairaalaan ja koneen nauhoitukset puretaan tohtorien ihmeteltäväksi.


  • trilliannn

   ^Just näin. Ja nimenomaan tallennukset on aika epämääräisiä (osittain kai siksi että valvuri nauhottaa vain "yhtä kanavaa" ja tosiaankaan niitä ei aina sitten lääkärit osaa tulkita. Vähän sellaista arpomista tuntuu olevan. "No tässä nyt on tällainen rytmihäiriö.... rytmihäiriö tämä on...." sanoi viimeksi joku lääkäri. No kyllä kai minä nyt sen tiedän itekin että se on rytmihäiriö, koska olen sen tuntenut ja tallentanut. Olisi kovin kiva tietää, että mikä rytmihäiriö. Ei kovin syvää analyysia todeta että "tämä on joku rytmihäirö", se mihinkään johda, jos sitä ei osata kuitenkaan tulkita.

   Olen vähän käsittänyt että valvuripotilaita ei kuitenkaan ihan hirveästi ole. Vaikka omalla kohdalla on meno ollut vähän epämääräistä, olen kuitenkin ollut hyvin kiitollinen että se on minulle laitettu. Olisi vaan kiva kuulla onko muilla saatu tehtyä dg sen avulla.

  • Äkäinen.akka

   Mulle haluttas asentaa rytmivalvuri sen takia kun oon sairastanu yli 30v epilepsiaa ja lääkäri ei suostu uskomaan ettei vaahdon tulo suusta ole sydämen rytmihäiriö. (Ts koittaa jatkuvasti väittää ettei mulla ole ikinä ollut epilepsiaa vaan on sydämen rytmihäiriösairaus)
   Multa kun sattuu puuttumaan ne rytmihäiriöt, pyörtymiset ja huimaukset niin siihen vaaditaan kyllä poliisi että joku muhun rytmivalvurin asentaisi.
   Jos mun rytmissä olisi jotain vikaa tai olisin kuolemassa niin huolisin tahdistimen siinä tapauksessa.

   • Äkäinen.akka

    Mulla ei siis koko elämäni aikana ollut yhtäkään rytmihäiriötä eikä yhtäkään sydänoiretta. Näkemättä lääkäriä ovat asentamassa rytmivalvuria mikä ei tule milloinkaan kyseeseen johtuen muista sairauksistani mutta ketäänhän ei minun kuuleminen ole kiinnostanut.


  • Yksivalvurinkannattaja

   Valvuri ehti olla vain kaksi viikkoa kunnes ratkaisi puolitoista vuotta kestäneet sydänongelmat joita muilla tutkimuksilla ei oltu saatu selville. PS. minun laite lähetti tiedot hoitohenkilökunnalle automaattisesti 2G-verkon kautta erillinen lähettimen avulla jonka sain sairaalasta mukaan.

  • Saas nähdä miten minun käy kun nyt eräs lekureista on jo harkinnut valvirin asentamista. Tämän viikkoa on ollut holteri ja sen jälkeen varmaankin harkitsevat sen valvurin asennusta.
   Kaikki tämä alkoi lyhyestä TIA-ilmiöstä. Sen seurauksena vasta vähän oppineet erikoistuvat lääkärit ovat keksineet minulle verenpainetaudin ja korkean kolesteroolin, joita kumpiakaan ei ole kohta 70 vuoteen ollut. Tahtovatko lekurit saada itselleen väkisin potilaita. Tuntuu vähän hurjalta. Muutenkin minulla on ollut ikäviä kokemuksia näistä erikoistuvista, kokemattomista lääkäreistä. Ei pari vuotta yliopiston jälkeen tee lääkäristä kaikkitietävää, korkeintaan pikku skeptikon ja sellainen jo muka erikoislääkäri.

  • Anonyymi

   Hei! minulle asennetiin rytmivalvuri pari päivää sitten. Nyt kysyisin millaisia kokemuksia teillä on ollut, olen pienirintainen nainen, josta johtuu varmasti:
   1. minun on hankala nukkua kyljelläni, koska laite painaa ja aiheuttaa kipua
   2. pystynkö käyttämään rintaliivejä?
   3. onko sinun kanssa keskusteltu pitkäaikaisista ns. sähkövirtauksiin liittyvistä seuraamuksista rintarauhasen kudokseen?
   Mistä saisi lisää tietoa?

   • Anonyymi

    Minulla ollut nyt kolme viikko rytmivalvuri ja nyt ilmestyi punaista ihottuma sen kohdalle?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Minulla ollut nyt kolme viikko rytmivalvuri ja nyt ilmestyi punaista ihottuma sen kohdalle?

    Minulla tapahtui ihan sama kolmen viikon päästä.Kävin näyttämässa ,ja sanoivat että menee ohin ,ja niin menikin.


  • Anonyymi

   Hei, minulle on laitettu valvuri pari päivää sitten, ja minua huolettaa muutama asia, olen erittäin pieni rintainen nainen
   1. minun on tosi hankala nukkua kyljelläni, laitteen aiheuttaman kivun vuoksi, helpottaako tämä kipu ja painon tunne
   2. Miten onnistuu rintaliivien pitäminen?
   3. Onko kukaan tietoinen, laitteen pitkäaikaisesta vaikutuksesta rintarauhaskudokseen?

   • Anonyymi

    No useat naiset joutuvat pitämään paljon isompaa tahdistinta loppuelämänsä eikä niille mitään rintasyöpiä (tavallista enempää) kehity.


   • Anonyymi

    Alussa ihan ymmärrettävästi on kipua rinnan alueella, jossa valvuri on. Varsinkin mahalleen meno sai äkkiä vaihtamaan asentoa.
    Rintaliivien pitäminen onnistuu ihan hyvin.
    Valvuri ollut jo pari vuotta, mutta siitä huolimatta rinta valvurin kohdalta on kipeä paineltaessa.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seiska: Sofia Belorf haki terapeutilta apua - Avautuu Stefan Thermanista: "Räjähdysherkkä ilotulite"

   Sofia Belórf avautuu miesystäviensä Stefan Thermanin ja Niko Ranta-ahon yhteisistä piirteistä Seiskalle. Therman heitti Sofian tavarat ulos ikkunasta
   Kotimaiset julkkisjuorut
   95
   4742
  2. Raju tilitys Stefan T, nyt aloitti Sofia haukkumiset ja käy terapiassa.

   Siitä nähtiin taas, Sofia alkoi heti syyttelyt ja kaikki kertonut Seiskassa,ei osannut tätäkään nainen pitää suutaan kiinni erosta.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   395
   3231
  3. Sofia ilmestyi eilen illalla instaansa, on silmät surulliset ja koko kasvojen olemus .

   Ei ole koskaan helppoa eroa olemassa, vaikka kuinka sitä toisin jotkut väittävät.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   71
   2143
  4. Voitko kertoa rakas

   mikä sen muutoksen sinussa aiheutti?
   Ikävä
   150
   1745
  5. Tampereen sanna lähti lomalle Ukrainaan

   Suomessakin olisi asioita hoidettavana, ja siellä vaan ulkomailla patsastelee. Milloin on seuraavat eduskuntavaalit? Valtion velkaantumisen on loputt
   Tampere
   457
   1219
  6. Rane lähettää terveisiä Sofialle ja Stefulle instassa

   Case: 2020-luvun Matti ja Mervi Näiden kahden sankarin elämään en ole liittynyt enää pariin vuoteen. Olen vankilaan asti kuullut mitä hurjimpia tarino
   Kotimaiset julkkisjuorut
   191
   1183
  7. Marin jälleen poliittisia irtopisteitä keräämässä, matkusti Ukrainaan

   Saamme varmasti kuvasarjoja liikuttuneesta Marinista itkemässä ja surkuttelemasta ukrainalaisia. Loistava tilaisuus taas kerätä itselleen
   Maailman menoa
   370
   1164
  8. Varoituksen sana

   Älkää satuttako sitä ihmistä ketä rakastatte. Jos niin teette, edessä on katumuksen täyteinen pitkä yksinäisyys. Itsellä se varmaan jatkuu koko loppue
   Ikävä
   74
   1068
  9. Mies eikä me voitas nähdä

   viikonloppuna? :) ai niin ootko muuten varattu?
   Ikävä
   108
   967
  Aihe