Aihe

Provado ja vihannespunkki

O-mukulakiurunkannus

Onko teillä kokemuksia Provado-hyönteispuikoista? Tehoavatko ne myös vihannespunkkeihin, noihin kaikkien käsittelyjeni jälkeen elonjäämisen ihmeisiin?

p.s. Tällä kertaa oli ihan inhimillinen yhteenlaskutehtävä 5 1, tarjoan 6.

6

1504

  Vastaukset

  • Mietin ihan samaa. Eräällä sivulla listatuissa tuholaisissa on että kyseinen mömmö vaikuttaa tuohon pahukseen ja kaikkiin muihinkin imeviin hyönteisiin.
   Minulla ei oo vielä kokemusta provadosta, harmiksi en oo nähny kaupoissa täällä.. mutta testaan heti kun näen.
   Millä keinoin sinä noita pirulaisia vastaan? Mäntysuovassa ei riitä kohta tehot.. Ja kasvi senkus pudottelee lehtiään..

   Jollain vanhalla palstalla näin maininnan tupakan purujen karkottavan niitä? ohjeita ei ollut enempää kuin että jos laittaa liian paljon ni ite kasvikin voi vaurioitua.. mutta oletan et ne levitetään ruukkuun? Tietoa siitä?

   • Kiitoksia vastauksistanne. Osalle kasveista olen jo laittanut puikot multaan ja käyttänyt suihkussa. Nyt vahdin silmä kovana, tuleeko uusia seittejä.

    Tupakasta puhuttaessa tulikin mieleeni entisen avoanoppini tapa silloin tällöin laittaa tupakka palamaan kasvin mullan päälle niin että savu meni sinne kasvin sisälle ja lehtien alapinnoille. Se kuulemma piti öttiäiset kurissa. Tämä siis tapahtui aikana, jolloin tupakeissa oli itsestään palavaa paperia tämän nykyisen itsestään sammuvan tilalla. Ehkä tästä voisi kehitellä...


   • O-mukulakiurunkannus kirjoitti:

    Kiitoksia vastauksistanne. Osalle kasveista olen jo laittanut puikot multaan ja käyttänyt suihkussa. Nyt vahdin silmä kovana, tuleeko uusia seittejä.

    Tupakasta puhuttaessa tulikin mieleeni entisen avoanoppini tapa silloin tällöin laittaa tupakka palamaan kasvin mullan päälle niin että savu meni sinne kasvin sisälle ja lehtien alapinnoille. Se kuulemma piti öttiäiset kurissa. Tämä siis tapahtui aikana, jolloin tupakeissa oli itsestään palavaa paperia tämän nykyisen itsestään sammuvan tilalla. Ehkä tästä voisi kehitellä...

    Kiitos! Ensihätään voisin kokeilla tuota ötököiden savustamista. Itse en polta joten täytynee vierailla kotona ennen pakkasia..


  • Provado ei tehonnut muratissani oleviin ripsiäisiin, vaikka tuoteselosteessa annettiin ymmärtää sen niihin tehoavan.
   Pari viikkoa odottelin josko Provado alkaisi tehota, mutta ripsiäiset tekivät tuhojaan myrkystä huolimatta.

   Sitten käsittelin muratin Kukka-Raidilla ja se tehosi.

   Käytin Provadoa ohjeen mukaan, mutta ei tehonnut ripsiäisiin,niinpä Provado oli pettymys. Harmi, koska Provadolla myrkyttäminen on niin helppoa, ja koska se imeytyy juurten kautta koko kasviin niin sen pitäisi tuhota tehokkaasti kaikki öttiäiset. Sen myrkkyvaikutus myös kestää monta viikkoa.

   En usko että Provadolla pääsisit punkeista kokonaan eroon, mutta kannattaa kumminkin kokeilla, sittempähän tiedät tehoaako se punkkeihin.

   Malationi tehoaa punkkeihin mutta se on niin myrkyllistä ja vielä pahanhajuistakin että sitä ei huonekasveille kannata käyttää kuin viimeisenä keinona jos mikään muu ei auta.

  • Eipä näyttänyt Provado vihannespunkkeihin tehoavan. Muutaman viikon sisällä suihkussa käytöstä ja Provadon laittamisesta oli taas seittiä fiikusten lehtihangoissa ja kasvu pysähtynyt. Vein kukat uudelleen suihkuun, sumutin perus-Raidilla ja jätin yön yli kylppäriin Raideineen arestiin. Raidasin myös paikan, johon kukat palautin. Nyt ei ole näkynyt mitään merkkiä vihannespunkeista ja kasvu on lähtenyt uudelleen käyntiin. Saapa nähdä, miten talvesta selvitään. Mullassa on nyt ihan viihteeksi Provadopuikot, saatan laittaa uudet tässä ennen joulua siinä toivossa, että ne saisivat mahdollisesti tulevat punkit edes haluttomiksi suorittamaan lisääntymistoimintoja. ;-)

   P.S. Taaskin ihan hyvä laskutehtävä 11 5, tarjoan 16.

  • Ei tehoa. Kirvoihin ja kilpikirvoihin hyvin tehokas. T:ammatti-puutarhuri

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   13813
  2. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   9730