Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

raskaana oleva kaaso??

white wedding

Mitä tehdä, kun kaaso (asiasta sovittiin jo puoli vuotta sitten) onkin nyt raskaana? Ei ole edes avoliitossa, eikä kait aio mitenkään virallistaa suhdettaan ennen mun häitä. Mua loukkaa toi juttu, onko jotain estettä kaasona toimimiselle esim. kirkon säännöissä tällaisessa tilanteessa?

18

6845

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minä vaan

      Siis miksi sua loukkaa jos kaaso on raskaana?? Käsittämätöntä.

      • white wedding

        koska mun mielestä seksi ja raskaaksi tulo liittyy naimisissa olemiseen!! Ei ole mitään sen ihanampaa kuin antaa itsensä rakastamalleen miehelle kokonaan. Mutta se ei voi tapahtua ennen vihkimistä!!


      • Inkeri
        white wedding kirjoitti:

        koska mun mielestä seksi ja raskaaksi tulo liittyy naimisissa olemiseen!! Ei ole mitään sen ihanampaa kuin antaa itsensä rakastamalleen miehelle kokonaan. Mutta se ei voi tapahtua ennen vihkimistä!!

        Kyllä sun kaason olisi sentään pitänyt ajatella, että on tulossa kaasoksesi. Ei muuta kun abortti kehiin ettei vaan olla raskaana kaverin häissä.


    • poks

      ..Kaasoksi valita paras ystävä tai muu läheinen ihminen. Sillä perusteella luulisin sinunkin tehneen valinnan. On hänen oma asiansa onko raskaana vai ei eikä se liity mitenkään teidän häihin.

    • Hellehattu

      ÄRSYTTÄVÄ, NIRSO, FEIKKI!!!!

    • Jojo

      Minun kaasoni tulee olemaan vahvasti raskaana, kun meidät vihitään. Se ei loukkaa minua/meitä mitenkään vaan olemme hyvin onnellisia ja ylpeitä hänen puolestaan. Olet varmaan ollut tietoinen kaasosi erilaisesta ajatus- ja arvomaailmasta ennen kuin pyysit häntä tehtävään. Jos hän on hyvä ystäväsi ihmettelen paheksuntaasi!

    • Misu

      Miten ihmeessä kaason raskaus vaikuttaa teidän häihin?
      Jokaisen raskaus ym. asiat ovat jokaisen omia asioita ja niitä ei pidä ryhtyä tuomitsemaan. Voit rauhassa olla mitä mieltä tahansa ja toimia omassa elämässäsi niin kuin oikeaksi näet, mutta anna toisten tehdä niin myös! Kaikille ihmisille raskaus avioliiton ulkopuolella ei ole maailmanloppu!

    • mitä ihmettä?!?

      enemmän luulisi ystäväsi loukkantuvan, kun kuulisi miten ajattelet hänestä.

      sulla ei oo mitään oikeutta tuomita kaasoasi, ei hänen tarvitse sinulta kysyä lupaa tulla raskaaksi. raskaaksi tuleminenhan on ihana asia!!!

      kirkko on varmasti ystäväsi puolella!

      taidat olla vähän vanhoilinen ja lukkiutunut ihminen...mutta anna muitten elää kuten he haluavat, muut näkevät maailman vähän avarammin kuin sinä...

    • lapsirakas

      Ensinnäkin kirkollinen vihkiminen ei mitenkään edellytä kaason mukana olemista eli kirkolla ei ole mitään mielipidettä siitä, onko kaasosi siunatussa tilassa vai ei. Jos hääsi ovat pian, moni ei välttämättä edes huomaa.

      Toiseksi perinteisissä suomalaisissa häissä kaaso ei ollut viaton ystävätär vaan nainut nainen, joillakin paikkakunnilla esim. pelimannin vaimo, joka puki kaikki paikkakunnan morsiamet ja lainasi varattomammille morsiuskruunua yms. koristuksia.

      Tiesitkö muuten, että "ennen vanhaan" pidettiin hyvänä merkkinä sitä, että morsiamen vatsa somasti pullotti alttarilla, koska se takasi hyvän avio-onnen ja runsaan lapsikatraan?

      Muista, että tarvitset ystäviä vielä häiden jälkeenkin!

    • Ensi kesän morsian

      Onko näin, että arvoisan morsiamen häät on niin suuri ja mahtava juhla että kaason pitäisi abortti sen takia tehdä?

    • Laululintu

      OLETPAS TYPERÄ JA ITSEKÄS!!!

      • Trini

        ...kristillinen ajatusmaailma eli seksi ennen avioliittoa on syntiä tai väärin, mielestäni tuo on ihan ymmärrettävää. Mutta silloin pitää valita ystävikseen sellaisia, jotka myöskin noudattavat tätä ajatusmaailmaa, sillä muutoin joutuu varmasti paheksumaan ennemmin tai myöhemmin. Eikä ystävyyssuhteessa paheksuminen koskaan "onnistu". Sinun täytyy nyt valita ajatusmaailmasi ja kaasosi ystävyyden välillä.


    • Kaaso

      Harvemmin ihan noin ahdasmielisiä ajatuksia kuulee? Ei kaasolla ole mitään velvoitteita olla tulematta raskaaksi häiden kynnyksellä. Eikä raskaus todellakaan ole mikään este kaason tehtävien hoidossa. Kyllä se morsmaikku olisi entinen kaveri, joka kehtaisi minulle ruveta pitämään moraalisaarnaa kyseisestä asiasta. Jokainen tekee lapsensa juuri silloin, kun itselleen sopii!!!!

    • Jane

      Eiku lemput moiselle törkimykselle!

    • kaaso

      siis sinua loukkaa että kaasosi saa vauvan? eikä edes kysynyt sinun lupaasi? no voi röyhkeyden huippua...

      jos asia sinua noin kovasti häiritsee, mitä en kyllä ymmärrä, ystävien tehtävähän on tukea toisiaan ei suinkaan arvostella toistensa valintoja, keskustele asiasta kaasosi kanssa!

      luojan kiitos en ole sinun kaasosi!

    • vielä avo

      vauvaa pian sen jälkeen, kun ystäväni oli minua kaasokseen pyytänyt ja olin tehtävään suostunut. Jokusen hetken asiaa mietittyäni keskustelin ystäväni kanssa, josko hän voisi ajatella kaasokseen jotain muuta. En sen vuoksi, ettenkö olisi raskaana ollessanikin voinut kaasona toimia, vaan siksi, että häät olivat niin lähellä laskettua aikaa. Ei olisi ollut varmaa, olisiko minusta ollut edes lähtijäksi häihin. Ystäväni olisi siitä huolimatta PITÄNYT minut kaasonaan, mutta ymmärsi kuitenkin kantani. Loppujen lopuksi ystäväni hääsuunnitelmat menivätkin uusiksi ja he karkasivat muualla naimisiin ja pitivät vain hyvin pienimuotoiset kahvittelut koti-Suomessa paaaaljon ennen mun laskettua aikaa. Saivat vissiin mun kaason tehtävän jättämisestä inspiraation mennä naimisiin siten, kun olivat alunperin haaveilleetkin:)

      Niin kuin moni täällä on jo sanonut, että jos sinua loukkaa ystäväsi raskaus, niin mietipä, miten mahdottoman paljon ystävääsi loukkaa se, ettei hän kelpaa sinulle odottaessaan vielä kenties jotain häitäsi suurempaa.

    • Morsian `04

      Kyllä minunkin kaaso on raskaana eikä se meitä haittaa, päinvastoin. Olen iloinen sisareni ja hänen perheensä puolesta tästä ihanasta asiasta. Suhtautumistani ei muuttaisi vaikka sisareni ei olisikaan aviossa tai edes avoliitossa. Asiaan ei vaikuttaisi sekään jos olisin valinnut kaasoksi jonkun ystäväni sisareni sijaan ja tämä kaaso olisi sitten tullut raskaaksi.
      Kaikella kunnioituksella uskovia ja muitakin kohtaan, mutta tervetuloa tälle vuosituhannelle!

    • Hmm

      Ei ole olemassa mitään säännöstöä siitä että kaason pitäisi olla yhtä neitseellinen kuin morsian. Kaason ei tarvitse odottaa morsiusparin hääyöhön saakka oman seksielämänsä aloittamista (entäs jos kyseessä olisi naimisissa oleva kaaso? Pitäisikö hänen pidättäytyä seksistä hääpäiväänne saakka?). Jos kyse on puolestaan siitä, että sinua häiritsee kaason moraalittomuus, niin voinet jutella hänelle suoraan asiasta. Mutta kaasouden kanssa sillä ei pitäisi olla mitään tekemistä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2257
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1698
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1506
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1407
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1374
    8. 52
      1268
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe