cardace

lapin muori

Onko kenelläkään tällaista lääkettä ja miksi sait lääkkeen, sydämen toimintaa parantamaan vai verenpainetta laskemaan? Minulla Cardace 2,5mg aamulla. Minulle jäi vähän epäselväksi katsottiinko minulla olevan sydämem vajaatoimintaa vai mitä. Mahtaakohan tästä lääkkeestä johtua kutiseva yskä, jota ilmenee harvakseen.

29

9518

  Vastaukset

  • Käytin muutamia vuosia sitten ko. lääkettä alentamaan verenpainetta. Lääke ei sopinut minulle. Aiheutti juuri kutisevaa yskää, köhimistä. Kävellessä sain köhiä kuin keuhkotautinen tai keuhkoahtaumaa poteva henkilö. Viimeinen niitti lääkkeen käyttöön oli rytmihäiriöt. Vaihdoin Emconcord- lääkkeeseen , ongelmia ei ole ollut.

  • On verenpaineeseen alentamaan yhteis vaikutuksena muun lääkkeen/lääkkeiden kanssa! Limaa irrottava vaikutus yskiminen mukaanlukien voi johtua kohdallani ehkä kun saan aamu/ilta puolet enemmän x2.Toisaalta en jaksa enää vaivata päätäni yskä oireiluun kun se on tai siitä on tullut arkea ja se on nyt vaan niin että se kuuluu taudin oireiluun,jotta on kestettävä vaan pieni sivuoireilu kaikkine sivuvi...eiku vaikutuksineen!!

   • Söin 5 kuukautta 2,5mg aamulla ja illalla, tuli sivuvaikutuksena yskä. Vaihdettiin atacand ja yskä väheni .


  • Minä olen käyttänyt pari vuotta sitten cardacea ja juuri tuon kuivan ärsytysyskän takia se vaihdettiin toiseen.Sain se rytmihäiriöihin ja jos en ihan väärin muista vahdettiin se diovaniin

  • Ja oikeastaan kaikkien ACE-estäjien haittoihin kuuluu kuiva, yleensä yöllä pahiten iskevä yskä (ei toki kaikille). Itse olen kokeillut kolmeakin eri ACE.estäjää ja aina sama juttu. Kun vaihdettiin ACE-estäjistä AT2-salpaajiin, yskä loppui.

   Ai niin, minulla kummatkin on olleet ihan vaan verenpaineen laskuun.

   Kauppanimiä kummassakin ryhmässä on monia.

   • Onko kellään ilmaantunut ruokahaluttomuutta tätä lääkettä käytettäessä?
    Yskiminen aika vähäistä, saattaa hetkeksi tulla ärsyttävää kutinaa kurkkuun, varsinkin illalla nukkumaan messä.


  • Mulla kans ollu kuivaa yskää ja rytmihäiriöitä.Sitten vielä kaula-alueen punoitusta ,
   onko muilla vastaavaa?

  • Pyydä lääkäriäsi vaihtamaan se vastaavaan paremmin sopivaan tuotteeseen tai AT-estäjään,riippuen tietysti mihin vaivaan otat Cardasea.

  • Minulla on ollut kohta vuoden käytössä mg:n Cardace eikä minulla ole minkäänlaista yskää siitä tullut!

  • Käytin sitä muutaman kuukauden veranpaineen laskemiseen, mutta kuivan yskän takia se vaihdettiin losatrixiin.

  • Olen syönyt kohta 9 vuotta ilman mitään sivuoireita, hyvä lääke auttaa ja ehkäisee muuhunkin kun verenpaineeseen.

  • Jouduin lopettamaan kahden vuoden käytön jälkeen. Kutiava kurkku ja kuiva yskä. Jalkaterät oli turvoksissa ja muodottomat. Lopetin ja vaivat hävisi. Nyt on emconcord.

  • En tiedä johtuuko caardacesta mut olen ihan törkeen väsynyt. Hyvä että jaksan autolle parkkipaikalle kävelle ja mikään ei kiinosta ja nappaa 😑 Onko muilla ollut tallaisia oireita?

  • Onko jollain tullut hengästymistä helposti tuosta lääkkeestä, tai kehkoputkien ahtautta?

  • Hengästyminen johtuu kait siitä, että lääke vaikuttaa sykettä alentaen.....itse lopetin lääkkeen kun en jaksa enään yskiä ja lekuri kirj toisen lääkkeen. ..ja oli myös muita oireita. ...kun lähti nopeasti liikkeelle niin tuntui ettei hengitys kulje ja sitten jalat meni aivan maitohapoille.

  • hyvä lääke: sotkee sydänkäyrän ja saa masentuneeksi ja estää jalkojen verenkierron ... ai niin ei edes alenna verenpainetta

  • Popsin cardacea 10mg/pv muutaman vuoden ajan ilman sivuvaikutuksia.
   Lopetin ryyppäämisen ja aloitin intensiivisen kuntoilun.
   Seurasin paineen kehitystä ja vähensin annostusta asteettain. 10mg > 5mg > 2,5mg ja 6kk myöhemmin paineet olivat ilman lääkitystä alhaisemmat kuin 10mg lääkityksellä.

   2,5mg tuntuu lapselliselta annokselta!

  • 12v. Välillä kyseenalaistin...Ei tulosta. TT aloitti stressiin! RR,korkea akuutisti. Elämäntilanne useiden kipujen sekä operaatioiden sekatilanteessa. 2.5mg.syötettiin 12v. Kardiologin luennolla kysyn..lopetus. ja tarviiko lainkaan? Simvastatin lisäksi....joka kramppasi jalat!! Silmäoireita...iho-oireita...oik.nilkan turvotusta!!! Vittuun nämä tk.lääkäreitten mannekiinina olot (lue palkkioita saavat). Ei prkele enään aivoja...ITSE POTILAS ITSENSÄ HERRA!! Olen erikoussairaanhoitaja itse...3v.eläkkeellä....pelastunut monta potilasta. Mistä johtuu ruuhka yiopistosairaaloiden ruumishuoneella! ??

  • Minä aloitin ko lääkkeen reilu viikko sitten. Minullakin on ollut öisin omituista yskitystä toisinaan ja kurkun yläpään kipua. Lievää päänsärkyäkin oli useana päivänä aluksi.
   Nyt sain soittamalla vaihdettua johonkin muuhun. En ole vielä sitä hakenut ja kokeillut.

  • Mielenkiintoisia kommentteja. Sain juuri reseptin...2,5 mg. Katsotaan miten vaikuttaa.

   • 10 mg syönyt jo toistakymmentä vuotta alentamaan RR ja suojaamaan munuaisten ja silmiä. Alussa yskitti ehkä ekan vuoden, sinnikkäästi kestin! mutta hyvin alentanut paineita.


  • Söin vajaan puolen vuotta ja kamala yskä, niin öisin kuin päivisinkin. Meni vaihtoon!

  • Olen syönyt viitisen vuotta, nykyisin 5mg aamuin illoin sydämen vajaatoimintaan ja verenpaineeseen. Ajoittaiset yskimiset alkoivat heti, kerroin lääkärille joka vastasi että on yleistä mutta niin hyvä lääke ettei kannattaisi vaihtaa......sanoin että jos muuten toimii niin jaksan yskiä! Eli siis edelleen toisinaan yskin "tajun kankaalle" ja hetken päästä menee ohi, varsinaiseen tarkoitukseen lääke kyllä toimii hyvin.

  • 2,5 mg aamuin illoin mennyt nyt vuoden verran dilatoivaan kardiomyopatiaan. Toimii, eikä ole tullut yskää.

  • Minulla ollut paljon oireita...yskää, niveloireita, hengästys, unettomuuta ja hiusten lähtöä. Muutama päivä sitten rupesin ajattelemaan että olisko tuo ainoa lääke..Cardace syy näihin oireisiin. Hiusten lähtöä eniten harmittaa...

  • Itse vuosia käyttänyt kyseistä Cardancea 5mg 1tbl/pv. mutta olen huomannut jopa liiallista väsymystä kuin hikoilua,joita ei ennen lääkkeen aloittamista ole juuri ollut. Tavallista useampaa wc käyntejäkin kun hikoiluttaa että tarvetta juomiseen. Olen myös huomannut ohimenevää lievää ajoittaista pahoinvointia. Joskus nukkumaan mennessä olen kokenut ohimenevää yskää.

   Vuosia munuaisarvo yli max.viitearvon,joka on 100. Nyt oli 120 luokkaa. Ihmettelen,nyt viimeistään että mistä moinen ja kuten lääkäri aluksi/-heti huomioi kyseisen lääkkeen verenpaineeseen "syy-yhteyden" ?
   Munuaisarvo herätti minut ja kun se oli vielä noussut edm.lukemiin. Tiedä mitä se tekisi pitkässä juoksussa mm.munuaisille.
   Lääkkeen haittavaikutuksista lukemalla niistä tietyt haitat hyvin sopisi minun tuntemuksiini ja nyt odotellaan mitä lääkäri niistä minulle ilmoittaa !

   Veri,virtsakokeita otettu kuin inhottava peräsuolen "tähystys". Kaikki muut arvot lukemineen ovat ok.vain tuo munuainen ilmoittaa arvoiltaan yli viitearvon.

  • Hei minulle määrätiin 2,5mg Cardace verenpaineen alentamiseen, käytän myös Emcomkordia. Olen nyt 2 kuukautta käyttänyt ja tämän lääkeen myötä tuli viikon päästä rytmihäiriöitä ja olo on järkyttävää . Kunto on pohjassa, kysyin lääkäriltä et voisinko käyttää vaan Emkomkordin ja lisätä yks tabletti. Entiedä kuinka kauan kestän tämän olotilan. Holtteri on tulossa rytmin seurantaan ja huhtikuussa sydämmen ultra tutkimus.....

  • Sain eilen verenpaineeseen Cardace 2,5 mg. Edellisen lääkkeen jouduin lopettamaan nilkkaturvotuksen sekä kutinan takia. Sitä olin syönyt vuoden verran. Nyt jään odottamaan mitä oireita tämä tuo. Tämä on jo 4:s lääke verenpainelääke joka vaihdettu oireiden vuoksi.

  • Söin puoli vuotta 2,5 mg ja yskin koko ajan, sitten vaihdettiin.............

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Millä oikeudella presidenttin Niinistö tenttasi pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä eilen tv:ssä?

   Ei presidentti ole pääministerin esimies eikä eduskunnan puhemiehen esimies. Kummallinen tilaisuus. Yrittikö nöyryyttää Marinia ja Vanhasta?
   Maailman menoa
   372
   9070
  2. Sofia ja Stefan, niin suloisia yhdessä

   Stefan ja Sofia kävivät yhdessä kuntosalilla ja Stefan ylpeänä kuvasi rakastaan. Mahtaa olla Stefanille helpotus, kun voi olla julkisilla paikoilla na
   Kotimaiset julkkisjuorut
   135
   4318
  3. Sofia oli astiaostoksilla

   Vähänkö söpöä, kun oli ihastelemassa astioita kaupassa. Minusta hän on niin symppis ja luulisin, että osaa iloita monista asioista aidosti. Onhan Bam
   Kotimaiset julkkisjuorut
   89
   1844
  4. Kuinka keskustella rikoksista Suomi24:ssä

   Hei kaikille! Suomi24 on aina ollut paikka, jossa keskustellaan laajasti monenlaisista aiheista. Uutiset, ihmissuhteet ja elämän koko kirjo näkyy pal
   34
   1678
  5. Loiseläjä Sofia

   kuvailee itseään Martiinan vanhassa asunnossa jossa Martiinan ostamia mattoja, kylpyammekoriste yms. Eikö tolla moukalla ole MITÄÄÄN suhteellisuudenta
   Kotimaiset julkkisjuorut
   91
   1300