cardace

lapin muori

Onko kenelläkään tällaista lääkettä ja miksi sait lääkkeen, sydämen toimintaa parantamaan vai verenpainetta laskemaan? Minulla Cardace 2,5mg aamulla. Minulle jäi vähän epäselväksi katsottiinko minulla olevan sydämem vajaatoimintaa vai mitä. Mahtaakohan tästä lääkkeestä johtua kutiseva yskä, jota ilmenee harvakseen.

46

28890

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Antiopa

      Käytin muutamia vuosia sitten ko. lääkettä alentamaan verenpainetta. Lääke ei sopinut minulle. Aiheutti juuri kutisevaa yskää, köhimistä. Kävellessä sain köhiä kuin keuhkotautinen tai keuhkoahtaumaa poteva henkilö. Viimeinen niitti lääkkeen käyttöön oli rytmihäiriöt. Vaihdoin Emconcord- lääkkeeseen , ongelmia ei ole ollut.

    • Lapin kävijä

      On verenpaineeseen alentamaan yhteis vaikutuksena muun lääkkeen/lääkkeiden kanssa! Limaa irrottava vaikutus yskiminen mukaanlukien voi johtua kohdallani ehkä kun saan aamu/ilta puolet enemmän x2.Toisaalta en jaksa enää vaivata päätäni yskä oireiluun kun se on tai siitä on tullut arkea ja se on nyt vaan niin että se kuuluu taudin oireiluun,jotta on kestettävä vaan pieni sivuoireilu kaikkine sivuvi...eiku vaikutuksineen!!

      • sydämenvajaatoiminta

        Söin 5 kuukautta 2,5mg aamulla ja illalla, tuli sivuvaikutuksena yskä. Vaihdettiin atacand ja yskä väheni .


    • pumputi,köh köh

      Minä olen käyttänyt pari vuotta sitten cardacea ja juuri tuon kuivan ärsytysyskän takia se vaihdettiin toiseen.Sain se rytmihäiriöihin ja jos en ihan väärin muista vahdettiin se diovaniin

    • yöyskijä

      Ja oikeastaan kaikkien ACE-estäjien haittoihin kuuluu kuiva, yleensä yöllä pahiten iskevä yskä (ei toki kaikille). Itse olen kokeillut kolmeakin eri ACE.estäjää ja aina sama juttu. Kun vaihdettiin ACE-estäjistä AT2-salpaajiin, yskä loppui.

      Ai niin, minulla kummatkin on olleet ihan vaan verenpaineen laskuun.

      Kauppanimiä kummassakin ryhmässä on monia.

      • lapin muori

        Onko kellään ilmaantunut ruokahaluttomuutta tätä lääkettä käytettäessä?
        Yskiminen aika vähäistä, saattaa hetkeksi tulla ärsyttävää kutinaa kurkkuun, varsinkin illalla nukkumaan messä.


      • Anonyymi
        lapin muori kirjoitti:

        Onko kellään ilmaantunut ruokahaluttomuutta tätä lääkettä käytettäessä?
        Yskiminen aika vähäistä, saattaa hetkeksi tulla ärsyttävää kutinaa kurkkuun, varsinkin illalla nukkumaan messä.

        Näin on samalla kertaa ihan ruoka maistu miltään makuaisti katosi samalla kertaa -kiva huimaus seurasi kiertohuimaus lopulta putoaa alas jaloiltaan pelottava tunne joku lääkkeestä hyötyy minä en lopulta vaihto toiseen


    • Puna-kaula

      Mulla kans ollu kuivaa yskää ja rytmihäiriöitä.Sitten vielä kaula-alueen punoitusta ,
      onko muilla vastaavaa?

      • Anonyymi

        Joo näin sama tilanne täältä voin kertoa -1 vuosi käytön jälkeen kieli turpoaa jatkuva närästys ruokatorvi tulehtuu vaikea niellä mitään -


    • busybee1

      Pyydä lääkäriäsi vaihtamaan se vastaavaan paremmin sopivaan tuotteeseen tai AT-estäjään,riippuen tietysti mihin vaivaan otat Cardasea.

    • Kardiomyopatiaa

      Minulla on ollut kohta vuoden käytössä mg:n Cardace eikä minulla ole minkäänlaista yskää siitä tullut!

    • Verenpainetta

      Käytin sitä muutaman kuukauden veranpaineen laskemiseen, mutta kuivan yskän takia se vaihdettiin losatrixiin.

    • highpressure

      Olen syönyt kohta 9 vuotta ilman mitään sivuoireita, hyvä lääke auttaa ja ehkäisee muuhunkin kun verenpaineeseen.

    • raappis

      Jouduin lopettamaan kahden vuoden käytön jälkeen. Kutiava kurkku ja kuiva yskä. Jalkaterät oli turvoksissa ja muodottomat. Lopetin ja vaivat hävisi. Nyt on emconcord.

    • Janushanski

      En tiedä johtuuko caardacesta mut olen ihan törkeen väsynyt. Hyvä että jaksan autolle parkkipaikalle kävelle ja mikään ei kiinosta ja nappaa 😑 Onko muilla ollut tallaisia oireita?

      • Anonyymi

        Mulla samat oireet.


    • Anjola

      Onko jollain tullut hengästymistä helposti tuosta lääkkeestä, tai kehkoputkien ahtautta?

      • Anonyymi

        jos on allergisuutta niin varmasti korostuu lääkkeen vaikutus ominaisuus olen joutunut käyttämään avaavaa lääkettä (salbutamol) - kihelmöinti ja pistely olkapäissä ja selässä kutinaa taipeissa "nokkosrokko" onko ?


    • ex-cardace

      Hengästyminen johtuu kait siitä, että lääke vaikuttaa sykettä alentaen.....itse lopetin lääkkeen kun en jaksa enään yskiä ja lekuri kirj toisen lääkkeen. ..ja oli myös muita oireita. ...kun lähti nopeasti liikkeelle niin tuntui ettei hengitys kulje ja sitten jalat meni aivan maitohapoille.

    • gfgfgggfgfg

      hyvä lääke: sotkee sydänkäyrän ja saa masentuneeksi ja estää jalkojen verenkierron ... ai niin ei edes alenna verenpainetta

      • Anonyymi

        Oikein hyvä kommentti kaikki on totta olen samassa tilanteessa ajattelin olenko vainoharhainen nyt selvää kaikki tiedän mistä "paska olo johtuu" otanko jättämättä-vai jätänkö ottamatta "


    • vm43

      Popsin cardacea 10mg/pv muutaman vuoden ajan ilman sivuvaikutuksia.
      Lopetin ryyppäämisen ja aloitin intensiivisen kuntoilun.
      Seurasin paineen kehitystä ja vähensin annostusta asteettain. 10mg > 5mg > 2,5mg ja 6kk myöhemmin paineet olivat ilman lääkitystä alhaisemmat kuin 10mg lääkityksellä.

      2,5mg tuntuu lapselliselta annokselta!

      • Anonyymi

        Puhut "potaskaa" 10mg päivässä en todellakaan voi uskoa tarinaa-lopetit ryyppäämisen otitko kuitenkin kyseiset lääkkeetr=? En usko 2,5mg pieni annos tottakai mutta monta pulloa viinaa-kaljaa otit nyt voit hyvin-mieti itse mistä kaikki sai alkunsa sait cardacesta hyvän olon mikä on hyvin poikkeuksellista siitä mitä kerroit 😁


    • Zzzrrrrzzzz

      12v. Välillä kyseenalaistin...Ei tulosta. TT aloitti stressiin! RR,korkea akuutisti. Elämäntilanne useiden kipujen sekä operaatioiden sekatilanteessa. 2.5mg.syötettiin 12v. Kardiologin luennolla kysyn..lopetus. ja tarviiko lainkaan? Simvastatin lisäksi....joka kramppasi jalat!! Silmäoireita...iho-oireita...oik.nilkan turvotusta!!! Vittuun nämä tk.lääkäreitten mannekiinina olot (lue palkkioita saavat). Ei prkele enään aivoja...ITSE POTILAS ITSENSÄ HERRA!! Olen erikoussairaanhoitaja itse...3v.eläkkeellä....pelastunut monta potilasta. Mistä johtuu ruuhka yiopistosairaaloiden ruumishuoneella! ??

    • Ikä67

      Minä aloitin ko lääkkeen reilu viikko sitten. Minullakin on ollut öisin omituista yskitystä toisinaan ja kurkun yläpään kipua. Lievää päänsärkyäkin oli useana päivänä aluksi.
      Nyt sain soittamalla vaihdettua johonkin muuhun. En ole vielä sitä hakenut ja kokeillut.

    • PRU65

      Mielenkiintoisia kommentteja. Sain juuri reseptin...2,5 mg. Katsotaan miten vaikuttaa.

      • Konkari

        10 mg syönyt jo toistakymmentä vuotta alentamaan RR ja suojaamaan munuaisten ja silmiä. Alussa yskitti ehkä ekan vuoden, sinnikkäästi kestin! mutta hyvin alentanut paineita.


      • Anonyymi

        Hyvin toimii ainakin viikon kuin vaikutus alkaa- pidä verenpainemittari käden olottuvilla kun tulee "outo olo" heti mittaat paineesi😁 tai mihin on määrätty - vain 2,5mg- lääkäri tietää et kestäisi kovempaa annosta >>


    • ex-cardace

      Söin vajaan puolen vuotta ja kamala yskä, niin öisin kuin päivisinkin. Meni vaihtoon!

      • Anonyymi

        Kiitos samoin yskä pahin ja öisin herättti


    • Kutiavakurkku

      Olen syönyt viitisen vuotta, nykyisin 5mg aamuin illoin sydämen vajaatoimintaan ja verenpaineeseen. Ajoittaiset yskimiset alkoivat heti, kerroin lääkärille joka vastasi että on yleistä mutta niin hyvä lääke ettei kannattaisi vaihtaa......sanoin että jos muuten toimii niin jaksan yskiä! Eli siis edelleen toisinaan yskin "tajun kankaalle" ja hetken päästä menee ohi, varsinaiseen tarkoitukseen lääke kyllä toimii hyvin.

    • Hatka

      2,5 mg aamuin illoin mennyt nyt vuoden verran dilatoivaan kardiomyopatiaan. Toimii, eikä ole tullut yskää.

    • Gna

      Minulla ollut paljon oireita...yskää, niveloireita, hengästys, unettomuuta ja hiusten lähtöä. Muutama päivä sitten rupesin ajattelemaan että olisko tuo ainoa lääke..Cardace syy näihin oireisiin. Hiusten lähtöä eniten harmittaa...

    • epätietoisuutta

      Itse vuosia käyttänyt kyseistä Cardancea 5mg 1tbl/pv. mutta olen huomannut jopa liiallista väsymystä kuin hikoilua,joita ei ennen lääkkeen aloittamista ole juuri ollut. Tavallista useampaa wc käyntejäkin kun hikoiluttaa että tarvetta juomiseen. Olen myös huomannut ohimenevää lievää ajoittaista pahoinvointia. Joskus nukkumaan mennessä olen kokenut ohimenevää yskää.

      Vuosia munuaisarvo yli max.viitearvon,joka on 100. Nyt oli 120 luokkaa. Ihmettelen,nyt viimeistään että mistä moinen ja kuten lääkäri aluksi/-heti huomioi kyseisen lääkkeen verenpaineeseen "syy-yhteyden" ?
      Munuaisarvo herätti minut ja kun se oli vielä noussut edm.lukemiin. Tiedä mitä se tekisi pitkässä juoksussa mm.munuaisille.
      Lääkkeen haittavaikutuksista lukemalla niistä tietyt haitat hyvin sopisi minun tuntemuksiini ja nyt odotellaan mitä lääkäri niistä minulle ilmoittaa !

      Veri,virtsakokeita otettu kuin inhottava peräsuolen "tähystys". Kaikki muut arvot lukemineen ovat ok.vain tuo munuainen ilmoittaa arvoiltaan yli viitearvon.

    • ikä-70

      Hei minulle määrätiin 2,5mg Cardace verenpaineen alentamiseen, käytän myös Emcomkordia. Olen nyt 2 kuukautta käyttänyt ja tämän lääkeen myötä tuli viikon päästä rytmihäiriöitä ja olo on järkyttävää . Kunto on pohjassa, kysyin lääkäriltä et voisinko käyttää vaan Emkomkordin ja lisätä yks tabletti. Entiedä kuinka kauan kestän tämän olotilan. Holtteri on tulossa rytmin seurantaan ja huhtikuussa sydämmen ultra tutkimus.....

    • Anonyymi

      Sain eilen verenpaineeseen Cardace 2,5 mg. Edellisen lääkkeen jouduin lopettamaan nilkkaturvotuksen sekä kutinan takia. Sitä olin syönyt vuoden verran. Nyt jään odottamaan mitä oireita tämä tuo. Tämä on jo 4:s lääke verenpainelääke joka vaihdettu oireiden vuoksi.

    • Anonyymi

      Söin puoli vuotta 2,5 mg ja yskin koko ajan, sitten vaihdettiin.............

    • Anonyymi

      Tänään aloitin verenpaineen alentamiseen , myös muita lääkkeitä eri tauteuhihini , saapi nähdä miten sopii , ei kovin korkeat arvot , mutta kokeillaan ..

      • Anonyymi

        Nyt syönyt Cardasea 5 kk. Olotila useimmiten huono. Yskää ja heikotusta niin että pakko kesken askareiden mennä pitkälleen. Varmaan on mentävä kardiologille jos vaihtaisi lääkkeen koska terveyskeskus lääkärit ei ymmärrä. Muita sairauksia ei ole kuin verenpainetauti. Emconcordia syön myös, jo vuosia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt syönyt Cardasea 5 kk. Olotila useimmiten huono. Yskää ja heikotusta niin että pakko kesken askareiden mennä pitkälleen. Varmaan on mentävä kardiologille jos vaihtaisi lääkkeen koska terveyskeskus lääkärit ei ymmärrä. Muita sairauksia ei ole kuin verenpainetauti. Emconcordia syön myös, jo vuosia.

        Selvä homma käytä vain Emconcordea/Pisobrolol - hyvä lääke pulssi tasaantuu/ lopeta Heti cardace vaihda cardesantaaniin - toimii hyvin verenpane laskee sydämen työmäärä vähenee henkinen paine poistuu korkean verenpaineen laskun huomaat hyvä olla paineet laski toimintakyky palautui


    • Anonyymi

      Läheiselläni ei ole koskaan ollut korkeaa verenpainetta. Samat sydänlääkkeet, jotka aikoinaan kardiologi määräsi, ovat jo muutaman vuoden toimineet erinomaisesti. Nyt terveyskeskuslääkäri määräsi Cardage 2,5 mg. Läheiseni alkoi pyörtyillä ja tuli kova, limainen yskä. Myös ruokahalu on mennyt. Nyt hän joutui näistä oireistaan sairaalaan, ja siellä häntä pidetään nyt niin heikkokuntoisena, suorastaan hieman höperönä, vaikka järki on toki terävä kuin partaveitsi. Pyörtyily vaan aiheuttaa niin heikkoa oloa. Uskallanko pyytää, että lopettavat Cardacen?

      • Anonyymi

        Cardace pois en voi kuin ihmetellä -määrätään tuosta vain ja tuonne jne,, kyseinen lääke ei ole paras vaihto-ehto on muitakin lääkkeitä -kahdesta pahasta valinta Cardecantan- hyvin siedetty valmiste on toiminut hyvin tähän asti myös Pisobrolol käytössä verenpaineeseen -cardace teki itselle aivan hulun olon-nyt tiedän enemmän 👍


    • Anonyymi

      oli pakko lopettaa cardece lääkitys vaikea yskä aina nukkumaan selälleen alkoi hillitön yskä tuntui tukehtuuko tähän köhään limaa koskaan orronnut otin mynthoni pastillin vähän helpotti -aikansa kutakin kurkku-ja kieli valkoisia täpliä täynnä viimein ruokatorven tulehduksen iski kauhea närästys-mutta 1-vuosi tätä kesti kerroin tästä myös lääkärille toivottomuuden tunteesta-kuin käsijarru olisi päällä mikään kiinnostanut kaiken normaalin toiminnan aloittaminen tuntui vaikealta elämän halu katosi tämän lääkkeen käytöstä johtuen kiertohuimaus oli kaikista ikävin asia se pelotti tosiaan -ei tämä tuote verenpainetta laskenut vain huonoa oloa tarjosi kutinaa joka puolella maku-aisti ihan sama mitä söi maistanut mitään / joku lääke ei sovi kaikille haluan vain kertoa cardace lääkkeen käyttäjille tästä lääkkeestä jos mainitut oireet kohtaa parasta vaihtaa lääkitystä

    • Anonyymi

      Otin juuri zyprexan ja vartoilen unen tuloo!
      Oon 21 v 195 cm 145kg himassa asuva mies.
      Maha on kovalla, ei tuu ulostetta kovin tiheeseen tahtiin!
      Oon lepäilly tämänkin päivän, ei viitti ressata liikaa!
      Ooon minä syöny, tänään kolme isoo hampurilaisateriaa tossa grilliltä
      haki mutsi himaan!
      Kokista ja jaffaa menee monta pulloo päivässä!
      On kyllä vaikee olla!

    • Anonyymi

      Kuinkahan kauan yskä kestää kun cardace lääkkeen lopettaa?

    • Anonyymi

      Minule määrättiin estämään sydämen vajaatoimintaa,ja jo yhden tabletin otettuani huomasin että on helpompi hengittää,seuraavana yönä nukuin todella hyvin ja hengitin pitkästä aikaa nenän kautta!Limaa irtoaa,joutuu niistään tuon tuostakin,yskää ei ole vielä ilmaantunut..

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1358
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1240
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1165
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1115
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      13
      1068
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      31
      1027
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1023
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1012
    10. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1001
    Aihe