Auttakaa minua

avun tarpeessa

Kirjoitan tänne lähes epätoivoisessa tilanteessa iken ihan loppu henkisesti ja fyysisesti tilanteeseen missä olen.
Puolisoni on ollut heinäkuusta lähtien ulkomailla töissä ja on nähtävästi kevääseen asti,en sano etteikö hänellä ole siellä raskasta.
Minä olen kotona lasten kanssa jotka ovat teini iässä ja yritän parhaani mukaan pärjätä,apua en saa oikeastaan mistään,mummo on joskun meillä muutaman päivän.
Taloudellinen tilanne on surkea teen keikkatyötä ja töotä on vaihtelevasti,mutta onhan se henkireikä päästä joskus täältä ihmisten ilmoille.
Puoliso koettaa laittaa ruokarahaa mutt todella tiukoilla olemme koko ajan,ehkä tähän lokakuussa tulee helpotus kun työt lisääntyy minulla.
Kukaan ei koskaan kysy miten minä jaksan tai meillä ei käy kukaan kylässä.
Ystävät jotka olivat joskus en tiedä mitä on tapahtunut joskus näen heitä kaupunkilla.olen ihan yksin.

Yöt menevät miettiessä miten seuraava viikko tai päivä eletään,omakotitalossa on menoja todella paljon,tuntuu etten kauan enää jaksa tätä.
Olen huolissani omasta ja lasteni puolesta kun en enää tiedä mistä apua voisin hakea,en jaksa kohta puhua.
Lapset reagoivat tietenkin voimakkaasti ja kaipaavat isäänsä,mikään ei enää riitä.
Jos jollain olisi minulle lohduttavia sanoja tai voitaisiin vaihtaa sposti osoite se auttaisi.
Kiitos jo etukäteen.

9

2521

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 26

      Voi saakutti kun kuulostaa ikävältä tuo tilanteesi! Yritän ajatella vaihtoehtoja.
      1) Onko kotona mitään mistä voisit karsia? Saatko teinit auttamaan?
      2) Voiko kukaan auttaa sinua vähän lisää? Mummi? Sosiaalitoimeltakin saa ainakin pk-seudulla jonkinlaista kotiapua.
      3) Vinkki sinun oman jaksamisesi hyväksi. Mummi muutamaksi päiväksi lasten kanssa teille, ja sinä lomalle. Avot.
      Tuetuista lomista saa lisätietoa täältä: http://www.lomajarjestot.fi/

      • ......

        Tilanteesi kuulostaa kieltämättä raskaalle. Piti myös kysyä onko sinulla muita sukulaisia kelle vois mennä kyläilemään joskus? Tai käydä mummilla useammin ?
        Onko sulla mahdollisuus miettiä uutta työpaikkaa, jos aina ei ole töitä tarpeeksi? tai intoa kouluttautua johonkin muutun ammattiin?
        Netin kautta voi myös tutustua uusiin ihmisiin, vaikka minulla se on ollut aika vaikeaa, kun useimmat asuavat niin kaukana, mutta joskus voi myös onnistaa..
        Pyydä lapsias auttamaan edes hieman kodin askareissa, helpottaisko kertominen miltä susta tuntuu..jos lapset silloin ymmärtäisivät..ovat kieltämättä teineinä varmaan hankalia välillä..mutta varmaan rakastavat sinua silti. :)
        Sosiaalitoimelta saa minusta apua kyllä useimmilla muillakin seuduilla ihan hyvin eri tilanteissa, sekä rahallista apua, josseivat tulot riitä tarpeellisiin menoihin, mutta sitä en tiedä kuinka hyvin silloin, jos asutaan omakotitalossa..


    • yxmuzi

      miehesi on ulkomailla töissä, ellei siitä makseta edes sen vertaa, että voisi lähettää ruokarahaa perheelle?
      Mitä töitä hän tekee? Yleensähän ulkomailla työskentelevä saa reilut päivärahat palkan päälle.
      Kyllä teini-ikäisten kanssa täytyy jo pärjätä ilman mummon apua. Auttakaa te mieluummin mummoa.
      Ovatko lapsesi jotenkin vammaisia?

    • SanSanSun

      Älä välitä tuon äskeisen idiootin viestistä.

      Toivon todella, että tilanteesi selkiytyy ja saat apua jostain. Oletko puhunut tilanteestasi mummolle, kavereille ja sukulaisille? Siis niin selväsanaisesti, että he ymmärtävät, miten vaikeaa sinulla on ja kuinka yksinäiseksi tunnet itsesi. Minulla meni monta vuotta huonosti ja minusta tuntui, ettei kukaan välitä minusta kun en saanut apua keneltäkään ja minusta tuntui, ettei kukaan koskaan soittanut tai käynyt, jos en itse ensin montaa kertaa kutsunut. Sitten sairastuin äkillisesti niin, että jouduin sairaalaan, ja yhtäkkiä tukenani olikin parikymmentä ihmistä! Ihmiset ovat usein niin omien kiireidensä ja ongelmiensa sokaisemia, ettei heille tule mieleenkään, että joku muu tarvitsisi heidän apuaan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö suurin osa haluaisi auttaa ja tekisi sitä, jos heiltä vain apua pyytää ja kertoo, miten helvetillinen tilanne on.

      Muussa tapauksessa ehkä juttelisin kirkon diakonille tai jollekin sosiaalityypille? Olen siinä käsityksessä, että varsinkin lapsiperheet kyllä saavat apua. Tai ehkä sinua auttaisi sellainenkin, että saisit jutella asioista jonkun ammattilaisen kanssa, esim. psykologin? Mielenterveystoimistoissa on usein hirveät jonot, akuuttitilanteessa pääsee helpoiten juttelemaan varaamalla ajan terveyskeskuslääkärille ja hieman liioittelemalla, miten huono olo on (itsemurhapuheita tosin kannattaa varoa, ettei häkki heilahda;).

      Miten lapsesi jaksavat?

      Paljon voimia ja tsemppiä sinulle ja perheellesi, rukoilen teidän puolestanne.

      • En tajunnut

        En ihan ymmrätänyt, mikä oli se ongelma ja mihin tarvit apua. Rahanpuuteko? Yksinäisyyteen ei auta muu kuin tehdä itse jotain asian eteen, esimerkiksi soittaa niille entisille kavereille reippaasti ja sanoa että olisi kiva nähdä!


      • En tajunnut
        En tajunnut kirjoitti:

        En ihan ymmrätänyt, mikä oli se ongelma ja mihin tarvit apua. Rahanpuuteko? Yksinäisyyteen ei auta muu kuin tehdä itse jotain asian eteen, esimerkiksi soittaa niille entisille kavereille reippaasti ja sanoa että olisi kiva nähdä!

        Yksi vaihtoehto on tietysti hankkiutua siitä omakotitalosta eroon, jos sitä ei ole varaa pitää. Helpottaisi sekin stressi.


      • yxmuzi

        nimittele minua idiootiksi?

        Aloittaja ei vastannut miehensä huonoa palkkaa koskevaan kysymykseeni. Minusta taloudellisten ongelmien selvittelyn voisi aloittaa siitä.

        Olen edelleenkin sitä mieltä, että teini-ikäisten lasten mummolle ei pidä sälyttää vastuuta perheestä, jossa on kaksi vanhempaa ja teini-ikäisiä lapsia, vaan että lasten ja vanhempien pitää auttaa tarpeen mukaan mummoa, mikäli eivät ole vammaisia tai vakavasti sairaita.

        Miksi muuten et rukoile, että kirjoittaja ryhdistäytyisi, vaan jakelet hänelle neuvoja, joilla terveyskeskuksessa pystyisi huijaamaan? Sellainen apu ei ihmistä pitkälle auta.


      • wy6y
        yxmuzi kirjoitti:

        nimittele minua idiootiksi?

        Aloittaja ei vastannut miehensä huonoa palkkaa koskevaan kysymykseeni. Minusta taloudellisten ongelmien selvittelyn voisi aloittaa siitä.

        Olen edelleenkin sitä mieltä, että teini-ikäisten lasten mummolle ei pidä sälyttää vastuuta perheestä, jossa on kaksi vanhempaa ja teini-ikäisiä lapsia, vaan että lasten ja vanhempien pitää auttaa tarpeen mukaan mummoa, mikäli eivät ole vammaisia tai vakavasti sairaita.

        Miksi muuten et rukoile, että kirjoittaja ryhdistäytyisi, vaan jakelet hänelle neuvoja, joilla terveyskeskuksessa pystyisi huijaamaan? Sellainen apu ei ihmistä pitkälle auta.

        Sen miehesi ON NYT TULTAVA KOTIIN JA HETI!! Pistät sille kovan kovaa vasten ja sanot (uhkaat) että joudut psyk.osastolle lepäämään (näin voi käydä, olen nähnyt yh-äitien joutuvan), ja lapset joutuvat huostasijoitukseen, jos hän ei tule heti takaisin!! Miehesi ensimmäinen velvollisuus nro 1 on olla vanhempi lapsilleen, ja aviomies sinulle. Teillä on nyt KRIISI. Mies vaan hurvittelee ja elää omaa nuoruuttaan, ei käy! Jos ei tule heti, niin myyt okt:n, muutat vuokralle, tai ostat pienemmän/helpomman asunnon.Olet käytännössä yksinhuoltaja. Miksi annoit miehen häipyä ilman sinua ja lapsia?


    • WSE

      Sinulla sentään on joku. Toisilla ei ole ketään. Olen niin yksin etten enään kestä. Toivoin jopa, että kun tulin raiskatuksi että olisin tullut samalla raskaaksi. Lapsi olisi ollut seurana. Haluaisin ottaa yliannostuksen ja kuolla. Oikeasti haluaisin olla joku toinen. Kuoriutua omasta ruumiistani ja sielusta, päästä pois tästä ymmärryksestä ja taakasta. Irrottautua sielusta, niin että se pirstaloituu miljooniksi elektroneiksi ja "minä" katoaa ikuisiksiajoiksi. Päästä pakoon. Päättää tämä elokuva, joka kertoo minun surullisesta elämästä. Sulkea silmät ja tietää että voin vihdoin olla jossain muualla joku toinen. Unohtaa, ne kamalat asiat joita minulle on tapahtunut. Kun isäni hakkasi minut henkihieveriin. Kun minua rangaistiin niin, että piti nukkua rappukäytävässä. Kun minut jätettiin roskakatokselle olessani 4-vuotias. Yksin siihen pieyteen. Tähdet olivat minun ainoat ystävät. Ainoa seura pimeänä ja kylmänä tammikuisena yönä. Olen 24-vuotias nainen. Haluaisin vain että joku halaisi ja pitäisi minusta kiinni varovasti, kuin hauraasta lasista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      415
      4604
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      247
      2294
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      70
      1710
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      161
      1462
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      309
      1399
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1147
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      140
      1131
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      79
      1103
    9. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1085
    10. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      985
    Aihe