Kissa tuhoaa kaikki kasvit

15+11=?

Mikä neuvoksi kun kissa repii kaikki huonekasvit tai kaivaa ne mullasta pois? Olisi mukava saada laittaa joitain huonekasveja mutta se on mahdotonta.

56

10056

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • se on mahdotonta

      miksi laittaa niitä? Itselläni on tällä hetkellä puoli vuotias kissa, joka mylläsi kukkaruukut todella perusteellisesti. Annoin kukat sukulaisilleni. Itselle jätin pari kukkaa, jotka sai laitettua amppeleihin ja sen verran kokealle ettei kissa niihin pääse. Ja yhden ison kukan jonka mullassa kissa saa vipeltää kun kerran siitä niin tykkää:)

    • 55+55

      mutta ei viherkasveja, ei edes leikkokukkia!

      Aikani yritin kissoille opettaa ettei kukkia saa syödä eikä multaa pois ruukusta lapata, mutta kun hellät keinot eivät tepsineet, niin alistuin ja poistin kaiken elävän vihreän asunnostani.

      Koti on viihtyisä ilman kasvejakin, mutta nyt kun kissani ovat jo vanhoja, niin ajattelin kokeilla että kuinkahan aidonnäköiset silkkikasvit meillä pärjäisivät. Pari suurikokoista tekokasvia kun voisi ehkä hankkia ja jos kissat niistä liikaa innostuvat, niin ainahan ne voi lahjoittaa eteenpäin.

      • kaksi riiviökissaa

        Sama meillä, luovuin kukista, kun kyllästyin aamuisin keräämään multaa ja kasvinpalasia lattioilta. Parvekukat amppelissa saavat kelvata kesäisin.


    • 28

      Itse rakastan kukkia ja niitä on asunnossani paljon vaikka onkin kaksi kissaa.
      Kahden ison palmun mullat on peitetty isoilla sisustuskivillä ja esim. orkideat eivät näytä kiinnostavan kissoja lainkaan. Kannattaa kokeilla ainakin isoja ja korkeita palmuja joiden mullat on peitetty kivillä ja amppeleita :) Kasviton asunto on meinaan mielestän tylsä.

    • on kasveja

      paljon, eikä kissat (10 kpl) ole niitä suuremmin natustelleet tai kaivelleet. Ei sisällä eikä parvekkeella olevia yrttejäkään, ei kesäkukkiakaan. Pari ruukkua kesäiset pennut sai pudotettua kukkatasolta alas, sen voisi estää tarralla ruukkujen pohjissa. Tarrasysteemi on käytössä itselläni ikkunalla olevassa lasivaasissa jossa on koristekiviä ja valot.

      Keinojahan on monia mitä voit kokeilla. Ruukkusoraa tai isompia kiviä jos on isoja ruukkuja, sehän käy sisustusmateriaalinakin. Se ruskea lecasora ei ole hyvä, koska on kevyttä ja kissat tykkää pyöritellä sitä pitkin lattioita, se vaan innostaa lisää. Lehtien pureskeluun voi käyttää esim. tabascoa tmv. - pyyhit ne lehdet joita kissat käy mutustamassa, ei käy pitkään ;) Amppelit ja niin ylös, ettei kissat sinne pääse tai seinäamppelit samoin korkealle - tätä älä tee jos on tapetit seinissä. Kasvatat itse vaikka kauraa ruukussa kissoja varten, se on heille tarkoitettu oma kasvi ja sallittua.

      Tässä muutama konsti.

      • kissan kidutusta

        laittaa tabascoa lehtiin joita tietää kissan menevän puremaan


      • sinusta..
        kissan kidutusta kirjoitti:

        laittaa tabascoa lehtiin joita tietää kissan menevän puremaan

        on parempi, jos kissa puree esim. johtoja ja saa sähköiskun (kuolettavan) vai se, että se maistaa tabascoa ja muistaa sen jälkeen olla purematta johtoja? Tabasco ei ole tappavaa ja määrä jonka kissa suuhunsa ehtii lehdiltä tai johdoista saamaan on tosi pieni.


      • tt

        on kertynyt kanssa kymmen kunta pentuna koittavat hermoja ja rapsutella kukkia kohallekun osuu suhisen kuin emokissa ja heitä leluja niin on lakannut kasvit kiinnostamasta etikkaa kun laittaa johonkin tyynyyn niin kaivelevat sitä mieluummin :D


      • Pippursson
        kissan kidutusta kirjoitti:

        laittaa tabascoa lehtiin joita tietää kissan menevän puremaan

        Entä jos kissa tykkää syödä chilikasvitkin?


    • beenthere,donethat

      Jos laittaisit kissanheinää kasvamaan, niin jättäisi muut syömättä.

    • kissa__

      Meillä on osa kukista nostettu ylös kissan ulottumattomiin, kissaa kiinnostamattomat on edelleen pöydillä. Yleensä kiinnostavimpia on pitkät ja suipot lehdet, toiset syö myös kaikki ohut lehtiset. Paksut pienet lehdet saa varmimmin pitää henkensä. Tarkasta kuitenkin aina myrkyllisyysriski.

      Kasvata kissalle omaa heinää mm. ohra, kaura, ruis, maissi (popkorni) niin on jotain luvallista purtavaa.

    • Hei!

      Kukat ylös kissan ulottumattomiin!

      Kukkakaupassa käydessä kannattaa myös kysästä myyjältä kasveja, joita kissa ei (yleensä) syö. Itselläni tuo anopin kieli on ainakin ollut sellainen, mihin kissa ei koske eikä kuopsuta, sen sijaan lihansyöjäkasvista kissani on innostunut aina samantien.
      Ja meillä ainakin läheinen kukkakauppias suositteli muutamaa sellaistakin kasvia, mitä kissan ei pitäisi syödä, mutta jos syö niin ovat vain hyväksi kissalle. ;D

      Mutta hei, kokeilemallahan tuo selviää, mitkä on ne teidän kissaa kiinnostavat kukat, ja mitkä se jättää rauhaan.
      Toisaalta kannattaa myös ottaa huomioon, että kissa saattaa kuopsutella esim. enemmän märkää multaa kuin kuivaa (kuten omani tekee, kai se on voimakkaampi haju tai jotain?), jolloin kukat kastellessa niitä kannattaa ehkä hieman vartioida / nostaa ulottumattomiin.

    • H

      Yksi ehdotus, joka vaatii kyllä jonkin verran vaivaa, rahaa ja opiskeluakin: Kasvata kasviakvaario :)
      Jos sinne sitten ottaa muutaman kalasenkin asukeiksi, niin on kissoilla (ja sinullakin!) oma televisio valmiina. Meillä tykkäävät seurailla tuota, eivätkä tosiaan pääse kukkiin käsiksi!

    • Kisulilleheinää

      Osta kissalle vehnän orasta kaupasta.
      Tarvisevat vihreetä, kun eivät pääse ulos.
      Oksentaa sitten karvat ulos.
      Jää muuten paaksuksi suolistoon.

      • riiipijä

        repii heinän ja kauran yms juurineen irti ja sitten sitä on joka paikassa!


      • muusasiko
        riiipijä kirjoitti:

        repii heinän ja kauran yms juurineen irti ja sitten sitä on joka paikassa!

        kauraa kuivaan multaan sekoita ja kastele - kasvuastia muovipussiin -pimeään -
        parin pv kuluttua kastele ja tasoita kasvu -
        kun on kasvua 2-3 cm siirrä päivänvaloon - ei makoisinta syötäväksi -vielä-
        oras vihreää ja edut , maku nyppää uusi kasvu -oras- ja tarjoa kissallesi - leikittäen kirsua vasten-
        yhteistä aikaa ja ohjelmaa - mun kissat eivät terrosisoi kukkiani -
        kämmenten välissä palloksi pyör kaupankuitti ,pesty jogurttipurkki- mm hyväksi todettu.


    • paaaavali

      ei huhhuh. miten tuo nykynuorison kasvatus näinä päivinä oikein järjestetään, jos huonekasvitkin pistellään poskeen? nirri vaan pois nuorikolta.

    • kissan elämäää:)

      Itselläni kissa ja koira ( kissa otettu koiran seuraksi). Kissa määrää meitin perheessä. Kukkia ei ole, edes leikkokukkia ei kukaan tuo kun tietää miten niille käy. kaikki tärkeät rikki menevät esineet on korjattu poi ( kissa yltää halutessaan minne vaan!). Näin se vaan on...eletään koko perhe kissan ehdoilla! ( se on pikku terroristi vielä toistaiseksi) kateellisena katson kuinka sisustuslehdissä näytetään siistejä koteja joissa kissa köllöttelee sohvalla. meillä kissa ja sen karvaa..joka paikassa...kissanhiekka vaihdettu puupelletteihin..muuten koti olisi kuin hiekkalaatikko!

    • mollero

      Kyllähän ne kissat kaiken myllää ja raapii ja tutkii ja syö, pieninä ollessaan. Mullakin oli koti ihan ilman huonekasveja muutaman vuoden, kun otin kaksi kissanpentua. Nykyään kissat on jo 14v ja hyvin voi kasveja pitää. Joskus yrittävät syödä jotain lehtiä mutta kun kiellän kissaa ja nostan pois, niin eivät taas vähään aikaan yritä. Pidän kyllä heille koko ajan vehnänorasta purkissa, ostan kaupasta, ja sitä syövät joskus hyvinkin hanakasti. Kesällä syövät pihalta heinää ja mitä muita kasveja lie maistelevatkaan.
      Ikä se kissankin rauhoittaa...

    • saariston mies

      No, eihän tuo nyt kovin vakavaa ole jos kissa jotain kasveja poskeensa pistää. Minulla täällä saaressa on amerikanburma ja se syö liki kaikki hanhet, lokit ja merimetsot ynnä muut linnut mitä kiinni vain sattuu saamaan. Kalojakin se kyllä rannalta jos napsii ja onpa se koettanut joskus napata hyljekuutin mutta sitä se ei sentään saa. Saaremme käkkärämännyt ovat joskus hiemn kärsineet kun katti mokoma kynsii niitä mutta katajat saavat sentään olla rauhassa.
      Mutta meidän ongelma täällä on että jos vaikka merivartijat tai helikopterilentäjät sattuvat joskus poikkeamaan täällä kylään ja kahville niin silloin on kyllä todellinen ongelma jos kissa on ulkona pihalla. Katti kun nappaa näitä miehiä niin hurjalla otteella että haalarit kyllä repeävät tuossa käsittelyssä ja eipä oudolla henkilöllä ole juuri asiaa maihin tänne kun tämä meidän kissapeto jo pelkällä olemassaolollaan pelottelee jopa viranomaisia saati sitten muita tänne tulijoita. Kissan mouruna ja sähisevä käytös on joskus aika hermoja raastavaa joten ei tuon katin kanssa eläminen kovin helppoa ole.
      Joskus mietityttää että onko meillä pakko olla tuollainen iso kissa mutta toisaalta tuon parempaa vahtia ei saa mistään. Jopa merikotkakin kyllä välttää tätä kissaa jos se vain on tuolla kalliolla. Mutta millähän tuon saisi edes vähän säyseämmäksi kun se on aika noloa kun edes helikopterista ei vieraat uskalla tulla ulos ilman että haen kissan sisälle taloon? Sama on tilanne kun rannalla ei veneestäkään pääse laiturille ilman että joku sieltä soittaa että eivät pääse maihin. Meillä on tämä kissa ollut vuosia ja parina viime vuonna tämä on ollut melkoinen petoleijona. Minä kyllä pärjään kissan kanssa mutta millä tosiaan saisin sen muita kohtaan edes vähän ystävällisemmäksi?

      • jakkakksjj

        Ostappa eläinkaupasta kissalle oma ruoho. Kissa tarvitsee vihreätä. Oksentaa sitten karvapalloja masustaan.
        Itse pidän koko ajan kissalle tarjolla ruohoa ja ei syö enää kukkia. Joskus voi kyllä innostua järsimään hyvin ohutlehtisiä kukkia. Kannattaa hankkia paksulehtisiä kasveja, niitä kissa ei syö.
        Kissahan syö ulkona ollessaan ruohoa ja sitä kaipaa myös sisällä. Kaikki kissanomistajat eivät vain tunnu tätä tietävän.


      • Kissat omistaa
        jakkakksjj kirjoitti:

        Ostappa eläinkaupasta kissalle oma ruoho. Kissa tarvitsee vihreätä. Oksentaa sitten karvapalloja masustaan.
        Itse pidän koko ajan kissalle tarjolla ruohoa ja ei syö enää kukkia. Joskus voi kyllä innostua järsimään hyvin ohutlehtisiä kukkia. Kannattaa hankkia paksulehtisiä kasveja, niitä kissa ei syö.
        Kissahan syö ulkona ollessaan ruohoa ja sitä kaipaa myös sisällä. Kaikki kissanomistajat eivät vain tunnu tätä tietävän.

        Jos ihmiset edes vaivautuisivat tutkimaan miksi heidän lemmikit tekevät asioita...


    • kissikulllat

      Ei taida olla paljon vaihtoehtoja. Joko annat rypeä tai sitten taiot jostain viherkasveja, jotka eivät ole myrkyllisiä mutta maistuvat kissin suussa pahalta, mutta ei sekään sen mullan perään hinkuamista auta.

      Kaverini opetti kissansa eroon kasveista, mutta oli todella kovan työn ja ketutuksen takana.

      Toinen kaveri kiinnitti kissan huomion juurikin kauraan ja johonkin toiseen rehuun ja loput kasvit voiteli tabascolla.

    • The_Evil_Of_Silence

      Kokeile sitten laittamalla niihin sipulit ja valkosipuleita. Mielestäni tällaiset kasvikset pitäisi karkottaa kissoja estäkseen kukkien tuhoamisesta.

    • ja jos ei sanominen auta nii kokkeile ottaa kaveriksi suihkepullo millä suhauttaa jos menee liian lähelle tai "pahoissa aikeissa"

      • suihsuih

        meillä kukkiensuihkutuspullo ahkerassa käytössä vaikkei kasveja olekaan..kissa kylläkin!


    • 6. Kissaa

      Niin Kissat tai kasvit...taitaa kissat olla yksinään aika lailla..Taitaa olla tekemisen puutetta...Tai heitä kasvit ulos.

    • Kokeilkaa

      Minä tunnen kissan joka käy joka päivä aamuisin ja iltaisin pihamaalla pureskelemassa pientä syreenin versovarpua ja sen itse esille kaivamia juuriakin. Minusta se puhdistaa hampaitaan ohuiden taipuisien oksien ja juurien avulla. Aikaakin kuluu aina lähes varttitunti. Lehtien pureskelu tuo kai lopuksi raikkaan tuoksun kissan suuhun. Joten hankkikaa vaikka jotain vastaavaa hentoa taipuisaa puuntaimen oksaa sisälle kotiin ja tutkikaa asiaa oman kissan osalta. Sama oksa on kestänyt pihalla kasvavana kertomallani kollilla koko kesän... välillä jopa muutkin kissat on mässyttäneet samaa varpua pihassa. Jos kissa on vanha voi sitten olla kyllä jotain hammasongelmiakin kyseessä.

    • lumiruusu*

      Neuvoisin että hävität tuollaisen kissan.Sillä on luonnevika.Ei terve kissa ole tuollainen.Sillä on varmaan turhautut olo,vietkö sitä koskaan ulos??? Kissakin tarvii raitista ilmaa.

      • mirrian

        Itselläs on luonnevika kun et arvosta kissan elämää ollenkaan. Kissat on eri luonteisia, ja jotkut villempiä kuin toiset. Itselläni on 3-vuotias kissa joka on pennusta asti repinyt tapetteja, ja purskellut johtoja ja kaikkea muuta "kivaa". Mutta ei tulis mieleenkään lopettaa pikkuistani! Mene muualle jakelemaan kauheita neuvojasi senkin eläinten vihaaja. Ja tosiaan jos ap:lle kukat on tärkeämpiä kuin kissa, niin anna kissa sit parempaan kotiin!!!


      • kissimirri*
        mirrian kirjoitti:

        Itselläs on luonnevika kun et arvosta kissan elämää ollenkaan. Kissat on eri luonteisia, ja jotkut villempiä kuin toiset. Itselläni on 3-vuotias kissa joka on pennusta asti repinyt tapetteja, ja purskellut johtoja ja kaikkea muuta "kivaa". Mutta ei tulis mieleenkään lopettaa pikkuistani! Mene muualle jakelemaan kauheita neuvojasi senkin eläinten vihaaja. Ja tosiaan jos ap:lle kukat on tärkeämpiä kuin kissa, niin anna kissa sit parempaan kotiin!!!

        kunnon kasvatuksen, ei ole tervettä että kissa määrää kotona ja sille annetaan valta tehdä mitä lystää.
        Kissaakin pitää neuvoa tavoille, itselläni on ollut monta kissaa, eikä koskaan nämä ole repineet/ syöneet mitään luvatonta.
        Hanki raapimispuu ja tekemistä, puuhastele kissasi kanssa, ulkoiluta, kasvata vehnää yms. viljaa mitä kissasi saa syödä, en usko että mikään kissa on niin tyhmä ettei opi miten eletään kotona kunnolla:)


      • kroekaek
        kissimirri* kirjoitti:

        kunnon kasvatuksen, ei ole tervettä että kissa määrää kotona ja sille annetaan valta tehdä mitä lystää.
        Kissaakin pitää neuvoa tavoille, itselläni on ollut monta kissaa, eikä koskaan nämä ole repineet/ syöneet mitään luvatonta.
        Hanki raapimispuu ja tekemistä, puuhastele kissasi kanssa, ulkoiluta, kasvata vehnää yms. viljaa mitä kissasi saa syödä, en usko että mikään kissa on niin tyhmä ettei opi miten eletään kotona kunnolla:)

        Meillä on kissanruohoa kasvamassa... Ja kun kissa menee syömään huonekasvia, olen heittänyt sille salaatinlehden syötäväks :) hyvin on kelvannut! Tuo meidän toinen on enemmän vihreän perään kuin toinen.

        Meillä on peuran korvia ja possunsaparoita välillä annettu pureskeltavaksi.

        Jos sillä saaressa asuvalla kissalla on jotain ongelmaa hormoneissa? Hormoonit voi saada kaikenlaista ongelmakäyttäytymistä aikaiseksi... en tiedä onko miten yleistä kissoilla, hevosilla ainakin.


      • kroekaek
        kroekaek kirjoitti:

        Meillä on kissanruohoa kasvamassa... Ja kun kissa menee syömään huonekasvia, olen heittänyt sille salaatinlehden syötäväks :) hyvin on kelvannut! Tuo meidän toinen on enemmän vihreän perään kuin toinen.

        Meillä on peuran korvia ja possunsaparoita välillä annettu pureskeltavaksi.

        Jos sillä saaressa asuvalla kissalla on jotain ongelmaa hormoneissa? Hormoonit voi saada kaikenlaista ongelmakäyttäytymistä aikaiseksi... en tiedä onko miten yleistä kissoilla, hevosilla ainakin.

        Tuo toinen kissa tekee tuhojaan vaan ja ainoastaan silloin kun osoittaa mieltänsä; jos ei ole päässyt ulos tai on ollut "koko päivän" yksin ja ruokakin tulee myöhässä :) silloin on saattanut tiputtaa jonku esineen maahan... tai ihan silmien edessä menee raapii sohvaa tai syömään huonekasveja (koskaan ei kuitenkaa ulosta mihinkään laatikon ulkopuolelle, onneks).. jotai tuommoista pientä mielenosoitusta pitää olla. Välillä saattaa em. syistä myös volista..... varsinkin kun maalta pitäisi kotia tulla :/

        eli nämä kissat syövät kasveja vähän eri syistä....


      • lumi--ruusu
        mirrian kirjoitti:

        Itselläs on luonnevika kun et arvosta kissan elämää ollenkaan. Kissat on eri luonteisia, ja jotkut villempiä kuin toiset. Itselläni on 3-vuotias kissa joka on pennusta asti repinyt tapetteja, ja purskellut johtoja ja kaikkea muuta "kivaa". Mutta ei tulis mieleenkään lopettaa pikkuistani! Mene muualle jakelemaan kauheita neuvojasi senkin eläinten vihaaja. Ja tosiaan jos ap:lle kukat on tärkeämpiä kuin kissa, niin anna kissa sit parempaan kotiin!!!

        Ei kissan kuulu antaa repiä tapetteja eikä mitään muutakaan.Onhan ne säännöt myös eläimillä.Eihän koirakaan saa tehdä mitä lystää,rajat ne on niilläkin.Ihmisistä puhumattakaan.Mutta se kertoo myös paljon ihmisestä millainen on,jos antaa eläintensä tehdä mitä vaan.Toisin sanoen säälin niitä vuokranantajia ym.jotka antavat pitää kotieläimiä asunnossaan ja tuhota omaisuuttaan.Mielestäni tällaiset vuokranantajat voisivat aivan hyvin periä vaikka ylimääräiset 2000 euroa etukäteen jo kotinsa tuhoutumiselta kissojen vuoksi.Eikä kenenkään terveydelle ole tarkoitettu kissojen allergeenit,ne altistavat vakaville allergioille.Kissojen kuuluu pysyä navetoissa hiiriä syömässä ei kotiasunnoissa sisällä.


      • kissatx3

        Ne luonneviat on yleensä eläinten omistajilla eikä eläimmillä:DDD Meillä kolme kissaa ja muitakain lemmikkejä löytyy...Niin ja niitä kasveja on joskus ollut hyvinkin runsaasti mutta kissat niistä tykkäsivät hiukan liikaa:)) Taitaa suurin osa kissoista olla kasvien ystäviä...Meillä myös suihkepullo käytössä välillä kun nuo meidän pienemmät lemmikit kiinnostaa välillä liikaa (gerbiilit) kissaraukat kun eivät ymmärrä ettei niistä makupaloja saa vaikka kuinka terraarion vieressä istuu:))) Kyllä sitä ilman kasveja pärjää mutta ilman kissoja ei:DDD (ja eivät ne kissat kasveja sen takia syö että ovat pitkästyneitä,ja se kissan ulos vieminen ei ole mikään ratkaisu..syöhän kissat ulkonakin ruohoa..oksentavat sitten karvapallojen kera ulos syömänsä ruohon...meillä kokeiltu kaupasta ostettuja siemeniä mistä voi itse kasvattaa kissoille heinän mutta huonolla tuloksella...kissat kävivät van nuuhkasemassa ja se siitä...niin ja onneksi niitä kissoja ei ole pakko kenenkään ottaa,kun tuntuu että joillakin se pipo on vedetty aikasta tiukasti päähän:))


      • lökjljkjköjlkjk
        lumi--ruusu kirjoitti:

        Ei kissan kuulu antaa repiä tapetteja eikä mitään muutakaan.Onhan ne säännöt myös eläimillä.Eihän koirakaan saa tehdä mitä lystää,rajat ne on niilläkin.Ihmisistä puhumattakaan.Mutta se kertoo myös paljon ihmisestä millainen on,jos antaa eläintensä tehdä mitä vaan.Toisin sanoen säälin niitä vuokranantajia ym.jotka antavat pitää kotieläimiä asunnossaan ja tuhota omaisuuttaan.Mielestäni tällaiset vuokranantajat voisivat aivan hyvin periä vaikka ylimääräiset 2000 euroa etukäteen jo kotinsa tuhoutumiselta kissojen vuoksi.Eikä kenenkään terveydelle ole tarkoitettu kissojen allergeenit,ne altistavat vakaville allergioille.Kissojen kuuluu pysyä navetoissa hiiriä syömässä ei kotiasunnoissa sisällä.

        sinun kaltaisten ihmisten kuuluu pysyä siellä navetoissa eikä tunkea väkisin nettiin päästämään aivopieruja.


    • jeppe jee

      Tee siitä rukkaset niin loppuu se tuhoaminen

      • gnhjut

        joo, minkin ruoaksi joutaa tommonen kissa


      • Mökö-KISSA

        Kielsin tarpeeksi monta kertaa niin uskoo.Uskoo ken haluaa tutukin ihmetelly nimittäin kiipeää myös käskystä pihalla olevaan Jalavaan muihin ei mene siis käskystä.Kissa on irti kulkee omia aikojaan on madotettu sun rokotettu.Keväällä mukava katsella ravintoketjunkulkua kun kissa tuo ja repii lintua niin pirusti aika sadistinen se on kerrankin otin aikaa milloin uhri on kuollut kerrankin meni 32min(kunnon kiduttaja).Ai niin on leikkaamaton kolli saa naapuritkin kissoja; ) Kissat on mukavia: )))Keväästä asti ei ole mennyt LAINKAAN kissanhiekkaa eikä kuse sisälle mitä myös ihmettelen mutta se onkin iskän kisu.


      • öaldjkfjaösf

        jojo puunoksaan. Näin olet eniten hyödyksi, linnut voivat nokkia talvella talia päästäsi.


    • puutarhureita.

      Laita ruukkuihin ja niiden lähistölle appelsiinin ja sitruunan kuoria. se viestittää hellävaraisesti kissallesi että niihin kasveihin ei kosketa ;) ja niinkuin yllä olevat ovat neuvoneet, laita kisulle kauraa kasvamaan, ja vaikkapa minttuhiiri sinne sekaan niin kissa älyää että on olemassa sinun kasveja, ja hänen kasveja.

    • viimola

      otat suihkupulloon vettä ja ruiskutat sillä, niin eiköhän lopeta kaivamisen

      • vierailija99

        ulkoakin saa vielä muutaman ruohopaakun ruukkuun. kaupasta peittaamattomia kauranjyviä tai ohraa,
        vähän multaa ja viikossa on iso ruohotupas pureskeltavana.
        ja aina on jotain ylimääräistä putsattavaa kun lemmikin hankkii.


    • lennikki

      kolli poika riehui kukissa ihan vauvana ollessaan. mutta jätti ne ihan itsestään rauhaan. Liekö johtuis siitä, että saa miirustaa ulkona vapaasti, sisällä käy vaan syömässä ja nukkumassa.

    • moni eläiminen perhe

      Ajan kulua! kyllä se siitä ajan kanssa kun ssse vanhenee ja jos ei mene ajan kanssa niin kyllähän sä olet tietyti selvittänyt mitä ongelmia kissan otto mahdollisesti tuo tullessaan joten kestät vaan tuon kukkajutun piste. Jos tuo on ainut ongelmasi niin olet päässyt helpolla. Huonekalutkin saattaa olla vaarassa tai kuseminen väärään paikkaan...mutta tiesithän sinä sen niinkuin me kaikki jotka otamme eläimiä huollettavaksemme tiedämme mahdolliset tulevat ongelmat :)

    • Aslakin omistaja

      Mä kokeilin vähän kaikkea ja parhaimmaksi osoittautui imelän hajuinen hajuvesi. Muutaman kerran suihkuttelin hajuvettä sinne kukkien suuntaan ja sit toi oppi, ettei rehuja syödä.Joihinkin ruukkuihin laitoin ensin appelsiinin kuoria,mut kun ne kuivui, niin tää kolli varasti ne leluiksi.Vesipullo,ok.Pitäs olla vaan kotona jatkuvasti kyttäämässä.Ei siis onnistunu mulla.
      Folio toimii myös hyvin.Siis virittelee foliota ruukun päälle,niin ei kissaa kiinnosta multien kaivelu.
      Yhden kukkapöydän ympärille virittelin kukkakeppejä ja teippiä,tein niistä sellasen aidan,ettei katti pääse pöydälle.Toimiva, mutta ruma ratkaisu.
      Mulla on noita kukkia tosi paljon ja erilaisia.Niitä on amppeleissa,seinään ruuvatuilla hyllyillä,pöydillä jne... Nykyään kaikki saa olla rauhassa(yleensä). Kissa tietää,että niihin ei kosketa. Joskus toi kokeilee ja pudottaa ruukun alas(ja tyytyväisenä makaa multakasassa),mutta suihkaus parfyymiä muihin kasveihin tuo rauhan taas taloon. Ja kissa on nyt 2,5 vuotias leikattu kolli ja sisäkissa,hankittu koiran seuraksi. Kissanmintut yms, sallitut rehut tuota ei kiinnosta yhtään.
      Niin,pitkä taival tässä on kuljettu, että tuon sai oppimaan.Ja edellä siis ei ollu ees kaikki konstit,ääntäkin on tässä asunnossa käytetty säälimättä.

      • Kukaton täti

        Mitä niillä kukilla tekee. Minulla ei ole yhtäkään, enkä kaipaa. Pois pois vaan turhat kukat.


      • miuku ja mauku
        Kukaton täti kirjoitti:

        Mitä niillä kukilla tekee. Minulla ei ole yhtäkään, enkä kaipaa. Pois pois vaan turhat kukat.

        Mulla on kaksi kissaa ja niille on opetettu ns. hyviä tapoja pennusta alkaen. Kun olivat kielletyllä alueella, kukkien kimpussa tai esim. pöydällä, otin niitä niskasta kiinni ja napsuttanut sormiani samaan aikaan. Nykyään riittää pelkkä sormien napsutus ja katit tietää, että nyt tuli mokattua.
        Kukkien mullan ruukunsuojaksi olen laittanut kahvilta tuoksuvia papuja eikä enää mullat kiinnosta.
        Totta kai elukkaperheessä sattuu ja tapahtuu, mutta mielummin katselen kissojen touhuamista kuin ne fleguna makaisivat sohvalla koristeena.


    • paska nakki :(

      itellä on tuo kissa nyt innostunut syömään palmua, koitin suihkutella vettä ja kahta erilaista kissakarkotetta mitä kaupassa myytiin. Ei auttanut joten huomenna lähtee kisse piikille.

    • Yksinkertaista ja halpaa: kanaverkkokate ruukun päälle. Toimii.

    • ninni26v

      Meillä ei myöskään voi mitään kukkia pitää, kun tuo tuholainen käy lehdet mussuttamassa. Ostin muutaman tekokasvin (jotka yllättävän aidon näköisiä).kelpaa meille

      • Pikatie

        Meilläpä on hengissä 2 kivaa kaktusta ja iso ns. tuhmapoika. Muut kasvit olemme joutuneet hävittämään. Hyvin sitä näilläkin pärjää. Kyllä meidän kolli on rakkaampi kuin muutama huonekasvi! Entiset kissat olivat ns. ulkona vapaasti liikkuvia kissoja, eikä silloin sisäkasvit paljon kiinnostaneet. Tämä kissa on sisäkissa ja on ihan ymmärrettävää että se niitä kasveja kuopii ja pureskelee.


    • tarpeettomiaovat ne

      Kukkaset ja kasvit roskiin, niin helpottaa ;)

    • näin_on_rauhallista

      amppelikukkia kesäisin parvekkeella, ne saavat olla rauhassa, silkkikukkia sisällä ja kissanruohoa kissalle sen ruokapaikalla

    • laiskakoolet

      Valkopippurijauhe kukkien lehdille siroteltuna auttaa. Multaan isoja kiviä nii nei saa kaivettua

    • kikukaku04

      mun kissa söi pesukoneen

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2800
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2011
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1538
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      979
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe