Sosiaalinen erakko?

OnOff-

Aihe on vähän sekava, mutta toivottavasti ymmärrätte pointin. Siis olen aina nauttinut yksinolosta ja viihdyn kotona. Kuitenkin joskus haluan jutella muiden kanssa ja olla säännöllisesti keskusteluväleissä ihmisten kanssa. Olen kuitenkin huomannut, ettei se oikein toimi? Siis erakkous ja sosiaalisuus yhdessä? Ovatko ihmissuhteet sitten niin mustavalkoisia, että sitä joko ollaan yhdessä vai ei?

17

4089

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuten myös

      Minä olen sosiaalinen erakko. Mene ihmisten ilmoille vain kun tarvitsen heitä. Kyllä se toimii. Tosin mitään kovin läheisiä ihmissuhteita ei ole, mutta en usko että sellaisia kestäisinkään. Haluan itse määrätä milloin on seuran paikka.

      • ?

        NARSISTI


      • lottamari<3
        ? kirjoitti:

        NARSISTI

        Mitä narsistista tuossa höh, minä olen samanlainen. Haluan määrätä milloin haluan seuraa ja milloin tehdä muuta. Kuka jaksaa ihmisiä yhtenään, en minä ainakaan.


    • Sama täällä

      Täysin samaa mieltä, tosin vain siksi koska olen hyvin paljon samanlainen.

    • SOS. eraggo

      Aihe kiehtoo, sillä olen itsekin sellainen. Väsyn ihmisiin usein ja suuresti, sillä joko nykykulttuuri tai oma erilaisuus on tehnyt minusta sellaisen. En jaksa sellaisia ihmisiä, joille elämä on kovin vaikeaa. Saunan tai digiboxin ajastus on pettänyt, kahvin kanssa ei ole pullaa, hyttynen pistää tms. Ei ole mitään syötävää tai on perunoita, muttei lihaa. En jaksa tylyä kohtelua kioskeilla ja kassoilla, vaikka tiedän, että he eivät saa riittävää palkkaa ja olenkin lähinnä vihainen heidän työnantajilleen mutta silti. Lisäksi monet ihmiset ovat kuin sähköjäniksiä. Ei tippaakaan aikaa katsella ympärilleen. Ei keskittymiskykyä, ei kykyä olla hiljaa itsekseen. Jos tv hajoaa, ihminen sekoaa. Ei keskustelua linja-autoissa, ei pysäkeillä, ei jonoissa, ei missään. ei hassuttelua tai savolaista huulenheittoa, ei enää edes savossa. Hätäinen töksäytys tulee tai merkitsevä katse. Oikeaa keskusteluseuraa saa hakemalla hakea. Tämä kaikki on tehnyt minusta ainakin ns. sosiaalisen erakon. Lemmikkikissanikin juttelevat viisaampia, eivät ne kysy miksi et ole katsonut salkkareita, idolsia, bb:tä vaan ne elävät todellisuudessa kaikki ihmiset eivät automaatisesti katso tanssii tähtien kanssa, mutta kaikki ainakin sisäkissat kysyvät, koska annat ruokaa, vaihdat hiekan tai rapsutat, eivätkä esitä sen kiireisempää kuin ovat. Mikään ei ole mukavampaa kuin tuntea vaikka yksikin naapuri, joka poikkeaa massasta. meidän talossa se on yksi vanha pihalla tupakalla käyvä vanha ukko. Moikkaa kaikille ja on aina hyvällä tuulella. Ehkä se on niitä, jotka vielä keksivät näitä vanhan kansan sanontoja, kuten nätti kuin sika pienenä. Ei mitään nykyajan älytöntä Haittaaks se? Jos vähän vajaita pilkataan?

      • joo0666

        Minustakin on kokemus tehnyt sellaisen, että mieluummin vetäydyn syrjään ja olen ihan tyytyväinen itsekseni. Toki tutut on kivoja mutta kyllä sen tietää että suurimman osan kanssa puhutaan vain small talkia... minä tahdon puhua big talkia jos puhun!!! Aika harvan kantti sitä edes kestää.

        En jaksa enää olla niin kohtelias ja muita huomioiva, ei sitä ole minullekaan moni ollut. Kilttinä on moni yrittänyt hyppiä niskan päälle. Auta armias tämä ämmä on kuitenkin tarvittaessa itse saatana jeesuksen kuteissa!!!! Turha yrittää.

        Luovuin jo telkkrista. Elokuvat on perseestä. Vain klassikot on hyviä, sen takia ne saavatkin klassikon tittelin. Niitä ei ole montaa, roskaa en katso.
        Virastoissa ja kassoilla on monesti v.ttumaisia virkailijoita. Vaihtais alaa jos alkaa nyppimään. Lampailla ei ole pokkaa siihen. Ihan sama mulle. Toivottavasti kaikki sujuukin jatkossa koneilla, jolloin vältytään ikäviltä tilanteilta.

        Oikeasti ihmiset on surkuhupaisia, minäkin. Tavallaan pidän ihmisistä, tavallaan en voi sietää. Bittersweet.


    • Anonyymi

      Minä viihdyn yksin, muiden kanssa kun toimii niin olen ystävällinen.

    • Anonyymi

      Ei kukaan jaksa olla koko aikaa sosiaalinen, kännissä se voi onnistua.

    • Anonyymi

      Mulle riittää liikkuminen jossain ihmisten ilmoilla, tuosta keskustelusta en enää niin välitä, teennäistä sitä sun tätä vääntämistä, missä tulee vain kiusaantuneeksi ja huokaa helpotuksesta kun pääsee näistä eroopn.

    • Anonyymi

      Viihdyn hyvin yksin ja sosiaalisuudesta riittää kun kerran viikossa käyn ryhmässä harrastamassa ja silloin tällöin jollain pienellä reissulla joko omatoimisesti tai jonkun matkanjärjestäjän matkalla.
      Yksin olen asunut jo 20 vuotta ja työelämästäkin ollut pois jo 10 vuotta ja sinä aikana kerennyt monet reissut tekemään

    • Anonyymi

      Minä olen vuosikausia ollut yksinäinen erakko,käyn töissä ja siellä juttelen ihmisille se riittänyt toistaiseksi mutta kieltämättä vapaa ajalla kaipaisin ystäviä,mut mahdotonta tutustua kehenkään koska koko elämäni ajan mua on käytetty rahallisesti ja ruoallisesti hyväksi ja olen ollut vain likasanko ihmisille. Täten myös viha ihmisiä kohtaan on ollut suurta,nyt pitempiaikainen (tämäkin) "ystävä" löysi kumppanin itselleen ja sen jälkeen hylkäsi mut:( itse en saa ketään vaikka kuinka halunnut,miehet vaan pelleillee mun kanssa ja käyttänyt rahallisesti hyväksi :( en kaipaa siis seurustelusuhdetta mutta kavereita kaipaan. Ei oo omaa perhettä,välit poikki vanhempiin,sisaruksilla oma elämä...eli jos saisin vaikka sairaskohtauksen ja kuolisi voisi olla viikkoja,kuukausia ja ehkä jopa vuosia että huomattaisiin ettei musta kuulu,eikä oo ketään joka soittaisi ambulanssia jos en itse siihen kykene.

      Aika moni hylännyt mut heti kun jotain parempaa ilmaantuu ns.

    • Anonyymi

      Kyllä yksin saa viihtyä ja varsinkin silloin haluaakin kun huomaa et käytetään vaan hyväksi. Itseä ei saa unohtaa koskaan

    • Anonyymi

      Mulla vaihtelee. Välillä tykkään olla ihmisten kanssa. Lähinnä mielenterveys- ja päihdeongelmaisten, autistien, vammaisten ja vanhusten. "Normaalit" ihmiset on vähän... Kai ne sitten on normaaleja... Mutta jos menee porukoihin liikaa, niin sitten väsyy ja alkaa vituttamaan, koska on siellä mt-porukoissakin luonnollisesti jos jonkinlaista tossunkuluttajaa. Naapureista suurimman osan kanssa sosiaalisuus lähinnä sitä, että kaikki kyttää toisiaan. On tässä yks mukava nainen. Ja yks mies on kans välillä kiva, hänelläkin omat ongelmansa. No tämä on tavallinen kerrostalo, mutta voisi olla aivan hyvin joku mielenterveyskuntoutujien asuntola sillä perusteella minkälaista porukkaa asuu. Tykkään olla täällä, vaikka on tuota kyttäämistä, koska sitä sosiaalista elämää on luonnostaan vähän, tuntee jokaisen nimeltä, että ei tarvitse välttämättä lähteä juttuseuraa hakemaan mistään. Välillä käyn erilaisissa kerhoissa, mutta jos käyn niissä liikaa, "palan loppuun" ja sitten tarvitsen yksinoloa pitkään. Mulla on ystäviäkin. Suurimman osan kanssa on yhteydenpito vaan puhelinmen välityksellä, että nähdään monen vuoden välein kasvotusten. Kahden tai kolmen kanssa on sellaista, että nähdään useamman kerran vuodessa.

      -Nainen 40v.

    • Anonyymi

      Pidän et ympärillä on elämää, mutta viihdyn yksinkin, sitä tuo tarkoittaa.

      • Anonyymi

        Minulla sama, tykkään ihmisistä, mukava tavata ja jutella, mutta osaan olla yksinkin.
        Jos olen liian pitkään yksin kotona, on välillä tarve lähteä näkemään muita.
        Ihminen voi olla sekä että, saa viihtyä yksin, ja taas samalla saa myös liikkua ja tavata muita.
        Ihan oman mielensä mukaan.
        Kukaan ei voi sanoa, minkälainen pitäisi olla.


    • Anonyymi

      Kyllä kaksi päivää on riiittävästi, kun sukulaiset/ lapset kyläilee.. eikä jaksa varsinkaan tätä jatkuvaa sykyilyä jonnekkin ja ihan holtitonta kulutusta, muovi romuja lapsille ostellaan.. :(. Huh huh.. kaipaa omaan rauhaan…

      • Anonyymi

        Muista vaikeina hetkenä, että meille kaikille ToiVoA on aina!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3108
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1265
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1251
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1056
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1010
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      956
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      52
      947
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      914
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      826
    Aihe