Sao Roque ja hotelli Barracuda

Sanna-mija

Olemme katselleet matkoja Azoreille, ja haluaisinkin kysellä vähän Sao Miquelin kylästä ja huoneistohotelli Barracudasta, jos jollakulla on siitä kokemusta. Haluaisimme mukavan, aurinkoisen loman, onkohan tämä pikkukylä oikea vaihtoehto? Hieman epäilyttää tuo hispanian kuvaus siitä, että hotellilta on "6 kilometriä keskustaan". Onkohan tuolla Sao Miquelin kylässä myös jotakin nähtävää, ettei joka ilta tarvitsisi Ponta Delgadaan lähteä? Ravintolassa tietysti olisi lomalla mukava syödä ja kaupungilla käveleskellä iltaisin. Entä onko Sao Miquelissa kuinka kauppoja, siis millaiset ostosmahdollisuudet? Uskaltaahan siinä Milicias beachin rannalla uida, vaikka niitä meduusoja onkin? Olen kiitollinen kaikista tiedoista ja kokemuksista :)

4

485

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suomalaisten ryhmämatkat Azoreilla suuntautuvat São Miguelin saarelle Ponta Delgadan kaupunkiin. Huoneistohotelli Barracuda sijaitsee São Roquen taajamassa, 5-6 km itään Ponta Delgadan kaupunkikeskustasta. Hallinnollisesti São Roque on osa Ponta Delgadan kuntaa. Asukkaita São Roquessa lienee kolmisen tuhatta.

      Barracuda sijaitsee meren rannalla. Naapuristossa on muutama ravintola, mm, Mariserra ja hieman kauempana keskustan suuntaan Cais 20. Muita pienempiä ravitsemusliikkeitä alueella on muutamia. Hotellin välittömässä läheisyydessä sijaitsevilla Praia das Milíciasin ja Pópulon uimarannoilla on kummallakin myös ravintola. Seudulla on pikkukauppoja, minmercadoja, joista saa välttämättömät elintarvikkeet. Supermarketit sijaitsevat Ponta Delgadassa ja Lagoassa. Mitään merkittävää nähtävää - meren lisäksi - São Roquessa ei ole.

      Meduusat eivät ole tuntemattomia Azorien rannoilla, mutta mikään maanvaiva ne eivät ole. Sekä Praia das Milícias että Pópulo ovat vartioituja rantoja uimarantakautena (noin 1.6.-31.8./30.9. säästä riippuen). Rantavahdit tiedottavat meduusoista estäen punaisella lipulla uimaan menon, jos meduusoja on havaittu. Molemmat rannoilla on liehunut EU:n sininen lippu laadun takeena. Meriveden lämpötila liikkuu uimarantakautena haarukassa 19-24 C.

      Azorit eivät matkailumaailmassa ole tunnettu varsinaisina aurinkosaarina. Siitä' huolimatta moni suomalainen on Azoreilla polttanut nahkansa. Me, jotka täällä asumme, saamme aurinkoa aivan riittävästi ympäri vuoden. Esim. tänään oli jota kuinkin selkeää ja aurinkoista koko päivän. Azoreiden säälle on tyypillistä pilvisten ja aurinkoisten kausien vaihtelu. Harvoin on täysin pilvistä päivää, harvoin kokonaan aurinkoista. Lämpimimät kuukaudet ovat heinä-, elo- ja syyskuu. Lämpimimmän kuukauden elokuun keskimääräinen päivälämpötila on runsaat 25 C, yön alin runsaat 18 C. Korkea ilman suhteellinen kosteus saa ilman tuntumaan astelukua lämpimämmältä. Kesäaikaan UV-indeksi liikku lukemissa 5-10.

      Azorien ilmastolle on tyypillistä tasaisuus. Koskaan ei ole kunnolla kuuma eikä kylmä. Vuodenaikojen väliset lämpötilaerot ovat pienet, samoin yön ja päivän väliset. Saaret ovat vehmaita, sillä sadetta saadaan yleensä riittävästi ympäri vuoden. Elokuulla saattavat nurmikot ruskettua kuivuudesta. Kulunut kesä oli niukkasateinen.

    • Ponta Delgadasta voi kävellä São Roqueen kaunista rantakatua, joka kulkee aivan meren rannalla. Loppumatka hotellille, kenties noin 500 m, on käveltävä normaalia (kapeaa) jalkakäytävää pitkin. São Roquen ohi kulkevat kaikki itäsuuntaan (Lagoa, Vila Franca do Campo, Furnas, Povoação) Ponta Delgadan keskustasta menevät bussit. Niistä Lagoan bussi liikennöi myös illalla. Taksi välillä São Roque - Ponta Delgadan keskusta maksaa 5-6 euroa.

      Barracuda-huoneistohotelli lienee uusi hotelli Hispanian valikoimassa. Muiden pohjoismaiden matkailijoita kyseisessä hotelllissa on majoittunut jo aikaisempina vuosina.

      • Sanna-mija

        Kiitos näistä tiedoista, kuulostaa kyllä kovin mukavalta paikalta!


      • QuietPlace
        Sanna-mija kirjoitti:

        Kiitos näistä tiedoista, kuulostaa kyllä kovin mukavalta paikalta!

        Että Azoreilla on paljon käveltävää ;)
        Pitää käydä tutkimassa tuokin rantakatu ;)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 185
      2048
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1942
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      147
      1544
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1207
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1173
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1137
    Aihe