Lieden uusinta on edessä. keraaminen liesi on kaunis ja lienee helppo pitää puhtaana.
Onko keraamisella tasolla rajoituksia kattiloiden suhteen? Kestääkö valurautapannun?
Jostain olen kuullut ettei valurauta-astiat kävisi keraamiselle tasolle. Valurautapannun voittanutta ei kuitenkaan ole.
Keraaminen vai tavallinen
19
1123
Vastaukset
- Keittiö uusiksi
Itsellä ollut keraaminen liesitaso 27 vuotta. Moni polotteli silloin. On siihen kaatunut joskus kivitavaraa oleva huhmarikin eikä ollut moksiskaan. On helppo pitää puhtaana, ei reunojen eikä rakojen jynssäämistä. Tietysti nyt jo keittoalueet kuluneita, mutta ei se käyttöä ole häirinnyt. Minulla on tapana heilutella pannua ruskistusvaiheessa. Nyt ei enää ole tarvinnut varoa.
Juuri meneillään keittiöremontti, jolloin hyvin palvellut liesitaso joutuu/saa lähteä ja tilalle induktio (taso myös keraaminen) - keraaminen tietty
Onko valurautapannun sopimattomuudesta annettu joku syy? Tietysti jos on karkea pohja ja painava astia, niin voihan siitä jäädä narmuja.
Jos valinta on tehtävä keraamisen ja rautalevyllisen välillä niin ehdottomasti keraaminen, mielummin vielä ainakin yhdellä induktiolevyllä. Tosikokki laittaa lisäksi kaasulevyn, se on paras.- Keittiö uusiksi
on nopea. Kaasu olisi paras ja nopein mutta jonkin verran lisävaivaa.
- Kasullakin paisteltu
Keittiö uusiksi kirjoitti:
on nopea. Kaasu olisi paras ja nopein mutta jonkin verran lisävaivaa.
Monet kokitkin siirtyneet induktion käyttöön.
Mikään ei tee kaasusta parempaa kuin induktio.
Kaasun tehon säätö on "hanurista". Koskaan et pysty toistamaan samaa lämpötila asetusta eri paistokertojen välillä. Kaasulla se on sinnepäin tai joskus aivan eri teholla. Induktiolla se on aina just sama kuin aiemmin parhaaksi koettu eikä melkein.
Induktiolla lämpiää koko astian pohja aina tasaisesti. Kaasulla isoilla tehoilla yleensä ulkoreunat eniten ja pienellä muhimisteholla keskeltä eniten. Kaasu vaatiikin todella paksut astioiden pohjat lämpötilaerojen tasaamiseksi.
Induktion on aivan yhtä nopea kuin kaasu. - kokki...
Kasullakin paisteltu kirjoitti:
Monet kokitkin siirtyneet induktion käyttöön.
Mikään ei tee kaasusta parempaa kuin induktio.
Kaasun tehon säätö on "hanurista". Koskaan et pysty toistamaan samaa lämpötila asetusta eri paistokertojen välillä. Kaasulla se on sinnepäin tai joskus aivan eri teholla. Induktiolla se on aina just sama kuin aiemmin parhaaksi koettu eikä melkein.
Induktiolla lämpiää koko astian pohja aina tasaisesti. Kaasulla isoilla tehoilla yleensä ulkoreunat eniten ja pienellä muhimisteholla keskeltä eniten. Kaasu vaatiikin todella paksut astioiden pohjat lämpötilaerojen tasaamiseksi.
Induktion on aivan yhtä nopea kuin kaasu.Kaasulla tai sähköllä, mutta todellinen lämpö katsotaan pannusta eikä säätimen asennosta.
- Kokeilukeittiössäkin
Keittiö uusiksi kirjoitti:
on nopea. Kaasu olisi paras ja nopein mutta jonkin verran lisävaivaa.
Induktio on parempi kuin kaasu.
- intuitiolal induktio
Unohda tavalliset liedet ja tavalliset keraamisen liedet ja hanki kerralla paras mahdollinen, eli INDUKTIOliesi.
Itsellä ollut n. 5 vuotta käytössä ja edelleen kuin uusi. Induktiolieden puhtaanapito on 100 kertaa helpompaa kuin tavallisen keraamisen lieden tai valurautalieden puhtaanapito. Koskaan ei tarvita skrapaa tai muuta. Nestemäinen pesuaine ja nopea pyyhkäisy rätillä tai talouspaperilla. Ja taas kiiltelee kuin kaupasta ostettu.
http://keskustelu.suomi24.fi/node/6189718#comment-34321748
viestiketjussa on hyviä perusteluja lieden valinnalle.
Keraamisella tasolla voi toki käyttää kaikkia valurauta-astioita. Ei tietenkään saa pudotella niitä sille, koska raskaita yleensä ovat, mutta sen nyt muutenkin ymmärtää.
Jokunen vanha kattila voi joutua vaihtoon. Helppo tapa kokeilla astian soveltuvuutta induktioliedelle: Jos magneetti tarttuu hyvin kattilan pohjaan, se sopii induktiolle. Jos ei tartu, tai tarttuu hyvin heikosti, niin astia ei sovi käyttöön.- Keitiö uusiks
on samamantyyppinen, niin se että induktio ei polta samalla lailla karstaa, on helpotus.
Jo lyhyellä kokemuksella, onni että valitsin induktion.
- nl
Itselläni on keraaminen, joka on tosi hidas. Helppo pitää puhtaana, mutta nyt kun olen nähnyt induktiolieden nopeuden, unohtaisin kaikki muut. Jos hinta ei ole este, valitse induktio!
- keraaminen jo 20v
Et kai sinä vakavissasi enää harkitse valurautahellaa?????? Se on niin out kuin olla voi!
- induktio ei kiitos
Kaikki menee uusiks pannut,kattilat samat ei käy.
- Keittiö uusiksi
induktio ei kiitos kirjoitti:
Kaikki menee uusiks pannut,kattilat samat ei käy.
osa teräskattiloista meni kierrätykseen. Osan isoja säästin, kun on puuhellakin.
Kaikki rautapadat ja valurautaoannut tietenkin pelittää. Mngneettia pohjaan, niin varmistut.
Minusta 100 euron kattila/pannusijoitus on pieni verratuna siihen etuun, mitä saat idukstioliedellä. - I.N.Duktio
induktio ei kiitos kirjoitti:
Kaikki menee uusiks pannut,kattilat samat ei käy.
Meillä meni uusiksi jopa yksi paistinpannu ja yksi kattila induktioon siirryttäessä. Kaikki muut kävivät. Jos ei ole ihan halvimpia ostanut niin hyvin monet käyvät. Ja jos ovat olleet halpoja ja vanhoja niin olikin jo aika uusia...
- v68o
I.N.Duktio kirjoitti:
Meillä meni uusiksi jopa yksi paistinpannu ja yksi kattila induktioon siirryttäessä. Kaikki muut kävivät. Jos ei ole ihan halvimpia ostanut niin hyvin monet käyvät. Ja jos ovat olleet halpoja ja vanhoja niin olikin jo aika uusia...
mulle että maksaako nämä normi liesien kilpailijat keraaminen ja induktio koskaan hintojaan takaisin tuskin?
- Keittiö uusiksi
I.N.Duktio kirjoitti:
Meillä meni uusiksi jopa yksi paistinpannu ja yksi kattila induktioon siirryttäessä. Kaikki muut kävivät. Jos ei ole ihan halvimpia ostanut niin hyvin monet käyvät. Ja jos ovat olleet halpoja ja vanhoja niin olikin jo aika uusia...
halpuudesta kiinni. Oli alle 10 vuoden sisällä ostettuja Hackmanin teräskattiloita, niin niissä vain ei ollut tarvittavaa rautalevyä pohjassa. Eikä myöskään patojen iästä. Näitteen suht´koht´uusien Hackmanien sijaan anopin sodanjälkeiset padat ja pannut toimii samoin kuin 60-luvun Sarpaneva-tyyppiset emalikattila.
Kannattaa olla tarkka, sillä kaikki uudet teräskattilat eivät käy induktioleidelle, huomasin juuri uusia hankkiessani. - Keittiö uusiksi
v68o kirjoitti:
mulle että maksaako nämä normi liesien kilpailijat keraaminen ja induktio koskaan hintojaan takaisin tuskin?
15 000-30 000 keittiö itsensä takaisin? Riippuu, tehdäänkö siellä ihan oikeasti ruokaa raaka-aineista vai lämmitetäänkö pelkästään eineksiä.
- Voittaja -72
v68o kirjoitti:
mulle että maksaako nämä normi liesien kilpailijat keraaminen ja induktio koskaan hintojaan takaisin tuskin?
"mulle että maksaako nämä normi liesien kilpailijat keraaminen ja induktio koskaan hintojaan takaisin tuskin? "
Ei varmaan maksa rahallisesti mutta jo laskee jotain hintaa sille miten induktio säästää aikaa, tekee ruoanlaitosta helpompaa ja on helppo pitää puhtaana niin itse olen päässyt voiton puolelle noin viikossa... - Uusija-Mies
Keittiö uusiksi kirjoitti:
halpuudesta kiinni. Oli alle 10 vuoden sisällä ostettuja Hackmanin teräskattiloita, niin niissä vain ei ollut tarvittavaa rautalevyä pohjassa. Eikä myöskään patojen iästä. Näitteen suht´koht´uusien Hackmanien sijaan anopin sodanjälkeiset padat ja pannut toimii samoin kuin 60-luvun Sarpaneva-tyyppiset emalikattila.
Kannattaa olla tarkka, sillä kaikki uudet teräskattilat eivät käy induktioleidelle, huomasin juuri uusia hankkiessani.Ilmeisesti noita Hackmanin kattiloitakin on ollut erilaisia koska meillä oli kolme Hackmanin teräskattilaa (yksi kerroskattila) joista jokainen oli ostettu mielestäni aika kauan sitten, siis vähintään 7 vuotta sitten. Jokainen kuitenkin kävi nyt induktiolle. Ehkä sitten oli vain tuuria...
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 2195973
Minun rakkaani.
Haluaisin käden mitan päähän sinusta. Silleen, että yltäisin koskettamaan, jos siltä tuntuu. Olen tosi huono puhumaan, m263754- 822597
- 392121
- 331902
- 451868
- 1071775
- 211656
- 271502
Tappajamanne kiinni
Herätys koko Mikkeli! Nyt tietoa kehiin, että saadaan tämä tappaja kiinni!331468