Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Pystykorvan syyspentu

Huolestunut metsämie

Meille tulee perheeseen viikon päästä suomenpystykorvan pentu, joka on siis syntynyt elokuun loppupuolella. Tänä syksynä sitä ei tietenkään metsälle vielä voi viedä, eli ensimmäisenä metsästys syksynään koira on hieman yli vuoden ikäinen. Onko se mielestänne liian myöhäistä? Kiireellä ei tietenkään saa kuin huonoja tuloksia, mutta olisiko parempi, että koira olisi ensimmäisenä syksynä vaikka puolivuotias? Saattavat olla tyhmiä kysymyksiä, mutta ensimmäistä lintukoiraa olemme nyt laittamassa ja rupesi mietityttämään, että olisiko keväällä/talvella syntynyt pentu ollut parempi metsästyskäyttlä ajatellen.

5

605

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siiiiiiiiiiiiiis

      Metsäänhän koira kannattaa viedä vaikka hajujen perään, ei siellä tarvi aina pyssy olla mukana jos koiraa koulutetaan, ilman muuta koira vaa mehtää juoksee vaikka ois mehtästyskausi loppunu.

      • niiiiinn

        Mehtäreissuille kannattaa kouluttaa pienestä pitäen, tulee paikat tutuiksi ja ei koira arkaile mehtän ääniä jne =)


    • seimaam

      Syksy kyllä loppuu aikanaan, mutta talvella lintu kestää haukkumista paremmin. Ihan hyvin voit kulkea metsissä koirasi kanssa. Ensi syksyksi on sitten jo vähän opittukin. Joillakin pystykorvat alkavat haukkumaan jo puolivuotiaana toisilla myöhemmin, se on koira/isäntäkohtainen juttu. Lintukoirat ovat tietysti enempi lintukoiria, mutta pystykorvasta on moneksi. Meillä aletaan elokuussa kyyhkysjahdilla ja lopetellaan maaliskuulla näätäjahtiin. Sitten kuukausi lomaa ja kesä menee mulleja vahtiessa ja tarpeenmukaan paimentaessa karanneita takaisin laitumelle.

      • Huolestunut metsämie

        Kyllä pennun on tarkoitus käydä metsässä jo nyt loppusyksyn/talven aikanakin, mutta ensimäistä pudotustahan joutuu odottamaan ensi syksyyn saakka. Ja jos oikein aikasin talvi tulee, niin tuo oman haasteensa pennun kanssa metsässä kulkemiseen. Mutta toivotaan, että jos koiralla on riistaveret kohdillaan, niin voi hyvillä mielin odottaa ensimmäistä pudotusta ensi syksyyn. Tosin eihän se taattua ole, että ensi syksynä pudotus saadaan. Mielenkiintoinen projekti kuitenkin luvassa :)


    • lapiäijä

      Mulla oli vähän sama tilanne viime syksynä. Käytin koiraa maastossa keväällä heti kun lumet väheni. Jatkoin
      harjoitusreissuja heti elokuussa. Varmaankin parikymmentä 1-3 tunnin mittaista reissua tein elokuun lopun ja syyskuun aikana. Koira alkoi pelata heti ekasta lintukontaktista lähtien ja jahtiaikanakin homma jatkui ihan ok, kun ottaa huomioon koiran iän. Yleensä pystisurokset alkavat pelaamaan kunnolla vasta kolmantena syksynä , nartuista löytyy hyviä linnunhaukkujia jopa puolivuotiaana. Sellaisia omakohtaisia kokemuksia mulla on.
      Mahdollisimman paljon metsässä pitäisi koiraa käyttää. Ei se itsestään kotona häkissä tai mitään opi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2277
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2093
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1698
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1516
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1417
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1384
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      52
      1278
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      63
      1221
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe