kuukausittainen säästäminen

fffffkkll

Hei,
Kaipaan vinkkejä sääsämiseen.Olen nyt tutkaillut noita pankkien määräaikaisia tilejä,etutili ehtoja,selectaa jne.Vaihtoehtoja on mutta jotenkin tuntuu että varsinkin selecta ja ynnä muut on vain kusetusta.Meidän perheessä kyllä säästetään jo lapsilisästä lasten omille tileille joka kuukausi,lisäksi on miehellä asuntosäästämiseen tili.Nyt kaipaan minä neuvoa minne kannattais pistää noin 100 euroa kuukaudessa niin että se tuottaakin jonkin verran,vaikka sitten pitkällä aikavälillä?
Katselin myös noita rahastoja,miksei mutta kun en ymmärrä niistä yhtään kun en ole niihin kauheesti perehtynyt ja toisekseen ei ole pienintäkään halua itse niitä osakkeita ostella.

Laittakaa asiallisia neuvoja,kiitos!

7

1012

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fundamentalist

      itse käytän.
      Niitä pikku talletuksia ihan käyttelytilille vuosi.
      Sitten se kertynyt potti siirretään vuoden-kahden korkeakorkoiselle
      ja aletaan taas alusta, mahdollisesti yhdistetään edellisiä määräaikaisia.

      Joka vuosi siirtohetkellä luonnollisesti tarkistetaan/kilpailutetaan aina
      pankit/korot että minne kannattaa laittaa, pankit kun eivät enää
      nykyään maksa mitään asiakasuskollisuudesta.

    • hörhöt prkl

      Hyvät ihmiset !!
      Nauttikaa.. pieni pääoma vakuudeksi sit voi elää. lapsille samaa mitä muittenkin lapsilla on...

      Voit toki kysyä pankista ne hoitaa kyllä sijoittamisen.. itselläkin menee rahastoihin joka kuukausi.. mut mneidän talous ei ole vedetty tiukaksi..
      Mitä rahalla tekee jos ei sintä osaa nauttia ?
      Toinen et se pyörittää taloutta kun rahan pistää kiertämään suomalaisiin tavaroihin/palveluihin.

      • niin hoitaa

        "Voit toki kysyä pankista ne hoitaa kyllä sijoittamisen.."

        Mutta pankki on liikeyritys jonka tarkoitus on tuottaa voittoa omistajilleen,
        ei sinulle, joten arvaas mihin suuntaan pankin neuvot on kallellaan.


      • fffkkk
        niin hoitaa kirjoitti:

        "Voit toki kysyä pankista ne hoitaa kyllä sijoittamisen.."

        Mutta pankki on liikeyritys jonka tarkoitus on tuottaa voittoa omistajilleen,
        ei sinulle, joten arvaas mihin suuntaan pankin neuvot on kallellaan.

        Samaa mieltä,pankit ottavat ihan liikaa kuluja.

        loppujen lopuksi taidan laittaa osan säästötilille ja osan seligsonin eri rahastoihin hajautuksena....


    • on monia

      Kuten olet huomannutkin.

      Rahastoissa kannattaa suosia indeksi, eli ETF-rahastoja. Koska jatkuvasti sijoitettava summa on kuitenkin melko pieni, syö pankkien merkintäkulut kohtuuttoman siivun siitä pois. Lisäksi hallinnointikulut ovat pääasiassa karmeat. Esimerkiksi Seligson on edullinen rahastojen tarjoaja, jonne itsekin olen rahaa hieman säästänyt.
      Suosin kuitenkin itse enemmän suoria osakekauppoja, mutta se on toki turhaa jollei ole valmis käyttämään asiaan paljon aikaa, ja silloin kertaoston pitäisi olla isompi. Rahasto on turvallisempi vaihtoehto siinäkin mielessä, että indeksirahastossa voi esimerkiksi olla 25 eri yrityksen osakkeita. Rahaa pitäisi olla melko tuntuvasti, että suorilla osakekaupoilla kannattaisi tehdä noin laajaa hajautusta. Toisaalta laaja hajautus tarkoittaa samalla sitä, että tuotto tulee todellakin olemaan indeksinmukaista, eli varsinaista äkkirikastumista ei rahaston avulla tule kokemaan. Toisaalta tappiotkin ovat lievempiä, vaikka markkinariski on aina muistettava.

      Lisäksi olen itse pitänyt hätävaratiliä hieman korkeakorkoisemmalla, nostomäärältään rajoitetulla tilillä. Sen tuotto on olematonta, ja itseasiassa inflaatio huomioiden jopa miinuksen puolella, mutta koska ei puhuta kuitenkaan kymppitonneista, ei sillä ole niin väliä.

      Kyllä sijoittaminen joka tapauksessa on kannattavaa touhua jos kestää sitä, että välillä saatetaan olla vuosikausiakin pakkasen puolellakin. Silloin pitää vain muistaa jatkaa säästämistä, jolloin keskiostohinta ajan myötä laskee. ETF:t jakaa myös osinkoja, vaikka usein rahasto-osuuksien muodossa. Näin ainakin Seligsonin Suomi-rahastossa. Toisaalta sillä saavutetaan merkittävä etu perinteiseen osakkeisiin, koska osingosta ei silloin tarvitse maksaa veroa. Etu on merkittävä nimenomaan pitkällä tähtäimellä, koska normaalisti osingosta joutuu kuitenkin sen rapiat 19% veroa maksamaan.


      Siihen en ota kantaa onko nyt hyvä aika aloittaa pitkäaikainen rahastosäästäminen vai ei. Tilanne on hieman haastava. Mutta joka tapauksessa nyt on parempi hetki kuin vaikkapa kolme vuotta sitten. Edessä voi kuitenkin olla vielä melkoista vuoristorataa lähivuosien aikana. Suuntaan jos toiseen.

      • fffkkk

        juuri noin olin ajatellut,itse asiassa meillä on jo yksi sästötili,korkeakorkoisemmalla,lähinnä asuntoa ja yllättäviä juttuja varten.nyt lisäksi laitoin toisen,ihan omaa eläkesäästämistä varten,joissa niitä nostoja on muutaman kerran vuodessa,lisäksi salkku on nyt Seligsonilla hajautettuna,tarkoitushan on säästää pitkäjänteisesti,joten uskon että kyllä se pitkällä aikavälillä tulee plussalle.nythän tosiaan markkinat ovat mitä ovat ja mietin itsekin kannattaako nyt aloittaa mutta en pitkän aikavälin säästämiselle nähnyt loppujen lopuksi mitään estettä kun kyse on kuukausittaisista merkinnöistä Seligsonille,näin aikavälikin tulee tasoitettua.Lisäksi extrarahat ajattelin laittaa sinne omaan salkkuun,joka on nyt indeksirahastopohjainen,plus rahamarkkina aaa.Eläkeikää lähentyessä ajattelin tasapainottaa sen korkorahastopainotteisemmaksi.Aktiivirahastoista en ole kiinnostunut toistaiseksi,vaikka kyllä tuo Seligsonin Venäjä rahasto pienenä noin 5 % siivuna kiinnostaisi,mutta ehkä myöhemmin.Pankkien rahastot kiskurointia,sinne en missään nimessä rahoja laita!
        Noin sen olen suunnitellut ja itseasiassa lapsille on myös tekeillä sinne salkut,meneepähän raha parempaa korkoa kasvamaan kun ei aikuisikä vielä ihan nurkan takana kolkuttele.
        Tuskin paras mahdollinen tapa säästää mutta mielestäni maltillinen tällaiselle joka ei niin aktiivisesti seuraa.


    • P

      Jos sijoitushorinsonttisi on esim. 10 vuotta niin osakketa kannattaisi harkita. Avaa erillisen säästötilin johon raha siirtyy käyttötilltä kuukausittain. Sitten kun on vaikka 1000 € kasassa ostaa jotakin osaketta. Alkuun tuntuu että säiltyspalkkiot syövät enemmän kuin osakkeet tuottavat mutta jossakin vaiheessa tilanne on toinen. Osakkeita varten tarvitset arvo-osuustilin joiden kuukausipalkkio riippuu palvelun tarjoajasta suurestikin. Samoin kaupankäyntikulut kannattaa tarkistaa, nekin vaihtelevat. Oma pankkisi ei välttämättä ole halvin eli vertaile, vertaile, vertaile!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      596
      16378
    2. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      48
      14658
    3. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      375
      9254
    4. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      45
      5259
    5. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      11
      4502
    6. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      171
      3009
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      111
      1810
    8. Mitä hänellä oli päällään kun viimeksi näit hänet?

      Avoimia vastauksia saa kirjoitella... Ehkä joku saattaa tunnistaa itsensä kommenttien joukosta :)
      Ikävä
      57
      1339
    9. Meidän tarinako on ohi?

      Ootko niin päättänyt?
      Ikävä
      90
      1245
    10. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      41
      1227
    Aihe