hiiohoi

lappis lenkillä

Miten teidän lappiksenne käyttytyy lenkillä? Onko kauheesti muiden koirien perään, voiko lenkkeilyttää vapaana, kuinka hyvin tottelee eli tulee tarvittaessa luo, vetääkö hihnassa?

2

356

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ridolis

      Meiltä löytyy kotoa 10kk suomenlapinkoiranarttupentu Rido, ja hyvin käyttäytyy lenkillä. Kulkee vierellä (siis ihan jalkojen vieressä, ei siis 5m edellä) löysällä narulla, eli ei vedä yhtään (tai ainakin hyvin harvoin nykyään vetää, joskus nuorempana oli innokas kiskomaan). Mutta toki lenkillä se saa joskus luvan myös mennä vapaastikin pitkällä narulla, eli saa käydä puskat ja ojat haistelemassa. Yleisillä paikoilla ollaan välillä menty ilman hihnaa, mutta muuten ei, koska on kiellettyä pitää koiraa vapaana taajamassa. Eikä muutenkaan viitsitä pitää vapaana, koska Ridolla on vielä hieman tapana juosta toisen, esim. vastaantulevan koiran luokse, jos sitä ei ehdi kieltämään/pyytää luokse. Metsässä tosin on eri asia, siellä sitä pidetään aina vapaana.

      Rido tulee hyvin luokse, kun kutsuu - joskus sitä ei tarvitse kuin katsoa silmiin, niin se juoksee äkkiä luokse. Joinakin päivinä ja hetkinä tosin Rido käyttäytyy kuurolla tavalla, jos vaikkapa se näkee jotain mielenkiintoista (esim. jos huomaa kaneja tai kissoja, se lähtee niiden perään. Riistan perässä juokseminen onkin suurin ongelma lapinkoirien kanssa).

      Meidän koira on kyllä melko kiinnostunut muista koirista. Esim. jos metsässä VAPAANA ollessaan vastaan tulee koira, se lähtee tämän luokse, mutta heti rääkymällä Ridolle se kyllä juoksee takaisin - ja viimeistään silloin, kun kävelee sitä kohti vihaisesti, silloin se tajuaa tehneensä väärin ja välittömästi palaa takaisin (muuten, jos ei tottele, joutuu Rido arestiin). Lenkeillä jos vastaan tulee koira, Rido ei enää reagoi niihin pahemmin (ja muutenkin koitan olla mahdollisimman rauhallinen ja rento, ettei vastaantulevasta koirasta tule iso numero Ridon mielestä). Ennen se murisi tai haukahteli vastaantulevalle, eikä namitkaan oikein innostanut sitä, mutta johan loppui muille huutaminen, kun otettiin rajummat otteet eli kaasupullo käyttöön haukkumisen lopettamiseksi (eli siis heti suhautettiin pullolla, jos alkoi kuulla hiemankin merkkejä murinasta tms.). Nykyään se kyllä palkataan namilla, kun ollaan menty ohi.

      Mitä muuta haluat kuulla, voin kertoa lisää. (:

    • pikkuriikki

      pentuni kävelee useimmiten hyvin hihnassa. En anna joka puskaa haistella ja silloin joudun nykäseen hihnaa. Muita koiria kohtaan on alistuva ja ystävällisen kiinnostunut. Menee maahan makaamaan, häntä heiluu ja odottaa, että vastaantuleva koira tulee kohdalle (välimatkaa voi olla 50m!). Pentuni selvästi tykkää olla haisteltavana ja kellahtaa selälleen tai tuo takapuoltaan toisen eteen (narttu kun on..).
      Metsässä pidän pentua irti. Ei mene kauas ja tulee kutsuttaessa luokse. Yhteenväliin tuli kutsuttaessa lähelle muttei antanut ottaa kiinni. Harjoittelulla siitä onneks päästiin.
      Jos se kuulee jonkin koiran haukkuvan, alkaa helposti mukaan haukku-konserttiin. Muuten ei hauku toisille koirille (paitsi yksille villakoirille, en tiiä miksi.). Siileille haukkuu senkin edestä ;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      1981
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      143
      1458
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1118
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    Aihe