uusi televisio velvoittaa maksamaan lupamaksun?

kummastelija

Onko kellään oikeaa lainmukaista tietoa seuraavasta:
Tv- ja viestintävirasto sanoi minulle että jos ostan tänään kaupasta television (kaikki nykyään varustetu sisäänrakennetuilla digivirittimillä joita ei voi ongelmitta poistaa) täytyy minun alkaa myös maksaa lupamaksua koska omistan sellaisen laitteen jola voin vastaan ottaa lähetyksiä. Sitä ei saa edes säilyttää huoneistossa. MEillä ei ole ollut digiaikaan siirtymisen jälkeen lupaa, eikä olla salaakaan katsottu. MEillä on vanha putkitöllö jolla ollaan katsottu vain dvd ja vhs tallenteita ja näin haluttaisiin jatkossakin. On alkanut kuitenkin kärytä ja vinkua tuo putkitöllö niin haluttais turvallisempaan vaihtaa. Ja oishan niistä dvd:stäkin kiva nauttia hyvästä töllöstä.
Mutta siis laki sanoo ilmeisesti ettei saada utta osataa alkamatta lupamaksua maksaa. Kelju homma minusta. Tarkastaja näkee helposti pihalle että meillä on töllö. Onkai se maksettava jos laki tosiaan kieltää television edellämainitun käytön. Ollaan kyllä mietitty myös töllön ostamatta jättämistä.

14

1136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 14+20

      taulutelkan jossa on sisäänrakennettu vastaanotin. Ei siinä kaupan teon yhteydessä mitään luvista kyselty. Ja eikä ole kyselty muiltakaan mitä tiedän. Vaikka lupaa itselläni ei ole ollut siitä asti kun digiaikaan siirryttiin.

    • tollo2

      voit ostaa minkä töllön tahansa ei kukaan voi lupia kysellä töllön takia ja jos kyselee haistatat pitkät.

      • hepshii

        Nimenomaan. Vittuako tuo kenellekään kuuluu? TV:n myyjiä se kaikkein vähiten kiinnostaa elättääkö asiakas yleä almuilla vai ei. Jos joku olisi niin tauno että alkaisi kysellä lupia töllön oston yhteydessä, häviäisi asiakkaat kyllä saman tien.


    • ET

      Meillä poistatettiin digiviritin LCD televisiosta kaatamalla TV:n antennipistoke täyteen tinaa - tästä digivirittimen poistotoimenpiteestä saatiin todistus mahdollista lupatarkastajaa varten ja ilmoitus meni asennusliikkeestä viestintävirastoon automaattisesti. Kertoivat että sitä tinaa ei siitä enää saa pois, ja vastasin että ei haittaa. Scart liittimeen voi tyrkätä videot ja hdmi liittimeen tietokoneet ja pelikonsolit.

      • kummastelija

        tv maksuhallinnosta vastattiin että ettei johdotusten ja liitäntöjen poisto tv:stä riitä. koska tv ei tarvitse johtoa ollakseen katseltavissa.. käsiantennin hankinta katsotaan vähäiseksi toimenpiteeksi joka ei vapauta lupamaksusta.. että sillai


      • ET
        kummastelija kirjoitti:

        tv maksuhallinnosta vastattiin että ettei johdotusten ja liitäntöjen poisto tv:stä riitä. koska tv ei tarvitse johtoa ollakseen katseltavissa.. käsiantennin hankinta katsotaan vähäiseksi toimenpiteeksi joka ei vapauta lupamaksusta.. että sillai

        lupatarkastaja on sitten hyvä ja näyttää miten saa oman käsiantenninsa kiinni liittimeen joka on tinattu umpeen oikosulkuun. Jos kuva näkyy niin maksuun menee.


    • --------------------

      Netin video ja TV-linkkejä -sivu on päivitetty 16.10.2010

      Sivun yläosassa on TV-kanavat Uutiset ja urheilu, joita voi katsella ilmaiseksi netistä.
      Keskellä on trailerit, sitten ilmaiset ja maksulliset tekstitetyt videot
      Keskellä on myös rivi nettivideosivustoja
      Alaosassa on Nettiradiot, lehdet, ilmaisohjelmat ym sekalaiset linkit.

      Laitoin tämän itselleni aloitussivuksi Firefox selaimeen ja toimii moitteettomasti.
      http://www.omettakirppis.net/linkit.html

      Huom. Laajakaista pitäisi olla 1-8Mbps riippuen katsottavasta ohjelmasta.
      Mukana ei ole IPTV lähetyksiä, eikä palveluntarjoajien TV-paketteja, joista lähetykset näkyisivät suorana.

    • voik-pä

      En edes tajunnut että uusissa tv:ssä on tuollainen systeemi. Mutta eikö riitä että pistää antenninjohdot piiloon/roskiin (riippuen haluaako tehdä pientä vilppiä)? Eihän sitten voi tv:tä katsoa, jos ei antennijohtoja ole?

      Oisin erittäin kiitollinen jos joku vastaisi tähän, kun en haluaisi hyvää televisiota antaa pois!

      • EmiIII

        Juuri soitin tv-maksun palvelunumeroon aiheesta. Kuulemma ainoa keino on poistatuttaa digiviritin huoltoliikkeessä ja säilyttää todistus tv-lupatarkastajia varten. Ei siis riitä ettei ole antennijohtoja eikä edes se, että on itse poistanut digivirittimen.


    • kiki.

      Asunnossa voi olla vaikka kuina komta viritintä, ja telkkaria

      Pääpointti on siinä, että jos ne on helposti käyttöönotettavissa, niin pitää maksaa...

      • näin on

        voi katsoa filmit ja pelata pelit ja kokoakin löytyy 82 tuumaan saakka esim samsung.Muistaa pitää katsia ettei ole viritintä näytössä,kun niissäkin alkaa oleen jo niitä.Tietenkin videotykki ei siinäkään ole viritintä.


    • 14+20

      Nimittäis itsellä taitaa olla pian sama ongelma edessä. Mun vanha tv ei ole oikein entisensä ja ajattelin pleikkarin pelaamisen kannalta jotain litteää ja hyvää telkkua. Mutta. En katsele telkkaria, enkä tod halua sakkoja siitä hyvästä että mulla on pakosti tv missä on sisällä se pirun viritin. Eli kaipa munkin täytyy soittaa tv-luvalle ja kysyä ja kysyä vielä kaupastakin ennenkuin ostan. Ja poistattaa se ja ottaa lappu käteen todisteeksi.

      Oikeesti ihmiset, mitä sieltä tv:stä nyt muka nykyisin tulee? Pashaa.

    • pöyristynyt

      Tiedustelin samaa asiaa, eli voiko uusista digitelevisioista poistaa digivastaanottimen. Sanottiin, että ei voi. Meillä televisiota ei juurikaan katsota, vaan käytetään suurimmaksi osaksi pelaamiseen ja dvd:n katsomiseen. Kysynkin vain, että onko reilua, että täytyy maksaa television katsomisesta jos sitä ei katso >.

    • prööts

      Minkä takia asioista pitää tehdä noin vaikeita? Jos olet jonkun luvan erehtynyt ottamaan niin sanot sen irti! Lupakyylät voi käännyttää ovelta kannoillaan ja samalla kehottaa hankkimaan oikea työ.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1224
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1026
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      56
      742
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      720
    5. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      684
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      36
      618
    9. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      614
    10. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      612
    Aihe