Japani VS Yhdysvalta

oma mielipiteeni

Olen vähän ihmetellyt kovasti, miksi Japaniin liittyvät asiat puhutaan paljon verrattuna muista maista. Japanista puhutaan paljon esim. teknologiasta, kielet, J-Pop musiikit, anime ja mangat yms.

Myös Yhdysvalta on aika suosittu maa, ainakin oma mielipiteeni mukaan. USA:n teknologiat ovat kohtuullisestikin kehittyneempää kuin muut maat, vaikka Korean Samsung-mallit ovat myös erittäin hyviä.

Vastauksia, kiitos!

3

937

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • noinkaan

      Olen asunut Japanissa, Suomessa ja Englannissa. Nyt olen muuttamassa Yhdysvaltoihin, jossa olen vieraillut lukemattomia kertoja. Minun piti muuttaa sinne jo pari vuotta sitten; olisi ollut työpaikka ja kävin katsomassa jo asuntojakin, mutta houkuttelevuus ei ollut lopulta riittävä. Nyt uusi yritys.

      Mielestäni Yhdysvalloissa teknologia on monella sektorilla ikivanhaa. Joukkoliikenne on 50-luvulta, autojen teknologia kivikaudelta. Busseissa on rattikin pystyssä kuin vanhanaikaisissa traktoreissa ja ne savuttavat kaksinverroin traktoreita enemmän. Kännykkäverkkojen peitto surkea. Käytänteet muutenkin usein pysähtyneisyyden ajalta. Monessa tapauksessa laadun korvaa määrä. Se onkin ison maan etu.

    • B. Franklin

      Japanilaiset ja korealaiset halitsevat suht yksinkertaisen kulutuselektroniikan. Amerikkalaisten alaa on tietotekniikka, nanoteknologia ja avaruusteknologia. (aseteknologiasta nyt puhumattakaan) Yhdysvallat tarjoaa paremmat resurssit tieteelliseen ja teknologiseen tutkimus- ja kehitystyöhön kuin mikään muu maa. Vaihtoehtoisia energiamuotoja on tutkittu ja kehitelty Amerikassa vuosikymmeniä mutta Suuret teollisuustekijät ovat onnistuneet lobbaamaan kongressissa niitä vastaan. Kaikki tärkeät breakthrought tehdään valloissa. En tiedä missä takahikiäosavaltiossa olet USA.ssa ollut mutta sellaisissa kaupungeissa kuten Los Angeles ja New York teknologia on paljon eurooppalaisia edellä.

      • noinkaan

        En kiellä, etteikö huipputeknologian kehittämisessä oltaisi monella sektorilla pitkällä Yhdysvalloissa. Moni merkittävä kaupallinen sovellus perustuu laboratorioissa sotateknologian tutkimuksen yhteydessä tehtyihin keksintöihin. Avaruusteknologiaan ja ilmailuun sekä lääketeollisuuteen liittyvät keksinnöt ovat Yhdysvalloissa pitkällä. Tämä johtuu siitä, että sotateollisuuteen on syydetty valtavasti valtion rahaa ja lääketeollisuudella on taas USA:ssa maailman suurimmat markkinat. Japanista taas tulee mm. suuri osa maailman kaupallisesta huippuelektroniikasta, automaatioon ja robotiikkaan liittyvistä keksinnöistä.

        Selkeä ero näiden kahden maan välillä on se, että päinvastoin kuin Japanissa, Yhdysvalloissa huipputeknologian kehitys voi olla pitkällä laboratorioissa ja tietyssä erityiskäytössä, mutta arkipäivän teknologia on muinaista ja kivikautista. Asia johtuu siitä, että USA:ssa keksintöjä ei usein sovelleta jokapäiväiseen käyttöön, vaan pitäydytään monin tavoin "vanhassa ja hyväksi koetussa".

        Katso nyt vaikkapa joukkoliikennettä. Useimmissa busseissa ainoa jousitettu kohta on kuljettajan penkki, ratti on pystyssä kuin traktoreissa ja pakoputki on valtava savuttava putki joka törröttää pystyssä puhkuen mustia nokipilviä taivaalle. Pysähtymismerkki annetaan narusta vetämällä, ovet avataan työntämällä, digitaalisia merkkitauluja ei ole, sekä alusta on raskas teliratkaisu, joka soveltuu kuorma-autoihin.

        Junat ovat edelleen samaa teknologiaa, joka oli käytössä kymmeniä vuosia sitten. Melu on hirveä, kunto vielä hirveämpi. Henkilöautoissa on onneksi yritetty pysytellä muun maailman kehityksen tahdissa, kun hiljaiset, pienipäästöiset ja -kulutuksiset japanilaiset autot ovat syöneet 50-luvun teknologiaan pohjautuvien amerikkalaisten autojen markkinaosuutta nopeaan tahtiin. Muutos on tapahtunut tosin vasta aivan viime vuosina pakon edessä. Autoilun syntymaassa ajetaan nykyään enemmän muilla kuin amerikkalaisilla autoilla.

        Moni muukin asia USA:ssa on jämähtänyt kehityksen suhteen. Esimerkiksi kiinteistö- ja taloteknologia. Yhdysvalloissa opittiin rakentamaan korkeita tornitaloja ja pilvenpiirtäjiä jo 100 vuotta sitten. Nykypäivänä osaaminen korkeissa tornitaloissa on Aasiassa, jossa rakennetaan korkeampia ja luonnonkatastrofeja paremmin kestäviä pilvenpiirtäjiä. Yhdysvalloissa koteihin asennettiin ilmastointilaitteita vuosikymmeniä sitten. Nykyään USA:ssa on samat muinaista teknologiaa peräisin olevat härvelit ja käytännössä kaikki modernit ilmalämpöpumput tulevat Itä-Aasiasta, erityisesti Japanista.

        Asun Kaliforniassa erään ison kaupungin kyljessä, mutta olen myös käynyt monissa osavaltioissa, niin isoissa kuin pienissä paikoissa. Joka paikassa Yhdysvalloissa on ihan yhtä vanhanaikaista teknologisessa mielessä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe