Iänikuinen hapanmaitotuote kysely :D

5+14

Mutta... Olen antanut tyttärelle 9 kk satunnaisesti ja hieman kaikkia: raejuustoa,jogurttia (sisko antanut muutaman lusikan) manna puuroa (tehtynä maitoon ) ja tilkan maistaa "oikeaa!" maitoa...

Oletteko missä ajassa maistattelun jälkeen siirtyneet esim. Ruoan kanssa antamaan raejuustoa lisukkeeksi tai tehnyt kaurapuuron maitoon? tai antaneet ihan vaikka viilistä reilummin?
Ja onko lapsenne olleet minkä ikäisiä?

Tytölle ei ole tullut oireita maistatteluista:)

12

4844

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .

      tarkoitat, sitä maustettua? en antaisi noin pienelle. Ja vuoden ikäiselle olen vasta antanut lehmänmaitoa.

    • maistella--

      Alettiin maistella 10 kk:n ikäisenä, ensin raejuustoa, sitten viiliä (ihan tavallista maustamatonta, välillä joukkoon hedelmäsosetta / marjasosetta) ja jugurttia ja sitten pikkuhiljaa maitoakin, ensin vastikkeen joukossa ja sitten pelkältään. Kuukaudessa oli siirrytty kokonaan lehmänmaitoon.

    • 4yg343

      hapanmaitotuotteilla tutustelu. Lähinnä maustamaton jogurtti hed. soseet, viili ja raejuusto. Imetystä lopeteltiin n. 11kk iässä ja samalla vaihdettiin suoraan oikeaan maitoon. Kaurapuuron teen vieläkin korvikkeeseen tai veteen. Tosi huonosti enää syö tuota puuroa tuo meidän kohta puolitoistavuotias. Tai jos syö niin sitten ei syö oikeaa ruokaa ruoka-aikana :D

      • ::))

        Miksi teet puuron korvikkeeseen? :) Ihan vaan kiinnostaa kun lapsesi on kuitenkin jo 1,5v.


    • fisutt

      Meillä nyt 8kk ikäinen vauva, 9kk ikäisenä tarkoitus alkaa maistelemaan hapanmaitotuotteita (raejuusto-, viili, maustamaton jogurtti). Itse ainakin kuvittelin, että muutaman maistelukerran jälkeen voisi jo antaa esim. viiliä tai jogurttia hedelmäsoseella maustettuna välipalaksi. Ja sitten jos kaikki menee hyvin niin alkaa maistelemaan 10kk ikäisenä tavallista maitoa.

      • 2-x

        10kk ikäiselle olen keittänyt puuron maitoon. Sitä ennen oli parin viikon aikana maisteltu viiliä, raejuustoa jne. Me ollaan aika nopeasti siirrytty maistelusta syömiseen, kun oireita ei ole tullut. Nyt meidän 11,5kk tyttö on ollut jo kohta kuukauden päivät kokonaan tavallisella maidolla, juo siis sitä ruuan kanssa eikä saa korviketta/rintaa ollenkaan.


    • kohta kahden äiti

      Syö jo oikein hienosti maustamatonta viiliä sekä ruuan kanssa piimää. Meillä aloitettiin hieman etupainoisesti nuo hapanmaidot kun korvike ei ole kelvennut millään ja rinnalta on vieroteltu hiljalleen. Mitään oireita ei ole tullut ei mahaan eikä ihoon.

    • Tietoinen äiti..

      Hapanmaitotuotteita voi alkaa antamaan siinä 10 kk iässä ja antaa välipalaksi esim. maustamatonta jugurttia/viiliä ja esim. raejuustoa ruuan lisukkeena. Maitoa tulisi antaa AIKAISINTAAN 11,5 kk iässä. Vauvan suolisto ei ole valmis käsittelemään lehmänmaitoa ennen tätä!!

      • Kyllä..

        sen sitten näkee, oireileeko suolisto hapanmaitotuotteisiin tai maitoon. Ihan hyvin voi varovasti alkaa maistelemaan jo aiemmin. Veljelleni on annettu tavallista maitoa 7kk ikäisenä, mikä tietysti on tyhmää, mutta ei oireillut maitoon mitenkään. Jokainen lapsi kehittyy yksilöllisesti niin suoliston osalta kuin muutenkin.


      • Jooppajooo

        Mitä luulet äidinmaidonkorvikkeen olevan? :D Lehmänmaitoa, eh... Ihan höpöhöpö-puhetta, ettei "vauvan suolisto kestä"! Tavallista maitoa ei suositella annettavaksi alle 1-vuotiaille siksi, ettei se sisällä kaikkia niitä vitamiineja, hiven- ja kivennäisaineita, joita on lisätty äidinmaidonkorvikkeeseen. Jos vauva syö monipuolisesti ja isoja annoksia alle 1-vuotiaana, voidaan tavallista maitoa alkaa antaa jo ennen 1v synttäreitä ihan huoletta :) Maitoa pitää kuitenkin tarjota vähitellen, ihan niinkuin kaikkia muitakin uusia ruoka-aineita. Hapanmaitotuotteet ovat suolistolle "pehmeitä"; siksi niitä kannattaa kokeilla ensimmäisenä. Osa kuitenkin skippaa hapanmaitotuotteet ja siirtyy vähitellen maitoon heti ekana. Tyylejä on monia :)

        Että sitten ottaa välillä aivoon tälläiset "tietoiset äidit", jotka tulevat selittämään ihan huttua mukamas totuuna...


    • Lasten lääkäri vm 67

      Meillä ainakin on annettu maistella kaikenlaista 8kk:n iästä saakka. Tykkää hirveästi raejuustosta ja se ei todellakaan ole lapselle pahasta. Nyt neiti on reilun vuoden ja ei vierasta mitään ruokaa eikä ole allergioita tms ilmennyt.
      Kannattaa kuitenkin pitää järki päässä.

    • Inepie

      Kuopus maistoi ekan kerran jäätelöä 8kk vanhana(kaksi teelusikallista) ja 9kk alettiin siirtymään tavalliseen maitoon,viileihin,jogurtteihin jne. Ei ole tullut mitään oireita. Rinnasta vieroitettiin 9kk samalla maistellen tota oikeaa maitoa.

      Hoitoonlähdön takia myös me otettiin ns.varaslähtö noiden maitotuotteiden kanssa. Yks.hoitaja kun ei suostu ottamaan sellaista hoitoon joka juo korviketta ja syö soseutettua ruokaa. Tai se oli hänen ehto,kun kysyin mikä on hänellä ikäraja hoitolapsille,kun saavat itse sen määrittää.

      Esikoisella loppui imetys 8kk vanhana ja kun kysyin neuvolasta että mitä tässä nyt tehdään kun tyttö puri syödessään. Neuvolasta sanoivat että tavallista maitoa eikä enää ruveta korvikkeilla pelaamaan. Tämä 4v sitten. Eipä tullut tuollekkaan mitään oireita eikä ole allergioitakaan ilmennyt.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1779
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe