Iänikuinen hapanmaitotuote kysely :D

5+14

Mutta... Olen antanut tyttärelle 9 kk satunnaisesti ja hieman kaikkia: raejuustoa,jogurttia (sisko antanut muutaman lusikan) manna puuroa (tehtynä maitoon ) ja tilkan maistaa "oikeaa!" maitoa...

Oletteko missä ajassa maistattelun jälkeen siirtyneet esim. Ruoan kanssa antamaan raejuustoa lisukkeeksi tai tehnyt kaurapuuron maitoon? tai antaneet ihan vaikka viilistä reilummin?
Ja onko lapsenne olleet minkä ikäisiä?

Tytölle ei ole tullut oireita maistatteluista:)

12

3348

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • .

   tarkoitat, sitä maustettua? en antaisi noin pienelle. Ja vuoden ikäiselle olen vasta antanut lehmänmaitoa.

  • maistella--

   Alettiin maistella 10 kk:n ikäisenä, ensin raejuustoa, sitten viiliä (ihan tavallista maustamatonta, välillä joukkoon hedelmäsosetta / marjasosetta) ja jugurttia ja sitten pikkuhiljaa maitoakin, ensin vastikkeen joukossa ja sitten pelkältään. Kuukaudessa oli siirrytty kokonaan lehmänmaitoon.

  • 4yg343

   hapanmaitotuotteilla tutustelu. Lähinnä maustamaton jogurtti hed. soseet, viili ja raejuusto. Imetystä lopeteltiin n. 11kk iässä ja samalla vaihdettiin suoraan oikeaan maitoon. Kaurapuuron teen vieläkin korvikkeeseen tai veteen. Tosi huonosti enää syö tuota puuroa tuo meidän kohta puolitoistavuotias. Tai jos syö niin sitten ei syö oikeaa ruokaa ruoka-aikana :D

   • ::))

    Miksi teet puuron korvikkeeseen? :) Ihan vaan kiinnostaa kun lapsesi on kuitenkin jo 1,5v.


  • fisutt

   Meillä nyt 8kk ikäinen vauva, 9kk ikäisenä tarkoitus alkaa maistelemaan hapanmaitotuotteita (raejuusto-, viili, maustamaton jogurtti). Itse ainakin kuvittelin, että muutaman maistelukerran jälkeen voisi jo antaa esim. viiliä tai jogurttia hedelmäsoseella maustettuna välipalaksi. Ja sitten jos kaikki menee hyvin niin alkaa maistelemaan 10kk ikäisenä tavallista maitoa.

   • 2-x

    10kk ikäiselle olen keittänyt puuron maitoon. Sitä ennen oli parin viikon aikana maisteltu viiliä, raejuustoa jne. Me ollaan aika nopeasti siirrytty maistelusta syömiseen, kun oireita ei ole tullut. Nyt meidän 11,5kk tyttö on ollut jo kohta kuukauden päivät kokonaan tavallisella maidolla, juo siis sitä ruuan kanssa eikä saa korviketta/rintaa ollenkaan.


  • kohta kahden äiti

   Syö jo oikein hienosti maustamatonta viiliä sekä ruuan kanssa piimää. Meillä aloitettiin hieman etupainoisesti nuo hapanmaidot kun korvike ei ole kelvennut millään ja rinnalta on vieroteltu hiljalleen. Mitään oireita ei ole tullut ei mahaan eikä ihoon.

  • Tietoinen äiti..

   Hapanmaitotuotteita voi alkaa antamaan siinä 10 kk iässä ja antaa välipalaksi esim. maustamatonta jugurttia/viiliä ja esim. raejuustoa ruuan lisukkeena. Maitoa tulisi antaa AIKAISINTAAN 11,5 kk iässä. Vauvan suolisto ei ole valmis käsittelemään lehmänmaitoa ennen tätä!!

   • Kyllä..

    sen sitten näkee, oireileeko suolisto hapanmaitotuotteisiin tai maitoon. Ihan hyvin voi varovasti alkaa maistelemaan jo aiemmin. Veljelleni on annettu tavallista maitoa 7kk ikäisenä, mikä tietysti on tyhmää, mutta ei oireillut maitoon mitenkään. Jokainen lapsi kehittyy yksilöllisesti niin suoliston osalta kuin muutenkin.


   • Jooppajooo

    Mitä luulet äidinmaidonkorvikkeen olevan? :D Lehmänmaitoa, eh... Ihan höpöhöpö-puhetta, ettei "vauvan suolisto kestä"! Tavallista maitoa ei suositella annettavaksi alle 1-vuotiaille siksi, ettei se sisällä kaikkia niitä vitamiineja, hiven- ja kivennäisaineita, joita on lisätty äidinmaidonkorvikkeeseen. Jos vauva syö monipuolisesti ja isoja annoksia alle 1-vuotiaana, voidaan tavallista maitoa alkaa antaa jo ennen 1v synttäreitä ihan huoletta :) Maitoa pitää kuitenkin tarjota vähitellen, ihan niinkuin kaikkia muitakin uusia ruoka-aineita. Hapanmaitotuotteet ovat suolistolle "pehmeitä"; siksi niitä kannattaa kokeilla ensimmäisenä. Osa kuitenkin skippaa hapanmaitotuotteet ja siirtyy vähitellen maitoon heti ekana. Tyylejä on monia :)

    Että sitten ottaa välillä aivoon tälläiset "tietoiset äidit", jotka tulevat selittämään ihan huttua mukamas totuuna...


  • Lasten lääkäri vm 67

   Meillä ainakin on annettu maistella kaikenlaista 8kk:n iästä saakka. Tykkää hirveästi raejuustosta ja se ei todellakaan ole lapselle pahasta. Nyt neiti on reilun vuoden ja ei vierasta mitään ruokaa eikä ole allergioita tms ilmennyt.
   Kannattaa kuitenkin pitää järki päässä.

  • Inepie

   Kuopus maistoi ekan kerran jäätelöä 8kk vanhana(kaksi teelusikallista) ja 9kk alettiin siirtymään tavalliseen maitoon,viileihin,jogurtteihin jne. Ei ole tullut mitään oireita. Rinnasta vieroitettiin 9kk samalla maistellen tota oikeaa maitoa.

   Hoitoonlähdön takia myös me otettiin ns.varaslähtö noiden maitotuotteiden kanssa. Yks.hoitaja kun ei suostu ottamaan sellaista hoitoon joka juo korviketta ja syö soseutettua ruokaa. Tai se oli hänen ehto,kun kysyin mikä on hänellä ikäraja hoitolapsille,kun saavat itse sen määrittää.

   Esikoisella loppui imetys 8kk vanhana ja kun kysyin neuvolasta että mitä tässä nyt tehdään kun tyttö puri syödessään. Neuvolasta sanoivat että tavallista maitoa eikä enää ruveta korvikkeilla pelaamaan. Tämä 4v sitten. Eipä tullut tuollekkaan mitään oireita eikä ole allergioitakaan ilmennyt.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kiinteistökuningattarelle satelee nyt tuomioita oikein urakalla

   https://www.is.fi/viihde/art-2000008926919.html TELEVISIOSTA kiinteistövälittäjänä tunnetuksi tullut Kaisa Liski sai yhden vuoden ja kahden kuukaude
   Kotimaiset julkkisjuorut
   80
   3888
  2. Suomi on allekirjoittanut NATO:n liittymissopimuksen

   Tätä hetkeä on odotettu: Nato-maat allekirjoittivat tiistaina aamupäivällä Suomen ja Ruotsin liittymispöytäkirjat. ”Yhdessä olemme vahvempia”, Haavi
   NATO
   322
   1624
  3. Kuka uskoo Martinan ja lippis jonnen tulevaisuuteen

   Toinen asuu Tanskassa 2 muksun kanssa, toinen Suomessa 2 muksun kanssa. Jos vuodessa näkevät muutaman kerran ja pistävät lakanat sekaisin, niin en kyl
   Kotimaiset julkkisjuorut
   212
   997
  4. Pommi-isku Lapua prideen!

   Kirjastossa räjähti pommi trans-keskustelun aikaan. Onneksi ketään ei kuollut tai edes kai loukkaantunut. Mitä tuollaisen terroristin päässä on oik
   Lapua
   96
   879
  5. Mitä mun pitäisi tehdä

   että saisin tietää onko sulla yhtään tunteita minuun? On niin nolo lähestyä, jos oot vaikka onnellisesti naimisissa tai suhteessa.. tai jos en ole mie
   Ikävä
   78
   839
  6. Miten reagoisit?

   Noita pyllybikinialoituksia on tullut parikin kappaletta ja pyllyistä tuli mieleeni seuraavaa. Olen nyt pari kertaa ollut seuraavanlaisessa tilantees
   Sinkut
   180
   767
  7. Eikö sua mies oikeasti yhtään haittaa

   jos pakkaan tavarani ja katoan jonnekin kauas sinulta? Mua haittaisi tuhannesti jos sä niin tekisit.
   Ikävä
   108
   752
  8. Onko sulla muru

   uudet kesähiukset? 😍
   Ikävä
   39
   719
  9. En ole ollut sinulle uskollinen

   mutta tuskin sellaista odotitkaan? Tilanne kun on mitä on, ellemme muuta sitä...
   Ikävä
   79
   707
  10. Rakastan sua mies

   Saanko laittaa sulle viestiä vaikka perjantaina jollain tekosyyllä?
   Ikävä
   71
   672
  Aihe