Aihe

photoshop 5.0 ja häivytys

rekku007

vanha ongelma, tarvitaan yksinkertaiset neuvot pliis.

on isompi taustakuva
halutaan liittää päälle pienempi kuva, jonka reunat halutaan häivyttää siten että taustakuva tulee alta näkyviin
häivytyksen myötä

käytössä vain vanha photoshop 5.0

miten tehdään tuo yksinkertaoisesti?

1

594

  Vastaukset

  • Käytössäsi on aika antiikkinen ohjelmaversio, useimmat meistä eivät kai ole moista edes ehtineet nähdä. Pitäisi myös tietää millä tasolla olet sen käytössä. Mutta itselleni tulee mieleen että:

   - tarkistat molempien kuvien resoluutiot (niiden pitää vastata toisiaan, 72 pix jos kuva tulee ruudulle, 240-300 pix jos printtaat sen). Sitä ennen olet tietenkin kopioinut kuvat eri nimellä jotta et tuhoa alkuperäistä. Ja isomman kuvan koko säädetään sopivaksi muutenkin, eli edit-image size-kohdasta.

   - leikkaa (syvää) pienenpi kuva käyttämällä lasso-työkalua paletista. Eli vedät hiirellä rajan kuvan ympäri. Toinen vaihtoehto on käyttää kynätyökalua (ensin suuntaa antava rajaus ja sitten kynän työkaluvaihtoehdolla tarkennat rajausta. Se on kyllä vaativampaa aloittelijalle).

   - kun olet saanut valitun alueen aktivoitua (lasson päät ovat osuneet toisiinsa ja "muurahaiset" ovat näkyvissä (liikkuva katkoviiva), niin lisäät yläreunassa Feather-kohtaan vaikkapa 20 (antaa pehmeyttä reunalle kun leikkaat kohteen irti kuvasta) ja valitset Edit-Cut toiminnon yläpalkista.

   -avaa kuva (jos ei ole valmiina auki) johon haluat liittää tämän pikkukuvan, ja valitse toiminto edit-paste.

   - pikkukuvan pitäisi tulla uudelle layerille (saat kelluvana palettina näkyviin Windows-valikosta) isomman kuvan päälle ja sen paikkaa voi säätää nuolityökalulla (ylin kelluvasta paletista). Show Transform Controls- kohdassa (yläpalkki kun nuolinäppäin on aktiivinen) on hyvä olla ruksi, silloin pikkukuvan kokoa on helpompi säätää kun "reunat" ovat näkyvissä. Toinen tapa on muokata kokoa Edit-transform-scale kohdasta (valikosta).

   - jos rajaus ei ole hyvä, niin tee koko homma uusiksi tai käytä varovasti kumityökalua pehmeällä reunalla ja pienellä Opacitylla. Voit valita arvot kun kumityökalu on aktivoituna (kelluvasta paletista).

   -lopuksi valitse Layer- Flatten image-toiminto jolloin tasot yhdistyvät yhdeksi kuvaksi. Tallenna (Save As) .jpg muotoon (tai .pdf:ksi joka avautuu kaikilla koneilla jos on ilmainen Adobe Reader-ohjelma ladattuna).
   .Jpg avautuu joka koneella (mutta pakkaa tiedostoa ja heikentää laatua), Photoshopin oma .Psd ei avaudu kuin Adoben ohjelmissa. Se säilyttää eri tasot (samoin kuin .tiff) jos haluat pitää ne tallessa. Mutta oletuksena .Psd tiedostoja ei tosiaan saa auki ilman Photoshop-ohjelmaa.

   Tietenkin vanha versio voi olla hieman eri kuin uudemmat, mutta nämä perustoiminnot ovat yleensä aina samat. Ja kannattaa muuten tehdä valitallennuksia (eri nimillä), silloin voi palata johonkin edelliseen versioon jos menee pieleen.

   Photoshopin ohjeita on netti täynnä, kannattaa vain etsiä omaan tasoon sopivat ja harjoitella. Se ei ole maailman helpoin opittava joten kärsivällisyyttä :)

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   120
   10328
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   285
   5276
  3. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   71
   3328
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   94
   3236
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   155
   1561