Shoppailulakko

shopstop_

Päätin aloittaa ostoslakon, koskien vaatteita. En osta mitään, ainuttakaan vaatetta, ainakaan muutamaan vuoteen. Uskoisin tuon olevan hyvä päätös,koska minulla on ennestäänkin vaatekaappi täynnä vaatteita, ja saan niitä joskus lahjoituksena vanhemmilta,tuttavilta. Siinähän säästää hyvin jo puolessa vuodessa, vuodessa. Säästää aikaa ja rahaa sekä jätettä :) Jos haluaa vaihtelua niin aina voi yhdistellä eri asukokonaisuuksia ja käyttää koruja yms pientä asustetta piristeenä. Kyllä sitä rahaa menee lähes joka kk vaatteisiin, ja se on kylläkin ainakin minun mielestäni turhuutta. Koska kuitenkaan vaatetta ei tule paljoa pidettyä, ja kun ei oikeasti ole mitään tarvetta jollekin uudelle vaatteelle. Rahat voi käyttää järkevämmin, ja vaikkapa just säästää. Laittaisi säästöön sen summan joka yleensä tod.näköisesti menisi johonkin vaatteeseen.

Muita jotka osallistuu shoppailulakkoon? Tai jolla on kokemusta?

4

717

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hattaratar

      Tuskimpa pystyisin olla ostamatta vaatteita moneen vuoteen. Pakostakin on joskus uusittava vaatteita: vaatteet kuluvat ja koko vaihtuu. Ennen tätä jo päätin, etten osta vaatteita ainakaan kuukauteen ja mikäli mahdollista, ennen kuin saan työpaikan itselleni.

    • stop-kyllä

      Olen ajatellut tehdä samoin, aloitin jo syyskuussa, mutta siitä ei tullut vielä mitään. Nyt ajattelin taas ryhdistäytyä ja aloittaa uudestaan. En ajattele että lakko kestäisi vuosia, mutta ainakin alkukesään.
      En osaa edes itselleni selittää miksi ostan uutta koko ajan, kun kaapit pursuavat vaatteita, sellaisiakin joissa on vielä hintalappu kiinni. Mulla on nyt pitkän aikaa mennyt 500 - 800 €/kk pelkästään vaatteisiin, huiveihin, laukkuhin, kenkiin ja saappaisiin. Rakastan laadukkaita takkeja yli kaiken, tässäkin kuussa ostin villakangastakin joka maksoi 449 €, viime kuussa ostin untuvatakin ja bikermallisen nahkatakin ja vielä on tulossa postiin villakangastakki. Ja sehän on totta mitä kirjoitat, yksittäistä vaatetta ei todellakaan tule paljon pidettyä. Jotenkin tästä on vain tullut tapa, jossain vaiheessa sain säästettyä joka kuukausi 200-300 €. Siihen on taas pyrittävä. Oikeastaan ainut millä voin puolustella itseäni on, että en osta velaksi, ja kaikki muut asiat ovat kunnossa, vaikka minulla on tämä heikkous, eikä huusholli pursua tavaraa. Periaatteena on, että kaikki pitää mahtua kaappeihin, vien keräykseen tavaraa noin kerran vuodessa.
      No, joka tapauksessa minä lähden mukaan.

      • Mitä järkeä???

        Oletko ihan idiootti??? miksi hemmetissä käytät vaatteisiin noin sairaasti rahaa kuukaudessa???? olen todella idiootti? sinusta hyötyvät vain vaatevalmistajat ja jälleenmyyjät?? Olet siis täysin hakoteillä??


      • mmilli
        Mitä järkeä??? kirjoitti:

        Oletko ihan idiootti??? miksi hemmetissä käytät vaatteisiin noin sairaasti rahaa kuukaudessa???? olen todella idiootti? sinusta hyötyvät vain vaatevalmistajat ja jälleenmyyjät?? Olet siis täysin hakoteillä??

        Idiootti se on, joka ei osaa netissä(kään) käyttäytyä. Kyllä täällä ihan samanlailla pitäisi olla kohtelias kuin kasvotustenkin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      611
      16586
    2. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      52
      14978
    3. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      389
      9344
    4. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      47
      5582
    5. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      12
      4639
    6. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      174
      3255
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      118
      1925
    8. Mitä hänellä oli päällään kun viimeksi näit hänet?

      Avoimia vastauksia saa kirjoitella... Ehkä joku saattaa tunnistaa itsensä kommenttien joukosta :)
      Ikävä
      57
      1379
    9. Meidän tarinako on ohi?

      Ootko niin päättänyt?
      Ikävä
      96
      1315
    10. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      41
      1247
    Aihe