Kiekkoja 317 litraiseen

kalapuikko5

Tilanne olis seuraava, sain viime talvena 160 litraisen akvaarion mukana yhden kiekkokalan, joka vieläkin elää siellä. Yritin löytää kotia, mutta ei muka kukaan täällä päin kiekkoja harrasta.

Nyt olen hankkimassa isompaa ja kohdalle sattui 317 litrainen allas joka on 55cm korkea. Voisiko tuonne sijoittaa tuon yksinäisen kiekon ja sille muutaman kaverin?

En ymmärrä mitä vaikeaa tuossa kalassa on, kun niin tyytyväisen oloinen on tavallisella akvaarion hoidolla ja noinkin pienessä altaassa, seuraa varmasti kaipaa.

Meneekö rääkkäykseski sitten tuossa 317 litraisessa jos sinne sen 5 laittais kaikkineen?

2

558

  Vastaukset

  • Suositus on 70L/kala. Poikasia voi olla enempi. 5kpl on ok. Kun otat poikasia, on todennäköistä, että yksi kääpiöityy tai kuolee tapaturmaisesti. Sinuna ottaisin 5-6 poikasta kasvamaan. Ja jos niin "onnettomasti" käy , että kaikki kasvavat isoiksi aikuisiksi kaloiksi (kestää pari vuotta), niin tilanahtautta voi kompensoida tiheämmillä vedenvaihdoilla.
   Kiekko on vahva ja sitkeä kala. Hoidossa ei muuta erikoista ole, kun korkea lämpötila.

   • Itse en laittaisi noin pieneen altaaseen, ellei ajatuksena ole sitten muutaman vuoden päästä vaihtaa isompaan kalojen kasvettua.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  • Temptation Islandissa estotonta toimintaa heti avausjaksossa: varattu TIS-Jonna riisuutuu rinnat paljaaksi sinkku-Jonin edessä makuuhuoneessa - Jonin reaktio näkyyn kertoo kaiken! Kuvat!
  • Aikuisviihdetaiteilija Aubrey Evans kiemurteli himokkaana lähes nakuna luontokuvauksissa - onko hän päiväuniesi salainen fantasia?
  • Erkki ”Eki” Mikkosen matkatoimistobisneksellä hankala alku Los Angelesissa – ”Jouduin myymään asuntoni!”

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuka tietää Seinäjoen perhesurmasta

   sirkankujalla ja miksi?
   Seinäjoki
   63
   3717
  2. Opettaja koulutus uusittava välittömästi. Ei vastaa tätä päivää.

   Kun näiden kiusaamisten ja tunnilla häiriköinti tapausten määrä näyttää vain lisääntyvän ja pahentuvan on opettajakoulutusta pakko muuttaa. Kolme asi
   Maailman menoa
   261
   2387