vedenparannusainetta

kysyvä

tarviiko hanaveteen lisätä vedenparannusainetta, jos hanaveden pH on 8.0 ??

8

432

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bettaristic

      Vedenparannusaineella ei ole mitään tekemistä pH:n kanssa. Ainetta käytetään, jos vedessä on sellaisia epäpuhtauksia jotka on kaloille vaarallisia (ja ne voidaan vedenparannusaineella sitoa tai hajoittaa vaarattomampaan muotoon). Sellaisia aineita, joiden takia vedenparannusainetta kannattaa käyttää on kloori ja raskasmetallit. Kannattaa tavata pullon ohjeet että mihin aineisiin se kyseinen aine tepsii. Sitä en muuten tiedäkään että onko joidenkin valmistajien vedenparannusaihessa puskurointiaineita joilla pH:n saa jymäytettyä johonkin tiettyyn lukemaan? Tuntuisi vähän hassulta tosin, silloinhan menisi kaiken maailman pH7 tai Bullseye-litkuilta markkinat.

      Hanaveden pH:lla ei ole välttämättä mitään merkitystä akvaarion vedelle. Jos vesi on pehmeää, se happamoituu akvaariossa äkkiä. Kaloille suuri pH:n muutoa yht'äkkiä yllättäin saattaa aiheuttaa närää. Jos sinulla on akvaariossasi happaman veden kaloja niin voisit lisätä veden vaihdon yhteydessä riittävästi pH-miinusta että saat happamuuden pysymään suht samoissa koko ajan. Jos et halua käyttää kaupallisia litkuja, saat happamoitettua vettä esim. turveuutteella tai laimealla rikkihapolla.

      • kysyvä

        kiitti tiedosta, ajattelin vaan kysyä, koska vedenparannus ainetta menee aika lailla, kun vaihtaa 40l vettä kahdesta akvasta joka viikko :)


      • Vaari

        Suomen kraanavesi on niin vähä kloorista ja rautapitoisudet aisoissa jo määräyksienkin puitteissa nykypäivänä ettei noihin litkuihin minun mielestäni kannata hakata vähiä rahojansa.

        Kirjoitin tuolla aiemmin tuosta veden kovuudestakin joka on kautta rantain suomen maan 4-5 Kh kovuusluokkaa. Mietimpä vaan kuinka moni Hammaskarppikala harrastaja, jonka kalat vaativat tämän kovemman veden, käyttää veden kovettamiseen kemikaaleja tai kalkkimurskaa kalojen hyvinvoinnin varmistamiseksi. Mitenkähän kauppiaat mahtavat toimia myyntialtaiden suhteen??? Onko kala hyvissä olosuhteissa edes kauppiaan altaassa??

        Malawi akvat ovat sitten oma taiteen laji sinänsä.


        Mitenkähän on?


    • piia

      Itse olen käyttänyt kaikkia näitä tunnettuja vedenkäsittelyaineita, joiden suhde on viisi milliä kymmentä litraa kohden. Viimeksi poikkesin uuteen kalaliikkeeseen ja sielä sanottiin, et kaikilla kenellä on suurempi akvaario ja tietenkin akvaarioliikkeitten altaisiin käytetään Haloex-vedenkäsittelyainetta. Sitä kuuluu laittaa vain yksi tippa kymmentä litraa kohden. Se maksoi vähän enemmän 19.50 euroa/pullo 120ml, mutta sehän kestää ikuisuuden.'

      Tietenkin laimennan ne tipat ensiksi kuppiin ja sitten kaadan siitä veden vaihdon yhteydessä akvaarioon. Kauppias sanoi suoraan, et siinä ei ole yhtä paljon kaikkia hyviä aineita, kuin noissa perinteisissä - onko jollain tietoa tästä kyseisestä aineesta?

      • AapeliAbsurdi

        Haloexia "kuuluu laittaa vain yksi tippa kymmentä litraa kohden" No ei riitä millään... https://www.akvaariokauppa.fi/new/p1135-waterlife-haloex-fi.html
        Ehkä 1 ml on oikeampi määrä. PS: 1ml on noin 20 tippaa - riippuen toki annosteltavan aineen ominaisuuksista ja annosteluvälineen suuaukosta. Esim. 20 tippaa juomavettä tippapullon suuttimesta on melko tarkasti 1 ml.


    • Miska

      aqua safea vedenvaihdon yhteydessä pari korkillista, vettä vaihdan kuitenkin noin 150l/kerta. hyvin ovat kalani tuolla määrällä pärjänneet!

      • sdfsadfsafdsa

        Minkä kokoinen akvaario. Kuinka usein vaihdat vettä


    • Vedentestaaja

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyy tunnustaa

      että olet kauneinta mitä olen nähnyt. Käteni tärisevät vieläkin. Olen tosiaan ihastunut. Tästäkin vaikenen.
      Ikävä
      127
      1694
    2. jos saat yhden

      Toiveen esittää niin mikä olisi
      Ikävä
      101
      1219
    3. Huomenta päivää

      Somen ihmeelliseen maailmaan. 🤗☕🌞💞
      Ikävä
      201
      1078
    4. Jorma Uotinen jakoi hämmentävän kuvan tiukoissa trikoissa - Jopa Vappu Pimiä häkeltyy: "No wau"

      Jorma! Ei huono! Aikamoisen häkellyttävä kuva totta tosiaan! Lue lisää ja katso kuva: https://www.suomi24.fi/viihde/jo
      Suomalaiset julkkikset
      7
      1015
    5. Vanhempi mies

      Minä rakastan sua. Ja tiedän, että sullakin on tunteita mua kohtaan. Tätä elämää ei pitäisi tuhlata enää päivääkään. J
      Ikävä
      54
      911
    6. Anna anteeksi

      Olen rikkonut sinua vastaan tavalla, josta minäkin kärsin. Syitä tutkiskellessani löydän vain itseni. Minä kuulin jokais
      Ikävä
      78
      843
    7. Aika haavat parantaa

      Hyvää huomenta ja mukavaa päivää. ☕🌾😊❤️🪷
      Ikävä
      171
      804
    8. Tänään kun näin sinut

      olit kuin taideteos. Arat ja väsyneet silmäni kaipaavat lepoa sinussa, mutta en voinut katsoa sinua niin paljon kuin hal
      Ikävä
      52
      802
    9. HUS näyttää, kuinka paljon turhaa tai vähemmän tarpeellista tehdään verorahoilla

      HUS on laskeskellut, että sieltä voidaan vähentää melkein tuhat ihmistä ilman, että se toiminta häiriintyy, johon verora
      Hallitus
      50
      793
    10. Nyt jos haluat vielä jotain nainen

      Niin laita tähän nimikirjain. Muuten klousaan keissin. Liikaa aikaa kulunut.
      Ikävä
      96
      793
    Aihe