vedenparannusainetta

kysyvä

tarviiko hanaveteen lisätä vedenparannusainetta, jos hanaveden pH on 8.0 ??

8

387

  Vastaukset

  • Vedenparannusaineella ei ole mitään tekemistä pH:n kanssa. Ainetta käytetään, jos vedessä on sellaisia epäpuhtauksia jotka on kaloille vaarallisia (ja ne voidaan vedenparannusaineella sitoa tai hajoittaa vaarattomampaan muotoon). Sellaisia aineita, joiden takia vedenparannusainetta kannattaa käyttää on kloori ja raskasmetallit. Kannattaa tavata pullon ohjeet että mihin aineisiin se kyseinen aine tepsii. Sitä en muuten tiedäkään että onko joidenkin valmistajien vedenparannusaihessa puskurointiaineita joilla pH:n saa jymäytettyä johonkin tiettyyn lukemaan? Tuntuisi vähän hassulta tosin, silloinhan menisi kaiken maailman pH7 tai Bullseye-litkuilta markkinat.

   Hanaveden pH:lla ei ole välttämättä mitään merkitystä akvaarion vedelle. Jos vesi on pehmeää, se happamoituu akvaariossa äkkiä. Kaloille suuri pH:n muutoa yht'äkkiä yllättäin saattaa aiheuttaa närää. Jos sinulla on akvaariossasi happaman veden kaloja niin voisit lisätä veden vaihdon yhteydessä riittävästi pH-miinusta että saat happamuuden pysymään suht samoissa koko ajan. Jos et halua käyttää kaupallisia litkuja, saat happamoitettua vettä esim. turveuutteella tai laimealla rikkihapolla.

   • kiitti tiedosta, ajattelin vaan kysyä, koska vedenparannus ainetta menee aika lailla, kun vaihtaa 40l vettä kahdesta akvasta joka viikko :)


   • Suomen kraanavesi on niin vähä kloorista ja rautapitoisudet aisoissa jo määräyksienkin puitteissa nykypäivänä ettei noihin litkuihin minun mielestäni kannata hakata vähiä rahojansa.

    Kirjoitin tuolla aiemmin tuosta veden kovuudestakin joka on kautta rantain suomen maan 4-5 Kh kovuusluokkaa. Mietimpä vaan kuinka moni Hammaskarppikala harrastaja, jonka kalat vaativat tämän kovemman veden, käyttää veden kovettamiseen kemikaaleja tai kalkkimurskaa kalojen hyvinvoinnin varmistamiseksi. Mitenkähän kauppiaat mahtavat toimia myyntialtaiden suhteen??? Onko kala hyvissä olosuhteissa edes kauppiaan altaassa??

    Malawi akvat ovat sitten oma taiteen laji sinänsä.

    Mitenkähän on?


  • Itse olen käyttänyt kaikkia näitä tunnettuja vedenkäsittelyaineita, joiden suhde on viisi milliä kymmentä litraa kohden. Viimeksi poikkesin uuteen kalaliikkeeseen ja sielä sanottiin, et kaikilla kenellä on suurempi akvaario ja tietenkin akvaarioliikkeitten altaisiin käytetään Haloex-vedenkäsittelyainetta. Sitä kuuluu laittaa vain yksi tippa kymmentä litraa kohden. Se maksoi vähän enemmän 19.50 euroa/pullo 120ml, mutta sehän kestää ikuisuuden.'

   Tietenkin laimennan ne tipat ensiksi kuppiin ja sitten kaadan siitä veden vaihdon yhteydessä akvaarioon. Kauppias sanoi suoraan, et siinä ei ole yhtä paljon kaikkia hyviä aineita, kuin noissa perinteisissä - onko jollain tietoa tästä kyseisestä aineesta?

   • Haloexia "kuuluu laittaa vain yksi tippa kymmentä litraa kohden" No ei riitä millään... https://www.akvaariokauppa.fi/new/p1135-waterlife-haloex-fi.html
    Ehkä 1 ml on oikeampi määrä. PS: 1ml on noin 20 tippaa - riippuen toki annosteltavan aineen ominaisuuksista ja annosteluvälineen suuaukosta. Esim. 20 tippaa juomavettä tippapullon suuttimesta on melko tarkasti 1 ml.


  • aqua safea vedenvaihdon yhteydessä pari korkillista, vettä vaihdan kuitenkin noin 150l/kerta. hyvin ovat kalani tuolla määrällä pärjänneet!

   • Minkä kokoinen akvaario. Kuinka usein vaihdat vettä


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia yllättävää itki nikon oven takana

   https://www.seiska.fi/Uutiset/Totuus-kohuparin-eropommista-Sofia-Belorf-tunki-Niko-Ranta-ahon-kotiin-mustasukkainen Ei hyvää päivää!!!!!!!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   303
   13815
  2. Stefu ylireakoi

   Stefulla on kyllä tosi huono itsetunto tai on tosi epäileväinen luonne jos sen takia jätti Sofian että tää kävi Nikon ovella. Sofian tavaroita vielä N
   Kotimaiset julkkisjuorut
   156
   5867
  3. Miksi Suomessa on niin paljon homeasuntoja?

   Missä se kuuluisa rakennustaito on? Taloja ei hoideta, mutta ei talon home voi johtua pelkästään koneellisen ilmastoinnin puuttesta, eikä talon ilmast
   Maailman menoa
   108
   1436
  4. Miksi ei ole korona-ahdistusta?

   Mietin asiaa mutta en saa sitä päälle millään. Katselen kaupassa maski päällä olevia ihmisiä, lehtien lööppejä koronasta joka puolella, tartuntojen mä
   Maailman menoa
   74
   1300