Azoreille maaliskuussa/hotelli Royal Garden Ponta Delgada

senia3

Eli ollaan lähdössä mieheni kanssa maaliskuussa ensimmäistä kertaa Azoreille. Millainen kohde on tuolloin? Onko sää kovin sateinen? Emme ole auringonpalvojia, mutta olisi ehdottomasi plussaa, jos edes vähän lämmintä olisi välillä. Luonto on ilmeisesti vehreä jo tuohon aikaan? Onko jollain kokemuksia hotelli Royal Gardenista? Millaisia? Mitä saarella kannattaa tehdä muuta kuin ajella autolla katselemassa paikkoja? Esim. patikointimahdollisuudet? Kannattaako viikon lomalla käydä tutustumassa johonkin toiseenkin saareen? Mihin?

5

987

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • senia3

      Niin ja millaista vaatetusta mukaan? Pitkähihaisia farkut? Tuulitakki? Vai voiko olla tarvetta t-paidallekin?

      • T-paitaa voi Azoreilla pitää ympäri vuoden. Kätevintä on kerrospukeutuminen. Auringon tullessa näkyviin ja korkean kosteuden vallitessa tulee helposti hiki. Merkittävä sadevaatetus ei mielestäni ole tarpeen, jos ei mene vaeltamaan. Kaupunkioloissa huonosti hengittävä sadevaatetus on näet helposti kuuma.

        Urheimmat ja urheiluhenkiset, nuoret ja mieleltään nuoret paikalliset asukkaat käyttävät shortseja ja t-paitaa Ponta Delgadassa kauniilla säällä (ja ei aina niin kauniilla) ympäri vuoden. Myös pitkät farkut ovat osa paikallista vakiovaatetusta Azoreilla ympäri vuoden.

        Suositan bermudapituisten shortsien mukaanottamista kaiken varalta, jotta ei jälkeenpäin harmittaisi. Jos shortsit sattuisivat jäämään kotiin, niin niitä todennäköisesti löytyy jo kaupoistamme maaliskuussa.


    • Azorit ovat vihreä ympäri vuoden. Vuotuinen keskimääräinen lämpötilahaarukka on 11 C - 25 C, jossa 11 C on helmikuun alin keskimääräinen minimi yölämpötila ja 25 C elokuun keskimääräinen maksimi päivälämpötila. Maaliskuun keskimääräinen maksimipäivälämpötila on luokkaa runsaat 17 C, yön minimi vähän yli 11 C. Sadevuorokausia maaliskuussa on Ponta Delgadassa on keskimäärin 18 (sataa 0,1 mm tai enemmän) keskimääräisen sademäärän liikkuessa 100 mm:n paikkeilla.

      Lämpötilavaihtelut Azoreilla ovat vähäiset, sademääärissä sen sijaan on heittoa vuosittain, esim- vuoden 2009 maaliskuussa jouduttiin puutarhaa kastelemaan, kun taas tämän vuoden maaliskuussa keskimääräinen sademäärä taidettiin ylittää 100 prosentilla. Maineestaan huolimatta Azorit eivtä suinkaan ole maailman sateisimpia ja tuskin edes Euroopan sateisimpia paikkoja. Ponta Delgadan vuotuinen sademäärä on noin 1000 mm, Helsingin noin 650 mm.

      Azorien säälle on tyypillistä vaihtelevuus. Niin mikään säätyyppi ei kestä kauan. Ilman suhteellinen kosteus on korkea, luokkaa 70-90 prosenttia, mikä Azorien lämpötiloissa saa ilman tuntumaan lämimämmältä kuin asteluku antaisi olettaa.

      São Miguelin saarella on vajaa 30 virallista patikointireittiä. Niihin voi tutusta netissä osoiteessa http://www.trails-azores.com/. Myös kotisivuillani on kuvattu muutamia vaelluspolkuja.

      São Miguelin saareen voi tutustua paitsi vuokra-autolla matkanjärjestäjän ja paikallisten yritysten järjestämillä retkillä sekä taksilla. Paikallisten yritysten valikoimassa on mm. retkiä maastoautolla. São Miguelin saaren päänähtävyydet ovat kolme suurinta kraatterijärveä (Sete Cidades, Lagoa do Fogo ja Furnas) ja tuliperäisyys (Furnas). Jylhintä seutua São Miguelilla on Serra da Tronqueiran metsä- ja vuoristoalue, johon suositan tutustumista jonkun paikallisen yrityksen järjestämällä retkellä. Paras kulkuväline Serra da Tronqueiran alueella on maastoauto.

      Monia kiinnostaa Azoreilla valaiden ja delfiinien näkeminen.

      Maaliskuussa kukkivat kameliat ja azaleat.

      Viikon aika on mielestäni lyhyt muihin saariin tutustumisiin. Viikon matkaan jää kohteessa kuusi kokonaista päivää kun matkapäivät vähennetään. Matkoihin muille saarille menee aikaa. Lähimpänä São Miguelia sijaitseva Santa Marian saari on noin 80 km:n päässä. Keskisille saarille on matkaa vajaa 200 km, läntisille noin 500 km. Keskisiltä saarilta voisi suositella esim. Picon saarta, jossa sijaitsee Portugalin korkein vuori, Pico (2351 m), läntisiltä Azorien kauneimmaksi saareksi kutsuttua Floresia. Lentomatkat ovat suhteellisen kalliita. Jokaisen omaksi pohdittavaksi jää luonnolliseti, maksaako vaivan lähteä muille saarille, kun kyseessä on vain viikon oleskelu. Viikko kulunee São Miguelillä ongelmitta, jos ei ole sitä tyyppiä, jonka pitää koko aika olla menossa. Talvisaikaan, jota maaliskuu vielä pitkälle on, saattavat myös sääolosuhteet vaikeuttaa (sumu ja tuuli) matkantekoa ja nautintoa. Esim. Picon huippu saattaa peittyä sumupilveen eikä vuorelle sillon lasketa vaeltajia.

      Royal Garden Hotel on yksi Ponta Delgadan parhaita hotelleja Marina Atlânticon ohella. Lisätietoja Azoreista Suomeksi löytyy mm. kotsivuiltani.

      • senia3

        Kiitos sinulle perusteellisesta vastauksesta!
        Kysyisin vielä, jos satut lukemaan tätä, että näkeekö niitä valaita/delfiinejä myös talvella? Jostain täältä olen lukenut, että niitä olisi turha talvella bongailla. Kiinnostaisi kyllä niiden näkeminen!


      • senia3 kirjoitti:

        Kiitos sinulle perusteellisesta vastauksesta!
        Kysyisin vielä, jos satut lukemaan tätä, että näkeekö niitä valaita/delfiinejä myös talvella? Jostain täältä olen lukenut, että niitä olisi turha talvella bongailla. Kiinnostaisi kyllä niiden näkeminen!

        Valaiden näkemisen todennäköisyys on suurin aikavälillä huhtikuu-lokakuu ja alkaa laskea, kun saavutaan elokuulle. Joidenkin operaattorien mukaan todennäköisyys putoaa silloin 80 prosentista 50:een. Delfiinien näkemisen todennäköisyys on samojen lähteiden mukaan yli 90 prosenttia vuodenajasta riippumatta. Retki peruutetaan, jos tuulen nopeus on 30 km/t tai suurempi (runsaat 8 m/s).

        Vala- ja delfiinisafarit tehtiin kuluneeseen kesään saakka pelkästään 12-paikkaisilla avonaisilla jäykkäpohjaisilla kumiveneillä. Viime kesästä lähtien eräällä operaatorilla on ollut käytössä 90-paikkainen alus. Tiedossani ei ole vaikuttaako tämä suurempi aluskoko jotenkin tuulirajoituksiin. Kyyti avomerellä on luonnollisesti rankka pikkupaatissa 30 km:n tuulessa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe