Aikasiirtymät ja metsänpeitto

Kirmukarmu

Tiedättehän aikasiirtymät (eng: time slip, time shift), väitetyt paranormaalit tapaukset, joissa ihminen käy menneisyydessä tai tulevaisuudessa, tai rinnakkaisella aikalinjalla, jossa historia on kulkenut eri tavalla? Tai joku saa lisää aikaa esimerkiksi matkatessaan, tai menettää tunteja, joista ei muista mitään?

Jos et ole kuullut näistä, niin wikipediasta löytyy jotain ja googlella lisää.

http://en.wikipedia.org/wiki/Time_slip

Aihe muuten ansaitsisi oman osionsa tänne foorumille, sen verran suosittu se on "maailmalla" näissä piireissä.

Samaan sarjaan laskisin ne väitetyt tapaukset, että jotkut aivan selvästi muistavat historian kulkeneen eri tavalla kuin se todellisuudessa kulki. Esimerkiksi tuhannet ihmiset ympäri maailmaa kertovat elävästi muistavansa Nelson Mandelan kuolleen vankilassa 80-luvulla, ja kertovat olleensa hyvin ihmeissään, kun kuulivat myöhemmin hänen olevan elossa. Joidenkin mielestä näiden ihmisten todellisuudessa Mandela todellakin kuoli 80-luvulla, mutta nämä ihmiset sitten jotenkin siirtyivät tähän todellisuuteen, tälle aikalinjalle, jossa Mandela elää.

Vielä yksi hieman samankaltainen ilmiö on suomalaisen mytologian "metsänpeitto"-ilmiö, josta on täälläkin keskusteltu toisinaan. Metsänpeitto vaikuttaa monessa tapauksessa "vanhan kansan" näkökulmalta samaan väitettyyn ilmiön maahisineen ja lumouksineen. Myös metsänpeittoon liittyy usein hiljaisuus ja ympäristön muuttuminen oudoksi.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Metsänpeitto

Onko sinulla kokemuksia aikasiirtymistä tai metsänpeitosta?

Voisin kertoa isoisältäni kuulemani tarinan. En valitettavasti voi kertoa tästä kovin tarkasti, koska en ole saanut lupaa tämän tarinan päähenkilöiltä, enkä edes tiedä yksityiskohtia. Hän oli jatkosodassa, ja sodasta lähtien hän ja muutamat hänen kaverinsa ovat olleet eri mieltä muiden samaan joukkoon kuuluneiden kanssa siitä, mitä he yhdessä kokivat eräässä vaiheessa. Kyse ei ollut mistään mieltä kuohuttavasta aiheesta, jotka sotien osalta joskus aiheuttavat erimielisyyksiä, vaan sinänsä triviaaleista seikoista, jotka liittyvät päivämääriin ja maantieteeseen. Pienempi ryhmä, ukkini mukaan lukien, on aivan varma siitä, että tiettyyn aikaan oltiin täysin toisessa paikassa, kuin mitä muut muistavat. Ukkini on nykyisin dementoitunut, mutta tiesin tästä "kiistasta" jo paljon ennen hänen dementoitumistaan. Olen myös tavannut joitakin hänen sotatovereitaan, joista osa muisti kuten hän ja osa ei. Luonnollisinta on tietysti ajatella, että toiset vain kollektiivisesti muistivat kaiken siltä ajanjaksolta aivan totaalisesti väärin, mutta kokonaisuutena tämä on silti hämmentävä juttu.

9

1055

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jeps..
    • Metsänkeiju

      Olen uskoakseni kokenut metsänpeiton. En aikaisemmin tiennyt mistä on kyse, mutta mielenkiintoinen se kokemus on kyllä ollut.

      Viimeisimmän kerran muistan selvästi. Olin päiväkävelyllä kaupungin liepeillä sijaitsevassa pienessä metsässä. Kävelin hiljakseen polkua pitkin, kuuntelin lintujen laulua ja nautin aurinkoisesta säästä tuulen hiljaa suhistessa puiden latvoissa. Kauempana taustalla kuului liikenteen vaimea kohina. Yhtäkkiä linnut hiljenivät. Tuulen suhina loppui kuin seinään ja kaukainen autojen melukin oli hiipunut. Oli täydellisen hiljaista. Tuntui kuin ilma ja koko ympäristö olisi jotenkin "tiivistynyt" ympärilläni. Tunnelma oli todella outo, jotenkin kuin odottava. Kun katselin ympärilleni, metsä näytti ihan vieraalta, vaikka tunsin mielestäni joka notkon, kallion ja puurykelmän, koska kävelin siellä yleensä joka päivä. Alkoi vähän jo pelottaa.

      En osaa sanoa miten kauan tätä kesti, mutta tuskin kovin kauaa, ehkä viitisen minuuttia. Tunnelma muuttui entiselleen jossain vaiheessa kun lähdin taas etenemään polkua pitkin. Päästyäni ulos metsästä olo oli puistattava, vaikka itse tilanne olikin jo ohitse.

      Muistan vastaavia kokemuksia lapsuusajalta, jolloin olin usein leikkimässä kotini lähimetsässä. Silloin muistan tunteneeni, että joku on läsnä, vaikka yksin olisinkin ollut.

      • waar

        Minullakin on ollut tuollaisia kokemuksia. Olen ajatellut, että olen niitä kokiessani jollain tavoin hypnotisoitunut luonnosta. Eli harha-aistimuksen piikkiin ne ovat menneet. Minulla tosin ei ole sokeritautia tai epilepsiaa, jotka tuollaista voisivat aiheuttaa.


      • Metsänkeiju
        waar kirjoitti:

        Minullakin on ollut tuollaisia kokemuksia. Olen ajatellut, että olen niitä kokiessani jollain tavoin hypnotisoitunut luonnosta. Eli harha-aistimuksen piikkiin ne ovat menneet. Minulla tosin ei ole sokeritautia tai epilepsiaa, jotka tuollaista voisivat aiheuttaa.

        ei minullakaan ole sokeritautia sen enempää kuin epilepsiaa tai muutakaan sairautta. Harhainenkaan en ole. Ehkä se luonto sitten minut hypnotisoi, aika epeli!


      • ??????

        Näin kokemuksesta tiedän, että linnut ovat tiettyyn aikaan päivästä hiljaa, ja olen täällä kaupungissakin kokenut sen, että ensin on ihmisiä (autoja, kävelijöitä, pyöräilijöitä ja muutenkin hirveä hälinä ja meteli) ympärillä, sitten yhtäkkiä ei ketään missään, silloin tulee sellainen olo, että onko sattunut jotain mitä pitäisi tietää ? Se on aika pelottavaa, että ihan keskustassakin sitä sattuu, ja täällä on asukkaita kuitenkin n.150 tuhatta, eli mihin ne kaikki yhtäkkiä menevät ? Viimeksi tämä sattui ihan keskustassa, ei ketään missään ja sitten minuutin parin päästä taas alkoi ihmisiä tulemaan ja menemään.


    • ihan aiheeseen

      Mutta ainakin lähes. En koe tätä varsinaisesti yliluonnolliseksi, vaan jokin kytkentä vain pätkäisi vähäksi aikaa.

      Muistan oikein elävästi hetken, kun olin kävelemässä vuonna '99 tai '00 erään ison tien vartta. Kotiin olin matkalla, jossa olin tuossa vaiheessa asunut jo noin 12 vuoden ajan. Yhtäkkiä koko ympärilläni oleva maailma sekä minä itse, alkoi tuntumaan täysin vieraalta. En tiennyt mihin olin menossa, miksi, enkä oikein ollut edes varma kuka minä olen. Aivan kuin olisin vain pölähtänyt nykyiseen kehooni jostain. Vieraaseen maailmaan, jossa kuitenkin jotenkin tiesin missä asuin, vaikka se koti täysin vieraalta tuntuikin.

      Epävarmuustiloja esiintyy aina välillä, mutta tuo oli harvinaisen voimakas tunne. Mikään ei enää tuntunut tutulta, vaikka olin samaa tietä tallannut jo vuosien ajan. Tila kesti muistaakseni noin vartin, eikä se ollut kovin mukava. Aivan kuin olisin unohtanut lähes kaiken elämästäni yhdessä silmänräpäyksessä. Mutta ei sitä silti ihan niin voi sanoa.. Oikeastaan oikeampaa olisi kuvailla sitä niin, että aivan kuin olisin aloittanut elämäni sillä hetkellä, muistoilla jotka eivät olleet oikeasti todellisia.

    • Metsänkeiju

      Kerran kymmenvuotiaana odottelin vanhempiani kotiin ja tähyilin ikkunasta joko heitä näkyisi. Hetken päästä näinkin heidän nousevan ylös pihatietä autotallilta päin. Ikkuna ja pihatie olivat suurinpiirtein samalla tasolla ja etäisyys siinä kohtaa n. 10 m, eli näin heidät aivan selvästi. Juoksin eteiseen vastaan, sillä olin innoissani yhdestä jutusta, jonka tiesin heidän tuovan mukanaan. Mutta eivät he tulleetkaan. Menin katsomaan ikkunasta, jäivätkö he jonkun kanssa juttelemaan vai mikä kesti niin kauan. Ketään ei näkynyt missään. Olin aivan ihmeissäni. Naapuriinko ne menivät? Siinä kun olin lähes tunnin ihmetellyt ja kummastellut, tulivat vanhempani viimein ovesta sisään. He olivat kuulemma juuri äsken saapuneet ja tulleet suoraan sisään. Minä kyllä näin heidän saapuvan jo tuntia aikaisemmin. - Aikasiirtymä vai ns. etiäinen?

      • etiäinen___

        Etiäinen tuo oli. Tosin tämä vastaus ei kerro, mikä etiäinen oikeasti on. Sitä en tiedä.


    • kiimankainen

      Metsänpeitto on itselle täysin vieras, mutta sen sijaan pierunpeittoon olen tömännyt usein. Siinä kokija joutuu pahanhajun valtaamaksi, lisäksi ajan ja paikan taju katoaa hetkellisesti. Jos tulee sellainen tilanne keskellä kaupunkia yhtäkkiä ettei ketään missään, ja tulee sellainen olo, että onko sattunut jotain mitä pitäisi tietää, sillon ilman muuta metsänpeitto asialla, ei syytä lääkärin puoleen. Niin, ja lopuksi, muistakaa olla kusematta saunassa, sillä lauteiden alla asuu tonttu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      99
      2860
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2420
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2200
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      2002
    5. 171
      1842
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1836
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1787
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1736
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1529
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe