E-tec (60hp) automaattinen talvihuolto

BellaBoy

Moro,
löytyiskö täältä tietämystä mikä meni pieleen kun en saanut 60hp Evinrude E-tec:n automaattista talvihuoltoa toimimaan. Ohjekirjan mukaan, konetta pitää käyttää normaalilla tyhjäkäynnillä ensiksi 15 s., sen jälkeen kierroksia lisätään (täysille) seuraavaksi 15s., jonka jälkeen kierrokset palautetatan puoleen maksimista. Ohjeen mukaan näin tehden koneen pitäisi sammua ts. tukehtua itsestään minuutissa. Vaikka yritimme miten, emme saaneet konetta sammumaan. Onko vinkkejä?

7

1470

  Vastaukset

  • Ittellä 30 hv, joten ohje voi poiketa. neuvoisin ottamaan yhteyttä huoltoon, myyjään tai suoraan maahantuojaan.

   Alla omassa koneessa toimiva, manuskasta luettu ohje.
   1. Kone käynnistetään tyhjäkäynnin kaasuvipu TÄYSILLÄ. kone käy rauhallista tyhjäkäyntiä hieman täristen. (kierrosluvun rajoitin)
   2.Noin 15 sekunnin kuluttua käännetään vipu aivan alas, normaalille tyhjäkäynnille. Moottori jatkaa normaalia hidaskäyntiä.
   3. Noin 15 sekunnin kuluttua käännetään vipu uudestaan täysille. Moottori käy nopeaa, kuitenkin rauhallista tyhjäkäyntiä, täristen hiukan (kierrosluvun rajoitin pitää koneen varvit noin 1000 paikkeilla vivun ollessa ylhäällä) ja syöttää suojaöljyn sisään. Kone sammuttaa itsensä alle minuutin.

   Mikäli näin ei tapahdu varmista, että kaasuvipu / vaihde on vapaalla. (ilmeisesti koneessa on mikrokytkin joka tunnistaa tilanteen jolloin talvisäilytysohjelma ei lähde päälle.)
   Jos koneen kierrosluku ylittää 3000rpm on mahdollista että koneen vaihde on päällä. (tulee kyseeseen lähinnä jos potkuri on irrotettu, muussa tapauksessa lienee asia muutenkin selvä.)

   En siis ole varma, että tämä ohje pätee koneeseesi, mutta koita kuitenkin. Muussa tapauksessa ota yhteyttä ammattilaisiin.

   • Koska en ole rekisteröiynyt Ykä2:na, näyn anonyyminä.

    Nyt 10 talvihuollon kokemuksella on tullut opittua että itsevoitelu ei aina lähde ensiyritksellä päälle. Tyhjäkäyntivipua on joutunut kääntelemään joskus muutaman kerra ja työntämään sen tukevasti aivan auki. Ilmoitetut ajat ovat vähän sinne päin. 25-30hv sarjassa ei ainakaan -10 mallissa mittariston valot kerro tästä toiminnasta mitään, mutta koneen tietokoneen päällä olevat ledit kertoo, Jos ledit eivät vilku ja sammu ohjeistuksen mukaan, on homma epäonnistumassa.
    Kun ledit vilkkuu koneen käynnistyksen jälkeen, odotetaan kunnes vilkkuminen loppuu, jonka jälkeen tyhjäkäyntivipu alas, odotetaan noin 15s . En muista miten näkyy ledeissä, mutta näkyy. Tämän jälkeen vipu ylös jolloin kone syötää suojaölyt koneeseen.
    Oman yksilöni kohdalla on aika ollut joskus aika lailla yli minuuti, jopa niin että olen epäillyt sammuuko lainkaa. on kuitenkin sammunut.

    Käsittääkseni koneissa joissa valmiina näyttöyhteydet mittaristolle, plotterille j.n.d, nämä ledit näkyvä mittristossa, joten kantta ei tarvitse ottaa pois koneen päältä.


   • Kiitos neuvosta, pätee näköjään myös 115 hp:een.


  • jep, kyllä mittarivalot kertoo että homma onnistuu, ekakerralla voi olla ei onnistu ekakerralla, kokeile uudestaan.

  • Hyvä ohje. Selkeä ja toimii.

   • Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Tässä onkin mennyt muutama päivä viimeisestä paalausneuvosta. Olisikohan syytä ryhdistäytyä?
    Tuolla menolla jää joku vielä ilman tärkeää ohjettasi.

    Provon tarkastaja


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tässä onkin mennyt muutama päivä viimeisestä paalausneuvosta. Olisikohan syytä ryhdistäytyä?
    Tuolla menolla jää joku vielä ilman tärkeää ohjettasi.

    Provon tarkastaja

    "Paalikaveri" päässyt "lomalle", tiedätte kyllä mitä tarkoitan.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vastaamon omistajat miljonäärejä

   https://www.iltalehti.fi/talous/a/3c760edc-f921-4bd9-8d2c-622719ab8e2e Yksityinen firma, josta myytiin iso siivu pääomasijoittajille. Ahneusko ajoi
   Maailman menoa
   176
   6259
  2. Vastaamoon tehty ehkä kaksi tietomurtoa - kertoo Yle.

   https://yle.fi/uutiset/3-11612331 Tietoa tihkutetaan tipoittain. Uutta katastrofia pukkaa Vastaamon osalta. Eiliseen asti kyse oli vain yhdestä hakker
   Maailman menoa
   351
   5082
  3. Autoilun päästöt

   Hallituksen tavoitteena on puolittaa liikenteen päästöt vuoteen 2030 mennessä https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006698934.html Liikenteen päästöt ei
   Maailman menoa
   378
   1593