E-tec (60hp) automaattinen talvihuolto

BellaBoy

Moro,
löytyiskö täältä tietämystä mikä meni pieleen kun en saanut 60hp Evinrude E-tec:n automaattista talvihuoltoa toimimaan. Ohjekirjan mukaan, konetta pitää käyttää normaalilla tyhjäkäynnillä ensiksi 15 s., sen jälkeen kierroksia lisätään (täysille) seuraavaksi 15s., jonka jälkeen kierrokset palautetatan puoleen maksimista. Ohjeen mukaan näin tehden koneen pitäisi sammua ts. tukehtua itsestään minuutissa. Vaikka yritimme miten, emme saaneet konetta sammumaan. Onko vinkkejä?

9

1256

Vastaukset

 • Ittellä 30 hv, joten ohje voi poiketa. neuvoisin ottamaan yhteyttä huoltoon, myyjään tai suoraan maahantuojaan.

  Alla omassa koneessa toimiva, manuskasta luettu ohje.
  1. Kone käynnistetään tyhjäkäynnin kaasuvipu TÄYSILLÄ. kone käy rauhallista tyhjäkäyntiä hieman täristen. (kierrosluvun rajoitin)
  2.Noin 15 sekunnin kuluttua käännetään vipu aivan alas, normaalille tyhjäkäynnille. Moottori jatkaa normaalia hidaskäyntiä.
  3. Noin 15 sekunnin kuluttua käännetään vipu uudestaan täysille. Moottori käy nopeaa, kuitenkin rauhallista tyhjäkäyntiä, täristen hiukan (kierrosluvun rajoitin pitää koneen varvit noin 1000 paikkeilla vivun ollessa ylhäällä) ja syöttää suojaöljyn sisään. Kone sammuttaa itsensä alle minuutin.

  Mikäli näin ei tapahdu varmista, että kaasuvipu / vaihde on vapaalla. (ilmeisesti koneessa on mikrokytkin joka tunnistaa tilanteen jolloin talvisäilytysohjelma ei lähde päälle.)
  Jos koneen kierrosluku ylittää 3000rpm on mahdollista että koneen vaihde on päällä. (tulee kyseeseen lähinnä jos potkuri on irrotettu, muussa tapauksessa lienee asia muutenkin selvä.)

  En siis ole varma, että tämä ohje pätee koneeseesi, mutta koita kuitenkin. Muussa tapauksessa ota yhteyttä ammattilaisiin.

  • Koska en ole rekisteröiynyt Ykä2:na, näyn anonyyminä.

   Nyt 10 talvihuollon kokemuksella on tullut opittua että itsevoitelu ei aina lähde ensiyritksellä päälle. Tyhjäkäyntivipua on joutunut kääntelemään joskus muutaman kerra ja työntämään sen tukevasti aivan auki. Ilmoitetut ajat ovat vähän sinne päin. 25-30hv sarjassa ei ainakaan -10 mallissa mittariston valot kerro tästä toiminnasta mitään, mutta koneen tietokoneen päällä olevat ledit kertoo, Jos ledit eivät vilku ja sammu ohjeistuksen mukaan, on homma epäonnistumassa.
   Kun ledit vilkkuu koneen käynnistyksen jälkeen, odotetaan kunnes vilkkuminen loppuu, jonka jälkeen tyhjäkäyntivipu alas, odotetaan noin 15s . En muista miten näkyy ledeissä, mutta näkyy. Tämän jälkeen vipu ylös jolloin kone syötää suojaölyt koneeseen.
   Oman yksilöni kohdalla on aika ollut joskus aika lailla yli minuuti, jopa niin että olen epäillyt sammuuko lainkaa. on kuitenkin sammunut.

   Käsittääkseni koneissa joissa valmiina näyttöyhteydet mittaristolle, plotterille j.n.d, nämä ledit näkyvä mittristossa, joten kantta ei tarvitse ottaa pois koneen päältä.


  • Kiitos neuvosta, pätee näköjään myös 115 hp:een.


 • jep, kyllä mittarivalot kertoo että homma onnistuu, ekakerralla voi olla ei onnistu ekakerralla, kokeile uudestaan.

 • Hyvä ohje. Selkeä ja toimii.

  • Anonyymi kirjoitti:

   This message has been removed by moderator.

   Tässä onkin mennyt muutama päivä viimeisestä paalausneuvosta. Olisikohan syytä ryhdistäytyä?
   Tuolla menolla jää joku vielä ilman tärkeää ohjettasi.

   Provon tarkastaja


  • Anonyymi kirjoitti:

   Tässä onkin mennyt muutama päivä viimeisestä paalausneuvosta. Olisikohan syytä ryhdistäytyä?
   Tuolla menolla jää joku vielä ilman tärkeää ohjettasi.

   Provon tarkastaja

   "Paalikaveri" päässyt "lomalle", tiedätte kyllä mitä tarkoitan.


  • Vielä parempi ohje: Laita paska paaliin.


  • Selkeämpi ja toimivampi ohje: Laita paska paaliin.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Hieman säälittää suomalaisen duunarin sinisilmäisyys

  Ennen vanhaan ei käynyt pienessä mielessäkään, että tehtäisiin töitä ilman liittoon kuulumista. Se oli itsestäänselvyys. Suomen taloudella meni todell
  Maailman menoa
  159
  4346
 2. Erika ja viisuvalinta

  Cicciolina todella reipas ja mukaansatempaava esitys. Toivottavasti Erika pääsee kisoihin mukaan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Maailman menoa
  143
  4137
 3. Hengityssuoja, viruksia vastaan. Ihan pelleilyäkö?

  Kuulemma hengityssuojaimet ovat loppuneet niin apteekeista kuin tukkureiltakin, kertoo Hesari. "Hengityssuojaimet loppuivat tukkureilta ja monista ap
  Maailman menoa
  106
  3912
 4. Coronavirus-hysteria

  Mihinkähän mittakaavoihin tuo hysteria pääsee? Luuletteko, että kohta vaikkapa bussilastillinen tyhjenee jonkun yskäistyä seuraavassa etapissa? Entä m
  Maailman menoa
  101
  2894
 5. Seinäjoella jälleen kuolonkolari

  Kyllä eikö näitä teitä saada sellaiseen kuntoon, että ihmiset (jotka on pakotettu käymään töissä) voisivat taittaa taivaltaan ilman järjetöntä kuolema
  Seinäjoki
  30
  1200