Hankalaa

miten toimia

En oikein tieda miten asioihin pitaisi suhtautua. Jarjella olen yrittanyt ja tulla toimeen kaikkien kanssa. Nyt kuitenkin ahdistaa ja tuntuu todella pahalta.

1. Asun omassa remonttikuntoisessa talossani ja mies ns. asuu luonani, eli nukkuu ja syo, mutta tavarat ja posti menee hanen omaan kotiinsa. Han ei osallistu muihin maksuihin kuin puoliksi ruokakuluihin. Mies omistaa talon, mutta siina asuu hanen aitinsa, aidin miesystava ja mummo. Miehen talossa miehen aiti enimmakseen maksaa kaiken, mutta ei maksa miehelle vuokraa.
Meille on tulossa vauva maaliskuussa, ensimmainen sellainen. Ongelmana on asuminen. Haluaisin hankkia yhteisen talon, jota ei tarvitsi remontoida nii kauheasti kuin omaa taloani. Varsinkin tassa vaiheessa remontti tuntuu raskaalta, eika varmaan olisi minun enaa suotavaa repia hullun lailla, mutta pakko kun talo ei ole talviasuttava varsinkaan vauvalle. Emme kuitenkaan voi hankkia yhteista ehjaa taloa, koska mies ei halua myyda sukutilaansa, eika pysty ottamaan uutta lainaa yhdessa minun kanssani, niin, etta mina myisin oman taloni pois. Minun taloni ei ole asuttava, eika hanen taloonsa paase asumaan, ellei halua kommuuniin. En halua.
2. Miehen aiti vaatii dna testia ja epailee, etta lapsi on jonkun muun. En myoskaan ole tarpeeksi hyva hanen pojalleen, koska minulla on lainaa ja menetin tyopaikkani kun tulin raskaaksi. Miehen aiti neuvoi miesystavaani, ettei saisi antaa minun rajoittaa liikaa ja he voisivat ottaa koko huoltajuuden. Miehen aiti onkin alkanut hankkimaan heidan yhteiseen kotiinsa lapselle tarvikkeita, minun kotiini emme ole viela miehen kanssa kerinneet hankkia mitaan.
Oma sukuni ja ystavani ovat toisessa paassa suomea ja olen harkinnut talon myymista ja pienen ehjan talon hankkimista lahempaa sukuani. Mies ei tata hyvaksy, vaan minun pitaa olla taalla ja jaksaa yksin remontti ja velat, koska yhteiseen kotiin han ei suostu. Olen ihan loppu ja ahdistunut. Haluaisin vain menna omien ihmisteni luo, jotka valittavat minusta, eivat hauku, eivatka arvostele... eivatka yrita sivuuttaa minua ja ns. vieda lasta. Olenko itsekas jos pakkaan kamani ja muutan pois. Ei tunnu olevan vaihtoehtoja, jos haluan sailyttaa mielenterveyteni. Eiko lapselle ole parempi onnellinen ja stressiton aiti. Tietysti isa olisi ehdottomasti tarkea saman katon alle, mutta se ei tunnu onnistuvan, vaikka mita ehdotan.
Kun sanon miehelle naista asioista olen kuulema itse paavikainen ja hanen aitinsa ja heidan tapansa elaa normaali. Mies on aiemminkin kaantynyt minua vastaan ja yhdessa aitinsa kanssa syyttaneet milloin mistakin. Mina en taas tunne normaaliksi heidan tapaansa elaa ja kohdella ihmisia. Kylla minunkin sukuni rakastaa minua ja hyvissa valeissa olemme, mutta emme silti rajoita toistemme elamaa, eika meidan enaa aikuisina tarvitse asua saman katon alla.

6

919

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ioioipå

      Kohta 1. Jos tosiaan et voi asua talossasi talvella vauvan kanssa, niin asialla on kiire. Kukaan muu ei voi asia ratkaista. Näin täysin ulkopuolisena kuulostaisi parhaalta sinun kannalta että myyt talon (kuka ostaa?) ja muutat sukulaisten luo. Mutta tulevalla lapsella on oikeus isään. Ainakaan miehsi kommuuniin ei parane muuttaa. Minkäikäisiä muuten olette, kun miehesi mummukin vielä elää?

      Kohta 2. Huoltajuushan on automaattisesti sinun koska ette ole naimisissa.Yhteisuoltajuus kasittääkseni vaatii isyyden tunnustamisen lapsen syntymän jälkeen. Mihinkään DNA testeihin sinun ei tarvi suostua. Eikä miehesi äiti voi järjestellä mitään, kun olet täysi-ikäinen ja itsellisesti toimiva henkilö.


      Ehkä sinun kannattaisi keskustella okonaistilanteestasi esim. neuvolassa tai sosiaalityöntekijän kanssa. Tästä keskustelusta sinun ei tarvi kertoa miehelle aikä varsinkaan hänen äidilleen mitään. Eli selvitä oikeutesi (velvollisuutesi myös ) ennenkuin ryhdyt mihinkään toimintaan

      • miten toimia

        Miesystavani on 27v ja mina 29v. Olen miettinyt tuota neuvolan ja sosiaalitoimiston kanssa keskustelua, ja vahan neuvolassa jo aihetta viimeksi sivusinkin. Sepa tassa juuri onkin, etta jos lahden ja mies ja miehen aiti suuttuu ja alkavat vaatia huoltajuutta. Mutta toisaalta ei heilla ole oikeutta vaatia minua asumaan taalla, kuten ei minullakaan oikeutta vaatia miesta muuttamaan. Tapaamiset pitaisi hoitaa valimatkasta huolimatta, koska minunkin mielestani isa ja mummokin, eli miehen aiti kuuluu lapsen elamaan, vaikka mummo minua kohtaan olisikin ilkea ja epareilu.

        Jos kieltaydyn dna testista vaikutan tietenkin syylliselta. Hirvean loukkaavaa se silti on.

        En tieda haluaisiko mies kanssani naimisiin, mutta itse en uskalla naimisiin miehen kanssa, joka on noin kiinni suvussa. Silloin minut olisi sidottu heihin entista tiukemmin. Olen yhden avioeron kaynyt lapi osituksineen ja vaikka teimme sen sovussa, se oli silti raskasta. En uskalla ajatella millainen olisi liitto noin dominoivan aidin kanssa. Ja sita se nimenomaan olisi, liitto miehen aidin kanssa.

        Ajattelin ottaa lapselle oman sukunimeni ja tosiaan etaisyyden paahan muuttaminen tuntuisi hyvalta, vaikka niin kauan kuin itsella pysyy jarki paassa niin eihan tuon miehen aidin kannata antaa stressata ja hyppia silmille. Han ei voi minua mihinkaan pakottaa. Ainoastaan ohjailla poikaansa, joka taas voi sitten tosiaan vaatia noita testeja ja huoltajuuksia. Todella rasittavaa kun asioista pitaa tehda tallaisia. Lapseen tassa pitaisi jo keskittya, eika muuhun joutavaan.

        Taloa ei hetkessa saisi myytya, mutta voisin varmasti valiaikaisesti asua esim. aitini luona, vaikka en toisten nurkissa viihdykaan. Pian taytyisi paattaa johonkin suuntaan..

        Kiitos vastauksista!


    • Miina I

      koska ei tahdo kanssasi naimisiin. Jätä hänet, myy talosi ja muuta lähemmäksi omia sukulaisiasi. Miehen tulee tunnustaa lapsi, tai isyys todeta dna-testillä, mutta älä anna hänelle yhteishuoltajuutta. Siitä on vain riesaa, kun ette ole naimisissa.

    • rilla-anoppi

      Kuuleppa, laitappa asiasi pian järjestykseen , saat onnellisen loppuodotuksen . Myy mökki ja etsi pikimmiten kunnollinen vuokra asunto , saat sitten asumistukea , etkä ole miehesi suvusta riippuvainen.
      Ketään ei voi pitää väkisin , eikä pakottaa irroittamaan napanuoraansa, jos ei parastaan ymmärrä.

      Keskity nyt vain itseesi ja tulevaan vauvaan .
      Lastensuojelu voi ottaa asiakseen dna testin , jos siihen myöhemmin tarvetta, ei miehesi suku .

      Laita miehesi vaikka niiden naisten kanssa asumaan , mutta pistä ukolle säännöt, jos sitten vuokralla asuu kanssasi , maksaa taatusti osansa ja osan lapsen kuluista.
      Voimia ja ole itsekäs sopivalla tavalla, kynnysmattona saa olla , jos siihen suostuu.
      Lämmöllä sinua ajatellen

      • yudouighe

        ollla provo, ei tollasta ressukkaa voi olla olemassa.


      • miten oot pedannut?
        yudouighe kirjoitti:

        ollla provo, ei tollasta ressukkaa voi olla olemassa.

        tiedät ja osaat kuviot miten menetellä jatkossa - osaat toimia omaa etuasi ajatellen. Kirjoitus on selvä provo.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 176
      5369
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4785
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3036
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1961
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1804
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1767
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      110
      1744
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1653
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1581
    Aihe