Katkeruutta tämäkin

Hirveää

Hyvät ihmiset älkää menkö naimisiin tai tehkää lapsia, jos teidän täytyy erota. Se tuska minkä tuotatte erollanne, varsinkin jos järkikulta ei kerro, että elämä ei ole mikään huvitteluapaikka, vaan pääosin se on tavallista arkea ja perheenä sen pitäisi olla tuki tälle , tuottaa turvallisuutta, nauttia lapsista. Tarvitaan uskollisuutta ja luottamista ja vaikeissa paikoissa sitä lupausta olla tukena niin myötä kuin vastamäessäkin.
Lukekaa mitä ero lapsillenne aiheuttaa elämän matkalla, senkö heille haluatte antaa. Onko tämän maailman kaikki tavarat ja menot niin tärkeitä, että lapsenne saavat jo alusta mahdollismman huonon ennusteen elämälleen. Itsekeskaiset paskat, tämä koko suomi 24 on täynnä eroja, pettämistä, ja miesten kyltymätöntä seksin tarvetta. Lapsenne on täysin unohdettu. En ymmärrä miten Suomen kansa on ajautunut näin alas. Avioliitosta ei kukaan saisi erota, ennenkuin on käynyt keskustelemassa asiantuntijan kanssa siitä, mitä ero kaikkineen vaikuttaa. Mielestäni nyt on liian paljon asiantuntemattomia tahoja, tarvittaisiin aina psygologia tai psygiatria, eikä mitään parisuhdeneuvojia, joilta puuttuu nähdä se tila mikä eroavalla perheellä henkisesti on menossa ja auttaa ensin siinä. Asia on erikseen jos on väkivaltaa, rikoksia , mutta silloinkin perheet tarvitsevat tukea ja ilman, että sitä täytyy itse etsiä. Erotilanteissa ollaan niin hajallaan ja toisaalta niin voimakkaita, että omaa tilaa ei näetä eikä haeta apua, kosuta jos olisi pakollinen edes jotain voitaisiin säilyttää ja lapsia säästyisi elämän mittaiselta tuholta.

1

449

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • RH74

   Kirjoituksessasi päällimmäisenä kuuluu "hirveä" turhautuminen ja pessimistinen asenne avioliitoa solmivia ihmisiä kohtaan – jopa perssimistinen elämänasennekin.
   Mietin, oletko sä noin syvällä depiksessä sittenkään. Miten paljon tuosta kaikesta mahdat olla itse henk.koht. kokenut ja miten paljon on syntynyt vain kuvitelmina lukiessasi näitä suomi24:n palstoja kuin "koko Suomen" väkimäärän rehellisiä ajatuksia konsanaan.

   Toivon silti, että kirjoittaminen helpotti omaa oloasi edes hieman.

   Mä olen erolapsi enkä allekirjoita sun saarnassasi oikeastaan mitään. Eroja kun on niin monenlaisia.
   Se että itse olet ehkä kokenut erittäin ahdistavan eron puolisostasi (tai ollessasi lapsi) ja että se ero "tuhosi" sinun elämäsi, ei tarkoita sitä että kaikille käy samoin. Ja vaikka teidän paikkakuntanne perheterapeutti ei onnistunut ulkopuolisena liimaamaa sun (tai vanhempiesi) liittoa takaisin toimivaksi, se ei ole merkki sen terapeutin ammattitaidottomuudesta.
   Tunnen ihmisiä jotka ovat käyneet läpi kaikki terapiat psykologeista lähtien ja silti päätyneet esim. avioeroon ja sitä kautta uuteen liittoon joka on kestänyt huomattavasti pidempään kuin se eka. Eron ei siis tarvi olla pelkästään huono asia kaikille.

   Suomalaisten avioliitot voi ajatella olevan lähtökohtaisesti onnellisia, koska meillä mennään naimisiin pääsääntöisesti rakkaudesta eikä esim. vanhempien järjestäminä raha- tai järkiliittoon.
   Mikä tahansa liitto on kuitenkin kahden yksilön liitto eikä se aina kanna hautaan asti kuten kirkollisissa valoissa on yhäkin tapana uskoa. Syyt siihen miksi se ei aina kanna ovat moninaiset.

   Kannattaisi "saarnata" mieluummin niistä liitoista jotka toimivat, eli tuoda tännekin kokemuksia toimivista ongelmanratkaisuista kirjoituksiin joissa niitä kysellään. Pelottelu sillä, että pitäisi tietää jo liittoa suunnitellessaan etukäteen meneekö ko. liitto nurin vaiko ei jotta tietää kannattaako lapsiakaan ryhtyä tekemään, on todella naivia. Ei kukaan, ei edes aikuinen kaikenkokenut ihminen, voi antaa itselleen sellaisia takeita.

   Elämä pitää elää, eikä suunnitella etukäteen. Ja elämä tapahtuu arjessa, jossa isot juhlahetket ja isot takapakit ovat vähemmistö.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vesa-Matti Loirin some hiljeni pahaenteisesti - Nyt tuhansilla suomalaisilla vain tämä yksi viesti

   Mikä on sinun suosikkimuistosi Vesa-Matti "Vesku" Loirista? Meneekö se Uuno Turhapuro osastolle, Eino Leinon tulkintaan vai onko se aivan jotain muuta
   Maailman menoa
   115
   4774
  2. Jorma Uotisen ex, julkkis-povipommi, Suomen tunnetuin kauppias... Farmi Suomi -kisaajat julki!

   No nyt on aikamoista jengiä! Mitä mieltä olet kisaajista, ovatko mieleesi? Katso tästä, ketkä kaikki julkkikset ovat mukana Farmi Suomi -realityssä:
   Suomalaiset julkkikset
   20
   1784
  3. Ei mutta nallukkani

   Mähän rakastan sut. Älä sitä unohda :)
   Ikävä
   202
   1081
  4. Suutuitko mulle mies

   Nyt lopullisesti?
   Ikävä
   72
   970
  5. Mikä johti siihen että

   Välinne katkesivat? Kertokaa. Se kertoo onko menneeseen enää mahdollista palata
   Ikävä
   63
   919
  6. En ole ottanut enkä aio ottaa koronarokotteita

   vaan koetan selvitä luontaisella immuniteetilla eteenpäinkin.
   Maailman menoa
   355
   841
  7. Maisa Torppa julkaisee kuvia lapsesta

   Onko oikein että tämä henkilö julkaisee 100000 fanillensa kuvia vieraasta lapsesta? Eikö kuvien julkaisu ole äidin ja isän tehtävä jos yleensä haluava
   Kotimaiset julkkisjuorut
   31
   782
  8. Ikuinen hiljaisuus

   On aina parempi kuin kaikki turha draama. Joten kuuntele nainen nyt enää sitä, sillä hiljaisuus vastaa jokaiseen kysymykseesi minusta.
   Tunteet
   150
   771
  9. En ole varma siitä, nainen

   Mietittyäni tarkemmin, en olekaan varma, että jaksan kantaa sinut kynnykseltä sänkyyn. Rakastan kyllä jokaista kiloasi, ei siitä ole kyse, mutta kanta
   Ikävä
   64
   771
  Aihe