Katkeruutta tämäkin

Hirveää

Hyvät ihmiset älkää menkö naimisiin tai tehkää lapsia, jos teidän täytyy erota. Se tuska minkä tuotatte erollanne, varsinkin jos järkikulta ei kerro, että elämä ei ole mikään huvitteluapaikka, vaan pääosin se on tavallista arkea ja perheenä sen pitäisi olla tuki tälle , tuottaa turvallisuutta, nauttia lapsista. Tarvitaan uskollisuutta ja luottamista ja vaikeissa paikoissa sitä lupausta olla tukena niin myötä kuin vastamäessäkin.
Lukekaa mitä ero lapsillenne aiheuttaa elämän matkalla, senkö heille haluatte antaa. Onko tämän maailman kaikki tavarat ja menot niin tärkeitä, että lapsenne saavat jo alusta mahdollismman huonon ennusteen elämälleen. Itsekeskaiset paskat, tämä koko suomi 24 on täynnä eroja, pettämistä, ja miesten kyltymätöntä seksin tarvetta. Lapsenne on täysin unohdettu. En ymmärrä miten Suomen kansa on ajautunut näin alas. Avioliitosta ei kukaan saisi erota, ennenkuin on käynyt keskustelemassa asiantuntijan kanssa siitä, mitä ero kaikkineen vaikuttaa. Mielestäni nyt on liian paljon asiantuntemattomia tahoja, tarvittaisiin aina psygologia tai psygiatria, eikä mitään parisuhdeneuvojia, joilta puuttuu nähdä se tila mikä eroavalla perheellä henkisesti on menossa ja auttaa ensin siinä. Asia on erikseen jos on väkivaltaa, rikoksia , mutta silloinkin perheet tarvitsevat tukea ja ilman, että sitä täytyy itse etsiä. Erotilanteissa ollaan niin hajallaan ja toisaalta niin voimakkaita, että omaa tilaa ei näetä eikä haeta apua, kosuta jos olisi pakollinen edes jotain voitaisiin säilyttää ja lapsia säästyisi elämän mittaiselta tuholta.

1

436

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RH74

      Kirjoituksessasi päällimmäisenä kuuluu "hirveä" turhautuminen ja pessimistinen asenne avioliitoa solmivia ihmisiä kohtaan – jopa perssimistinen elämänasennekin.
      Mietin, oletko sä noin syvällä depiksessä sittenkään. Miten paljon tuosta kaikesta mahdat olla itse henk.koht. kokenut ja miten paljon on syntynyt vain kuvitelmina lukiessasi näitä suomi24:n palstoja kuin "koko Suomen" väkimäärän rehellisiä ajatuksia konsanaan.

      Toivon silti, että kirjoittaminen helpotti omaa oloasi edes hieman.

      Mä olen erolapsi enkä allekirjoita sun saarnassasi oikeastaan mitään. Eroja kun on niin monenlaisia.
      Se että itse olet ehkä kokenut erittäin ahdistavan eron puolisostasi (tai ollessasi lapsi) ja että se ero "tuhosi" sinun elämäsi, ei tarkoita sitä että kaikille käy samoin. Ja vaikka teidän paikkakuntanne perheterapeutti ei onnistunut ulkopuolisena liimaamaa sun (tai vanhempiesi) liittoa takaisin toimivaksi, se ei ole merkki sen terapeutin ammattitaidottomuudesta.
      Tunnen ihmisiä jotka ovat käyneet läpi kaikki terapiat psykologeista lähtien ja silti päätyneet esim. avioeroon ja sitä kautta uuteen liittoon joka on kestänyt huomattavasti pidempään kuin se eka. Eron ei siis tarvi olla pelkästään huono asia kaikille.

      Suomalaisten avioliitot voi ajatella olevan lähtökohtaisesti onnellisia, koska meillä mennään naimisiin pääsääntöisesti rakkaudesta eikä esim. vanhempien järjestäminä raha- tai järkiliittoon.
      Mikä tahansa liitto on kuitenkin kahden yksilön liitto eikä se aina kanna hautaan asti kuten kirkollisissa valoissa on yhäkin tapana uskoa. Syyt siihen miksi se ei aina kanna ovat moninaiset.

      Kannattaisi "saarnata" mieluummin niistä liitoista jotka toimivat, eli tuoda tännekin kokemuksia toimivista ongelmanratkaisuista kirjoituksiin joissa niitä kysellään. Pelottelu sillä, että pitäisi tietää jo liittoa suunnitellessaan etukäteen meneekö ko. liitto nurin vaiko ei jotta tietää kannattaako lapsiakaan ryhtyä tekemään, on todella naivia. Ei kukaan, ei edes aikuinen kaikenkokenut ihminen, voi antaa itselleen sellaisia takeita.

      Elämä pitää elää, eikä suunnitella etukäteen. Ja elämä tapahtuu arjessa, jossa isot juhlahetket ja isot takapakit ovat vähemmistö.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1796
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1391
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1376
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1352
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      2
      1183
    Aihe