nenä, poskiluu ja silmäkulma murtui, sekä hammas, miten edetä?

apua tarvitseva.

eli 3 yötä joudui olemaan sairaalassa kun tuntematon mies löi naamaan syyttä, mies kiinniotettu.
minulle piti leikata 3 titaani levyä pitämään murtuneet luut kasassa.
yli viikon päästä vasta poliisille aika missä pitää korvaus ja rangaistus vaatimukset esittää.

miten kannattaa toimia, millaisilla korvauksilla ja otanko heti alku viikosta asianjajan?

epäilty tietenkin joutuu korvaukset ja sairaala käynnit maksamaan mutta minulla on myös tapiolasta
TÄYSAJAN TAPATURMA VAKUUTUS.
miten kannattaa toimia nytten ja olisiko kellään kokemusta tilanteesta vastaavasta?

3

720

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Niinpä.

      Noh, törkeä pahoinpitely joka tuollaisen rusikoinnin syyte kiistatta on, (Tai vaikka menisi ns. tavallisenakin pahoinpitelynä) ruumiinvamman tuottamus, ei nyt vanhene ihan viikossa:) Odottele nyt rauhassa vain siihen, että menet käymään kamarilla. Kyllä siellä sitten asia menee etiäpäin ja sinulle kerrotaan miten edetä, jos prosessit ovat sinulle vieraita. Asia tulee esille joskus tulevaisuudessa sitten käräjäoikeudessa ja voi hyvin varautua, että useimmiten tuollaiset menevät hoviinkin. (Riippuen tietty täysin mitä mieltä osapuolet ovat käräjäoikeuden päätöksestä).

      Netistä saat mutua ja hajanaista infoa, kysy poliisilta sitten keskitetysti. Heille nuo ovat liukuhihnakeissejä ja neuvovat kyllä. Ei tuossa ole mikään kiire mihinkään, eikä se etenekään vielä pitkään toviin. Ja niin no, epäilty tietysti joutuu paperilla korvausvastuuseen mutta se sitten, että onko useinkaan tuollaisilla tuntemattomilla turpaan lätkijöillä latiakaan millä maksaa. Eiköhän tuo kaadu valtiokonttorille, kuten valtaosa tuollaisia keissejä eli voit ajatella että summa joka lopullisessa lainvoimaisessa tuomiossa (käräjäoikeus tai hovi, tuskin korkeimpaan...) korvauksia määrätään, laitetaan valtiokonttorille vireille tekijän maksukyvyttömyyden vuoksi. Toisinsanoen siinä 30%-50% putoaa se summa jonka oikeus on sinulle määrännyt ja näet rahat joskus n. 1,5 vuoden kuluttua siitä.. Konttorin taulukot eivät ole sidoksissa korvausten suhteen oikeusasteiden päätöksiin. Toki paras variaatio, jos tekijä on varoissaan, katuvainen ja ojentaa ilman enempää karhuamista sinulle korvausrahat mutta noilla kannattaa lähteä, että harvemmin taaloja on. Tuomion tietty saa minkä saa.

      Vakuutusyhtiö on oma asiansa, senkin ehtii. Tuossa vain juridinen prosessi.

      • ...

        ja ensimmäiseen juttuun, tuntematon mies, ja syyttä löi.

        kyllähän niissä jutuissa kestää, sehän on selvää, mutta mennään näillä eteenpäin ja kiitoksia vastauksesta.

        ihmetyttää vaan tollaseten tyyppien vapaille päästäminen, se on taas vkl tulossa ja lähtee vapaana varmaan taas kadulle koittaan kuinka iso ego on.

        vasta oli ajankohtaisessakakkosessa ohjelmassa se 11vuoitaan tytön puukotus mies löi 42 kertaa veitsellä pikku tyttö ja lopuksi motiiviksi tekijä sanoi että halusi hoitoon. käsittämätöntä alkaa oleen tyhmempää menoa kuin namibiassa tai venäjällä missä ei ihmis henkeä kunnioiteta.


      • niinpä.
        ... kirjoitti:

        ja ensimmäiseen juttuun, tuntematon mies, ja syyttä löi.

        kyllähän niissä jutuissa kestää, sehän on selvää, mutta mennään näillä eteenpäin ja kiitoksia vastauksesta.

        ihmetyttää vaan tollaseten tyyppien vapaille päästäminen, se on taas vkl tulossa ja lähtee vapaana varmaan taas kadulle koittaan kuinka iso ego on.

        vasta oli ajankohtaisessakakkosessa ohjelmassa se 11vuoitaan tytön puukotus mies löi 42 kertaa veitsellä pikku tyttö ja lopuksi motiiviksi tekijä sanoi että halusi hoitoon. käsittämätöntä alkaa oleen tyhmempää menoa kuin namibiassa tai venäjällä missä ei ihmis henkeä kunnioiteta.

        Hyvin lyhyesti muotoilisin näin, paljon duuninkin vuoksi nähneenä:

        a) Tämä(kin) maa voi hetki hetkeltä huonommin..

        b) Rahalliset resurssit ovat hyvin vähissä

        c) Käytännön resurssit ovat yhtä lailla hyvin heikot. (Joku sanoo tietty, että lakikin on liian lepsu mutta katsojan silmissä ja jokainen muodostaa omat mielikuvansa)

        d) Raja nousee koko ajan, millaisiin asioihin puututaan ja miten. Kun resurssit ovat loppu, niin mahda. (Esimerkkinä, että juurihan tovi sitten tuli pitkä lista erilaisia pieniä "mitättömiä" rötöksiä mitä ei lähdetä enää poliisin kirjoittamana sakkona istumaan. = Ei mitään sanktiota, jos tällaisen linjan otat elämässä)


        Kummiskin aika paljon laittaisin painoa kohtaan A. Eli tokihan voidaan pistää linnaan/hoitoon, paapoa, (koettaa, jos laki sallii) pakkohoitaa, lääkitä, käyttää huomattavia summia, -yksittäisen rikoksentekijän yhteiskuntakelpoiseksi saattamiseksi, tai paremminkin sen yrittämiseksi. Mutta mitä jää käteen? Paljon resursseja käytetty, ok, ehkä tämä kyseinen henkilö jättää tappamatta jonkun toisen Arskan, Peran tai Kaken liian pitkän huikan vuoksi spurguringissä, mutta samalla kun katseet ovat kohdistuneet tähän kaveriin ja ollaan tyytyväisiä hänen yhteiskuntakelpoisuuden rajalle saamisestaan, niin kymmenen muuta pahoinvoivaa kotilääkitsijähörhöä tekee saman jutun, miksi aiempi henkilö ollut rattaissa paikattavana.

        Toisin sanoen, jostainhan pitäisi aloittaa mutta totuus on kummiskin se, että pahimmat temput yleensä tekee se joka tekee ne täysin yllätyksenä. Jota vastaan taas on paha taistella ja ennaltaehkäistä. Kaikenlaista puukko-Mackia tuolla sitten taas ovat kadut täynnä, ja heille ei mahda mitään. Kun jotain tapahtuu, niin toki voit pistää hetkeksi lusimaan ja kahinoimaan suljettuun tilaan kaltaistensa joukkoon mutta siinäpä se. Aikanaan on päästettävä pois, oli miten seko hyvänsä. Mikäli lukkojen takana pitämisen edellytykset ovat rauenneet ja asia sovitettu. Tietysti nyt voidaan olla montaa mieltä esim. henkilön yhteiskuntakelpoisuudesta joka juuri vuosikaupalla lusittuaan on muutaman kuukauden vapaalla ja tekee kolme kroppaa kun tulee kiistaa konepellin alla olevien mekaanisten osien kokoluokasta ja tehokkuudesta (kuten lehdessä juttua oli juuri) mutta se on tätä päivää ja kristallipalloa ei ole.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8464
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2575
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2297
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1509
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1193
    Aihe