Hania/Kreeta kokemuksia

hania

Matka tilattu Kreetalle Haniaan. Mitä nähtävyyksiä ja paikkoja siellä kannattaa käydä katsomassa?

Lisäksi pyydän kokemuksia/mielipiteitä Minoa Palace -hotellista.

12

12938

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • abityttö

      ..on tosi kivaa aluetta!:D
      Paha sanoa mitään tarkemmin, kun ei tiedä missä päin tarkemmin lomailet. Monet nimittäin sanovat menevänsä Haniaan, vaikka todellisuudessa menevät Hanian rannikolle esim. Geraniin (Joka on aivan erilainen paikka kuin Hanian kaupunki)... ;)

      • hyvää reissua 3

        Haniassa on "merimuseo" ja "argeologinen" museo, jos museot kiinnostaa.
        Haniassa ja lähiypäristösä on melkoisia korkeuseroja sisämaahan vähänkään mentäessä. Antiikin aikaisia paikkoja suhteellisen lähellä on monia, modea,kastelos,romnes ja modea mm.
        Souda n.5km lähtee laivoja, jos sellaset kiinnostaa (ormos soudas)
        Me oltiin (n.18km) malemessa, pieni hiljainen kylä.
        Paras reissu ehdottomasti oli vuokra-autolla "paratiisiin" Elafonisiin.
        Matkaa sinne malemesta oli muistaakseni n.60km, nähtävää oli matkalla paljon, jännitti ajaminen kapeaa vuoristotietä - mutta mahtava kokemus -kannatti mennä.
        Pitää varata koko päivä - paratiisi vailla vertaa. Turisteja syysloman aikaan yllättävän vähän. Paleochoraan parempi tie, eikä me sielä käyty, kuuleman mukaan myös ok. paikka. Seikkailu autolla kannattaa, liikenne "sallivaa" myös turistille. EI nouse keskarit ,jos vähän töppäileekin jossain.
        Kannattaa ostaa (tai jos löytyy kirjastosta) kartta, pääsee paremmin jyvälle ja voi vähän fiilistellä etukäteen paikkoja.


    • Plataani

      Tuo hotelli on Plataniaksen keskustan lähellä.
      Vietimme huhtikuun ekan viikon Plataniaksessa. Tuolloin oli vielä aika vähän turisteja ja kylä eli aika lailla vielä omaa elämäänsä. Ylä Platanias eli vanha kylä oli viehättävä, joskin heikko jalkaiset älkööt vaivautuko. Yöelämä oli aika hiljaista osin pääsiäisviikostakin johtuen. Yksi discoksi itseään mainostava paikka löytyi. Sisällä oli baarimikko ja discopallo katossa. Ala plataniaksessa on kaikki siinä yhden kadun varrella, joka sesonkiaikaan on varmaan aika ruuhkainen, sillä jalkakäytävät ovat kapeat. Platanias on varmaan sopiva paikka rantalomailijalle, kunhan kausi käynnistyy kunnolla. Ruokatarjontaan olimme lievästi pettyneitä. Ruokalista oli liikuttavan saman kaltainen kaikissa ravintoloissa. Ärsyttävintä ne iän ikuiset ranskislisäkkeet "perinne" ruoissa. En Plataniastakaan pelkäksi turistirysäksi leimaisi koska paikallis elämää oli noinkin paljon. Yllättävän kuivan oloinen Plataniaksen ympäristö oli vaikka kevään pitäisi olla vehreimmillään. Sana appelsiinilehto kuullostaa myös paremmalta, kuin näytti. Yllättävän roskaista oli maasto appelsiinipuiden lähistöllä. Haniasta jäi aika ruuhkainen kuva. Vanha kaupunki oli kyllä kaunis, mutta kaikenlaista turisti hömppää oli ihan liikaa. Venetsialaisessa satamassa ei juuri viitsinyt sisäänheittäjien takia edes kävellä. Aiemmin olemme Kreetalla lomailleet Agios Nikolauksessa josta pidin kyllä enemmän.

    • paljon reissannut

      hyviä kokemuksia.vuokratkaa auto ja kiertäkää saarta.hanian lähellä on myös vesipuisto huimine liukumäkineen

    • Kreetafani

      Kreetalta löytyy myös monia muita, ehkä kivempiakin paikkoja. (Ja Haniakin on ihan muuta kuin Plataniaksen pikkukylä 11 km. länteen)
      Plataniaksen heikkous on avuton "pääkatu" ilman kunnon jalkakäytäviä, ja muutama ravintola keskinkertaisine annoksineen.
      Yläkylästä kyllä löytyy hyviäkin ruokapaikkoja -- ja sinne kannattaa suunnata mukavalle kreikkalaiselle illalle ruoan hinnalla. Ei tartte maksaa matkatoimiston järjestämää ohjelmaa. Olimme viime viikon Plataniaksessa ja kävimme ihan ylhäällä. Kirkon vieressä on Cafe/Restaurant ASTREA, jossa oli tosi mukava ILMAINEN tanssiesitys, kesti puolitoista tuntia ja kaikki halukkaat pääsivät opettelemaan... eli tyypillinen sellainen.
      Lähtekää ilman muuta kiertelemään. Joko vuokraamalla auto tai todella ensiluokkaisilla paikallisbusseilla. Haniasta lähtee bussi Rethimnoniin (noin 50 km) kannattaa käydä, aivan upea kaupunki josta pidän suuresti. Puolivälissä on viehättävä Georgiopouilin kylä, jossa upea hiekkaranta.
      Etelärannikolla monia mahtavia pikkukyliä. Matka vuorien yli on hurmaava.
      Mene katsomaan suuri määrä Hanian ja Plataniaksen kuvia tässä keskusteluryhmässä aika lähellä tätä keskustelua kerrottavasta osoitteesta. Puhuvat puolestaan. Georgioupolista ja Haniasta näet myös pari kivaa kuvaa Tuomo-Median kuvakaupassa (löytyy tällä nimellä netistä) Matkailu-ryhmästä.

      Mukavaa matkaa, ihastut varmasti Kreetaan!

    • LÄMMINTÄ SÄÄTÄ

      Olemme lähdössä syyskuun puolessa välissä Kreetalle, Hanialle! Voisiko/osaisiko joku kertoa suunninpiirtein mitä lämpötilat ovat silloin siellä? Olisi kiva tietää että milaisessa säässä siellä sitten lomailee. :)

      PS: Onko hintaluokka kalliimpaa vai halvempaa Suomeen verrattuna? :)
      ODOTTELEN VASTAUSTA INNOLLA, TOIVOTTAVASTI TÄHÄN VASTATAAN MAHDOLLISIMMAN PIAN KIITOS:)

      • Ei enää Kreetalle

        Oli lämpötila mikä tahansa kehoitan aina tarkistamaan, että ovet ja varsinkin parvekkeen ovet ovat lukittuja öisin. Perheemme rahat, kännykät ja kamerat varastettiin nukkuessamme Haniassa. Varas tuli sisään ilmeisesti toisessa kerroksessa sijaitsevan huonestomme parvekkeen oven kautta. Hotellia on yleisesti pidetty luotettavana. Käytettiinkö kaasua vai ei, on epäselvää.


      • toivotaan niin

        Olen ollut lasten syyslomalla chaniassa, tai oikeastaan malemessa 18km chaniasta, mutta tietty keli samanlaista sielä. Oli aivan hyvää "Suomalaista kesää", tosin lomakausi loppuu tuolloin, jonkinverran esim. ravintoloita jo suljettu.
        Vuodet ei ole veljeksiä Suomessakaan,mutta kyllä syyskuussa pitäisi olla lämmintä chaniassa


    • Kreetalle

      Kokemukset Kreetasta/Plataniasta ja etenkin siellä olevasta Sonio hotellista kiinnostaisi minuakin.

      Edulliset ja hyvät ruokapaikat? Autonvuokraus, uskaltaako kokemattomampikin kuski lähteä ajelemaan saarella?

      Ja pitääkö paikkansa jostain oppaasta luettu väite, että kaupat lisäävät luottokortilla maksettaessa asiakkaan maksettavaksi sen lisän minkä luottokunta veloittaa liikkeeltä???

      • Hauskaa lomaa

        Jos päädytte autoiluun, niin käykää ihmeessä kauniilla Vai-rannalla saaren koillisnurkassa. Elundan kylä Agios Nikolaoksen lähellä on Hollywood-tähtien suosima lomakohde, jossa on hienoja kylpylöitä. Knossoksessa kannattaa käydä tietysti myös. Jos autoilu hirvittää, niin tehkää diili jonkun paikallisen taksarin kanssa että ajeluttaa teitä päivän ajan.


    • up

      up

    • turisti.

      platanias on turistirysä. Hanian kaupingissa on muutamia hotelleja. Olin aikoinaan poikakaverini kanssa keskustan hotellissa. Ihan tavallinen rantalomakohde, jossa on vähän nähtävää.

      ensin tulee mieleen samariarotko ja sitten meriretki. siinä ne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1522
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1329
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1172
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      118
      1129
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      30
      955
    6. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      795
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      55
      720
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      89
      646
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      181
      627
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      624
    Aihe