Yliopistomaksut Yhdysvalloissa?

jondeboyyyyyyyyyyyyy

Olen vakavasti miettinyt, että jos lukion jälkeen hakisi amerikkaan yliopistoon. Ainoa asia mikä siinä mietityttää on ne maksut. Onko kukaan täällä käynyt yliopistoa sielläpäin. Entä miten paljon maksut ovat lukuvuodelta suurin piirtein? Perheeni ei ole mikään rikas. Onko stipendien saaminen todella vaikeaa ja mitä siinä lähinnä katsotaan, mutta jos joku voisi kertoa tuon hinnan?

7

1898

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • usassa asuva

      kuin lukukausimaksut. Ne ovat noin $20000-$40000/vuosi. Ulkomaalaiset maksavat enemman kuin kansalaiset.
      Sinun pitaa suorittaa SATtesti jonka tuloksista riippuu mihin voit paasta. USAssa vaaditaan myos kansalaispalvelua (lukiossa pakollinen), joten olisi hyva alkaa katsella jotain vapaaehtoistyota.
      Yliopistot etsivat myos ns. well rounded opiskelijoita joilla on useampia kiinnostuksen kohteita.
      Milla meriitilla aiot saada stipendin? Soitatko selloa kuin YoYo Ma?

    • fefekfeff

      Kuten olen joskus jo maininnut, yliopistot USA:ssa ovat kalliita ja etenkin Euroopasta tulevalle ja edullisiin tai maksuttomiin opintoihin tottuneelle, sillä amerikkalaiseperheillä on tapana säästää rahaa lastensa yliopistomaksuihin hyvissä ajoin ja muutenkin paikallisille opiskelijoille on erilaisia stipendejä ja lainoja tarjolla siinä missä ulkomaalaiset joutuvat etsimään ne muualta.

      Suomesta saa kyllä opintotuen ja -lainan ulkomailla opiskeluun, mutta ne eivät yksinkertaisesti riitä (kattavat suurinpiirtein ehkä 1/3 kuluista). Ellei sinulla ole säästöjä tai maksavia vanhempia, kannattaa melkein unohtaa koko juttu. Ulkomaalaiset opiskelijat saavat tehdä kampuksella töitä max. 20h/viikko, mutta sekään ei kata kustannuksia ja opiskelijaviisumia haettaessa ennen opintoja Suomessa hakijan on todistettava riittävät rahavarat opiskeluun sekä asumiseen.

      Stipendejä on erittäin harvoin tarjolla ensimmäiseen korkeakoulututkintoon ja ulkomaalaisille. Stipendit ovat pääosin tarkoitettu jatko-opiskeluihin, eli kun opiskelijalla on jo akateemisia meriittejä. Urheilustipendejä on olemassa, mutta vain lahjakkaille urheilijoille.

      Suosittelen kuitenkin etsimään ja tutkimaan eri mahdollisuuksia netissä, sillä ulkomaille opiskelemaan lähteminen vaatii oma-aloitteisuutta. Kukaan ei tuo opiskelupaikkaa nenän eteen valmiina, vaan se pitää itse etsiä ja ansaita. www.fulbright.fi on hyvä paikka aloittaa USA:n ollessa kyseessä.

    • morons

      Jos olet sen kaliiberin opiskelija, että voit hakea Harvard/Yale/Princeton/MIT jne akselille, niin lukukausimaksuista saati muista kuluista ei tarvitse huolehtia. Googlaa vaan financial aid ja yliopiston nimi. Nämä huippuyliopistot antavat taloudellista tukea myös kv opiskelijoille ilman että se vaikuttaa sisäänpääsymahdollisuuksiin.

      • laiska,,,

        Löytyy yli 100 ketjua aiheesta!!!


    • wertrerrer

      Itse en kyllä näe kovin paljon järkeä siinä, että jättäisi ilmaisen yliopiston käymättä Suomessa. Toki ulkomailla opiskelu on varmasti kokemuksena mahtava, mutta aivan liian kallista lystiä tuon ikäiselle. Hetki töissä ja sitten opiskelemaan kun on siihen varaa. Toki silloin tuo paras aika nuoruudesta on jo mennyt, jolloin opiskelu ulkomailla on mahdollisesti hauskimmillaan.

    • fdsafdsafgdsagsd

      Itse opiskelen nyt kolmatta vuotta täällä usassa. minulla alkoi opiskelut täällä "yllättäen". en ikinä kuvitellut, ta suunnitellut, että opiskelisin täällä joskus, mutta näin kävi. minulla lukukausimaksut on 20 000 dollaria, mutta olen kyllä näistä selvinnyt kelan tuella, sekä kouluni maksut saan maksaa kuukausimaksuissa, joka tekee siitä vähän kohtalaisemman.
      Elän kyllä hyvin hyvin pienisti täällä kun koulua käyn, mutta sanon kyllä itselleni, että mielummin nyt nuukasti, kuin valmistumisen jälkeen iso kasa opintolainaa.
      en tule mistään rikkaasta perheestä, mutta hyvin olen pärjännyt tähän mennessä

      • Laura566

        Hei fdsafdsafgdsagsd,

        Kertoisitko miten Kelan tuet riittävät tuollaisen maksun maksamiseen?
        Itse olen hakemassa ensi syksyksi kouluun Minnesotaan, ja Kela on varmistanut tukevansa n. 500e/kk sekä opintolainalla, jota saa yhteensä 5400e / opiskeluvuosi (9 * 600e)..

        Millä maksat siis elämisen? Saatko vanhemmiltasi rahaa?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. YLE Äänekosken kaupunginjohtaja saa ankaraa arvostelua

      Kaupungin johtaja saa ankaraa kritiikkiä äkkiväärästä henkilöstöjohtamisestaan. Uusin häirintäilmoitus päivätty 15 kesä
      Äänekoski
      91
      1929
    2. Euroopan lämpöennätys, 48,8, astetta, on mitattu Italian Sisiliassa

      Joko hitaampikin ymmärtää. Se on aivan liikaa. Ilmastonmuutos on totta Euroopassakin.
      Maailman menoa
      278
      1761
    3. Asiakas iski kaupassa varastelua tehneen kanveesiin.

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33a85463-e4d5-45ed-8014-db51fe8079ec Oikein. Näin sitä pitää. Kyllä kaupoissa valtava
      Maailman menoa
      305
      1560
    4. Martina lähdössä Ibizalle

      Eikä Eskokaan tiennyt matkasta. Nyt ollaan jännän äärellä.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      180
      1442
    5. Jos ei tiedä mitä toisesta haluaa

      Älä missään nimessä anna mitään merkkejä kiinnostuksesta. Ole haluamatta mitään. Täytyy ajatella toistakin. Ei kukaan em
      Ikävä
      88
      1038
    6. Määpä tiijän että rakastat

      Minua nimittäin. Samoin hei! Olet mun vastakappaleeni.
      Ikävä
      51
      1007
    7. Avustikset peruttu.

      Aettokosken ampuraan rahat otettu poekkeen valtiolle.
      Suomussalmi
      56
      977
    8. Se nainen näyttää hyvältä vaikka painaisi 150kg

      parempi vaan jos on vähän muhkeammassa kunnossa 🤤
      Ikävä
      56
      968
    9. 67
      944
    10. Miksi mies tuntee näin?

      Eli olen mies ja ihastuin naiseen. Tykkään hänestä ja koskaan hän ei ole ollut minulle ilkeä. Silti ajoittain tunnen kui
      Ikävä
      40
      941
    Aihe