Tokion alueet

Aonosan

Moi
onko kellaan kokemusta/ kaynyt Tokiossa jne. etta tietaisi kertoa vahan,
millaisia kaupunginosia ja paikkoja ovat Shinjuku, Shibuya ja Yokohama?
Suunnittelen parin kuukauden reissua sinne ja majoittuisin luultavasti Shinjukuun.
Vinkkejä?

6

1469

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Hachiko-patsas

   Kannattaa hankkia jokin opaskirja, Tokio on iso paikka ja nähtävää loputtomasti.

   Shinjuku on iso keskus läntisessä Tokiossa. Shinjukun asema on matkustajamääriltään maailman suurin, ja sen vilinä ruuhka-aikaan on jo itsessään kokemus. Luonnollisesti liikenneyhteydet ovat erinomaiset. Aseman länsipuolella on lähinnä toimistopilvenpiirtäjiä, eikä siellä ole paljoa muuta turistiviihdykettä kuin Tokyo Metropolitan Government Building, jonne pääsee ilmaiseksi katsomaan näköaloja. Aseman itäpuolella taas on viihdykettä, ravintoloita ja shoppailumahdollisuuksia vaikka millä mitalla ja kaikkeen makuun.

   Shibuya on toinen keskus Shinjukusta hiemen etelään (taitaa olla noin kuuden minuutin junamatka) Siihen pätee samat sanat kuin Shinjukun itäosiin, eli viihdykettä ja tekemistä riittää. Se on käsittääkseni jonkinlainen japanilaisen nuorisomuodin mekka, mutta kyllä siellä tekemistä riittää, vaikkei muoti kiinnostaisikaan. Aika usein kun TV:stä tulee jotain asiaa Tokiosta, näytetään Shibuyan aseman vieressä olevaa risteystä, jossa jalankulkijat päästetään joka suunnata yli samaan aikaan.

   Kuten kuvauksistani voi päätelläkin Shinjuku ja Shibuya ovat jopa Tokion mittakaavassa vilkkaita paikkoja, joten parempi viihtyä ihmisjoukoissa edes joten kuten. Tosin jos se on ongelma, niin Tokio on yleensäkin väärä paikka. Itse pidän Shinjukun ja Shibuyan seutua ja ympäryksiä suosikkialueenani Tokiossa. Mutta tokiolainen julkinen liikenne vie kyllä helposti kaikkialle, jos viihdyt muualla paremmin.

   Yokohama on ihan oma (miljoona)kaupunkinsa, vaikka luetaankin siihen 35 miljoonan asukkaan Tokion kaupunkialueeseen. Sinne pääsee esimerkiksi paikallisjunalla Shibuyasta noin puolessa tunnissa. Vähän turhan iso paikka kuvailtavaksi. Yksi erikoisuus siellä on Chinatown. Varmasti kannattaa käydä ainakin kerran tai jopa usemmankin kerran jos kuukauden aikoo Tokiossa pyöriä.

  • Tokiolainen

   Länsi-Shinjuku on Tokion hallinnollinen (Tokyo Metropolitan Government) ja liike-elämän keskus. Paljon isojen firmojen/pankkien pääkonttoreita ja hotelleja (Hilton, Keio Plaza, Century Hyatt). Itäosa taas sisältää enemmän shoppailu- ja viihdepuolta (etenkin Kabukicho:n alue on tunnettu yöelämästään ja siellä on paljon klubeja, baareja yms). Jako itä- ja länsi-Shinjukuun tapahtuu rautatieaseman perusteella. Rautatieaseman yhteydessä ja ympärillä on paljon isoja tavarataloja (Keio, Odakyu, Yodobashi Camera, BIC Camera...). Shinjukusta on hyvät yhteydet lähestulkoon kaikkialle, joten se on ihan hyvä paikka majoittumiseen.
   http://www.tokyoessentials.com/shinjuku-map.html

   Shibuyasta ei ole niin paljoa kokemusta kun siellä tulee liikuttua vain satunnaisesti. Shoppailua, ravintoloita jne. sieltä löytyy kyllä kuten muistakin Tokion isommista keskuksista ja omat nähtävyytensä toki sielläkin.

   Yokohama taas on kokonaan eri kaupunki jolla ei ole Tokion kanssa mitään tekemistä. Sijaitsee itse asiassa aivan eri prefektuurissakin (Kanagawa). Käymisen arvoinen paikka kuitenkin ja Landmark Towerista on hienot näköalat.

   Voin yrittää kertoa lisää paremmalla ajalla ja vastailla jos haluat tietää tarkemmin jostain tietystä jutusta.

   • Aonosan

    Kiitos vastauksista, pitaa viela itse tutkia keskustan aluetta suomesta kasin niin paljon kuin voi.
    Majoitukseni muuttuikin shinjukusta Nakanon lahettyville, mutta ilmeisesti ei kuitenkaan ole paljon kauempana..?
    Yokohamaan pitaa varata sitten varmaan ihan omaa aikaansa, jos sinne junalla matkais.

    Kysyisin viela, Miten muuten se vr systeemi siella, mista voin ostaa sellaisen kuukausilipun junalle, ja miten siella se paikallisliikenne systeemi muutenkin toimii?
    Arigato!:)


   • 5+5
    Aonosan kirjoitti:

    Kiitos vastauksista, pitaa viela itse tutkia keskustan aluetta suomesta kasin niin paljon kuin voi.
    Majoitukseni muuttuikin shinjukusta Nakanon lahettyville, mutta ilmeisesti ei kuitenkaan ole paljon kauempana..?
    Yokohamaan pitaa varata sitten varmaan ihan omaa aikaansa, jos sinne junalla matkais.

    Kysyisin viela, Miten muuten se vr systeemi siella, mista voin ostaa sellaisen kuukausilipun junalle, ja miten siella se paikallisliikenne systeemi muutenkin toimii?
    Arigato!:)

    Nakanosta Shinjukuun kestää JR Chuo-linjan junalla tai metrolla alta 10 min ja maksaa 150 jeniä, eli kovin kaukana se ei tosiaan ole. Ei Yokohamaankaan junalla kauaa kestä (n. 30-40min, riippuen hieman millaislla junayhdistelmällä menee), mutta se on kuitenkin oma kaupunkinsa ja siellä on suhteellisen paljon nähtävää, mm. jo mainitut China Town, Landmark Tower sekä raamen-museo. Ihan hyvä päivämatkan arvoinen kohde.

    Muita päivämatkan arvoisia vierailupaikkoja on Kamakura (suuri Buddha-patsas jne.) sekä hieman kauempana Odawara. Jälkimmäiseen pääsee kätevästi Shinjukusta Odakyu-linjan RomanceCar-pikajunilla.

    Kuukausilipusta en ole tietoinen, mutta päivälippuja on kyllä (http://www.japan-guide.com/e/e2017.html). Sitten voi tietysti hankkia ladattavan maksukortin (Suica tai Pasmo, http://www.japan-guide.com/e/e2359_002.html), johon voi aina ladata sen verran rahaa kun on tarpeen. Sillä ei saa alennusta matkojen hinnoista, mutta helpottaa matkustamista kun ei tarvitse aina ostella erillisiä lippuja. Näitä kortteja saa asemien lippuautomaateista 500 jenin panttia vastaan. Kortin lataaminen onnistuu samoilla lippuautomaateilla. Juna-asemien lisäksi kortilla voi maksaa joissain pikkukaupoissa (Lawson etc.) sekä yleensä asemien juoma-automaateilla. Suica/Pasmo käy myös Tokion alueen busseissa.

    Paikallisliikenteen käyttö on muuten varsin yksinkertaista. Asemilla laiturialueelle kuljetaan aina porttien läpi joissa joko syötetään lippu sisään ja napataan se portin toisessa päässä taas mukaan (lippu on pidettävä tallessa, sillä ilman sitä ei pääse määräpään asemalla portista ulos) tai vilautetaan ladattavaa korttia lukulaitteelle. Jotkin junat, mm. aiemmin mainitut RomanceCar-junat, vaativat normaalin lipun lisäksi vielä erillisen paikkalipun. Sen saa laiturialueella sijaitsevalta erilliseltä automaatilta. Tavallisiin juniin (penkit seinän vierellä) ei myydä paikkalippuja.


  • TokioBemmu
  • Näin - kuulin - koin

   Tuoreita kokemuksia on, He!

   Kymmen tuhatta ihmistä on kateissa. Eräästä prefektuurista löydettiin juuri 2000 kuollutta. Suomen ulkoministeri on esiintynyt huolestuneena, ja onkin löytänyt 800 suomalaista; kaikki tiedetyt. Fukujiman ykkösvoimalan kaikkien kolmen reaktorin ydinsauvat ehkä sulavat. Kakkosen sauvat ovat uudelleen paljaina. Ylen uutisesta.

   Nyt, kun kaikki katsovat sinne, voisimme, Jyrki ja Pyrki, avata uudemman rintaman Lähi-idässä tai Intian valtamerellä. Meillähän on siellä batttleship ja gun tai bun.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Hannu taitaa olla nyt historiaa

   Martina ja Vicke reissussa, Nala Eskolla. Pikkarainen uiskentelee yksikseen. Olis kyllä kiinnostavaa tietää, mitä tapahtui. Tässä suhteessa maksajan r
   Kotimaiset julkkisjuorut
   176
   4812
  2. Tissiesi vilauttelu ei ole feministinen teko

   " jos läjä miehiä painelisi menemään ympäri Suomea erilaisissa flashmobeissa munasillaan, heitä syytettäisiin seksuaalisesta häirinnästä" https://www
   Sinkut
   171
   3980
  3. Miksei seiskalehti uutisoi erosta?

   Moni keskustelupalsta pursuaa spekulointia Martinan ja Hannun erosta, molempin ig-päivitykset sopivat kuvaan. Missä Hörkkö ja etusivun juttu??
   Kotimaiset julkkisjuorut
   84
   2713
  4. Luksusrouva taas ulosotossa

   Hukkaan meni Nikon avustusyritykset, Sofialta karhutaan taas isoja summia https://www.seiska.fi/kotimaa/vouti-sofia-belorfin-perassa-okyelamaa-viettav
   Kotimaiset julkkisjuorut
   94
   2502
  5. Koronan levittäminen kapakoissa on perusoikeus ja rokotus&rokotepassi on pian pakko, hienoa Hjallis!

   Nyt Suomeen puuhataan rokotepassipakkoa - Hjallis Harkimo: sanktiot käyttöön rokottamattomille https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cfdb73b1-d86e-481
   Maailman menoa
   108
   1944
  6. Martinan ilmoitukset matkasta

   Ensimmäinen kuva tuli jo kun matkalla lentokentälle. Toi muija taitaa elää känny kädessä liimattuna.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   68
   1662
  7. Hyvinvointivalmentaja voi pahoin

   Kyllä niin kaikesta näkee että hyvin ei mene. Ktuota juoksua ja menoa on nyt jo liikaa . Miten käy kisojen. Keskeyttää tietenkin . Mitä sen jälkeen ..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   92
   1249
  8. Rakas Sofia

   Olen todella huolissani tytöistä, jotka fanittavat sinua ja tekevät kaiken samalla tavalla kuin sinä. Nyt uutisoidaan veloista, jotka ovat ulosotossa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   153
   1059
  9. Rambo kolaroi "autonsa"

   Eli Martinan sähköfiuden... 😂 Näköjään rambokin osaa jo vetää mutkat suoriksi. Eli hengen omakseen ottama kaara onkin marsun nimissä vaikka omanaan s
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   1054
  10. "Marbella tuntuu niin kodilta, on aina tuntunut" sanoo Martina.

   Jep, nainen ei osaa edes vähän maan kieltä ja elää siellä turistielämää, urheilee ja syö dinnereitä. Ei mitään tekemistä oikean arjen kanssa kun pitää
   Kotimaiset julkkisjuorut
   68
   1031
  Aihe