24.10.2010 - kesäpäivä São Miguelilla

Tämän viestin tarkoituksena ei suinkaan ole houkutella ketään lähtemään Azoreille kestämättömin perustein vaan häivyttää niitä ennakkoluuloja, joita matkailijoiden keskuudessa yleisesti liikkuu saariryhmästa ja sen säästä etenkin kesäkauden ulkopuolella.

São MIguelilla on sunnuntaina 24.10. mitä ihanin suomalainen kesäpäivä, lämpöä iltapäivällä runsaat parikymmentä, yöllä selkeydestä riippuen minimissään 15-18 C, ilman suhteellinen kosteus noin 70 %. Etelästä puhaltaa heikko tuuli. Taivaalla on muutama pilvenhattara. Meriveden lämpötila on 20 C. Ilma on raikasta ja puhdasta, Ponta Delgadan keskustassa suhteellisen puhdasta.

Kiinanruusut ja bouganvilleat kukkivat, kolibrikukat ovat aloittamassa kukintaansa, joka kestää pitkälle kevättalveen. Kamelioiden kukinnan alkamista saadaan odotella parisen kuukautta. Kniphofiat avaavat kukkansa marraskuussa. Kaikkialla on vihreää, vehmasta.

Ponta Delgada valmistautuu jouluvalojen sytyttämiseen, joka tapahtunee marraskuun puolessa välissä. Siitä kertovat valoasennukset ja koristeet laajalla alueella keskustaa.

Sunnuntaina kaupunki on rauhallinen. Isot marketit käyttävät hyväkseen lain suomaa muutosta olla auki sunnuntaisin ja juhlapyhisin koko päivän. Kuluvan viikon lopulla Teatro Micalensessa alkavat järjestyksessä 11. jazzfestivaalit, Jazzores (28.10.-3.11.). Kuudes marraskuuta esitetään Coliseu Micaelensessa vierailuvoimin ooppera Sevillan parturi. 7.11. kuullaan Teatro Micaelensessä suomalaista harmonikkataidemusiikkia, jota esittää Mika Väyrynen seäestäjänään sellisti Jan-Erik Gustafsson. Marraskuun lopulla vierailee Ponta Delgadassa perinteinen joulusirkus ja joulukuun alussa esitetään Coliseu Micaelensessa vuodenaikaan kuuluva baletti Pähkinänsärkijä. Perinteisiä jouluntuojia, jouluseimiä, rakennettaneen jo jossakin. Ponta Delgadan kulttuurikeskuksessa on avattu jouluseiminäyttely. Lagoan jouluseimimuseossa voi jouluseimiä ihailla ympäri vuoden.

São MIguelilla on aina lähellä luonto, elämä on rauhallista ja turvallista eikä kulttuuriakaan puutu. Mietin, milloin Azorit ja São Miguel mahdollisesti "löydetään". Suhtauden kaikella kunnioituksella niitä kohtaan, jotka valitsevat talvehtimispaikakseen Espanjan. Azorit ovat kuitenkin erinomainen vaihtoehto niille, jotka pakenevat kiirettä ja nauttivat leppoisasta pikkukaupungin tai maalaiselämästä. Asuntoja on tarjolla edullisesti hiljaisena talvikautena.

Tervetuloa talvehtimaan tai mikseipä ympärivuotiseksi asukkaaksi Azoreille.

1

431

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vuokko76

      Hei!
      Huomenna olemme jo siellä! Kiitos paljon hyvistä vihjeistäsi ja kuvauksistasi. Luottavaisin mielin lähdetään, kunhan vain koneet lentävät.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 185
      2048
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1952
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      148
      1558
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1217
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      11
      1184
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1137
    Aihe