tupakoinnin lopettaminen

nikotiinilapsi

Näin aluksi, en todellakaan toivo kenenkään haukkuja niskaani vaan haluan asiallisia vastauksia kysymykseeni, olittepa vaan kuinka vihaisia tavastani. olen nimittäin itse hyvin tietoinen tupakoinnin vaikutuksesta lapseen, joten ei tarvitse kenenkään tulla siitä valistamaan.

Poltin koko raskauden ajan reippaanlaisesti (melkein aski per pv), lopetusyrityksiä oli todella monta. En vain pystynyt lopettamaan, sillä ajatuskin lopettamisesta pisti tekemään tupakkia enemmän mieli. Tiesin hyvin jo silloin, että lapseni saa kaiken myrkyn myös elimistöönsä, ja vaikka kuinka monet ovat sanoneet, että lapsi pitäisi olla se kaikista parhain syy lopettaa, en onnistunut. No, nyt on raskaus takana päin ja sain itselleni terveen ja kauniin tyttövauvan reilu viikko sitten. Sairaalaoloaikana en polttanut yhtään savuketta (syy oli, etten viitsinyt mennä tupakille siellä) ja kotiin päästyäni ratkesin. Joka ikinen kerta, kun poltan savukkeen nyt (puolet vähemmän kuitenkin kuin raskausaikana), mieltäni kalvaa syyllisyys. Olen säännöstellyt tupakointini imetyksen jälkeen, mutta olen silti käynyt vielä tuntiakin ennen iimetystä tupakilla. Suositushan olisi, ettei ainakaan reiluun kahteen tuntiin saisi käydä, parempi olla ilman.
Imetyksen lopettamista en ole edes harkinnut, enkä tule harkitsemaankaan. Tupakoinnin kuitenkin haluan ja aion lopettaa, nyt kun syykin on nenän edessä. Nyt uskon, että pystyn lopettamaan, sillä olisi ihanaa imettää ilman, että tarvitsee oman tunnon kolkuttaa nikotiinimaidosta ja voisi huoletta olla lapsen kanssa ilman että tarvitsisi toivoa lapsen nukahtavan, jotta itse pääsisi tupakille. Nyt ajattelette, että miksi en lopeta. Koska minä pelkään, kuinka kamalat vieroitusoireet LAPSELLANI tulee olemaan! Ja kuinka minä niitä helpotan... Voisiko joku saman kokenut ja läpikäynyt kertoa kokemuksiaan? Tai joku, joka muuten tietää asiasta jotain... Ilman mitään haukkumisia, sillä tiedän tehneeni väärin ja kadun sitä (helppo tässä vaiheessa sanoa), mutta menneitä ei voi muuttaa, vaikka haluaisinkin.

5

427

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hah hah..

      Et pystynyt millään lopettamaan lapsesi myrkyttämistä raskausaikana, mutta sairaalassa ollessa et VIITSINYT mennä tupakalle! Kunpa olisit viitsinyt ajatella lapsesi parasta, jo aiemmin. Lopeta imetys ja ala antamaan korviketta, ellet saa tupakointia lopetettua.

      • nanananananana

        Minä olen samaa mieltä, lopeta imetys tai tupakka!
        Lapsesi verotusoireita et pysty mietnkään helpottamaan, se huutaa sen muutaman päivän.
        Itse olen kerran lopettanut seinään ja ekat 3pv olivat pahimmat ja jo viikonpäästä olin kokonaan irti.
        Alotin sitten kyllä jokusen vuoden päästä uudestaan ja sitten kun huomasin olevani raskaana niin viikko plussaamisesta olin lopettanut, vähensin huomattavasti joka päivä tuon viikon aikana.
        Ystäväni poltti raskauden mutta antoi sitten korviketta synnytettyään.....

        Se että et sen takia lopeta imetystä tai tupakkaa kun pelkäät lapsesi vierotusoireita niin on jo minusta itsekästä koska ne jokatapauksessa tulevat ja sille et mitään mahda. Mitä pikimmin lapsi eroon nikotiinista on paras hänelle kasvun ja kehityksenkin kannalta.


    • siinä auta

      kuin joko kerralla lopettaa ja kuunnella itkuja pari päivää(eihän itkuja nyt edes välttämättä tule) tai vähentää tupakan määrää pikku hiljaa.Hienoa kuitenkin että haluat jatkaa imetystä ja lopettaa tupakan,toivottavasti onnistuu.

    • y4geg3

      onnitella, että sinä tosissasi mietit nyt asiaa. Mutta pakko on kyllä siitä moittia, että olet melko itsekäs jos ajattelet niin, että jatkat tupakointia sen vuoksi, ettei lapsellesi tule vieroitusoireita. Tässä taas tekosyy tekosyiden listassa... Mutta se siitä ja nyt alat miettimään mitä hallaa sinä sille lapsellesi oikeasti teet, katot sitä silmiin ja mietit haluatko todella. Onko todella jokin aine niin tärkeää, että se menee sen pienen hyvinvoinnin edelle.

      Minä olen tupakoinut vuosia, tiedän mitä riippuvuus siihen aineeseen on ja sen, että joskus keksii mitä kummallisimpia tekosyitä polttaa. Mutta kun raskaustesti oli positiivinen, jätin tupakat paikallisen ostoskeskuksen roskakoriin ja hain apteekista nikotiinipurkkaa (joista käytin ehkä 2 kpl). Kun on riittävä motivaattori lopettamiseen niin se kyllä varmasti onnistuu. Ja mikä sen parempi kuin se oma muksu siinä vieressä, hänen terveytensä ja hyvinvointinsa! Hae apua ammattilaiselta jos et muuten onnistu. Tai jos päätät kuitenkin valita sen tupakan niin lopeta sitten imettäminen!

    • Nasu

      Hei,

      Odotan tyttö vauvaa, enkä pysty silti lopettamaan.
      Itsekäs olo.
      Toivottavasti kaikki menee hyvin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1109
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe