Myyjä hallituksessa, kuntoraportti viivästyy

Ongelma.
Myyjäpariskunta ovat molemmat jo vuosikymmeniä olleet talonhtiön hallituksessa ja ovat myymässä asuntoaan (rivitalo). Asunto näyttää sisältä erittän hyvältä, remontoitu ja laitettu, mutta rakennusvuosi (1982) ja julkisivu herättää hieman huonoja ajatuksia. Rivitalon laidoilta puuttuu kokonaan salaojaputket ja B-"rapun" kellarissa havaittu selvää kosteusvauriota ja homeongelmaa (kellarin haju muut)(myytävä asunto siis A-rappu).

Kuntokartoitus on suoritettu joskus kesällä ja lopullinen vedos on saatavilla joulukuun puolen välin tienoilla. Asunto vapautuisi samoihin aikoihin. Kaupat myyjä haluaisi kuitenkin tehdä jo nyt. Isännöitsijän mukaan kuntoraportissa salaojien puutos olisi ainoa "isompi korjaustoimenpide". Muihin kosteus- ja homeongelma-kysymyksiin koko taloyhtiössä vastauksina epämääräisiä; "Hallitus päättää näistä kuntoraportin valmistuttua", "Näistä asioista en puhelimitse sinulle kerro". Hallituksella on siis varma tieto kuntoraportin kohokohdista. Eikö?

Nyt olemme päässeet kauppakirjan esivalmisteluihin. Tässä kohtaa välittäjä ilmoitti myyjän haluavan kauppakirjaan merkinnän, jossa myönnämme tietävämme asunnon nykyisen kunnon sekä tulevan korjaustarpeen.

Miten voin tietää korjaustarpeet, jos ei kuntoraporttia ole saatavilla? Myyntiaika, raportin valmistuminen, myyntiehto sekä isännöitsijän puheet aiheuttaa pakon omaisen hylkimisrefleksin. Olenko liian skeptinen? Pitäisikö lopettaa tämä salaliittoteorioiden virittely?

Kyseisen asunnon kuitenkin haluaisimme.

6

604

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eieieieieiei

      miettisin sinuna vielä uudelleen. Oikeasti. Et ole liian skeptinen.

    • Kohde..

      Unohda koko kohde.

      Jotenkin tuossa paistaa selvä salailun maku.

      Itse hallituksessa olevana, ja kun meidän yhtiössäkin tehtiin kuntotutkimus, niin tulokset siitä saatiin heti tutkimuksen päätyttyä. Ei siinä viikkoja mennyt. Muistaakseni meni pari viikkoa, koska joutuivat odottamaan paria laboratoriotutkimusta, mutta jos tuossa tapauksessa on tutkimus tehty jo kesällä, niin tulokset ovat varmasti hallituksen tiedossa.

      Se, että tutkimuksen johdosta korjauksia ei ole päätetty, on varmasti totta, koska ilmeisesti on niin isoja korjauksia odotettavissa, että rahoituksen saamiseksi vaatii yhtiökokouspäätöksen.

      Joten vielä kerran: Vetäydy kaupasta ja etsi toinen kohde.

    • owrowre

      Et ole liian skeptinen. Hyvä, että hälytyskellosi soi jo tässä vaiheessa.

      Ensinnäkin kuntokartoituksen puhtaaksikirjoittamiseen ei voi mennä kuukausia. Normaalisti sen saa muutaman päivän kuluttua, vähintään viikon sisällä. Usein välittäjät pystyy toimittamaan sen sähköpostitse ostajaehdokkaalle.

      Tässä on nyt selvää salailun makua. Älä missään tapauksessa hyväksy myyjän ehdottamaan myyntiehtoa, jossa myöntäisit tietäväsi asunnon nykyisen kunnon. Homma haiskahtaa sen verran, että itse en tässä vaiheessa allekirjoittaisi edes sellaista ehtoa, että tarjous ei sido tarjouksen tekijöitä, jos vasta joulukuussa saatavilla olevassa kuntokartoitusraportissa ilmenee oleellisia vikoja. Ostajan pitää saada raportti ennen kuin mitään allekirjoittaa.

      Sinun pitää saada kuntokartoitusraportti itsellesi siten, että voit siihen kotonasi kaikessa rauhassa syventyä ja kysellä tarvittaessa kommenttia joltain asiantuntijalta. Välittäjällä nimittäin saattaa olla "ainoa kappale", jota ei voi antaa omaksi ja joka pitää lukea siinä odottaessa. Pahin tilanne on, että raportin saa nähtäville vasta kauppakirjan allekirjoitustilaisuudessa, jossa on myyjät, välittäjä ja pankin edustaja hengittämässä niskaan.

      Muista, että jos kuntokartoitusraportissa lukee jonkin asian vaativan lisäselvityksiä, se tarkoittaa sitä että olet tietoinen mahdollisesta ongelmasta ja otat tietoisen riskin, jos teet kaupat ilman että teet niitä lisäselvityksiä.

      Kannattaa lähteä siitä, että A-rapussa on samanlaiset rakenteet kuin B-rapussa, jossa on jo löytynyt ongelmia. Todennäköisesti samat ongelmat ja korjaustarpeet on ennemmin tai myöhemmin myös A-rapussa. Tuollaiset viat on aika hankalia ja kalliita korjata.

      • Ja sitten viimeinen niitti kaupan unohtamiselle olisi "omatoiminen kiinteistönhuolto", silloin arvo on rakennusoikeus vähenettynä rakennusten purkukuluilla :(


    • klliilj

      Saako kysyä missäpäin tämä kohde on?

      • Terve,

        ja kiitos kaikille vastanneille.

        Kaupat sitten peruttiin ihan pienen ongelman vuoksi: Piilosokkeli. Ja ihan varmasi niin myyjä kuin isännöitsijä olivat tietoisia asiasta, siitä ei sen enempää. Asunto on edelleenkin myynnissä Vihdin Nummelassa.

        Harmittaa, että päästin asian näinkin pitkälle. Melkein olin jo valmistautunut muuttamaan, kiva kämppä kun.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      270
      2973
    2. 201
      2856
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      69
      2436
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      214
      1916
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      13
      1368
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1317
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1298
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      159
      1192
    Aihe