Mies expatiksi Filippiineille, perhe mukaan?

ON76

Meillä olisi mahdollisuus lähteä koko perheen voimin Manilaan vuodeksi miehen työn perässä. Lapsia meillä on kolme, 9 -, 7- ja 2,5 vuotiaat. Kiinnostaisi kovasti kuulla muiden perheiden kokemuksia vastaavasta! Millainen paikka Manila on asua länkkärille? Onko turvallista? Miten lasten koulut on järjestynyt?

30

2371

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Siellä ollut

      Olen nyt kesällä siellä pari kertaa ollut ja en kyllä suosittele missään nimessä! Kuuma kuin pätsissä, tai saunassa, mutta et voi heittää löylyä. Joudut olemaan sisätiloissa (aircon) kaiken aikaa. Erittäin vaarallinen paikka, varsinkin Metro Manila, jatkuva terrorivaroitus......toisaalta en miestä päästäisi yksin ks. paikkaan koska....

      • vaimo valppaana

        Auttaisi myös kovasti jos saisi mukaan vaikka au-pairin tms lapsien kieli- ym.opetusta varten. Mies kyllä napataan, jos päästät yksinään lähtemään ja ne yrittää kyllä muutenkin vampata sen.


      • manila rules

        Kyllä sitä on yhtä vaarallista ihan jokapaikassa. Yhtähyvin voit tulla ryöstetyksi myös Helsingissä kuin Manilassa. Selvinpäin ja järjellä liikkuen selviää lähes missä vaan. Vältää epäilyttävät paikat.
        Ja ei siellä nyt AINA niin kuuma ole, vuodenvaihteessa yölämpötilat putoaa Manilassakin siihen 16-22 asteeseen ja päivälläkään ei ole yhtä kosteaa kuin muulloin. Kiva paikka!


      • jeepney

        Mistäpä olet tuon tietosi "jatkuva terrorivaroitus" saanut?
        Olen parhaillaan täällä Manilassa,moisesta en ole kuullut.Pitäisikö pysytellä sisätiloissa (air con)?
        Lämmintä täällä on,siitä en valita.
        Yhtään terroristia en ole nähnyt.


      • mutta unohda tuon

        edellisen mielisairaan ruman huoran puheet. Se horo käy kuumana anaalitoliaan ja intiaan, sekä naisi kaikkea oravasta vihreään apinaan jos vain joku sille katkeralle huoralle erhtyis antaa.


      • unohda tuon

        edellisen mielisairaan ruman huoran puheet. Se horo käy kuumana anaalitoliaan ja intiaan, sekä naisi kaikkea oravasta vihreään apinaan jos vain joku sille katkeralle huoralle erhtyis antaa, aivan kuten tuosta kirjoittamastaankin huomaat!


      • ei perhekohteita
        vaimo valppaana kirjoitti:

        Auttaisi myös kovasti jos saisi mukaan vaikka au-pairin tms lapsien kieli- ym.opetusta varten. Mies kyllä napataan, jos päästät yksinään lähtemään ja ne yrittää kyllä muutenkin vampata sen.

        Eiköhän kannata jättää koko hela hoito. Menee muuten perhe
        rikki.


    • marimek

      .. on, sillä mies oli 6 kk expattina Manilassa. Aika paljon siellä on suomalaisia, kuulema. Kuuma todella on - mutta saasteet tekevät sen, ettei ulkona voi oleskella. Korvat ja nenä on välittömästi täynnä mustaa nokea. Ei ole mielestäni oikea paikka lapsille, en veisi omiani vuodeksi.

      Halpaa on, ja EHKÄ turvallista. Riippu millä alueella asutte, saatteko omat autonkuljettajat ja porttimiehet. Miehelläni oli, ilman ei olisi pärjätty. Turvamies seurasi joka paikkaan. Olen itse käynyt Manilassa 3x. joten kokemusta jonkin verran.

    • Sabang

      Manilassahan on paljon expatteja ympäri maailmaa. Yksityis sairaaloita ja kouluja löytyy, jos vaan on varaa maksaa. Asuma-alueina vaikka Ayala Alabang Muntilupa Cityssa tai Dasmarinas Village Makatissa, riippuen työpaikan sijainnista. Tuollaisia suljettuja vartoituja villageja löytyy, vaikka kuinka paljon Manilasta ja ympäristöstä. Liikenne on täysi kaaos, ruuhkat sellaisia mitä et ikänä ole nähnyt Suomessa. Tämän vuoksi asunnon sijainti työpaikan suhteen kannattaa olla mahdollisiman lyhyt. Turvallisuus aivan eri kuin Suomessa, mutta kyllä siellä pärjää. Ravintoloita, ostoskeskeskuksia,kauppoja ja harrastus mahdollisuuksia löytyy joka lähtöön ja tarpeeseen. Lämmintä on, rannat hyviä, ruoka hyvää, paikalliset ystävällsiä ja luonto kaunis kaupunkien ulkpuolella. Englannilla tulee hyvin toimeen Luzonilla ja ympäristössä. Sellaista rauhaa jota Suomesta on mahdollista loytää, on aika mahdoton löytää Filippineiltä aina on, jotain hälinää ympärillä ja tämä saattaa vaikuttaa joskus ahdistavalta Suomalaisesta. Paikallinen autonkuljettaja on melkein oltava, jo helpoitaakseen asioden hoitoa. Jopa parkkipaikan löytäminen voi olla joskus vaikeaa, silloin kuski kiertää korttelia sinun hoitaessa asioitasi.

      • Balicasag

        Kylla Filippiineilla ja etenkin Manilassa parjaa. Kuten Sabang tuossa edella kirjoitti, Manilassa on ex-patteja jo paljon ja suomalaisiakin mahtuu sekaan jonkin verran. Englannin kieli on yleisesti kaytossa joka puolella ja Filippineilla silla parjaa erittain hyvin. Manilasta loytyy kansainvalisia kouluja ja sairaaloita. Manilan ilman laatu on aika-ajoin huonohko liikenteesta johtuen ja ruuhkat ovat pahoja. Ilman laatu on kuitenkin parempi kuin vaikkapa Bangkokissa tai Pekingissa ja ruuhkat samanlaiset kuin melkein jokaisessa Aasian paakaupungissa. Turvallisuustaso on kohtalainen ja hyvilla alueilla ei tarvitse pelata. Ilmasto on kuuman kostea ja kesaisin taifuunit tekevat kiusaa. Yksinaiselle lankkarimiehelle Manilassa, niin kuin melkein joka puolella Aasiaa, on melkoisesti houkutuksia, mutta ei siella ketaan vampata vastoin omaa tahtoa. Filippiinilaiset ovat paaosin erittain ystavallisia ja vieraanvaraisia ihmisia. Lisaksi kodin hoidon avuksi tulet saamaan kotiapulaisen ja tuo autonkuljettajakin on monella expatilla.

        Itse en asu taas talla hetkella Filippiineilla, mutta koti on juuri tuolla Alabang alueen nurkilla ja siella olen hyvin viihtynyt. Ruuhkista johtuen asunto kannattaa valita lahelta tyopaikkaa. Googleta expat apartments Manila, Expat Manila, International school Manila. Jos on mahdollisuus niin kannattaa lahtea. Tarjouksia tulee harvoin ja takaisin kotiin pasee aina.


      • on ihan hyviä

        Aasia on leväperäisen seksin maa.


      • ainoa ja paras
        on ihan hyviä kirjoitti:

        Aasia on leväperäisen seksin maa.

        Aasia on paras, suomalaiset ryhävalashuorat, kuten sinä sika-amalia, kuuluvat anaalitoliaan.


      • ehdottomasti mies

        Essu eteen eikä mitään essun alle.


      • ja ehdottomasti
        ehdottomasti mies kirjoitti:

        Essu eteen eikä mitään essun alle.

        Aasialainen nainen sen essun alle, suo-maalaisämmä lentää kaaressa lumihankeen taskut tyhjinä, kun on avioehtosopimus onneksi tehty, heh heh.


      • vaikka livenä

        Vetää purkillinen pillereitä tai hypätä jojoon, ei sulle enää mitään muuta apua ole annettavissa, norsunvittunaamainen suomalaishuora. Turkkihan jota suosittelet on läskien lyllertävien huorien, kuten sinä sika-amalia suosiossa, paitsi sinnekin pitäisi sun luuserin saada säästettyä työttömyyskorvauksistasi muutama sata egee, siis aivan vitun vähän, mutta kun ei sulla rumalla sotanorsulla ole edes sitä, tuskin ne lammaspaimenet siltikään sulle antais, kun olet noin täys kaheli ämmä.
        Perheethän matkustaa Aasiaan paratiisirannoille, ämmät, pultsarit ja muut luuserit välimeren bordelliin ja kaatopaikoille.


      • ....................

        Muistanet varmaan myöskin sen, että perheen tyttö erkaantui äidistään, kun äitskälle oli ura tärkeämpää, kuin oma lapsi. Tytär alkoi pitää Filippiina kotiapulaista lähes äitinään.

        Muutenkin elokuvan sanoma avautui sinulle aika heikosti, ja voisin vaikka vannoa Lukas Moodyssonin oksentavan päällesi, kun kuulisi tulkintasi elokuvasta. Tuossa elokuvassahan ei millääntavoin leimattu Filippiiniläisiä huoriksi, vai voisitko kertoa missä kohtaa. Se hyväksikäyttö juttu perheen piikaa kohtaahan taas kertoi niistä vaaroista, joihin ihan pikkulapsetkin törmää täällä Suomessa.

        Itseasiassa Filippiineillä suojaikäraja on 18-vuotta, joten laki on jopa tiukempi molokki siellä, kuin täällä. Huomaa ettet apina ole pahemmin Filippiineillä käynyt, joten kannattaa pitää nassu kiinni. Esimerkiksi Cebussa on vähemmän pornobaareja, kun Helsingissä, ja siellä asuu hitusen enemmän ihmisiä.

        Mut ei sen enempää sulle sika horo amalia


      • on tunnettu

        Pahin on Turkki, Euroopassa pahin on Suomi, jossa kaikki naiset ovat huoria, sen lisäksi vielä helvetin rumia. Afrikka on tosi paha huora mesta, kuten karibiakin. Kaikkihan tuon jo tietää, että suomalaiset ämmät tuovat hiviäkin Suomeen 20 % enemmän kuin miehet, itse voi käydä katsomassa sivuilta suomentilastokeskus.fi.
        Sinä tyhmänä, tietämättömänä ja mielenvikaisena huorana, viitsit sitten tulla palstalle jauhamaan tuollaista paskaa, että "Mitä Mammutti elokuvassa kerrotaan" ja kun olit siitä ihan pihalla hullu ämmä, tulit taas jauhamaan uutta samanlaista paskaa, vitun ämmä, sä et ole elämässäs varmaan faktaa puhunut.


      • Tussunisia kakkosena

        Mut hei, noiden suomihuorien bisnes on kussut aina, omille koivilleen.


      • mikäs sulla nyt

        etkös kirjoitakaan täällä toisen kirjoittajan, 28n nimimerkillä valehdellen huora? Mistähä sinäkin nuo "oivalluksesi" oikein kaivat? Kyllä sulla on nuppi sekaisin, mielisairas norsunvittunaama.


      • isovelivalvooaina

        suhteet palstalla, viestisi A) menevät ensin poliisille normaalissa tahdissa, sillä uskon et tietty määrä kun täyttyy myöskin he alkavat kiinnostumaan sinusta;) B) ja poistuvat täältä kuin pieru saharaan.


      • peky
        Balicasag kirjoitti:

        Kylla Filippiineilla ja etenkin Manilassa parjaa. Kuten Sabang tuossa edella kirjoitti, Manilassa on ex-patteja jo paljon ja suomalaisiakin mahtuu sekaan jonkin verran. Englannin kieli on yleisesti kaytossa joka puolella ja Filippineilla silla parjaa erittain hyvin. Manilasta loytyy kansainvalisia kouluja ja sairaaloita. Manilan ilman laatu on aika-ajoin huonohko liikenteesta johtuen ja ruuhkat ovat pahoja. Ilman laatu on kuitenkin parempi kuin vaikkapa Bangkokissa tai Pekingissa ja ruuhkat samanlaiset kuin melkein jokaisessa Aasian paakaupungissa. Turvallisuustaso on kohtalainen ja hyvilla alueilla ei tarvitse pelata. Ilmasto on kuuman kostea ja kesaisin taifuunit tekevat kiusaa. Yksinaiselle lankkarimiehelle Manilassa, niin kuin melkein joka puolella Aasiaa, on melkoisesti houkutuksia, mutta ei siella ketaan vampata vastoin omaa tahtoa. Filippiinilaiset ovat paaosin erittain ystavallisia ja vieraanvaraisia ihmisia. Lisaksi kodin hoidon avuksi tulet saamaan kotiapulaisen ja tuo autonkuljettajakin on monella expatilla.

        Itse en asu taas talla hetkella Filippiineilla, mutta koti on juuri tuolla Alabang alueen nurkilla ja siella olen hyvin viihtynyt. Ruuhkista johtuen asunto kannattaa valita lahelta tyopaikkaa. Googleta expat apartments Manila, Expat Manila, International school Manila. Jos on mahdollisuus niin kannattaa lahtea. Tarjouksia tulee harvoin ja takaisin kotiin pasee aina.

        Samaa mieltä, kyllä täällä pärjää ihan hyvin.


    • Peky

      Itse asustelen pääkaupunkiseutualueella Filippiineillä ja voin sanoa, että on turvallista kun vain osaa olla ja mennä oikeisiin paikkoihin. Asuinpaikka kannattaa valita huolella niin turvallista kyllä on.

      • manila Monkey

        metro-manilas ei oo muuta vaarallista ku liikenne. jatkuva meteli ja ilman saasteet otta kyl pattiin. itse yritän löytää talon jostain villagesta metromanilan ulkopuolelta.


    • ON76

      Kiitos erityisesti Sabangille ja Balicasagille asiallisista vastauksista. Mieheni työpaikka tulisi sijaitsemaan Queson Cityssä, siitä mahdollisimman läheltä haluaisimme asunnon löytää. Nuo 'suljetut alueet' kuullostavat mukavilta asua, mutta ainakin ne asunnot mitä me olemme netistä löytäneet sellaisilta alueilta, ovat liian kalliita meille ollakseen vielä kalustamattomiakin. Lasten koulun toivoisin olevan myös suht lähellä ettei matkoihin mene tunteja. Niin ja olisihan se kiva jos pärjäisi ilman autoa&kuskia, jos rouva tahtoo ostoksille ;)

      • yleensä ei tuu kauheesti otettua kantaa näihin netti kirjotuksiin , mutta aiheena tämä oli kiinnostava ja lähellä itseänikin.. Naiseni on filippiineiltä ja juuri tuolta quezon citystä.. olen itekkin siellä asunut ja alueen jollain lailla tiedän ja naiseni osaa kertoo varmasti tarkemmin ja naiseni perhe asuu tälläkin hetkellä siellä. Alueena tosin joo iso ja erilainen kuin suomi.. Mutta oikeasti ihmiset siellä on kiinnostuneita auttamaan ja ihan normaalia elämää niinkuin täälläkin eletään.. laita vaan viestiä ja vaihdetaan vaikka sähköposti osoitteita jos haluatte jotain tietää paremmin..


      • saderain
        maketzu_ kirjoitti:

        yleensä ei tuu kauheesti otettua kantaa näihin netti kirjotuksiin , mutta aiheena tämä oli kiinnostava ja lähellä itseänikin.. Naiseni on filippiineiltä ja juuri tuolta quezon citystä.. olen itekkin siellä asunut ja alueen jollain lailla tiedän ja naiseni osaa kertoo varmasti tarkemmin ja naiseni perhe asuu tälläkin hetkellä siellä. Alueena tosin joo iso ja erilainen kuin suomi.. Mutta oikeasti ihmiset siellä on kiinnostuneita auttamaan ja ihan normaalia elämää niinkuin täälläkin eletään.. laita vaan viestiä ja vaihdetaan vaikka sähköposti osoitteita jos haluatte jotain tietää paremmin..

        siellä on tänä vuonna juuri manilan seudulla sadekausi/ns talvi hieman pitkittynyt? että kuivakausi olisi myöhässä...


      • mikä on housuissaan

        Anaalitolian huora sika-amalia, miehensä jättänyt ja nyt suoltaa katkerana paskaa suolessa, eipä kauaa enää, heh heh.


      • heh heh
        mikä on housuissaan kirjoitti:

        Anaalitolian huora sika-amalia, miehensä jättänyt ja nyt suoltaa katkerana paskaa suolessa, eipä kauaa enää, heh heh.

        Anatoolian lammaspaimen huoraa vaihteeksi Aasiassa, heh heh.


      • muahhahhahhaha

        meitä on monta tulossa;)


    Ketjusta on poistettu 46 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1767
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      72
      1591
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1283
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1121
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      755
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      737
    8. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      718
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      715
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    Aihe