Langattomat valon kytkimet?

Johdoton

Olemme kunnostamassa omakotitaloa ja siihen tulisi arvioltaan 25-30 valaisinta ja 15-20 kytkintä. Nyt olisi ainoa järkevä ratkaisu langaton järjestelmä. Onko kokemuksia miten langaton järjestelmä toimii? Olen katsonut Langaton.fi:tä, Nexaa, Elkoa ja Strömforsia. Kaksi viimeksi mainittua ovat kaukana hintahaarukkani ulkopuolella. Löytyykö muita järkevänhintaisia valmistajia? Miten toimii Johdoton ja Nexa sarjoissa kytkimet? Jäävätkö on / off tiloihin, miten toimivat himmentimet? Mitä muuta hyvää /huonoa?

30

8679

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Juha_

      muka langaton on ainoaratkaisu?

    • johdoton.fi
      • Juha_

        Toimivuudesta kerrotaan; "viime syksyn ukkosissa meni kaikista "synkka" ja ne piti "opettaa" uudelleen.".

        Asunto on sellainen peruspalvelu, mihin ei pitäisi sotkea mitään hilavitkuttimia. Alappa vaikka eläkeikäisenä ropaamaan pimeässä kattorasioita auki ja ohjelmoi kytkentöjä - hah.


      • NiinOnNäppylät

        Jos on "hilavitkuttimia" talossa, kannattaa s-tauluun pistää vaiheisiin ylivirtasuojat. Taitaa olla uusissa asennuksissa jo vakiona.


      • eiihanuusijuttu
        NiinOnNäppylät kirjoitti:

        Jos on "hilavitkuttimia" talossa, kannattaa s-tauluun pistää vaiheisiin ylivirtasuojat. Taitaa olla uusissa asennuksissa jo vakiona.

        On tainnut olla ylivirtasuojat vakiona siitä asti kun sähköjä alettu vetämään.


    • fundamentalist

      älä laita langattomia systeemejä, mikäli haluat luotetettavan ja
      huolettoman valosysteemin taloosi.
      Langattomat ovat vielä lastenkengissä.

      • sähkäri lahdesta

        tuote merkki on aikas halpa ja laaduton
        Elko toimii mut on toki arvokkaampi

        "Langattomat ovat vielä lastenkengissä." miten olet tullut tähän tulokseen kenties kokemusta?
        Itselläni on kokemukset elkon kamoista ja koskaan mitään ongelmaa ei ole tullut, elkon langattomia olen laittanut useita kymmeniä lähetin/ vastaanotin laitteita


    • Ip68

      tulee murheita, valot palaa miten sattuu, aina harmia erikois järjestelmistä, paristojen vaihtoa

    • Up. Nykyään markkinoilla alkaa olla noita langattomia järjestelmiä aika hyvin. Suomalaista osaamista on tietääkseni ainakin houm.io

    • Niissä_mitään_vikaa_oo

      Meillä on Telldus net ja iso kasa erilaisia kytkimiä, sensoreita ja kaukosäätimiä. Systeemiin sopivat esim. Nexa ja Proove.
      Meillä niillä ohjataan valaistusta, kodin valvontaa, autojen lämmitystä yms. Voi siis esimerkiksi sytyttää/sammuttaa laitteita etänä vaikkapa kännykällä. Auton lämmitys on kytketty lämpömittariin, jolloin lämmitysaika on aina optimaalinen.
      Systeemi on ollut käytössä pari vuotta, enkä ole vielä yhden ainutta patteria vaihtanut.
      Aloituspaketti vaikka Klasulta
      http://www.clasohlson.com/fi/Pr365277000/Pr365277000

    • MalmboroMies

      Malmbergs on tuonut markkinoille oman setin langattomia as-rasioihin. Ei ole vielä kokeiltu, mutta hinnat ei näyttäneet tähtitietellisiltä (20-35e/yksikkö). Malmbergs.com, varasto/myymälä kehä3:lla.

    • sähkölasku.nolla.euroa
    • Meillä_houm.io

      Meillä on ollut tuo Houm jo vuoden ajan ja toiminut moitteetta. Voin suositella. Suomalainen pieni firma, joten palvelu pelasi erinomaisesti. Houm laitettiin taloon jo rakennusvaiheessa ja oma tuttu sähkäri asensi sen. Sai opastusta noin vartin ja sitten kaikki sujui. Itse laitoimme napit paikalleen ja ovat toimineet hyvin. Valitsimme Houmin, koska langattomissa napeissa ei ole paristoja, mikä säästää huoltotoimenpiteiltä.

    • Vanhaketju

      Hinta vs. langallinen?

      Vai mainos?

    • aloissa

      Houm, en jaksanut katsoa tarkemmin, mutta jos kyseessä Nahkahousujen innovaatio, niin kytkin vastaanotin yhdistelmä (paristoton) n, 100€ urakoitsijalle ja jos koti myyty sillä, niin saatta pari euroa lisää olla. Tätä käytetty Saksassa, itämaissa tornitaloissa ja isoissa toimistoissa ja silloin säästetty johdotuskuluissa maltaita, mutta myöskin turvattu järjestelmän toteutus, eli laatu maksaa, houmista en tiedä, mutta jos halvemmalla saatu, niin olettaisin vikoja löytyvän, jos ei tänää niin huomenna.. En täysin satavarma ole, mutta käsittääkseni järjestelmä on osittain rengasmainen (tai ainakin näissä isommissa taloissa) että kun vikaa tulee (ja se on tullakseen), niin eli kun yksi menee rikki, niin viisi suojaa, okt:ssä eri asia, kun menee rikki, niin sitten on pimeää...

      KNX Helvetin kiva kun toimii, mutta kun tulee vika ja jos ei ole karttaa miten ohjelmoitu, niin kusessa olet, parhaimmillaan yhden valaisimen oikein toimintan saattaminen saattaa viedä useampia tunteja, kivaa...
      Ensin katsot onko valaisin rikki, jos on sen jälkeen hommaat yhteensopivan valaisimen, asennat sen, ohjelmoit valaisimen toimimaan sen mukaan mikä oli sen tarkoitus,, mutta et saa valaisinta toimimaan, huomaat että KNX buutannut tämän osan, ei toimi, Ainoa tapa miten saat asian toimimaan, niin buuttaat järjestelmän ja syötät uudestaan toiminnot... Tarina on tosi, yhteensä laskien sähkärin tunnit uudellenohjemointi, muistitikkukin meni paskaksi (epäilen että sellaista edes oli) meni n. hieman vajaa 40h Huraa knx...

      Seurakunnat, etelässä, suosii tätä järjestelmää, missä ei ole mitään järkeä, kukaan ei osaa käyttää järjestelmää, se on edellen on ja of. uudet tai korjatut kirkon tilat käyttävät tätä hienoa systeemiä, mutta maksetaan kymmeniä tuhansia siitä että salin valaistus saadan säädettyä, mutta kukaan ei käytä sitä, KUKAAN, Tässä itseasiassa yksi syy, miksi erosin kirkosta: Asensin kalliita järjestelmiä, mikä on vaatimus, mutta kukan ei käytä niitä eikä osaa käyttää, haluaako Jeebus niitä...

      Saatanan toimimaton paska....

      Jos joku keroo miksi logo on huonompi, niin otan ehdotuksia vastaan...

    • Bxnxnnxkfkf

      Käytä mieluummin jotain sähköverkon kautta signaloivaa ratkaisua. Nuo langattomat voi toimia, mutta voivat olla toimimattakin. Toki jos nexaa ohjaat tellstickillä, voi komennot ajaa useampaan kertaan. Itsellä järjestelmä toistaa komennon sekunnin ja viiden sekunnin päästä. Ei se silti 100% toimiva ole, mutta sanotaan nyt että yli 99% kuitenkin.

      • Hamsterdam

        Olen käyttänyt langattomia rasioita/kytkimiä kohta 7 vuotta. Ulkona autojen lämmitys, koristevalot, sisällä lämmitys, puhaltimet, valot, kotiteatteri. Ikinä ei ole ollut mitään ongelmia. Piuhojen vetämisessä ei ole tänä päivänä järjen hiventä.


    • wireless_light

      Langaton saattaa tulla monessa tapauksessa langallista halvemmaksi ainakin porraskytkennässä tai jos muuten samaa valoa pitää useammalla kytkimellä kytkeä.
      "Johdoton" vastaanottimeen voi ohjelmoida 5 kytkintä.
      Langallinen asennus voi olla muuten mahdoton tehtävä, langattomana onnistuu helposti.

      • langallisesti

        aika paska sähkäri on jos ei saa normaalia langallista asennusta tehtyä vaikka valoa ohjattaisiin tusinalla kytkimellä. kutos ja seiskakytkimillä tai painonapeilla ja sysärillä tekee ihan helposti tuollaisen.


      • paska_sähkäri

        Tässäkin hommassa pätee se vanha totuus: tyhmä tekee liikaa työtä ja laskua !!


      • oikeinen_sähkäri

        Kyllähän se on niin että kun sähkäriltä ammattitaito loppuu, eli on töpännyt, otetaan pelastukseksi langattomat kytkimet.


    • aloissa

      Itseasiassa asiahan on päinvastoin...

      Nykypäivänä sähkärin tulee tietää kauko-ohjatuista systeemeistä ja opastaa niide n toiminnasta ja jos ei softaa löydy (knx) niin turha lähteä keikalle.

      Nyt asennettavat langattomat kytkimet halu tulee lähinnä asiakkaalta, kun vaivattomuus jne on muotia.

      Josd asiakas haluaa langatonta, niin suosittelen kokonaista jäprjestelmää...

      Ja jos on kokonaisestihalutaan langatonta systeemiä, niin kovin moni sähkäri ei s4itä osaa tehdä/ohjelmoiuda...

      Mielestäni kuuluu sähkärin perusominaisuuksiin osata myös tämä...

      • ei_kiesus

        Esimerkiksi Johdoton- langattomien kytkien ohjelmointi on niin helppoa että jos sähkäri ei osaa niin se kahden napin painaminen pitää onnistua myös asiakkaalta/asukkaalta!


      • oikeinen_sähkäri

        Jos sähkäri on töpännyt ja unohtanut portaan valokytkimen johdon laittamisen, ei taida kaikkiin asiakkaisiin upota, että alkaa suu vaahdossa kehumaan langattomien kytkimien olevan nykyaikaa :)


      • ei_kiesus

        Se langallinen varmaankin palaa paremmin jos johto jäänyt irti??


      • sähkökiesus
        ei_kiesus kirjoitti:

        Se langallinen varmaankin palaa paremmin jos johto jäänyt irti??

        Tiedätkö mikä on johdon ja johtimen ero? Johtoja asennetaan ja johtimia kytketään.


    • tyjtyjteejt.ytejej

      En minä noista langattomista kytkimistä paljon ymmärrä mutta selittäkää miten toimii langaton valaisin.

      • toimiihanse

        Paristoilla tietysti tai induktiivistesti välitetyn sähkön avulla.


    • Mike123

      Hyvä ja Huono,
      Itsellä Elkon langattomat kytkimet laitettu 2010. Pääsääntöisesti toiminut hyvin ja paristojen kesto yllättänyt positiivisesti, kestää ainakin nyt puoli vuosikymmentä.
      MUTTA yksi kattokytkin on jo hajonnut viiden vuoden iässä ja nyt sama uudelleen tai kyseisen lähetin osa todennäköisemmin tällä kertaa. Ikävintä on että kun uutta osaa tarvittiin viiden vuoden iässä hajonneen tilalle, ei niitä enää saanut. Sain sitten tilattua Norjasta vielä sellaisen, mutta kova on myös hintakin jos näitä useinkin joutuu uusimaan. Ei ole kiva aloittaa täydellistä sähköremonttia viiden vuoden välein kun varaosia ei enää saa.
      Kovin on siis lyhytikäisiä nämä nykyajan hilavitkuttimet sekä kestoiältään että elinkaareltaan.
      Joten laittakaa näitä vain jos todella on pakottava tarve esim vanhaa arvotaloa remontoitaessa paikasta jossa seiniä ei olla uudelleen pinnoittamassa.
      Johdoilla vedettyihin voi aina lisätä rikkoutuneen katkaisijan tilalle toisenkinlaisen jos samanlaista ei enää saa mutta ei onnistu langattomien kanssa.

    • mahtava_juttu

      Oli jo aika nostaa tämäkin ketju!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 122
      2936
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      83
      2692
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2168
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1757
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1658
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1499
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1459
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1417
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe