Etelä-Portugaliin maaliskuussa?

emile

Olisimme lähdössä pienellä porukalla Portugaliin Algarven seudulle ensi vuonna, viikolla 10. En ole koskaan käynyt missään lämpimässä paikassa lomailemassa ja nyt kysyisinkin kokemuksia ja tietoa Algarvessa käyneiltä. Minkälainen sää siellä on yleensä ollut maaliskuussa ja vaihteleeko se paljon eri paikoissa Algarvea? Haluaisimme, että olisi suht. lämmintä, niin ettei tarvitsisi koko ajan pitää lämmintä yllä. Voiko tuohon aikaan edes loikoilla rannoilla tai uida meressä? Entäs kokemuksia hotelleista, eri kaupungeista, ravintoloista ja nähtävyyksistä? Ja mitä kaikkea etelä-Portugalissa kannattaa tehdä? :)
Entäs onko kokemuksia Azoreista?

Portugali kiinnostaa kovasti, mutta jos lämpötilat jäävät alhaisiksi, toinen vaihtoehto olisi ottaa vaikka äkkilähtö teneriffalle tms., joka on ainakin lämmin. Tämmöiset täysin turistirysät eivät vaan kauheasti kiinnostaisi.

6

6422

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Euroopan manner on maaliskuussa vielä aika talvinen. Algarvessa päivälämpötilat nousevat maksimissaan keskimääriin runsasseen 18 C:een. Yölämpötila voi minimissään pudota vielä alle 10 C:n. Meriveden lämpötila on luokkaa 15 C.

      Vastaavat lämpötilalukemat Ponta Delgadassa São Miguelin saarella Azoreilla ovat: päivän maksimi runsaat 18 C, yön minimi vähän yli 11 C. Meriveden lämpötila Azoreilla maaliskuussa on samaa luokkaa kuin Algarvessa.

      Algarven pääelinkeino on turismi, joten aluetta voidaan verrata Kanarian saariin. Ryhmämatkat Algarvessa suuntautuvat mm. Albufeiraan, Praia da Rochaan ja Montegordoon, mutta hotelleja ja lomakyliä on koko ranikkokaistan pituudella. Azoreilla matkailijoita on vähän. Saariryhmän pääasiallinen anti on luonto.

      Algarven nähtävyyksiä on tällä palstalla esitelty useasti. Nämä viestiketjut löytyvät selaamalla ja hakutoiminnolla Laaja haku, jonka painike sijaitsee tämän sivun oikeassa yläreunassa. Azoreista kerrotaan mm. kohteen omalla palstalla ja kotisivuillani.

    • keskellä maaliskuuta

      Lennettiin Portoon ja vuokrattiin auto jolla käytiin pikkuisen Lissabonin eteläpuolella. Onneksi oli ilmastoinnilla varustettu auto, olisi tullut muuten turhan kuuma.
      Lämpötilat löytyvät parhaiten netistä. Etsi vaikkapa muutamien Algarven kaupunkien sivut, niiltä löytyvät varmasti linkit myös sääasioihin. Merivesi ei varmaankaan ole varsinaisesti lämmintä siihen aikaan, mutta onpahan virkistävää ja uima-altaitakin löytyy. Minusta pitää olla melkoinen vilukissa jos ei maaliskuussa Algarvessa tarkene.

    • antisopuli

      Olin kaverin kanssa Algarvessa, Albufeirassa tämän vuoden maaliskuun vikalla viikolla. Päivällä oli lämmintä reilusti yli 20C ja taas illalla/yöllä mentiin sitten lähemmäs 10C -mikä ainakin meidän mielestä toimi hienosti vastapainona päivän paahteeseen. Onnistuttiin molemmat polttamaan nahkamme :)
      Maisemat ja koko paikka on kuin postikortti. Ruokiin oltiin ehkä vähän pettyneitä, parhaimmat saatiin paikallisesta kiinalaisesta -mikä muuten oli selvästi parempi kuin vastaavat täällä. Kannattaa varustautua hyvillä kengillä, sillä ainakin siinä ihan rannikolla on jumalattomia korkeuseroja ja rappuset tulee tutuksi. Meressä emme uineet, mutta vähän tuli kahlattua kyllä, ja kyllä se olisi uintiin kelvannut -etenkin kun päiväaurinko olisi sitten lämmittänyt uikkaamisen jälkeen.
      Paikalliset olivat aivan upean mukavia ihmisiä, ja muutama tietävämpi valistikin meitä, että juuri sesongin alussa (tai peräti ennen sitä) tänne kannattaakin mennä; loppukesästä paikalliset alkaa olemaan kypsyneitä meihin turisteihin, ja sitten palvelun taso putoaa.
      Siellä oli sellainen baarikuja...en nyt muista mikä paikka se oli tarkasti: siellä oli baari, missä baarimikko viskoi niitä drinksuja ja pulloja ilmaan kuin leffoissa konsanaan. Tosi kiva katsella!

      • Portugaliinnnnn

        Olin smalla viikolla EWspanjassa, benalmadenassa. Varjossa 30 parin päivän ajan, mutta sitten tuli se normikeli ja satoi ja 15-17


    • katjab

      Me olimme toukokuun ekalla viikolla. Päivät oli lämpöisiä ja tarkeni olla vähissä vaatteissa mutta tuuli välillä niin viileesti että huppari oli joskus paikallaan. ei puhettakaan että olisin tarennut uida meressä, oli sen verran viileetä ja kovat aallot, kahlaileminenkin oli vähän vaikeeta ja teräviä simpukoita oli kuin olisi kuorma-auto kipannu niitä sinne, niin paljon niitä oli. Rannalla tarkeni vaan makoilla, istumaan jos nousi niin meni iho kananlihalle kun se pirun tuuli teki sen...
      Illat oli niin viileitä ettei tarennu terassilla istua ilman takkia ja pitkiä housuja. Mieluummin istuskeltiin sitten sisällä ravintolassa...
      Ruuat ei ollu mitenkään erityisen makuisia, aika tavallista sapuskaa, vähän mautonta. Mutta yksi pikku ravintola oli tosi kiva O Pitoril nimeltään, valtavan isot annokset ja niissä oli sitä makuakin... Eli me olimme siis Albufeirassa. Ihana pikku kaupunki mutta niin pieni että ehdimme jo parissa päivässä koluta sen läpi, viikko oli ihan riittävä tälle paikalle, kahta ei oltais viihdytty. Turisti kausi oli vasta alkamassa ja sen puoleen oli kiva olla kun ei ollu liikaa ihmisiä.
      Suosittelen retkeä maan läntisimpään nurkkaan eli Lagosiin, siellä on upeat maisemat!

    • Toukokuun keskimääräinen maksimipäivälämpötila Algarven alueella on runsaat 22 C, yön vastaava minimi on jonkin verran yli 12 C. Molemmat keskilämpötilat ovat korkeampia kuin Helsingissä mitatut kesäkuukausien vastaavat keskilämpötilat. Meriveden lämpötila on luokkaa 16-17 C. Algarven ilma on kuivaa ympäri vuoden, mikä saa sen tuntumaan viileämmältä (kuin kosteampi ilma) melko korkeissakin lämpötiloissa.

      Ilman. meren ja maan lämpiäminen vie aikaa talven jälkeen - näin on Suomessakin., Meneillään oleva lokakuu on Algarvessa merkittävästi lämpimämpi muin toukokuu.

      Algarven läntisin kolkka on Vila do Bispon kunta, jossa sijaitsee Euroopan mantereen lounaisin kolkka, Cabo de São Vicente ja linnoitus Sagresin niemimaalla. Tästä pohjoiseen jatkuu kaunis luonnonpuisto monine hiekkarantoineen, joilla ei ole tungosta keskikesälläkään.

      Algarve tarjoaa matkailijalle runsaasti muutakin kuin aurinkoa ja rantaa. Se mitä matkasta saa irti on kiinni matkailijasta itsestään. Seudulta löytyy niin historiaa, luontoa kuin erilaisia aktiviteettejäkin sekä merellä että maalla.

      Albufeira ei ole koko Algarve. Suositan lämpimästi myös muita kohteita, myös sellaisia, jotka eivät ole suomalaisten matkanjärjestäjien listoilla. Algarve ei suinkaan ole pelkkää turismia meren rannalla, vaan seudulla voi kokea ihan aitoa elämääkin, jota matkailu ei ole muuttanut. Minulta saa lisätietoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8176
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2519
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2233
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1899
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1644
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1469
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1435
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1153
    Aihe