Ikuinen ripuli!

Ei elämää

Aiheuttaako ärtyvä paksusuoli jatkuvaa ripulia. Eihän tästä tule mitään kun vatsa on ihan vesi. Kaikki on tutkittu eikä mitään vikaa. Ainut vika löytyy korvien välistä, joka aiheuttaa sen, että aina kun lähden jonnekkin, niin vatsa menee sekaisin. Mutta tämä on ihan jotain muuta. Vatsa on heti aamulla sekaisin ja vessaan saa juosta. Voikohan joka päivä syödä vatsaa kovettavia lääkkeitä. Olen hyvin epätoivoinen!!!

10

19585

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ribuli

      ..jatkuva stressi ja jännitys vetää vattan löysäks. Menkkojen aikana on juostava kans jatkuvasti.

      Jos aamulla herään kiireellä masu menee aina sekasin/löysäks ja on kipee, tuntuu kuin ois krapulassa. Kotikonstina oon sekottanu 2 rkl perunajauhoa 1/2 lasilliseen vettä ja hörppässy sen ni on auttanu. Se kovettaa vatsaa. Apteekissa myydään silicatonicia joka auttaa kans. Sitten on viä imodium. En tiä saako ilman reseptiä.
      Juomista musta tee kuulemma ainakin kovettaa kanssa vatsaa.
      Lääkkeitä ei kannata alkaa mussuttamaan mielin määrin koska nekin saattavat loppujen lopuksia aiheuttaa vatsavaivoja. Onko sinulta otettu keliakiakoe? Jos ei niin pyydäppäs lähete, koska sekin aiheuttaa vatsan löysyyttä!

    • Antsu1

      Minuun jatkuva ripuli iski vuosi sitten. Ensin yiritin päihittää sitä kuitulisällä, mutta ei vaikutusta. Kaikki tutkimukset myös tehtiin ja vihdoin paksunsuolen tähystyksen yhteydessä otetuista koepaloista selvisi syy: mikroskooppinen koliitti. Ja syy todellakin selvisi vain koepaloista, silmämääräisesti suoli oli hyvässä kunnossa.

      Nyt olen asacol-kuurilla (kestää puoli vuotta) ja toivon, että tilanne helpottaisi. 1,5 kk takana ja ehkä hivenen helpotusta on näkyvissä.

      Ja mulla todellakin ripuli on ollut ihan jatkuvaa, siinä ei stressit tai jännitykset mitenkään vaikuttaneet. Ja aamut ja aamupäivät ovat pahimpaa vessassa ravaamista.

      Mulle muuten työpaikkalekuri sanoi, että ripulilääkkeillä voisi koettaa saada ripulin loppumaan ja sitten katsoa alkaako heti uudelleen, ei siis ihan jatkuvaan käyttöön. No ei tepsinyt mulla.

    • Paula

      Ei niitä lääkkeitä saa syödä joka päivä. Lääkäriin pitää mennä! Esimerkiksi Imodiumia ei saa syödä paria päivää pidempään edes terveet.

      http://www.europarl.eu.int/meetdocs/committees/envi/20000321/383717_fi.doc

      Mitä opikeen syöt päivittäin? Tuolla tärkeää asiaa... jos kiinnostaa. Ruoasta lääkärit eivät puhu mitään, joten itse täytyy löytää itselle sopivat ja myös sopimattomat sapuskat. Myös allergisoivat aineet täytyy poistaa ruokavaliosta. Lopeta sokerin ja lisäaineiden käyttö, sekä hiivaa sisältävät tuotteet.

    • iiris

      Niin onko kenellä antibiotti kuuri vaikuttanut vatsaan.? Minä söin noin vuosi sitten aika voimakkaan kuurin viisaudenhampaan poiston takia ..ja sen jälkeen tuntuu et vatsa ois muuttunut vielä herkemmäksi. Olihan se joskus ennenkin aina sekaisin,mutta nyt vielä useammin et kiva kannattaa varoo noita vahvoja antibiotti kuureja kaikki herkkävatsaiset.

    • sinnikäs

      Mulla oli ihan samanlainen homma kauan sen tutkiminen kesti, mutta selvisi lopulta ja löydettiin keliakkia sekä laktoosi intoleranssi. Elämän laatu on muuttunut ihan erillaiseksi sen jälkeen, joten ei muuta kuin mene lääkäriin ja pyydä tutkimuksiin.

    • Jawamies

      Ripulista olen saanut kärsiä n. 4 kk. Välillä parempi, taas tänään pelkkää vettä. Kävin testeissä terveyskeskuksessa, lekuri ei sano juuta eikä jaata. Kokeilen ternimaitokapseleita ja virustorjuntaa, saas nähdä kuinka äijän käy.

      Isäukkoni epäilee hermovikaa, kun olen ollut ilman työtä 3 vuotta, tiedähäntä.

      • mie

        kilpirauhasen liikatoimintakin aiheuttaa ripulia ja paljon muitakin oireita.


    • tuttu juttu

      älä sorru käyttämään lääkkeitä pitkäksi aikaa.vatsan kovetuslääkkeet pitkään käytettynä aiheuttaa ripulia.itse kärsin(myös tänä aamuna)kroonisesta paksusuolesta ja se aiheuttaa varsinkin aamuisin löysyyttä.välillä parempi ja välillä taas menee hermo!!sama juttu 88%kun tarttee lähtee johonkin kuten tänä aamuna lähtemättä jäi.sterssi pahasta! tsemppiä!

      • Anonyymi

        Vaikka tämä on vanha ketju niin... Mulla oli ripulia ja vatsan löysyyttä viime talvena 4 kk. Joku näyte otettiin, mutta se oli negatiivinen. Reseptilääkelistaa katsoessa tajusin, että ripuli loppui antibioottikuuriin, jonka söin muista syistä.


    • Anonyymi

      Antibiotit ja vatsa jo kuukauden löysällä. Ei auta Precosa eikä maitohappobakteerit.
      Kokeilin nyt turkkilaisten neuvoa. Tein vahvaa mustaa teetä ja teelusikallinen hunajaa 3 dl kuppiin.
      Sitten 2-3 viipaletta ranskanleipää. Sillä tokeni ripuli vuorokaudessa. Teetä pitää juoda muutama motillinen päivässä.
      Minulla toimi, halpa keino kenellä toimii 😊

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      106
      7598
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2832
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2422
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      116
      2139
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1809
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1563
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1426
    8. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1414
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1387
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1341
    Aihe