Vi-Siblin vatsavaivoihin?

Auttaako

Vatsani on jatkuvasti sekaisin. Onko kukaan saanut apua Vi-Siblin jauheesta? Eikö sen pitäisi jotenkin tasapainottaa suolistoa.

71

89872

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ukkeli

      kyllä auttaa, parinviikon käytön jälkeen helpottaa. Itse napostelen sitä ärtyneeseen paksusuoleen, hyvin toimii.

      • Mie

        joo sitä syön joskus, kyllä autto myös tohon inhottavaan ärtyvään suoleen. pitää vaan muistaa juoda nestettä samalla kun ottaa sitä!


      • syöty on kohta..
        Mie kirjoitti:

        joo sitä syön joskus, kyllä autto myös tohon inhottavaan ärtyvään suoleen. pitää vaan muistaa juoda nestettä samalla kun ottaa sitä!

        10v. Aikoinaan hain apua ummetukseen lääkäriltä joka määräs sitä tohon ärtyneeseen suoleen ja toiminut on. Tosin teho siitä meni muutaman käyttökerran jälkeen mut pakko käyttää säännöllisesti kun ei parempaakaan konstia oo keksiny.


    • Kala

      Ensinnäkin sen vaikutus perustuu siihen, että paskan koostumus muuttuu, jolloin ei siis tuu ripulia tai oo ummetusta enää. mutta kaiken syyhyn ja alkuun se auta tippaaakaan. Limakalvot on hauraat, siitä se ärtyvä suoli ärtyy, vaikka söisi mitä. Tarvitaan siis apu näihin limakalvoihin. Itselläni on todellakin auttanut tyrniöljykapselit, ja tietty se, etten enää syö kaikkea texmex-pöperöä, lopetin tupakoinnin ja syön nykyään terveellisemmin. No problemos anymore.
      Ja lisäksi, niin kuin sivuvaikutuksissa sanotaan, siitä visiblinistä aiheutuu mittavat ja kuuluvat ilmavaivat!!

      • tyrniöljykapseleita

        itsekin jouduin syömään pitkän ajan, kun sain natriumglutamaatista suolen limakalvot puhki. Hyvin on toiminut ja auttaa myös erilaisiin iho-oireisiinkin. Kuulemma vaalii myös sydäntä, kun se sisältää niitä omega-7 rasvahappoja.


    • vatsatautinen

      Meillä nyt 2,5 viikkoa kokeilua vi-siblinillä takana. Ripuli poissa, ja vatsan kurinat hävinneet. Nyt jännittää vain kuinka osaamme hakea sopivan annostuksen jatkossa, kun maillä ei ole lääkäriä juuri nyt. Kaksi annosta päivässä näyttäisi kuitenkin tekevän ihmeitä tälle yli 15-vuotiaalle ripulipotilaalle!

      • Anonyymi

        Lääkäri määräsi Visibliniä minulle. Olin tyhmä, kun otin tupla- annoksen; suoli tukkeutui ja kuroutui; nyt on jatkuva tuketuntu jo 2016 alkaen.


    • kokeiltu

      Meillä on ollut apua. Vaatii säännöllistä käyttöä ja ehdottomasti ohjeen noudattamista.

      • .........

        Minulle tuli siitä vain ja ainoastaan kaamean turvonnut vatsa täynnä ilmaa sekä aivan ennennäkemätön ripuli... otin siis ohjeen mukaan. Pienemmällä annoksella sain ainoastaan ilmavaivoja, muuta vaikutusta ei ollut.


    • visiblinmummo

      Mummollani oli päivittäistä, tosi pahaa ja elämänlaatua huonontavaa ripulia. Aina sai juosta vessaan ja joskus vahinko ehti tulla ennen vessaan ehtimistä... mistä ei sen enempää :P Lääkäri suositteli Vi-Sibliniä vaivaan. Vatsavaivat loppuivat kuin seinään! Mummo juo päivittäin mehulasillisen kanssa 1-2 mitallista Vi-Sibliniä. Piti ihan tulla tänne kertomaan, kun harvoin löytää näin ihmeen hyvää lääkettä!

    • Mikimi

      hyvä hyvä visiblin mummo:D ja kannattaa ihmiset muistaa että visibliniä otetaan sen verran kun järki sanoo jos maha menee huonommaksi lääkärin määräämästä annoksesta niin sitten sitä voi ottaa pienemmän määrän se on kuitua eikä lääkettä lääkettä jota tulee ottaa apteekin farmaseutin tarkistama määrä. Itsekin kun aloitin visibliniä otin ensin lääkärin määräämän määrän ja ei auttanut, sitten aloin ottamaan vaan 1 mitallisen aamuisin ja nyt tuntuu että auttanut on ja juuri ripuliin. Kokeilemalla löytää sopivan mitan ja kuituhan alussa lisää ilmavaivoja kun vatsa tottuu. Suosittelen

    • ibsibs

      Eipä ole itselle toiminut. Olosta tuli entistä kamalampi. Olen testannut Vi-siblinin, Agiocurin sekä viimeisimpänä psylliumkuidun. Mikään näistä ei sovi ainakaan omalle vatsalleni. Ihan löysäksi ja puoli ripulille menee, samoin tulee iha hirvittäviä ilmavaivoja ja kipuja. Itselle on miltein parempi mitä vähemmän kuituja. Näin pysyy uloste kiinteänä, ilmavaivat poissa ja vatsakivutkin ovat siedettävissä.

      Vaikka on ihan mukava lueskella hyviä kokemuksia näistä, niin pitää muista että jokaiselle nämä kuituvalmisteet eivät vain sovi. Joillekin kuidut saattavat vaan lisätä huonoa olotilaa. Itselle riittää tällä hetkellä maitohappobakteerit, tarkka ruokavalio, varsinkin hirssipuuro ja stressittömän elämän ylläpito. :)

    • ummetus

      oman kokemuksen mukaan visiblin ei auttanut. söin 2 kk. sai sillä kyllä p****n tulemaan säännöllisesti mut ei se auttanut mun ummetusta ollenkaan. enempi oli mulle haittaa kun hyötyä.

      • tä?

        miten voi olla ummetusta jos kakka tulee kuitenki säännöllisesti?


      • siblin 10
        tä? kirjoitti:

        miten voi olla ummetusta jos kakka tulee kuitenki säännöllisesti?

        ...vaikka kakka tulisi säännöllisesti, voi olla "piiloummetusta". Siitä kärsivät eivät edes aina itse tiedä kärsivänsä siitä.


    • rtgyjhk

      Ottakaa huomioon, että Visibliniä on kahta erilaista, toisessa on makeutusainetta millä tunnetusti on laksatiivista vaikutusta. Kumpaa mallia olette mahtaneet käyttää te, joilla visiblin on aiheuttanut ripulia?

    • klaus_auf

      ei sovi mun ummetuspainotteiseen ärtyvään suoleen. paino putos ja turvotus poistu kun lopetin visiblinin ja ummeksen omaisia oireita oli joka ilta vaikka suolen sainkin toimimaan sillä.

    • koettu on

      ruisleipä auttaa paremmin jos vaan voi syödä..

    • vessavarsa

      kannattaahan sitä kokeilla.lääkäri sanoo että useampi kuukausi pitäs käyttää että tietää auttaako. minulla kävi niin et kiinteetä tavaraa tuli aina ihan kellontarkasti aamulla heti annoksen jälkeen. ikävä kyllä sen kinteän wc kerran jälkeen tuli aina löysiä wc kertoja sellaiset 3 kertaa päivässä . joka päivä sama juttu.

      • v.2013 paras asia

        Olisin paljolta kiusalta säästynyt jos olisin vaikka apteekista kysynyt neuvoa mahavaivoihini. Omaisille puhuin ja he neuvoivat Visiblinin. Otin käyttöön ja tuote on helpottanut elämääni paljon.
        Toistuvat ripuloinnit loppuivat. Vieläkin vatsa on yliaktiivinen, mutta vältynpähän nyt ylimääräiseltä pöksypyykiltä. Bonuksena hirmuisen jälkijätteen hajun neutraloituminen.
        Vessaa saa kyllä huuhdella pari kertaa kun ei se leseen muuttama jälkituote meinaa mitenkään huuhtoutua mäkeen, mutta se ei ole mikään ongelma.


    • matteus1

      mulla on ollu kans kamalasti ongelmia vatsan kanssa, ainakin vuoden verran. Itselläni on aina vatsa löysällä ja sitä mukaan sit ilmavaivojakin samaan hässäkkään. Kaikkea on kokeiltu ja nyt koekäytössä on tämä vi-siblim. Alustavasti on ollu positiivista se, että itse tavara on jo muuttunut oikkusen kiinteämpään muotoon. Silti en ole vielä kovin hurraa mielellä.. Väkisinkin joutuu katsomaan mitä sinne pönttöön oikein tulikaan ja monesti huomaa että selvästi imeytymisessä on ongelmaa.. Kuin kirsikkana kakun päälle pierut haisee niin pahalta, että ei voi oikeesti tajuta! Olen jo useamman kk piereskellyt useita kymmeniä kertoja päivässä ja tiedän ettei se ole normaalia. Tähän vielä laittaa sen hajuhaitan, ei ole kovin terveellinen olo itestää! Nyt menen lääkärillä perjantaina ja jotenki jännittää/vituttaa samaan aikaa koko reissu. Laktoosi-intoleranssia minulla ei ole, eikä keliakiaakaan.. Suvassa tietääkseni ei ole mitään vatsasairauksia ollut, mutta jotenki pelkään että omalla aku-ankan säkällä jotain korjaan tästäkin! :/ Uloste on normaalisti ihan sellasta ok väristä, mutta muutaman kerran olen havainnut suurella kysymysmerkillä tosin, että mukana olisi ollut kirkasta verta.. Kysymysmerkki siitä, että olen syönyt myös ehkä esim. paprikaa joka sekoittuu varmasti sellaseksi verensekaiseksi klimpiksi kun tuolta ulos tulee.. Hävettää ihan vitusti koko juttu ja epätoivoisena täältä luenskelen itseeni sopivia oireita.. Yritän jessitellä sillä, että minulla ei ole seuraavia oireita: Laihtuminen, vatsakipu, väsymys tms. hälyttäviä oireita.. Varmaan se polku lääkäriltä on laboratoorioon gaagameltestiin ja sitä kautta kolonoskopiaan! Tavallaan pitäis olla lohdullista että nyt vasta voidaan tutkia, mutta silti jotenkin toivoisin, että tää olis vaikka sitten sitä ärtyvän suolen oireyhtymää.. Koska se olis sikäli vaaratin, jonka kanssa tarviis vaan opetella elämään ja ruuan kanssa tasapainoa etsien.. Kivaa olisi jos lisää kirjoituksia tulisi. Olen ihan paskana tästä ja tiedän jatkuvan miettimisen vaan lisäävän oireita.. Tästä on tullut varmasti meille kaikille noidankehä joka alituiseen vaivaa ja sekoittaa meidän vatsoja entuudestaan? Tosiasia kuitenkin on, että vatsa on miltein aina löysällä ja sitä kunigas pötkylää on odotettu kk kaupalla.. oksettavaa, mutta päätä vaivaavaa!! :(

    • Vi-Siblin avuksi?

      Tietäisikö kukaan, voiko Vi-Sibliniä käyttää, kun on divertikkeleitä, eli niitä pusseja paksusuolessa. Pussin pohjalle menee siement ja sitten tulehtuu! Voiko Visiblin jäädä suolitskun pohjalle tekemään pahojaan?

      • Ehkä voi

        Olisko Vi-Siblin-kuitu sulava sellainen tai tuleeko siitä suolistossa niin suurirakeinen imiessään vettä, että se ei mahdu divertikkeliin, koska lääkäri on määrännyt sitä divertikkeleitä omaavalle läheiselleni? Paras varmistaa asia lääkäriltä.


      • Anonyymi

        Olin suolitähystyksessä ja divertikkeleitä oli paljon. Visibliniä määräsi lääkäri mulle, että kyllä se pitäisi sopia.


      • Anonyymi

        Olen itse syönyt nyt pari kuukautta visibliniä lääkärin suosituksesta juurikin niiden divertikkeleiden tähden.
        Hyvin on sopivasti vatsa toiminut. Nostin viikoittain annosta, 1-3 mitalliseen. Minulle on ilmeisesti 3 mitallista liikaa, vatsa turpoo ja tulee huono olo. Mitään liiallisia "ilmavoima' oireita ei ole ollut. Suosittelen kokeiltavaksi.


    • auttaako tuo visiblin, minulla paino tippui 18 kg syövän takia ja nyt vasen alavatsa ollut todella kipeä ja joka aamu pitää juosta pari kertaa vessaan ja tulee sellaista hirveän hajuista ja löysää, ja näkeekö tt tai ultra ääni jos tulehdus, hb on nyt normaali ja myös muut arvot.......mitä teen?

      • antibioottiripuli?

        Onko sulle annettu antibioottikuuri? Onko mahdollista, että sinulla on antibioottiripuli? Se tulee usein antibioottikuurin jälkeen kun antibiootti tappaa suoliston hyviä bakteereita ja pahat pääsee lisääntymään. Clostridium difficilen aiheuttama antibioottiripuli on yleinen. Se todetaan ulostenäytteestä joko viljelyllä tai tutkimalla sen erittämiä myrkkyjä. Clostridium difficilen aiheuttama antibiootti ripuli on helposti tarttuva ja heikoille vaarallinen. Jos siis c.c. on sinulla mahdollinen, ota yhteyttä lääkäriin asian selvittämiseksi.


      • antibioottiripuli? kirjoitti:

        Onko sulle annettu antibioottikuuri? Onko mahdollista, että sinulla on antibioottiripuli? Se tulee usein antibioottikuurin jälkeen kun antibiootti tappaa suoliston hyviä bakteereita ja pahat pääsee lisääntymään. Clostridium difficilen aiheuttama antibioottiripuli on yleinen. Se todetaan ulostenäytteestä joko viljelyllä tai tutkimalla sen erittämiä myrkkyjä. Clostridium difficilen aiheuttama antibiootti ripuli on helposti tarttuva ja heikoille vaarallinen. Jos siis c.c. on sinulla mahdollinen, ota yhteyttä lääkäriin asian selvittämiseksi.

        nyt vas vatsa todellä kipeäminne mennä hesassa??? sain lapun että tähystys hoitotakuun sisällä eli 3 kk en kestä, ja ollut kuumetta 38,8????mä sain sytostaatteja ja ne piti lopettaa kuin jokin tulehdus;(


      • antibioottiripuli ?
        big194 kirjoitti:

        nyt vas vatsa todellä kipeäminne mennä hesassa??? sain lapun että tähystys hoitotakuun sisällä eli 3 kk en kestä, ja ollut kuumetta 38,8????mä sain sytostaatteja ja ne piti lopettaa kuin jokin tulehdus;(

        Et vastannut, oletko saanut antibioottikuurin, jolloin sulla voi olla antibioottiripuli.
        Koska sulla on kuumetta, soita siihen syöpäyksikköön, jossa sinua hoidettiin, ja kysy ottavatko sinut vastaanotolle akuutisti. Jos sytostaatit lopetettiin tulehduksen takia, miten sitä hoidettiin?

        Koska sulla on kuumetta ja kipuja, sinulla on joku akuutti tulehdus (antibioottiripuli?) ja sinun on hakeuduttava heti lääkärille päivystykseen - jos ei jo sua hoitaneelle lääkärille, niin terveyskeskuksen päivystykseen. Sieltä saat lähetteen eteenpäin, jos eivät osaa hoitaa siellä. Kuumeessa ei odoteta tutkimuksia 3kk! Tulehdus on hoidettava heti. Vai kävitkö jo lääkärillä?

        Akuuttia tulehdusta varten tuskin on tarpeen mennä yksityislääkärille, mutta jos etsit vatsan alueen sairauksiin erikoistunutta lääkäriä, soita näihin yksityisiin terveysasemiin ja pyydä aika gastroenterologille:

        http://www.google.com/search?client=ms-android-samsung&site=webhp&ei=Nu9cUomWDa3a4QSv1YHwBA&q=gastroenterologi helsinki&oq=gastroenyterologi &gs_l=mobile-gws-serp.1.1.0i13l5.40203.83055.0.86928.42.27.11.3.8.2.2726.7877.0j2j6j5j1j7-1j0j1.16.0....0...1c.1.28.mobile-gws-serp..14.28.5963.2HHuc9SgavI

        Kerro syövästäsi. Pyydä sua hoitaneista yksiköistä kopiot kaikista papereistasi, mukana labrakokeiden tulokset ja ota mukaan yksityislääkärille. Muuten samoja kokeita otetaan uudelleen ja ne maksaa. Osa kokeista kuten tulehdusarvot on otettava uusiksi joka tapauksessa.


      • antibioottiripuli ? kirjoitti:

        Et vastannut, oletko saanut antibioottikuurin, jolloin sulla voi olla antibioottiripuli.
        Koska sulla on kuumetta, soita siihen syöpäyksikköön, jossa sinua hoidettiin, ja kysy ottavatko sinut vastaanotolle akuutisti. Jos sytostaatit lopetettiin tulehduksen takia, miten sitä hoidettiin?

        Koska sulla on kuumetta ja kipuja, sinulla on joku akuutti tulehdus (antibioottiripuli?) ja sinun on hakeuduttava heti lääkärille päivystykseen - jos ei jo sua hoitaneelle lääkärille, niin terveyskeskuksen päivystykseen. Sieltä saat lähetteen eteenpäin, jos eivät osaa hoitaa siellä. Kuumeessa ei odoteta tutkimuksia 3kk! Tulehdus on hoidettava heti. Vai kävitkö jo lääkärillä?

        Akuuttia tulehdusta varten tuskin on tarpeen mennä yksityislääkärille, mutta jos etsit vatsan alueen sairauksiin erikoistunutta lääkäriä, soita näihin yksityisiin terveysasemiin ja pyydä aika gastroenterologille:

        http://www.google.com/search?client=ms-android-samsung&site=webhp&ei=Nu9cUomWDa3a4QSv1YHwBA&q=gastroenterologi helsinki&oq=gastroenyterologi &gs_l=mobile-gws-serp.1.1.0i13l5.40203.83055.0.86928.42.27.11.3.8.2.2726.7877.0j2j6j5j1j7-1j0j1.16.0....0...1c.1.28.mobile-gws-serp..14.28.5963.2HHuc9SgavI

        Kerro syövästäsi. Pyydä sua hoitaneista yksiköistä kopiot kaikista papereistasi, mukana labrakokeiden tulokset ja ota mukaan yksityislääkärille. Muuten samoja kokeita otetaan uudelleen ja ne maksaa. Osa kokeista kuten tulehdusarvot on otettava uusiksi joka tapauksessa.

        olit oikeassa otin vikko sitten taksin yöllä tänne meikkuun ja nyt eristys päällä, eli oli se cd ja nyt saanut kaikkea mahdollista viikon ajan mutta vielä hieman kipuja, crp laskennut onneksi mutta hb noin80, tuleeko tästä terveeksi???? mieli maassa kuin täällä vaan eristyksissä makoilee;(


      • antibioottiripuli ?
        big194 kirjoitti:

        olit oikeassa otin vikko sitten taksin yöllä tänne meikkuun ja nyt eristys päällä, eli oli se cd ja nyt saanut kaikkea mahdollista viikon ajan mutta vielä hieman kipuja, crp laskennut onneksi mutta hb noin80, tuleeko tästä terveeksi???? mieli maassa kuin täällä vaan eristyksissä makoilee;(

        Aika kauan kärvistelit ennen lääkäriin menoa. C.D. voi pahimmassa tapauksessa olla banhalle tai muuten heikolle jopa hengenvaarallinen. Toivottavasti lääkkeet parantavat sut pian.

        Kun pääset kotiin, puhdista asuntosi todella hyvin, sillä C.D. on erittäin tarttuvan ja sikeä. Se elää pinnoilla ja on jopa alkoholille resistentti. Kysy puhdistusoireet sairaalasta, jos sitä ei anneta automaattisesti. Olisi ikävä, jos saisit uuden tartunnan. C.D. voi uusia.

        Pikaista paranemista ja voimistumista! :)


      • antibioottiripuli ?
        antibioottiripuli ? kirjoitti:

        Aika kauan kärvistelit ennen lääkäriin menoa. C.D. voi pahimmassa tapauksessa olla banhalle tai muuten heikolle jopa hengenvaarallinen. Toivottavasti lääkkeet parantavat sut pian.

        Kun pääset kotiin, puhdista asuntosi todella hyvin, sillä C.D. on erittäin tarttuvan ja sikeä. Se elää pinnoilla ja on jopa alkoholille resistentti. Kysy puhdistusoireet sairaalasta, jos sitä ei anneta automaattisesti. Olisi ikävä, jos saisit uuden tartunnan. C.D. voi uusia.

        Pikaista paranemista ja voimistumista! :)

        Edellinen viesti on täynnä kirjoitusvirheitä, mutta arvaa puuttuvat ja virheelliset kirjaimet. Kosketusnäytöllä on niin hankala tekstata.


    • Ehkä voi

      Olisko Vi-Siblin-kuitu sulava sellainen tai tuleeko siitä suolistossa niin suurirakeinen imiessään vettä, että se ei mahdu divertikkeliin, koska lääkäri on määrännyt sitä divertikkeleitä omaavalle läheiselleni? Paras varmistaa asia lääkäriltä.

    • Vi-Siblin S >ripuli

      Tammikuussa tällä palstalla otettiin esiin huomionarvoisa seikka: Vi-Sibliniä on olemassa kahta lajia, sokeroitu ja sokeriton. Sokeriton sisältää sorbitolia, jolla on laksatiivinen vaikutus suurina annoksina kenen tahansa suolistossa. Sorbitolin hajotessa suolessa syntyy fruktoosia. Se aiheuttaa ripulia ja muita vatsavaivoja erityisesti, jos henkilöllä on fruktoosi-intoleranssi.

      Keski-Euroopassa arvellaan n. 30% väestöstä kärsivän eriasteisesta fruktoosi-intoleranssista. Suomessa se on yleisesti tuntematon intoleranssi niin maallikoiden kuin terveysalan ammattilaisten keskuudessa. Veikkaan, että tosi monella ärtyneestä suolesta kärsivällä suomalaisella on tietämättään fruktoosi-intoleranssi ja pääsisi irti vatsavaivoistaan noudattamalla fruktoosiköyhää ruokavaliota.Mitä se tarkoittaa? Lue lisää fruktoosi-intoleranssista keskusteluketjusta otsikolla FRUKTOOSI-INTOLERANSSI:
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/8593755

      • No sugar please

        On myös saatavilla ihan puhdasta psyllium-kuorituotteita, jotka eivät sisällä mitään sokereita, pelkkää jauhettua kasvia vain.


    • ipsa1

      onks kaikilla se ärtyvän suolen oireyhtymä ripulin kera? itse kärsin ms-taudin aiheuttamasta aivan JÄÄTÄVÄSTÄ ummetuksesta, peräruiskeetkin on tullu tutuksi asian tiimoilta.. itekseen kun maha toimii maksimissaan kaks kertaa viikossa, ni voitte kenties kuvitella niitä kipuja ja istunnon kestoa. olenkin melkein kateellinen, että osa teistä saa käydä vessassa useita kertoja päivässä. (ymmärrätte kenties mitä tarkoitan, eihän kukaan oikeasti sairas halua olla suuntaan tai toiseen, enkä sitä kenellekään toivokaan).

      Eli onko kenellekään ollut apua todella vaikeaan ummetukseen?

      • akkalainen

        Hah, jos edes 2 kertaa viikossa voisi tulla sitä kiinteetä :D täällä yksi, joka käy noin joka toinen viikko, hyvällä lykyllä kerran viikossa. Kokeilen nyt myös tuota Visibliniä, tuntuu vain turvottavan enemmän eikä ole vielä auttanut.


      • Hyllas

        Itsellä on myös ms-tauti ja lopetin tupakan polton noin kuusi kuukautta sitten. Siitä alkoi sitten tajuton ripulointi ja nyt lääkäri diagnosoi sen ärtyneen suolen oireyhtymäksi. Tänään aloitin vi-siblinin ja toivottavasti auttaa 😊


    • vesi tärkeää

      Lienet kokeillut Vi-Sibliniä? Kummituksen ehkäisyssä tärkeää in saada runsaasti kuituja, mutta niiden lisäksi on tärkeää juoda vettä kohtuullisen runsaasti. Tarkista, juotko riittävästi erityisesti suhteessa kuidun saantiin.

      • korjaus edelliseen

        Piti olla ummetuksen ehkäisyssä eikä kummituksen ehkäisyssä, vaikka kai umnetuksestasi on jo tullut kummitus. :(
        Ennustava tekstinsyöttö tekee temppuja.


      • ipsa1
        korjaus edelliseen kirjoitti:

        Piti olla ummetuksen ehkäisyssä eikä kummituksen ehkäisyssä, vaikka kai umnetuksestasi on jo tullut kummitus. :(
        Ennustava tekstinsyöttö tekee temppuja.

        Kummitus kirvoitti äänekkään hymyn :D
        Tässä mun perussairaudessa on se huono puoli, että ne normaalit ehkäisevät ja auttavat tekijät (vesi, liikunta ja kuitujen saanti ravinnosta) ei yksistään riitä.. Nyt myöskään "tavalliset" viljasta saatavat ravintokuidut eivät tule kysymykseen gluteenittoman ruokavaliokokeiluni takia. Vi-sibliniä en ole kokeillut, niin monta sutta on tullut viimeaikoina hommattua (mm.laxoberon -> kammottavat kouristelut) että etsin muiden kokemuksia ensin. Mutta josko pellavansiemenet auttaisi ensi hätään.
        Hätään. hehheh.
        Voi luoja nyt loppuu huumori.


      • Vi-Siblin 2 > ripuli
        ipsa1 kirjoitti:

        Kummitus kirvoitti äänekkään hymyn :D
        Tässä mun perussairaudessa on se huono puoli, että ne normaalit ehkäisevät ja auttavat tekijät (vesi, liikunta ja kuitujen saanti ravinnosta) ei yksistään riitä.. Nyt myöskään "tavalliset" viljasta saatavat ravintokuidut eivät tule kysymykseen gluteenittoman ruokavaliokokeiluni takia. Vi-sibliniä en ole kokeillut, niin monta sutta on tullut viimeaikoina hommattua (mm.laxoberon -> kammottavat kouristelut) että etsin muiden kokemuksia ensin. Mutta josko pellavansiemenet auttaisi ensi hätään.
        Hätään. hehheh.
        Voi luoja nyt loppuu huumori.

        Kokeile Vi-Sibliniä. Se on ihmeaine, sillä se auttaa sekä liian kovaan että liian löysään mahaan. Pellavansiemenet auttavat vain ummetukseen, joka on sun ongelma. Pellavansiementen hyvä puoli on se, että niistä saa hyviä omega-rasvahappoja.

        On toi kurjaa, kun on MS ja hillitön ummetus. Jaksamista!


    • valmu445

      En voi suositella Vi-Sibliniä koska minun vatsavaivat jatkuivat enkä huomannut yhtään muutosta.

      Löysin kuitenkin suomi24 sivuilta toinen tuote vatsavaivoihin, Topinulin aktiv, joka selväsi auttoi. Poistaa kuonaaineet ja edesauttaa terveen suoliston toimintaa. Oma vatsa ja suolisto toimii tällä aineella todella hyvin.

    • Sopii kyllä

      Palstalla kysyttiin sopiiko Vi-Siblin jos on divertikkeleitä. Todella pätevän tuntuinen lääkärini sanoi, että nimenomaan sopii. Vi-Siblin tekee ulostemassasta sen tyyppisen, että se ikäänkuin "ohittaa" divertikkelit. Toisinsanoen on niin liukasta, että ei pakkaudu umpipusseihin.

    • suolivaivaa

      En voi suositella Vi-Sibliniä koska minun vatsavaivat jatkuivat enkä huomannut yhtään muutosta.

      • Ehdoton tuote

        Olen syönyt ViSiblinS:ää 1 mitallinen/pvä aamuisin tyhjän vatsaan vesilasin kera jo 25v paksusuolen pastisuuteen, eli paksusuoleni tekee tukkeumia/kuroutumia. Lääkärin mukaan syntymävika. ViSiblinistä en luovu KOSKAAN. Sain elämäni takaisin ViSiblinS avulla, ei enää kouristeluja, eikä elämää isompia vatsanväänteitä. Huomaan kyllä jos jää päiväkin väliin. Viidelle ystävälleni olen suositellut ko. tuotetta tässä vuosien varrella epämiellyttäviin mahaoireiden hoitoon, hekin käyttävät ViSibliniä edelleen.


    • leamaria

      mä aloitin vi siblinen koska yllättäen tuli paskat housuun ilman varoitusta. nytolen kolmisen viikkoa syöny ja nyt kakka on tiukempaa, ehkä vähän liiankin. otan iltasin yhden mitallisen. pitäiskö muuttaa annoastusta. joutuuko lääkettä loppuiän vai onko jokin määräaika? olen kyllä menossa lääkäriin mut olis hyvä saada vähän taustatietoa

      • tine53

        ViSiblin on suoraan sanottuna siunattu!! valmiste.
        Poden ärtyvän suolen oireyhtymää, ja sosiaalinen elämäni oli aivan nollassa kaikenaikaisen ruokkimisen takia.
        Lääkärini ehdotti ViSiblinin kokeilemista. Kahden viikon jälkeen elämä hymyili: Toki pitää edelleen käydä vessassa 1-3 krt aamulla, mutta tuotos on normaalia - eikä loppupäivänä ole huolta.
        Suosittelen LÄMPIMÄSTI!!!
        terveisin 63-vuotias onnellinen käyttäjä 😀


    • ripakantaja69

      ummetusta vähentää muttei poista.maha jatkuvasti sekasin ja elämä sen kanssa melkein vittumaisempaa kun ummetuksen kanssa.

    • nomorevisiblin

      2014 alkanut ketju, mutta näköjään 2 kirjoitusta tältä vuodelta.
      Vi-siblinin annostus on aika tarkka, jos liikaa annostelee ja liian vähän vettä, ummetus ja vatsakivut on seuraus. Vettä on juotava runsaasti ! Vi-sibliniä voi laittaa hippusen mm. keiton liemeen ja moneen juttuun suoraan ruoan sekaan mutta pitää juoda vettä vielä päälle.
      Itseltä loppui käyttö, tuli mahanpolttoja, ehkä olen allerginen kuorelle, josta asiasta varoitetaankin tuoteselosteessa.
      Vi-siblin ei ole niin kaikkivoipa apu kuin lääkärit väittää, sitä tyrkytetään aina joka vaivaan, ripuli tai ummetus tai mikä vaan.
      Ei se kaikille eikä kaikille vatsavaivoille sovi.

    • Mikrok

      Visiblin on muuten psylliumia, vain makeutus mukana. Valmistettu ratamokasvin (Plantago ovata) siemenistä. Tavallinen psyllium-jauhe on paljon halvempaa, mutta en tiedä, tehoaako yhtä hyvin. Minulla ei tehoa kumpikaan.

    • PuuhaPiko

      Onko kukaan saanut vi-siblinistä sellaisia oireita, että 3-4 viikon käytön jälkeen vatsa olisi mennyt aivan ripulille varoittamatta? Ennen vi-sibliniä lähinnä pientä ummetusta.

      Ripuli on nyt kestänyt yli viikon. Lääkäri arveli ärtyneen suoen oireyhtymää, mutta ei osannut sen enempää neuvoja antaa. Kovasti oli ilmaa vatsassa. No, nyt on yritetty kokeilla ruisleivän pois jättämistä ja korvaamista kauraleivällä yms.

      Kuukausi sitten tähystettiin divertikkelit ja sain silloin lääkäriltä reseptin vi-sibliniin.
      Sain lääkäriltä ohjeen nostaa annostuksen hitaasti viikon stepeissä 2-3 mitalliseen päivässä, joten varovaisesti aloitettiin.

      Vatsapöpöjä on tässä toki ollut liikkeellä, mutta aloin epäilemään olisiko aamuin illoin otettu vi-siblin itselleni liian iso annos. Kolmeen käyttökertaan päivässä en sitä nostanut.

      Vatsa jossain määrin rauhoittunut viikon takaisesta, mutta kolme kertaa päivässä pikaisesti vessaan ja uloste aivan juoksevaa.

      Kun en enää oikein muutakaan voi, ajattelin kokeilla jättää vi-siblin kokonaan pois ja katsoa koveneeko vatsa. Jos sitten yhteen annokseen kokeilisi sen jälkeen paluuta.

    • Divertikkeli

      Kärsin divertikuliitista aikaisempina vuosina usein, pahimmillaan 4krt./vuosi ja rankat antibiootit joka kerta, jopa ab-tiputuksessa pari kertaa. Satuin sitten saamaan lähetteen Jorviin sisätautilääkärille, joka viimeisenä mahdollisuutena halusi kokeilla minulle Vi-siblin'iä, ennenkuin aloitetaan suunnittelemaan leikkausta. Nyt olen käyttänyt tätä 1,5 vuotta ja vain kerran on käynyt tulehdus päällä, ja sekin tapahtui reilu kuukausi Vi-siblin'in aloituksesta....
      Olen erittäin tyytyväinen ja onnellinen, ettei tarvinnut lähteä "puukotukseen"!
      Jäin vain ihmettelemään, ettei kertaakaan tätä ennen kukaan lääkäreistä ollut ehdottanut Vi-siblin'in käyttöä, mutta kaikkihan eivät ole erikoistuneet suolistosairauksiin...🤔

    • vanhempi.mies

      Käytin vuosia Vi-Sibliä. Sitten kokeili marketin Myllynparas kaura- tai vehnälesettä. Otan aamuin illoin kukkuralusikallisen. Mehulla huuhtelen sen "mäkeen". Kovettaa vatsaa hiukan. Se on tarpeen kun eturauhasvaivan takia isompikin tarve tahtoo tulla samaan aikaan. Kaura tekee jälkituotteesta kiinteämpää. Enää en Vi-sibliin vaihda.

    • Anonyymi

      Täällä todella epätoivoinen tapaus. Noin 1,5 kk sitten alkoi erikoinen pahoinvointi. Oksettava olo ilman oksentamista. Vatsan toiminta vaihtelee löysästä normaaliin, mutta kurina ja pörinä on jatkuvaa. Nyt aloitin 5 päivää sitten Vi-Siblinin (oranssi) yhdellä mitallisella/päivä. Kolme päivää pystyin syömään, kunnes kivut alkoi olla sitä luokkaa, etten enää nukkunut yöllä. Litalgin ja Librax käytössä, ei merkittävää vaikutusta. Olo on sellainen kuin olisi vatsatauti päällä koko ajan. Mitään en voi syödä ilman kivun ja pörinän pahenemista. Veriarvot otettiin muutama viikko sitten. Kaikki priimaa, paitsi kilpirauhaslääkityksen annostusta pienennettiin. Eka pienennys tehtiin joulukuussa ja tammikuun puolessa välissä alkoi tää oireilu.. mietin yhteyttä siinäkin. Aika surkeeta on. En pysty käymään töissä ja lapset hoitaa kotityöt ja ruuanlaiton, kun itse kärvistelen sängyn pohjalla. Sain terveyskeskuksesta ajan huhtikuun puoleen väliin... ärtyvä suoli ollut aina ja nyt stressiä kyllä, mutta silti.. oireet kohtuuttomat...

      • Anonyymi

        Onpa kurja tilanne sinulla ! Mitä arvelet itse, olisiko kilpirauhaslääkitys pielessä ?
        Onko lääkärisi asiantuntija siinä asiassa ?
        Kuitenkaan nuo vatsaoireet eivät taida voida johtua kilpirauhasesta ?

        Sain itse ylävatsakipukohtauksen kuukausia sitten, jonka jälkeen etoi joka päivä parin
        kuukauden ajan. Teki mieli oksentaa, mutta ei tullut. Lääkärini arveli sen olleen sappikivikohtaus. Labrakokeetkin puolsi sitä näkemystä. Vatsa oli pitkään epäkunnossa,
        eikä ole vieläkään kunnossa. Minulla on paljon pieniä sappikiviä, ehkä se sitten oli ensimmäinen sappikivikohtaus, en saanut varmuutta.
        Onko sinulla todettu sappikiviä ?
        Vinkkinä sappivaivat, jos kannattaisi tutkia sekin asia, jos vaikka saisit vaivoihisi helpotusta.
        Ylävatsa-ultrassa tulisi tutkittua kaikki ylävatsan elimet.

        Vi-Siblin ei sovi kaikille ollenkaan. Ei esim. minulle ei sovi, mutta olen löytänyt
        sille korvaajan, vatsalle hyvää tekevä leivän: Fazerin Vatsaystävällinen kaura (se myydään paperipussissa). Se auttaa minua, ehkä ei kaikkia.
        Siinä on kuitua ja siemeniä jossakin sopivassa muodossa, se on tosiaan vatsaystävällinen,
        paras kokeilemistani kauraleivistä ja muutenkin sopiva oikulliselle vatsalleni)

        Sinun kunnossasi on pitkä aikaa odottaa lääkäriä huhtikuulle.
        Kohtuutonta, voisitkohan saada aikaistetuksi aikaa ?
        Hermoja , mielenrauhaa ja voimia sinulle !


    • Anonyymi

      Minulle suositeltiin tuota ja olen yrittänyt saada sitä alas, mutta on vaikeaa. Laitoin vesilasiin ja siitä juominen on tuskaa. Miten te ihmiset otatte annoksenne? Voiko tehdä ihan niin, että laittaa osan suuhun ja sitten mehua päälle niin että menee alas? (ja tietenkin juo myöhemmin sen 1-2 lasillista vettä) Vai meneekö kenties ihan huomaamatta ruisleivällä? Sain jopa sellaisen idean, että jugurtin kera, niin on helppo nielaista saman tien alas.

      • Anonyymi

        Jos lukisit pakkauksen niin olisi selvinnyt saman tien että voit sekoittaa sen vaikka salaattiin, jos mielesi tekee, kunhan juot sen lasillisen vettä päälle. Jugurtti on ok kunhan juot.

        Tuotekehittelyosastolla olisi vielä optimoitavaa, maidossa ainakin tuo valahtaa lasin pohjalle ja lopuksi saa juoda puuroa. Pakkauksessa suositeltu mehukeitto on vielä kokeilematta, mutta paksumpana aineena saattaisi toimia paremmin.


      • Anonyymi

        Itse juon sen nopeasti ennen kuin siitä tulee puuroa. mutta suosittelen että sekoitat sen
        tiivisteestä valmistettuun mehuun eli esim Mehukattiin. Psylliumkuitu sitoo itseensä niin paljon vettä että on syytä juoda se 1 lasillinen per 1 annos.


    • Anonyymi

      Mulle lääkäri määräsi kovan ulosteen takia. Ei ulmetusta, mutta uloste yleensä tosi kovaa mikä aiheuttaa sitten kipuja, turvotusta yms.

    • Anonyymi

      Sain tänään samanlaista tuotetta,kun vatsakivut kaksi viikkoa.Saas nähdä saanko avun tuosta🤔🙄Kyllä kokeisiin aamulla ja sitten tulee tähystyksen ylä ja ala kautta.Auts😵Onkohan siihen nykyisin kivi lievitystä,mitä ei ollut 20vee sit?Kyllä vatsa on ihmisen toiset aivot,pitää myöntää !!!!

      • Anonyymi

        Siis kivun lievitystä🤭🤭


    • Anonyymi

      Nyt aika uusi kirjoitus, tuli kirjoitettua siihen toiseen.
      Kirjoitahan kuulumisesi, oletko ollut kuvauksessa, ylä ja alajuttuun!
      Minulla ollut myös parikin kertaa molemmista.
      Oli lähes kuukauden ripuli ("helppo" sairastaa) ja kolmen vk ummetus, melki kirjaimellisesti. Kaippa jotain papanoita tuli.
      Käyn kurkkaamassa, jos olisit laittanut kuulumisia, miten mennyt.

    • Anonyymi

      Divertikuliitti sigmasuolessa todettu kk sitten. Osaksi ruokavaliota vi-siblin, nostettu viikoittain 0,5 / 1 / 2 / 3 mitallista päivittäinen annos ylöspäin.

      Divertikuliittiin liittyen en ole ikinä kokenut ummetuksesta kärsineeni. Kamalan kurjaa oloa jatkunut sairaalareissun jälkeen monta viikkoa (huono olo, heitätys) joskin kakkelin rakenne oli melko lailla hyvä annostuksella 0,5-1 mitallista per päivä.

      Nyt annoksella 2-3 mitalista vatsa jatkuvalla syötöllä sekaisin ylävatsakivun kanssa, jos positiivista, huono olo ja heitätys alkaa vaihtua ällötykseen ja ylävatsakipuun. Kokeilen palautella annostuksen pienemmäksi, mitä vaikuttaa.

      Naatiskeltu aamulla mukista tyhjään vatsaan kippaamalla, reipas sekoitus ja kerralla helttaan ja vielä pieni mukin huuhtelu ja ääntä kohti, jonkun 2-3dl vesimäärän kanssa. Kaurapuuroa annos perään. Jos useampi mitallinen per päivä, yksi annos vedellä alas ennen lounasta ja päivällistä. Illalla / nukkumaan mennessä en ottaisi missään nimessä, ettei mitään tulosta ala rakentaa.

      Mutta nyt koitan kyllä vähentää, josko vatsakipu vähenisi ja olot kohenisi.

      • Anonyymi

        ”tulosta” = ”tukosta”


    • Anonyymi

      Täälläkin yksi jolla jo yhdestä annoksesta kuin raskausvatsa, vaikka noudatan nesteohjetta.
      Kuidun lisääminen on kyllä aina lisännyt vatsaoireita.
      Miksi pitääkin toistaa virhe vain kun viisas lääkäri ehdottaa konstia?
      Näkyy tuolla ohjeissa lukevan, ettei edes sopisi, jos ongelma on pikemminkin neurologinen.

    • Anonyymi

      itselleni aiheutti kans kauheeta turvotusta ja vatsakipuja.

    • Anonyymi

      Kiitos kaikille kun jaatte näitä kokemuksia! Itselläni Vi-Siblinistä oli iso apu pari vuotta sitten, kun kärsin helvetillisestä ummetuksesta (ja ummetus-ripuli-rumba on ollut minun "normaali" ihan pienestä pitäen, tämä siis aivan erityinen ummetusjakso). Vi-Siblin jäi sittemmin pois mutta nyt viimeisen kk ajan ollut taas enemmän ummella, joten otin taas käyttöön. Yhtäkkiä kauheat vatsanväänteet ja ripuli, mitä ei ennen ollut. Kommenteista päätellen ehkä liian iso annos? Vielä kerran iso kiitos kaikille kun puhutte avoimesti kokemuksista, vertaistuki verraton!

    • Anonyymi

      minulla on kokoajan ummetusta jos en käytä Vi-Sibliniä (lähes) päivittäin. se on todella hyvä tuote! kuulin siitä kun valitin asiaa lääkärille. hän sanoit ettei Laxoberonia kannata käyttää säännöllisesti koska vatsa tottuu siihen, eikä vatsa sitten toimi ilman sitä. vi-siblin tulee myös halvemmaksi kuin Pegorion ja se on muutenkin parampaa teholtaan.

    • Anonyymi

      Kauheasti tekee ilmaa vatsaan

    • Anonyymi

      Mahtipaukut

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5630
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3567
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1692
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1690
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      91
      1156
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1119
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      829
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      828
    Aihe