Seksuaalisuus kuuluu ihmisyyteen

evl-vapaaehtoinen

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen kertoi että poliitikollakin on uskonnonvapaus (HS Mielipide 29.10.) Asia on aivan selvä. Hänellä on myös ajattelun, ajattelemattomuuden ja sanan vapaus niinkuin muillakin ihmisillä. Myös ihmisen usko, uskonto ja uskomukset näkyvät aina myös hänen toimissaan, työssään ja politiikassaankin tavalla tai toisella.

Räsänen kirjoitti kauniisti siitä miten hän ei hyväksy vähemmistöjen ihmisoikeuksien polkemista tai syrjintää. Lisäksi hän kristittynä toivoo että seurakunnat olisivat armoa tarvitsevien yhteisöjä, joihin erityisesti syrjityt ja kiusatut olisivat tervetulleita. Tämän jälkeen hän alkaa kuitenkin puhua riippuvuudesta ja ihmisen seksuaalisen identiteetin muuttumisesta asteittain suuntaan ja toiseen ja moraalisista valinnoista tarkoittaen ilmeisesti homoseksuaalisuutta.

Räsäsen argumentaatio on hyvin ristiriitaista. Hän mainitsee että ”Kirkko ei syyllisty syrjintään, jos se uskaltaa käyttää sanaa synti niin homosuhteista kuin muistakin avioliiton ulkopuolisista sukupuolisuhteista.” Miksi hän ei siis hyväksy homojen avioliittoa eikä edes kirkollista siunaamista vaan vastustaa niitä kiivaasti. Tämä näyttää olevan hänen käsityksensä armosta.

Homoseksuaalisuus, samalla tavalla kuin heteroseksuaalisuuskaan, ei ole synti, mutta kaikki puheet siitä etteivät homot saisi toteuttaa seksuaalisuuttaan on sydämettömyyttä, armottomuutta, evankeliumin ja Jeesuksen rakkauden käskyn vastaisia, ja se on synti. Tämä ei sulje pois sitä tosiasiaa että heterot niinkuin homotkin voivat tehdä syntiä lähimmäistään vastaan, mutta se on kokonaa eri asia kuin tämä mistä nyt puhumme.

Myös poliitikolla on oikeus mielipiteeseensä ja uskoonsa ja sanoa se julki, mutta uskonnonkaan nimissä ei pidä tehdä syyttömistä lähimmäisistään syyllisiä heidän ihmisyyteensä kuuluvasta heille aivan luonnollisesta asiasta.

19

199

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kristinuskon kirja.

      Ihminen syntyi, synnytettiin, mieheksi ja naiseksi. Koko luomakunta urokseksi ja naaraaksi. Samalla syntyi seksuaalisuus. Joka ei usko tähän, ei usko Korkeimpaan. Jeesus sanoi lähimmäisen rakkaudesta " se on kaikki laki ja profeetat ". Hän ei erotellut ihmisiä tämän suhteen.

      • 7++5

        kun joskus syntyneen lapsen sukupuoli jää selvittämättä? Mitä raamattu sanoo siitä, että lapsi ei ole selkeästi kumpaakaan?


      • q35g
        7++5 kirjoitti:

        kun joskus syntyneen lapsen sukupuoli jää selvittämättä? Mitä raamattu sanoo siitä, että lapsi ei ole selkeästi kumpaakaan?

        ja alkoholi saa aikaan epämuodotunieta lapsia.

        Ihminen voi synnyttää sairaan lapsen, tässä pahassa syntiin langenneessa maailmassa.

        Jumala ei ole luonut homoja eikä lesboja, ihminen on itse lähtenyt syntiin ja ihmisen täytyy tehdä parannus.

        Ap.t. 17:30


      • 1423
        q35g kirjoitti:

        ja alkoholi saa aikaan epämuodotunieta lapsia.

        Ihminen voi synnyttää sairaan lapsen, tässä pahassa syntiin langenneessa maailmassa.

        Jumala ei ole luonut homoja eikä lesboja, ihminen on itse lähtenyt syntiin ja ihmisen täytyy tehdä parannus.

        Ap.t. 17:30

        kehitysvammaiset? Kuka niitä "synnyttää"?


      • 1423 kirjoitti:

        kehitysvammaiset? Kuka niitä "synnyttää"?

        Aikuinen kehitysvammainen saattaa myös itse joutua "synnyttämään".


    • suoraselkä

      Homoseksuaaliset kiusaukset eivät ole syntiä, mutta niihin antautuminen ja homouden harjoittaminen on syntiä, ja heteroilla on myös seksuaaliset kiusaukset voitettavana. Homous on kuitenkin alusta loppuun asti syntiä, luonnotonta, häpeällistä syntiä. Juud. 1:7

      Homoille taivaaseen? Ei onnistu!


      Miten mieletöntä ja tekopyhää on yrittää luulotella itselleen tai toisille, että ilman parannusta vain kirkkoon kuulumisella pääsisi taivaaseen!

      Nyt arkkipiispa Mäkinen yrittää viedä homot ilman parannusta Taivaaseen... homoileemaan! Mitä luulette onnistuuko? Voittaako arkkipiispa tai kirkolliskokous Jumalan? Näin pimeitä voi kirkon päämies esittää!!! Vertaa. Room. 1:26-32, 1. Kor. 6:9-10…
      Juud. 1:7
      ”samoin kuin Sodoma ja Gomorra ja niiden ympärillä olevat kaupungit, jotka samalla tavalla kuin nekin harjoittivat haureutta ja eksyivät luonnottomiin lihanhimoihin, ovat varoittavana esimerkkinä, kärsiessään iankaikkisen tulen rangaistusta.”


      Eikä syntikysymyksiä voida äänestämällä ratkaista, niin kuin arkkipiispa Mäkinen asian luulee olevan. Ihmisen pitää muuttua, ihmisen pitää tehdä parannus ja kaikkien ihmisten (Ap.t.17:24-30). Suomi on kuin pakana maa, missä selkeät asiatkin ovat hukassa kansanjohtajilta ainakin.

      Miika 3:11

      "Sen päämiehet jakavat oikeutta lahjuksia vastaan, sen papit opettavat maksusta, ja sen profeetat ennustelevat rahasta. Mutta Herraan he turvautuvat, sanoen: "Eikö Herra ole meidän keskellämme? Ei tule meille onnettomuutta.""

      http://www.youtube.com/watch?v=cQ_8l0LFHFU


      Miika 7:3

      "Pahantekoon molemmin käsin! Sitä taidolla tekemään! Päämies vaatii, tuomari maksusta tuomitsee, ja mahtava puhuu julki sielunsa himon; senkaltaista he punovat."

      Homopapeilla ja piispoilla ei ole Raamatusta kuin kannet jäljellä, sillä koko Raamattu tuomitsee synnin, ja sanoo, että vain kauva syntinen saa Jumalan armon

      Luuk. 21:33

      Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät katoa"

      Homot eivät uskalla tehdä parannusta? No, kannattaa miettiä onko muutama homosuhde sen arvoinen, että niiden takia viettäisi ikuisuuden helvetissä itkien ja kärsien? Tuhannet homot ovat entisiä homoja, koska he ovat nöyrtyneet parannukseen, miksi kirkko salaa ja varastaa evankeliumin, pelastumisen homoilta yrittämällä homouden hyväksymisellä? ...niin kuka enää voi pitää ev.lut.kirkkoa Jumalan edustajana? tietenkin yksilöitä löytyy...

      http://www.youtube.com/watch?v=2LjvunShfwY&feature=related

      • hmmm....

        Mitähän nämä 'kiusaukset', jotka eivät ole syntiä mahtavat sitten olla? Jeesus sanoo synnistä, että ajatuskin haureudesta on synti, sinä taas väität, etteivät kiusaukset ole syntiä.


    • toinen vapaaehtoinen

      Kirjoitit viisaasti ja tasapainoisesti, ennen kaikkea asiallisesti ja osuvasti, kiitos siitä. Meitä samoin ajattelevia kirkon jäseniä on paljon, mikä tuntuu hyvältä ja lohdulliselta.

      • Piispa Kari Mäkisen lausuntojen takana on helppo seisoa. Samoin Irja Askolan. He viitoittavat 2010-luvun kirkkoa oikeaan, ihmisläheiseen ja rakkaudelliseen suuntaan.

        Paula Ruotsalainen
        perheneuvoja


      • voi sokeus
        kuunteleva_kirkko kirjoitti:

        Piispa Kari Mäkisen lausuntojen takana on helppo seisoa. Samoin Irja Askolan. He viitoittavat 2010-luvun kirkkoa oikeaan, ihmisläheiseen ja rakkaudelliseen suuntaan.

        Paula Ruotsalainen
        perheneuvoja

        Viittoo kansansa kohti romahdusta.

        Katsotaanko vaikka esim. vuoden puolentoista päästä tilennetta perheneuvoja Ruotsalainen.


      • voi sokeus kirjoitti:

        Viittoo kansansa kohti romahdusta.

        Katsotaanko vaikka esim. vuoden puolentoista päästä tilennetta perheneuvoja Ruotsalainen.

        Hei kaikille! Oon leikkinyt ajatuksella, että tuo Jumalan ainoa lause miesten välisistä seksiasioista olisikin toisin päin. Silloin se olisi heteroille helpompi ymmärtää, mitä Jumala tarkoittikaan.

        Eli jos se kuuluisikin näin: "ÄLÄ MAKAA VAIMOSI KANSSA." Ajatteletteko, että vaimo on heti jätettävä, ja elämään selibaatissa, koska yhdessä oleminen on syntiä? Näinhän te ainakin käskette homojen toimia. Itse ajattelisin, että ei siinä yhdessä elämistä kielletä, vain vaimon kanssa makaaminen on kielletty. Näin ajattelen myös "älä makaa miehen kanssa"- kehoituksesta. Seksiäkin on niin monenlaista, sen heterotkin hyvin tietävät. Ei sen tarvitse olla aina panemista.

        Ja lähes jokainen kaipaa rakkautta ja rakasta ihmistä, jonka kanssa voisi elää elämänsä onnellisena. Miksi joskut ahdasmieliset haluavat joiltakin tuon onnen ottaa pois? Tilalle lohduton yksinäisyys?


    • lib hetero uskis

      voi samantien lopettaa puhumisen armosta ja rakkaudellisuudesta.
      Näin uskon.

      Jos ei halua itse tulla hyväksytyksi, ei kannata hyväksyä erilaisuutta.

    • Kiitos lib hetero uskis!

      Juuri näin, miten tahdon muiden kohtelevan minua, voin minä kohdella muita. Jos haluan tuomita toiset, voi minutkin tuomita ajatusteni ja tunteideni tähden.

      Minun uskooni ja minun Jumalaani liittyy erottamattomina armo ja rakkaus. Mitä kristinusko on ilman niitä?

      pappi Sonja

    • Räsänen vaihdettava

      Räsäsen homoviha on todella räikeää. Kuinka voi olla KRISTILLISEN puolueen puheenjohtaja ja syrjiä vähemmistöryhmää ? Sehän on Suomen perustuslain vastaista!

      • cdfghhj

        miksi te sekoitatte puurot ja vellit.teettekö sen tahallaan että synti hyväksyttäisiin.vähemmistöryhmien syrjiminen on väärin ,mutta syntiä ei saa hyväksyä,se ei ole tuomitsemista.onko tämä niin vaikea käsittää.eikö ole ainuttakaan pappia joka puolustais Jumalan sanaa.


      • cdfghhj kirjoitti:

        miksi te sekoitatte puurot ja vellit.teettekö sen tahallaan että synti hyväksyttäisiin.vähemmistöryhmien syrjiminen on väärin ,mutta syntiä ei saa hyväksyä,se ei ole tuomitsemista.onko tämä niin vaikea käsittää.eikö ole ainuttakaan pappia joka puolustais Jumalan sanaa.

        cdfghhj, kyllä meitä Jumalan sanan puolustajia on. Olet oikeassa, syntiä ei saa hyväksyä.

        Ja ramipussinen: juuri niin, kehityksen häiriöistä huolimatta ihmisellä on oikeus hyvään elämään.

        pappi Sonja


    • Minusta kaikki vammaisetkin ovat täysin oikeutettuja tavalliseen elämään. Myös kehitysvammaiset.

    • body

      Seksuaalisuus kuuluu ihmisyyteen ja joka ei sitä hyväksy, katsokoon peiliin.
      Tämä keho, kroppa ei ole hengellinen, eikä siksi tule vaikka kuinka raamatulla lietsotaan.

    • ajankohtaista...

      Nevena Petrušić ,Serbian tasa-arvokomissaari on antanut ortodoksikirkon metropoliitta Amfilohije Radovićille, määräyksen pyytää anteeksi viime vuoden Gay Pide -lausumiaan. Ellei hän noudata määräystä, hän joutuu oikeuden eteen.

      Metropoliittaa vaaditaan myös tapaamaan homoseksuaaleja ymmärtääkseen millaista syrjintää he kohtaavat.

      Gay Pride-tapahtumaa metropoliitta vertasi löyhkään ja myrkkyyn, joka likasi pääkaupunki Belgradin, se oli "pelottavampaa kuin uraani".

      Metropoliitan sopii mennä Japaniin Fukushimaan reaktorirakennukseen turvaan jos homopelko on noin pelottavaa... Vai onko mieli muuttunut ehkä...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      193
      4566
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      122
      2853
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2274
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      133
      2260
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1962
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1526
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      114
      1441
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1362
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1190
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1081
    Aihe